Αυτά προσφέθηκαν στους Παλαιστίνιους το 2008, και είπαν πάλι όχι. 83 φορές συνολικά.

Απάντηση στην ερώτηση: «Οι συνεχώς επεκτεινόμενοι αρχικά παράνομοι και σταδιακά νομιμοποιούμενοι οικισμοί εποίκων στη Δυτική Οχθη δεν είναι προσπάθεια σφετερισμού εδαφών;»

Μια σύντομη αλλά περιεκτική ανάλυση στο πολύ δύσκολο και αμφιλεγόμενο θέμα του ‘εποικισμού’. Γράφτηκε σαν ανάρτηση στην σελίδα Facebook του ‘Protocols Without Zion’, αλλά αξίζει να υπάρχει και σαν ξεχωριστή δημοσίευση στο ιστολόγιο, εδώ με ορισμένες προσθήκες και οπτικοακουστικό υλικό.

 

Αυτά προσφέθηκαν στους Παλαιστίνιους το 2008, και είπαν πάλι όχι. 83 φορές συνολικά.

Αυτά προσφέθηκαν στους Παλαιστίνιους το 2008, και είπαν πάλι όχι. 83 φορές συνολικά.

Το ‘Υστερόγραφο’ δεν είναι απαραίτητο να διαβαστεί, αλλά ίσως κάποιοι θα ήθελαν να ρίξουν μια ματιά -για την ακρίβεια, μας ζήτησαν να το ανεβάσουμε κάποιοι φίλοι, όταν είδαν την συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε το μέλος μας που έκανε το λάθος να συμμετάσχει στην εν λόγω συζήτηση:

Απάντηση στην ερώτηση:

«Οι συνεχώς επεκτεινόμενοι αρχικά παράνομοι και σταδιακά νομιμοποιούμενοι οικισμοί εποίκων στη Δυτική Οχθη, τι είναι; Δεν είναι προσπάθεια σφετερισμού εδαφών;»

 

Είναι λίγο πιο πολύπλοκο από ένα ‘Ναι’ ή ένα ‘Οχι’.

Θα μπορούσε να είναι ‘Ναι’, μόνο για κάποιον που θεωρεί ότι και το Τελ-Αβίβ και η Χάιφα και κάθε ισραηλινή πόλη είναι «αρχικά παράνομη και μετά νομιμοποιημένη εποικιστική δραστηριότητα» κι αυτές.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, και λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά ένα μόνο από τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης, είναι πάντα ‘Οχι’. Για κάθε λογικό άνθρωπο που θα αποφασίσει να ασχοληθεί λίγο περισσότερο και να μάθει τι ακριβώς είναι αυτή η υπόθεση με τους ‘παράνομους εποικισμούς’, έστω και μία πτυχή της ιστορίας να ακολουθήσει -όχι αναγκαστικά όλες-, πάντα η διαπίστωση είναι ότι πρόκειται για άλλο ένα αραβικό ψέμα και για άλλη μια παλαιστινιακή διαστρέβλωση και προσπάθεια lawfare.

Απλά, πρόκειται για άλλη μια μεγάλη και πομπώδη λέξη, ‘παράνομοi εποικισμοί’, που μαζί με μια εικόνα με ένα σπίτι να γκρεμίζεται (που ποτέ δεν μας λένε που βρίσκεται το σπίτι και γιατί γκρεμίζεται), και την προδιάθεσή μας να είμαστε πάντα με το μέρος του αδύναμου, μας οδηγεί να κρίνουμε αρνητικά το Ισραήλ, ειδικά αφού όλοι μας έχουμε προδιάθεση να πιστεύουμε οποιαδήποτε συκοφαντία αφορά Εβραίους, χωρίς ποτέ να τσεκάρουμε τα γεγονότα.

Θα ακούσουμε, λ.χ. ότι «οι 450.000 Ισραηλινοί έποικοι που ζουν στη Δυτική Οχθη παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο άρα οι οικισμοί είναι παράνομοι».

Πρώτα λίγο ιστορικό context:

Το γνωρίζατε ότι ο όρος ‘Δυτική Οχθη’ είναι εφεύρεση της Ιορδανίας, όταν το 1950 ανακοίνωσε την προσάρτηση της περιοχής στο Βασίλειό της;

– Jordanian Parliament Resolution Regarding the Annexation of the West Bank, English Text, 24/04/1950
https://ecf.org.il/media_items/464

– Η Δυτική Οχθη/Ιουδαία και Σαμάρεια περιλαμβάνει περίπου το 21% του συνόλου των εδαφών δυτικά του ποταμού Ιορδάνη. Είναι μια έκταση 3.438 τετραγωνικών μιλίων (5.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων). Το μήκος της στον άξονα Βορρά-Νότου είναι περίπου 79 μίλια (125 χλμ.) και το πλάτος της στον άξονα Ανατολής-Δύσης κυμαίνεται από 19 έως 34 μίλια (30-55 χλμ.)
Το έδαφος της Δυτικής Οχθης το οποίο είναι κατοικήσιμο έδαφος και στο οποίο έχει αναπτυχθεί ανθρώπινη αστική δραστηριότητα, (συνυπολογίζοντας μαζί την ισραηλινή και την παλαιστινιακή-αραβική ανάπτυξη) είναι περίπου το 8% της συνολικής έκτασης των 5.500 τετ. χλμ. Οι χτισμένες περιοχές ισραηλινών οικισμών καλύπτουν περίπου το 1,7% του συνόλου της γης εκεί.

– Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Οχθη σαν αποτέλεσμα του αμυντικού Πολέμου των Εξι Ημερών το 1967. Αμέσως μετά τη νίκη του, το πρώτο πράγμα που έκανε το μικρό εβραϊκό κράτος ήταν να συμφωνήσει με το ψήφισμα 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να επιστρέψει τις περιοχές που κατέλαβε, με αντάλλαγμα την αναγνώριση και τη σύναψη ειρήνης. Αυτοί, όμως, που απέρριψαν το ψήφισμα 242 ήταν οι Παλαιστίνιοι και οι Αραβες. Το ψήφισμα αυτό, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν το πρώτο ψήφισμα στην Ιστορία που απαιτούσε ένα έθνος να επιστρέψει εδάφη που καταλήφθηκαν σε αμυντικό πόλεμο.
– Είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι το ψήφισμα 242 δεν απαιτεί από το Ισραήλ να επιστρέψει «όλα τα εδάφη» που είχε καταλάβει, επειδή ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι «ορισμένα εδάφη» είναι απαραίτητα για να προστατεύσει το Ισραήλ τα σύνορά του. Το ψήφισμα 242 δηλώνει ότι μέλημα της διεθνούς κοινότητας και του ‘διεθνούς νόμου’, σε σχέση με την εφαρμογή του ψηφίσματος, πρέπει να είναι και «το δικαίωμα του Ισραήλ να μπορεί να ζει ειρηνικά, σε ασφαλή και αναγνωρισμένα σύνορα χωρίς απειλές ή πράξεις βίας». Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει, δηλαδή, ότι εκείνη την στιγμή, τα σύνορα του Ισραήλ δεν ήταν ούτε ασφαλή, ούτε αναγνωρισμένα.
– Να το επαναλάβουμε: Η PLO δεν αναγνώρισε την απόφαση 242 του 1967 -αυτήν που σήμερα, 50 χρόνια μετά, χαλάει τον κόσμο πως πρέπει να εφαρμοστεί αλλιώς θα τρέχει το Ισραήλ στα Διεθνή Δικαστήρια μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Ενώ το Ισραήλ, όχι μόνο την αναγνώρισε αμέσως (γεγονός που σήμερα οι φιλοπαλαιστίνιοι το αποκρύπτουν), αλλά και πρότεινε Ειρήνη και συνολική διευθέτηση, και επιστροφή προσφύγων, και αποζημιώσεις. Στις 19 Ιουνίου 1967 (εννέα ημέρες μετά τον πόλεμο), το Ισραήλ προσέφερε, επίσης, στην Αίγυπτο και τη Συρία τόσο τη χερσόνησο του Σινά όσο και τα Υψίπεδα του Γκολάν σε αντάλλαγμα για ειρήνη -αλλά τα δύο αραβικά έθνη το απέρριψαν (αργότερα η Αίγυπτος άλλαξε γνώμη, πήρε το Σινά πίσω, και έκανε ειρήνη).
– Στις προτάσεις του Ισραήλ για ειρήνη, οι Αραβες απάντησαν με τα ‘Τρία Οχι’ της Διακήρυξης του Χαρτούμ («Καμία ειρήνη με το Ισραήλ, καμία διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, καμία αναγνώριση του Ισραήλ»), και μετά από λίγο τα αδελφικά της κράτη έκαναν έναν ακόμη πόλεμο, του Γιομ-Κιπούρ το 1973.
– Από τότε, το Ισραήλ αμέτρητες φορές έχει προσφερθεί να δώσει πίσω τα εδάφη αυτή, αλλά οι Παλαιστίνιοι λένε συνεχώς ‘Οχι’.
– Το 94% των εδαφών που το Ισραήλ είχε κατακτήσει σ’ αυτόν τον αμυντικό πόλεμο, το Ισραήλ τα έχει επιστρέψει, σαν αντάλλαγμα για την Ειρήνη.
– Οσα εδάφη κρατάει ακόμα, ελπίζοντας σε μια ειλικρινή διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους (δηλαδή ελπίζοντας να τα επιστρέψει κι αυτά με αντάλλαγμα να το αφήσουν ήσυχο και να σταματήσουν τον πόλεμο και την τρομοκρατία), τα κρατάει για τον εξής λόγο:
– Τα κατεχόμενα εδάφη είναι στην πραγματικότητα ένας είδος buffer zone για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι σε πέντε τουλάχιστον εχθρικούς στρατούς και απέναντι στην τρομοκρατία.
– Αν κοιτάξουμε στον χάρτη, θα δούμε όλοι το ίδιο θα έκαναν, αν ήταν στη θέση του Ισραήλ. Θα δούμε ότι υπάρχουν σημεία που το πλάτος του Ισραήλ είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατόν να απογειωθούν αεροπλάνα από τις γειτονικές χώρες και μέσα σε 20 λεπτά είτε να το καταστρέψουν εντελώς και να το κάνουν κρανίου τόπο, είτε να το κόψουν στη μέση.

Και το γεγονός είναι πως το Ισραήλ εδώ και 70 χρόνια κυνηγάει τους Αραβες να τους δώσει πίσω τα εδάφη με αντάλλαγμα την αναγνώριση και την Ειρήνη κι εκείνοι αρνούνται συνεχώς.

Ας δούμε τώρα και τις αποστάσεις:

 

 

Πρώτα μερικά facts:

– Το 98% των Παλαιστινίων ζουν κάτω από την παλαιστινιακή κυριαρχία, στις περιοχές A και B. Μόνο ένα 2% των σημερινών Παλαιστινίων ζει υπό ισραηλινή κυριαρχία, οι κάτοικοι στην περιοχή C της Δυτικής Οχθης: Με τελευταία έγκυρη μέτρηση του 2016, μεταξύ 50.000 και 70.000 Παλαιστίνιοι, βλ. ‘Analysis: So, How Many Arabs Live in Area C?‘ The Jewish Press, 10/01/2016

– Το έδαφος που κατέχουν οι οικισμοί είναι μόνο το 1%-2% της περιοχής (ή 5-8% αν βάλουμε και τον φράχτη, ενώ και οι Παλαιστίνιοι ακόμα μιλάνε για μόνο 3,5% ‘κατασχεμένη’ γη, για τον φράκτη και τους δρόμους)
– Το 75-80% των Εβραίων ζουν δυτικά, κοντά στην πράσινη γραμμή, δηλαδή στα σύνορα του 1949 ή αλλιώς στο 29% της γης που συμφώνησαν οι Παλαιστίνιοι να ζουν οι Εβραίοι στις συμφωνίες του Οσλο.
– Οι οικισμοί των Παλαιστινίων πιάνουν το 40% της έκτασης, ενώ ένα 60% είναι έρημος
– Πολλοί από τους εποικισμούς είναι ανασυγκροτήσεις παλαιότερων χωριών, πόλεων και κοινοτήτων, που είχαν πάψει να υπάρχουν π.χ. όπως στην περιοχή της Χεβρώνας με τις σφαγές Εβραίων το 1929 και στο Gush Etzion αλλά και στην περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, -όλα αυτά ήταν judenrein κατά τη διάρκεια της ιορδανικής κατοχής 1949-1967. Αν κάποιοι θέλουν να πάνε να ξαναβρούν τα σπίτια των παππούδων τους, είναι λάθος αυτό; Γιατί αυτό το ίδιο, αυτή η ίδια πράξη και η ίδια επιθυμία, επιτρέπεται και χειροκροτείται για τους παλαιστίνιους που θέλουν να γυρίσουν στα χωριά τους, έστω οι 30.000 πραγματικοί πρόσφυγες και τα παιδιά τους, αλλά όταν αυτό το ίδιο το κάνουν Εβραίοι είναι θέμα που μπορείς να τους πας ακόμα και στο Διεθνές Δικαστήριο γι’ αυτό;
– Η περιοχή της Δυτικής Οχθης (όπως και η Γάζα) ήταν Judenrein 1948-1967.
– Το Ισραήλ έχει αποσυρθεί από το 98% των εδαφών που ζουν Παλαιστίνιοι. Εχει δώσει πίσω ολόκληρη τη Γάζα, έχει διαλύσει τους οικισμούς του στο Σινά το 1982, και έχει αποσυρθεί από τέσσερις οικισμούς στη Δυτική Οχθη, που καλύπτουν μια έκταση μεγαλύτερη από το σύνολο της Λωρίδας της Γάζας, καθιστώντας τους (Εβραίους) πολίτες του που ζούσαν στις περιοχές αυτές εσωτερικούς πρόσφυγες.

Τίποτε από αυτά δεν βοήθησε την ειρήνη.

Μία σημαντική ερώτηση που όσοι πιστεύουν στην αραβική προπαγάνδα δεν μπορούν να απαντήσουν:

– Το 1967 δεν υπήρχε ούτε ένας οικισμός μέσα στη Δυτική Οχθη και στη Γάζα, δεν υπήρχε ούτε ένας έποικος. Συνεπώς, γιατί τότε γιατί δεν έγινε ειρήνη και γιατί συνεχιζόταν οι σφαγές Εβραίων τόσο πριν όσο και μετά, όταν τους προσφέρθηκαν όλα τα εδάφη πίσω και εκείνοι απάντησαν με τα ‘τρία Οχι’, διακήρυξη του Χαρτούμ, Σουδάν: «Καμία ειρήνη με το Ισραήλ, καμία διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, καμία αναγνώριση του Ισραήλ».

Αλλη μία ερώτηση:
– Γιατί δεν ανακήρυξαν το δικό τους κράτος, τότε που δεν υπήρχαν έποικοι και οι παλαιστινιακές περιοχές ήταν judenrein;

Κι άλλη:
– Αν, όπως λένε, το πρόβλημά τους είναι οι οικισμοί, τότε γιατί απέρριψαν όλες τις προσφορές, 2000, 2008, 2014 (και πόσες ακόμα) σύμφωνα με τις οποίες, -ειδικά εκείνη του 2008- θα διαλύονταν οι οικισμοί και θα έπαιρναν το 97%-100% του εδάφους που λένε ότι είναι το πρόβλημά τους;

Ας δούμε την πραγματική ιστορία:

Πόσους νέους οικισμούς έχει κάνει το Ισραήλ από το 1991, εδώ και 26 χρόνια, ξέρετε; Ψάξτε να μάθετε, θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Ούτε έναν.

Ούτε ένα νέο χωριό, από το 1992 όταν η κυβέρνηση Ράμπιν επέβαλε πάγωμα σε κάθε νέο οικισμό (χωριό) κατά την υπογραφή των συμφωνιών του Οσλο. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ένα και μοναδικό μόνο νέο χωριό, το Amichai, του οποίου το χτίσιμο εγκρίθηκε μόνο γιατί κάπου έπρεπε να στεγαστούν οι κάτοικοι του οικισμού Amona, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν σύμφωνα με εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αυτό το χωριό, το Amichai, δεν υφίσταται ακόμη. Απλά εξαγγέλθηκε και δόθηκε η άδεια, μόνο τον Μάιο του 2018, κι αυτό γιατί κάπου έπρεπε να στεγαστούν οι ξεσπιτωμένοι κάτοικοι του οικισμού Amona, που αναγκάστηκαν να περιμένουν 13 μήνες από τότε που η κυβέρνηση υποσχέθηκε να τους δώσει γη για να ξανακτίσουν τα σπίτια τους. Η κοινότητα Amichai, η οποία θα αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα σπίτια της κοινότητας Amona, είναι η πρώτη νέα, επισήμως εγκεκριμένη εβραϊκή πόλη στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, εδώ και 26 χρόνια.

Συνεπώς, νέα χωριά δεν χτίζονται, και δεν χρειάζεται να ακούτε τους προπαγανδιστές που κάνουν το άσπρο-μαύρο.

Αυτό που συμβαίνει, -και αυτό όχι πάντα, μόνο με το σταγονόμετρο- είναι να εκδίδονται άδειες για να χτίζονται νέα κτίρια σε οικισμούς που ήδη υπάρχουν. Πρόκειται για οικισμούς που σε μελλοντική συμφωνία λύσης θα αποτελέσουν ισραηλινό έδαφος, δηλαδή για οικισμούς που δεν ενδιαφέρουν τους Παλαιστινίους, διότι κανείς Παλαιστίνιος δεν ζει εκεί αλλά ζουν μόνο Εβραίοι, και για εδάφη που ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα ενδιαφέρονταν ποτέ οι Αραβες.
Και πάλι, πρέπει να σημειωθεί, πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαφιλονικούμενων εδαφών, γύρω στο 2% του εδάφους μέσα από την Πράσινη Γραμμή.

Το 2003, οι αντι-ισραηλινές ΜΚΟ Peace Now και B’tselem αναγνωρίζουν ότι το έδαφος της Δυτικής Οχθης που έχει χτιστεί από Εβραίους εποίκους είναι μόνο 1,4%-1,7% της συνολικής έκτασης (βλ. «Settlements make up less than 2% of the West Bank. According to Peace Now, which opposes Israeli settlement in the territories, the built-up areas of the settlements take up only 1,36% of the West Bank, Foreign Affairs, March/April 2000, και, B’Tselem, an Israeli human rights watchdog group, places the figure slightly higher, at 1,7%’, 16/01/2003)

Πάμε στο 2010: Η B’tselem αναγνωρίζει πάλι ότι μόνο 1% είναι χτισμένο (βλ ‘The settlements’ built-up area is just one per cent of the territory, the Israel B’tselem Human Rights Organization said in a report‘, 06/07/2010)

Πάμε στο 2011: Ο βετεράνος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής και υπαρχηγός του Αραφάτ Saeb Erekat δημόσια αναγνώρισε σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο του 2011 ότι «παρά τις συνεχείς πολιτικές ‘κατοχής και εποικισμού’ του Ισραήλ, μια αεροφωτογραφία από ευρωπαϊκές πηγές, δείχνει ότι οικισμοί έχουν χτιστεί σε περίπου μόνο 1,1% της Δυτικής Οχθης».

Πάμε στο 2015: Πρωτοσέλιδο στην αντισιωνιστική Haaretz: Το μάξιμουμ 4% του εδάφους της Δυτικής Οχθης χρησιμοποιείται από Εβραίους εποίκους, εννοώντας μαζί και τον φράχτη, δρόμους, κοινόχρηστες περιοχές κ.λπ. (βλ. ‘The Settlement Enterprise Has Failed: Jews comprise only 13,5% of the West Bank’s population and 4% of the land there, meaning the settlers have failed to create the appropriate conditions for annexing the West Bank‘, 17/11/2015)

Και πρέπει να σημειωθεί, ο εποικισμός των εδαφών αυτών, όχι μόνο δεν απαγορεύεται από τα ψηφίσματα και τις συμφωνίες της Κοινωνίας των Εθνών, προπολεμικά, και του ΟΗΕ στη συνέχεια, αλλά αντίθετα ενθαρρύνεται και παροτρύνεται. Αυτό λέει, σε τελική ανάλυση, ο ‘διεθνής νόμος’ που επικαλούνται όλοι, τόσο επιλεκτικά, και τόσο διαστρεβλωμένα.
Προσέξτε τι λέει εδώ: Λέει ‘ενθαρρύνεται‘, και το λέει και για τις δυο πλευρές. Οι Παλαιστίνιοι το είχαν υπογράψει αυτό: Να ‘ενθαρρύνεται’ από τις δύο κρατικές αρχές η ανοικοδόμηση. Και κατά την προσφιλή τους πρακτική, όπως κάνουν πάντα, έγραψαν όλες τις συμφωνίες στα παλιά τους τα παπούτσια, και πίεσαν τα αραβικά κράτη να αλλάξουν την Συνθήκη της Ρώμης ώστε να χαρακτηριστεί σαν ‘έγκλημα πολέμου’ η εθελοντική εσωτερική μετανάστευση (αυτό που είχαν υπογράψει να ‘ενθαρρύνεται’), πράγμα που έγινε το 1997 αφού είχαν την πλειοψηφία, και τώρα μπορούν να μιλάνε για ‘παραβίαση του διεθνούς νόμου’.
Δεν ξέρω αν μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος της απάτης: ‘Εγκλημα πολέμου’, όπως οι εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, η σκόπιμη στέρηση τροφής είναι από το 1997 και οι 5-10 οικογένειες ορθόδοξων που θέλουν να χτίσουν μέσα στα μέρη που θεωρούν βιβλική τους κληρονομιά, -λάθος τους αλλά δεν εξετάζουμε αυτό τώρα-, οπότε ίσα κι όμοια η εθνοκάθαρση στη Σρεμπρένιτσα, ας πούμε, με ένα outpost που χτίζει ένας θρησκόληπτος Ορθόδοξος Εβραίος.

– Ποια είναι η αλήθεια:
Το άρθρο 49 της τέταρτης σύμβασης της Γενεύης (Article 49 of the Fourth Geneva Convention) αναφέρει ότι ο πληθυσμός δεν μπορεί να απελαθεί ή να μεταφερθεί σε μια κατεχόμενη περιοχή (Geneva IV Article 49 para. 6: «The Occupying Power shall not deport or transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies»).
Οι έποικοι ούτε «απελάθηκαν», ούτε «μεταφέρθηκαν». Μόνοι τους πηγαίνουν να ζήσουν εκεί, άλλοτε με τη βοήθεια του κράτους, άλλοτε ενάντια στις θελήσεις του κράτους, ακόμα και ενάντια στο νόμο.

Ενα αντίστοιχο ανάλογο παράδειγμα, σχετικά με το είδος της πράξης που εξετάζεται εδώ σαν ‘έγκλημα πολέμου’, θα μπορούσε να ήταν ως εξής: Η Ελλάδα ενσωμάτωσε έπειτα από συμφωνία, πόλεμο και ξανά συμφωνία τα Δωδεκάνησα το 1947. Αν κάποιοι Ελληνες το 2015 αποφάσιζαν να μεταναστεύσουν εσωτερικά και να μετακινηθούν λ.χ. από την Αθήνα στη Ρόδο, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η Ιταλία ή η Τουρκία, χώρες που κατείχαν τα νησιά προηγουμένως, να πάνε την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο με την κατηγορία του ‘εγκλήματος πολέμου’; Η αναλογία είναι η ίδια, μιλώντας για την πράξη που χαρακτηρίζεται ‘έγκλημα πολέμου’, αν και υπάρχει μία ακόμα συσχέτιση: η Ιταλία, θα μπορούσε να πει κανείς, έχει τη διαφορά πως ήταν -και είναι- κράτος, ενώ κράτος ‘Παλαιστίνη’ δεν υπήρξε ποτέ, χώρια που η προσφορά που τους έγινε το 1947 με το Partition Plan να κάνουν δικό τους κράτος δεν έγινε ποτέ δεκτή, αλλά τώρα ζητάνε να τους αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα σαν νόμιμη κρατική οντότητα, σαν το κράτος που είχαν απορρίψει τότε.

Επομένως,
– αν οι οικισμοί καλύπτουν μόνο το 1%-2% της Δυτικής Οχθης,

– και αν νέοι οικισμοί σε ‘νέα’ (παλαιστινιακά) εδάφη δεν κατασκευάζονται,

– αν οι οικισμοί είναι κάτι στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι, και φυσικά θα μπορούσαν κι εκείνοι να κάνουν το ίδιο, αν είχαν το μυαλό τους στη δημιουργία υποδομών για το κράτος τους, κι όχι απλά να περιμένουν πότε θα διαλυθεί το Ισραήλ για να αρχίσουν να φροντίζουν τον λαό τους

– και αν στους Παλαιστίνιους προσφέρεται διαρκώς λύση που συμπεριλαμβάνει κάθε φορά τη διάλυση σχεδόν του συνόλου των οικισμών (100% στην προσφορά του 2008)

τότε γιατί όλο αυτό να θεωρείται το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη από ολόκληρη τη Δύση;

Διότι η παραδοχή ότι οι οικισμοί δεν αποτελούν το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη θα ανάγκαζε τη Δύση να αντιμετωπίσει μια άσχημη αλήθεια: ότι το πραγματικό εμπόδιο για την ειρήνη είναι η απροθυμία των Παλαιστινίων να δεχτούν ένα εβραϊκό κράτος σε οποιαδήποτε σύνορα.

Γιατί έχουν όλοι αυτήν τη διαστρεβλωμένη εικόνα;
Διότι δεν τους αφήνουν τα ΜΜΕ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί όλα τα παραπάνω κανένα ΜΜΕ δεν θα τα πει, διότι χαλάει το παραμύθι ‘άγιοι αθώοι μικροί αδύναμοι χιλιοβασανισμένοι Παλαιστίνιοι Δαβίδ παθαίνουν συνεχώς συμφορές και άσχημα πράγματα από σατανικούς πανίσχυρους καταπιεστές σαδιστές serial-killer Εβραίους Γολιάθ’.
Π.χ., αλλάζουμε ένα ‘in’ και το κάνουμε ‘of’, από ‘ongoing construction IN Jewish settlements in the occupied West Bank’ σε ‘ongoing construction OF Jewish settlements in the occupied West Bank’, και αμέσως έχουμε υλικό για να πάει ο Αμπάς στην εικονική Χάγη των ΜΜΕ τους κακούς Εβραίους.

Παράδειγμα δαιμονοποίησης με εφεύρεση ‘νέων οικισμών’:

– Η διαφορά of και in:
https://bbcwatch.org/2016/09/23/bbc-news-amends-misleading-portrayal-of-israeli-construction/
https://bbcwatch.org/2017/02/19/how-the-bbc-invents-new-settlements-with-lax-language/

Ας δούμε προοπτικά τη συνολική ιστορική εικόνα:

– Από το 1949 ως το 1967, η Δυτική Οχθη βρισκόταν στα χέρια της Ιορδανίας και όλοι οι Εβραίοι είχαν εκδιωχτεί. Το ίδιο και η Γάζα, ήταν κάτω από την κυριαρχία της Αιγύπτου. Δεν υπήρχαν ‘κατεχόμενα’. Κι όμως οι επιθέσεις στο έδαφος του Ισραήλ δεν είχαν σταματήσει καθόλου. Και, φυσικά, κανένα ‘παλαιστινιακό κράτος’ δεν ανακηρύχτηκε όσο η περιοχή ήταν στα χέρια της φιλικής Ιορδανίας για εκείνα τα 19 χρόνια.
Το 1967, το Ισραήλ παρακάλεσε τον Βασιλιά Χουσεΐν να μην συμμετάσχει στον πόλεμο των άλλων αραβικών κρατών εναντίον του Ισραήλ, η Ιορδανία δεν άκουσε το Ισραήλ, και τελικά το Ισραήλ κατέλαβε την Δυτική Οχθη. Η Δυτική Οχθη είναι ένα φυσικό στρατιωτικό σημείο βολής και επειδή η απόσταση από τη θάλασσα είναι τόσο μικρή που ένα αεροπλάνο μπορεί σε δύο λεπτά να τη διασχίσει (και να τη βομβαρδίσει) ολόκληρη, κι επειδή η δυτική περιοχή μοιάζει με υπερυψωμένο φρούριο που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πυροβόλα και όλμους, το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να την ελέγχει, όσο δεν συμφωνείται ειρήνη.
Το ίδιο και στη Γάζα. Το 2005 το Ισραήλ αποσύρθηκε μονομερώς και εγκατέλειψε όλα τα κτίσματα, τα σπίτια, τις φάρμες, κάθε κομμάτι γης και τα έδωσε στην Παλαιστινιακή Αρχή. Είδαμε μήπως να σταματούν οι επιθέσεις; Ισα-ίσα, που έγιναν χειρότερες με τις ρουκέτες και τα εξελιγμένα όπλα της Χαμάς, παρατετεταγμένα επάνω ή πολύ κοντά στην συνοριακή γραμμή, και μόνο επειδή η αντιπυραυλική προστασία του Ισραήλ είναι πολύ εξελιγμένη δεν έχουμε καθημερινά εκατόμβες.

Αν ας πούμε αύριο κιόλας το Ισραήλ απέσυρε τους έποικους, τι πιστεύουμε ότι θα συνέβαινε μετά;
Ειρήνη;
Ή μήπως μαζική σφαγή εκατομμυρίων, όπως διακηρύττει σε όλους τους τόνους η Χαμάς;

Αυτή είναι η αλήθεια. Το Ισραήλ δεν κατασκευάζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα κατεχόμενα. Αν είχε σκοπό να μείνει για πάντα εκεί, τότε θα κατασκεύαζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και θα προχωρούσε σε κάθε είδους παρέμβαση στην γεωτοπία της περιοχής, ώστε να θωρακιστεί αμυντικά, δηλαδή στρατιωτικά. Ομως δεν κάνει αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κατασκευάσει κανέναν οικισμό εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Κατασκευάζονται, βέβαια, κατοικίες αλλά από πολίτες, και σε γη που, πρώτον, υπήρχαν πάντα οικισμοί Εβραίων και κανείς Παλαιστίνιος δεν κατείχε ποτέ, και δεύτερον, σε περιοχές που όλοι συμφωνούν ότι θα αποτελέσουν τμήμα του εβραϊκού κράτους, εάν και όταν έλθει συμφωνία.

Γι’ αυτό ονομάζονται ‘διαφιλονικούμενες περιοχές’. Ακόμα χειρότερα για την ‘αντισιωνιστική’ αφήγηση, το Ισραήλ δεν παραβιάζει, όπως κατηγορείται, την Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης, η οποία λέει ότι ένα κράτος που καταλαμβάνει περιοχές άλλου κράτους με πόλεμο απαγορεύεται να μετακινεί πληθυσμούς στις περιοχές αυτές, όπως έχει κάνει η Τουρκία στην Κύπρο, η Κίνα στο Θιβέτ, ή η Ρωσία σε διάφορα σημεία. Από το 2009 και μετά, μόνο 20.000 έποικοι έχουν εγκατασταθεί στη Δυτική Οχθη, λιγότερο από 1% του συνολικού ισραηλινού πληθυσμού στην περιοχή. Βέβαια, δεν είναι καλό αυτό, και σίγουρα απομακρύνει τις προσπάθειες για Ειρήνη, αλλά δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενη μια τέτοια επιλογή. Ολα τα κράτη το ίδιο θα έκαναν, όταν ακριβώς μετά την συνοριογραμμή φυλάσσονται ισχυρά και μοντέρνα δολοφονικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Το 2009, το Ισραήλ είχε παγώσει κάθε νέα εποικιστική δραστηριότητα για 10 μήνες για να δελεάσει τους Παλαιστίνιους να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν. Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ έχει κάνει πολλές προσφορές ‘Land for Peace’ (‘γη έναντι ειρήνης’) στους Παλαιστινίους, με πιο πρόσφατες εκείνες του 2000 και του 2008 και ξανά το 2014. Σύμφωνα με αυτές, οι Παλαιστίνιοι, αν δέχονταν, θα είχαν λάβει περισσότερο από το 90 τοις εκατό των αμφισβητούμενων εδαφών, συν κάποιες ανταλλαγές γης για τη διατήρηση ελάχιστων οικισμών, συν πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, σχεδόν όπως την θέλουν, αλλά οι Αραβες τις απορρίπτουν διαρκώς. Αρνούνται να αποδεχθούν και να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως το εβραϊκό κράτος της περιοχής, και επιμένουν στα ‘δικαιώματα’ των 5.000.000 απογόνων των Αράβων προσφύγων του 1948 να εισέλθουν για ‘μεταστέγαση’ μέσα στο υπόλοιπο έδαφος του Ισραήλ, με αποτέλεσμα η χώρα να αποκτήσει αραβική πλειοψηφία, οι Εβραίοι να γίνουν μειονότητα, δηλαδή να βουλιάξει δημογραφικά.

Σήμερα, περίπου 2.000.000 Αραβες Παλαιστίνιοι ζουν ως πολίτες του Ισραήλ με πλήρη δικαιώματα, και περίπου 400.000 Εβραίοι ζουν στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι επιμένουν ότι δεν είναι δυνατή η ειρήνη και η συμβίωση με το Ισραήλ όσο «Εβραίοι ζουν ανάμεσά τους». Το 2013, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι «στην τελική λύση, δεν θα υπάρχει παρουσία ούτε ενός Ισραηλινού, πολίτη ή στρατιώτη στη γη μας». Ο Αμπάς κατηγορεί το Ισραήλ για ‘απαρτχάιντ’, αλλά η δική του ρατσιστική θέση αποκλεισμού και απαγόρευσης των Εβραίων να ζουν στη μελλοντική Παλαιστίνη περνάει σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό από τη διεθνή κοινή γνώμη, και κανείς δεν ασχολείται με αυτήν. Γιατί θα πρέπει οι Αραβες να είναι ευπρόσδεκτοι στην ισραηλινή κοινωνία, -όπως και είναι-, ενώ οι Εβραίοι θα πρέπει να απαγορεύεται να ζουν μαζί τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη;

Το Ισραήλ έχει μόνιμο κάλεσμα και προσφορά ειρήνης για επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους χωρίς προϋποθέσεις. Ωστόσο, οι Αραβες αρνούνται, επικαλούμενοι τους οικισμούς ως δικαιολογία. Ενα πράγμα είναι βέβαιο: Οι οικισμοί δεν είναι το εμπόδιο για την ειρήνη. Δεν ήταν το 1948, όταν το Ισραήλ γεννήθηκε και δεν υπήρχαν οικισμοί, δεν ήταν το 1967 που επίσης δεν υπήρχαν οικισμοί, αλλά οι Αραβες είπαν τα ‘τρία Οχι’, -και δεν είναι το εμπόδιο σήμερα.

Αν οι Ισραηλινοί κατεβάσουν τα όπλα, με τους γείτονες που έχουν, τότε η επόμενη σελίδα στην Ιστορία θα είναι ένα νέο Ολοκαύτωμα.
Αν οι Αραβες κατεβάσουν τα όπλα και αποφασίσουν να κάνουν εκείνη την παντελώς άγνωστή τους επιλογή που ονομάζεται ‘ειλικρίνεια’, η επόμενη σελίδα πολύ πιθανό να είναι η διαρκής ειρήνη.

Το Ισραήλ δεν κάνει εποικισμό, και μάλιστα οργανωμένο εποικισμό, όπως αυτός περιγράφεται στην Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, το 1949, η οποία γράφτηκε για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως των εποικισμών της ναζιστικής Γερμανίας. Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στις δύο υποθέσεις. Πρώτα απ’ όλα, το Ισραήλ δεν εκδιώχνει και δεν μεταφέρει βίαια ξένους ή εχθρικούς πληθυσμούς, με σκοπό να τους αντικαταστήσει με δικούς του πληθυσμούς, επίσης μεταφερόμενους με τη βία, για να έχουμε εδώ εφαρμογή της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.

Η Κοινωνία των Εθνών, δηλαδή ο προκάτοχος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και κατόπιν η Συνδιάσκεψη του Σαν Ρέμο και οι διεθνείς νόμοι για τη Βρετανική Εντολή ορίζουν σαφώς «τη διευκόλυνση της εγκατάστασης Εβραίων στην Εβραϊκή Πατρίδα στην Παλαιστίνη», και παροτρύνουν γι’ αυτό. Αυτό δεν είναι ‘εποικισμός’ με τη νομική έννοια του όρου. Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου και αναφέρεται σε δυνάμεις κατοχής. Το Ισραήλ δεν είναι στην πραγματικότητα του διεθνούς δικαίου ‘δύναμη κατοχής’ στη Δυτική Οχθη/Ιουδαία-Σαμάρεια. Υποτίθεται ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν συμφωνήσει πως τα τελικά σύνορα θα καθοριστούν έπειτα από διαπραγματεύσεις, αλλά διαπραγματεύσεις δεν κάνουν, αρνούνται να προσέλθουν διαρκώς.

Και οι αποφάσεις των διεθνών οργάνων της Κοινωνίας των Εθνών, δηλαδή του προκατόχου του ΟΗΕ, αποτελούν ‘Διεθνή Νόμο’. Το Ισραήλ κάνει μόνο αυτό που έχουν περιγράψει οι διεθνείς συμφωνίες ότι μπορεί και πρέπει να κάνει.

Η Κοινωνία των Εθνών παρέδωσε την Παλαιστίνη (ως Εβραϊκή Πατρίδα) και όλες τις σχετικές συμφωνίες στον διάδοχο οργανισμό, τον ΟΗΕ.

Η Κοινωνία των Εθνών το 1920, τις ίδιες ακριβώς μέρες που αποφάσισαν την ίδρυση Ιράκ, Συρίας, Λιβάνου και Παλαιστίνης (ως Εβραϊκής Πατρίδας) όρισε το ότι θα διευκολυνθεί η Εβραϊκή Μετανάστευση προς την Παλαιστίνη. Κάτι που οι Βρετανοί στους οποίους δόθηκε η Εντολή, δεν έκαναν για να μη στενοχωρήσουν τα τσιράκια τους, τους Αραβες. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, και αυτό είναι το Διεθνές Δίκαιο. Τόσο οι Εβραίοι, όσο και οι Παλαιστίνιοι, όχι μόνο τους επιτρέπεται, αλλά και παροτρύνονται από τις διεθνείς συνθήκες που ξεκινάνε από το 1920 και φτάνουν στις συμφωνίες του Οσλο του 1993 και του 1995, να χτίσουν και να εποικίσουν την περιοχή.

Το Ισραήλ, βέβαια, δεν έχει σαν πρώτο μέλημα και δεν ενδιαφέρεται για τη γη. Το πρώτο επείγον μέλημα που προσπαθεί να λύσει εδώ και 80 χρόνια είναι να σταματήσει η αραβική επιθετικότητα εναντίον του, να το αναγνωρίσουν οι Αραβες σαν κράτος, και να το αφήσουν ήσυχο να ασχοληθεί με την ανάπτυξη και την ευημερία και τις ανακαλύψεις του. Οι εποικισμοί διατηρούνται μόνο σαν διαπραγματευτικά χαρτιά για τη μέρα που θα λογικευτούν οι Αραβες και θα αποφασίσουν να πουν ‘Ναι’ στη δημιουργία κράτους για τους εαυτούς τους, λέγοντας απλά ένα ‘Ναι’ πρώτα στην αναγνώριση του εβραϊκού κράτους.

Δυστυχώς, λόγω εσκεμμένης παραπληροφόρηση και άγνοιας ο κόσμος δεν τα γνωρίζει αυτά, και τα ΜΜΕ δε βοηθάνε καθόλου σε αυτό, διότι η αλήθεια δεν έχει αίμα για πρωτοσέλιδα.

Οι εποικισμοί είναι μόνο ψυχολογικό εμπόδιο για την ειρήνη, για δύο λόγους:

– Ο πρώτος, επειδή είναι λογικό να σκεφτούν οι Παλαιστίνιοι «δεν μπορείς να επεκτείνεσαι στις περιοχές που πρόκειται να αποτελέσουν το μελλοντικό μου κράτος».
– Ο δεύτερος πρακτικός: Τι θα απογίνουν οι μερικές δεκάδες χιλιάδες που ζουν βαθιά μέσα στη Δυτική Οχθη.

Υπόψη, αν αφαιρέσουμε τους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι Εβραίοι εντός της Δυτικής Οχθης είναι αυτή τη στιγμή περίπου 300.000. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, όμως, βρίσκεται κοντά στην Πράσινη Γραμμή, δηλαδή στα σύνορα του 1949, σε ένα έδαφος που αποτελεί το 4%-6% της Δυτικής Οχθης. Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι σε μια μελλοντική συμφωνία, οι περιοχές τους θα προσαρτηθούν στο Ισραήλ. κατά πάσα πιθανότητα, η πιο λογική λύση θα είναι οι Παλαιστίνιοι να αποζημιωθούν με αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσοστό γης σε άλλο σημείο, λ.χ. στο νότο.
Υπάρχουν, όμως, και κάποιες δεκάδες χιλιάδες, μάξιμουμ 70.000, οι οποίοι ζουν βαθιά μέσα στη Δυτική Οχθη. Αυτοί τυχαίνει να είναι και οι πιο φανατικοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι κ.λπ. Αυτοί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Θα θελήσουν να μετακινηθούν, όπως συνέβη με την περίπτωση της Γάζας, όπως συνέβη με την περίπτωση των οικισμών στο Βόρειο Σινά κατά την εφαρμογή της συμφωνίας Αιγύπτου-Ισραήλ, και όπως συνέβη με την περίπτωση των τεσσάρων οικισμών που εκκενώθηκαν στη Δυτική Οχθη;
Κάποιοι λένε, «ναι, αφού υπάρχει αραβική μειονότητα, 20% Αράβων, μέσα στο Ισραήλ ζουν 2.000.000 Παλαιστίνιοι, γιατί να είναι δύσκολο να υπάρχει και μια εβραϊκή μειονότητα 70.000 Εβραίων μέσα στη μελλοντική Παλαιστίνη;».
Αυτά, βέβαια, είναι επικίνδυνα πράγματα. Αν, λ.χ. αποφασίσει η Χαμάς να χτυπήσει τα χωριά τους και να τους κρατήσει ομήρους για το Α ή το Β αίτημα π.χ. απελευθέρωσης Παλαιστινίων κρατουμένων τροοκρατών, τότε τι μπορεί να γίνει;
Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος εμφύλιας ενδοϊσραηλινής σύρραξης σε περίπτωση βίαιης εκρίζωσης των οικισμών αυτών.
Βέβαια, τόσο ο ‘μετριοπαθής’ Αμπάς, όσο και οι τρομοκρατικές Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ έχουν δηλώσει ότι το μελλοντικό τους κράτος θα είναι Judenrein, όπως ακριβώς ήταν η περιοχή αυτή (και η Γάζα) την περίοδο 1948-1967, και όπως είναι και σήμερα Judenrein. Προτιμότερο θα ήταν να φύγουν, αλλά αυτό είναι θέμα που μάλλον πρέπει να το δουν αργότερα, αφού φτάσουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία (δηλαδή ποτέ).

Το Ισραήλ γνωρίζει ότι πρακτικά δεν θα δει Ειρήνη ποτέ. Δεν θα δει ούτε καν ανακωχές με τους εχθρούς του. Αν δεν γίνεται πόλεμος σήμερα, είναι επειδή οι εχθροί του βρίσκονται σε ‘κατάπαυση πυρός’ (όχι ανακωχή), και απλά προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο. Αλλά δεν υπάρχει κανένας ‘κύκλος της βίας’. Υπάρχουν οι επιθέσεις των άλλων, μια ιστορία που συνεχίζεται επί 100 χρόνια περίπου, και υπάρχει και η αυτοάμυνα. Ολοι στη θέση του το ίδιο ακριβώς θα έκαναν.

Το Ισραήλ, έχοντας πλέον καταλάβει την στρατηγική και τις κινήσεις τακτικής των Αράβων για τον τελικό σκοπό να εξαλείψουν την εβραϊκή παρουσία και να διώξουν τους άπιστους dhimmi Εβραίους που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι, το μόνο που κάνει είναι να προχωράει μπροστά με ωριμότητα, χωρίς να περιμένει τους Αραβες, αν και πότε θα αποφασίζουν ότι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά τους είναι να ζήσουν στην Ειρήνη. Ετσι, δημιουργεί ‘γεγονότα στο έδαφος’, ώστε η επιβίωσή του να μην εξαρτάται πλέον από τις διαθέσεις των Αράβων. Δεν ενδιαφέρεται για τη γη. Οι εποικισμοί συμβαίνουν μόνο για να μπορεί να έχει διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια του.

Το Ισραήλ είναι μια μικρή πεδιάδα στο μέγεθος της Πελοποννήσου, αλλά μακρόστενη. Σε ορισμένα σημεία το πλάτος του είναι μόλις 15 χιλιόμετρα, και γενικότερα, ένα αεροπλάνο χρειάζεται δευτερόλεπτα για να πάει από τη μια άκρη στην άλλη -και να αδειάσει λ.χ. μερικούς τόνους βόμβες. Γύρω-γύρω υπάρχουν υψώματα τα οποία τώρα ελέγχει μερικώς, αλλά κάποιο ικανό πυροβολικό λίγο πιο μέσα στα σύνορα της Ιορδανίας και της Συρίας λ.χ. μπορεί να ισοπεδώσει πολύ εύκολα τα πάντα, και ειδικότερα τις ευάλωτες πόλεις στις οποίες ζει το 80% του πληθυσμού του. Ακόμη κι ένα παιδί με ένα καλό τουφέκι μπορεί να χτυπήσει στόχους μέσα στο Ισραήλ, πόσο μάλλον εκπαιδευμένοι σνάιπερ.

Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία αυτή τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα «τι μπορεί να δει ένας Παλαιστίνιος ένοπλος»: Το αεροδρόμιο, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας, ο αυτοκινητόδρομος, η σιδηροδρομική γραμμή, τα Mall που πηγαίνει ο κόσμος, τα τελωνεία, οι αεροδιάδρομοι, οι ουρανοξύστες του Ισραήλ, όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Η εθνική οδός που συνδέει το βόρειο με το νότιο Ισραήλ, ο ‘Highway 6’, ο βασικός οδικός άξονας της χώρας δηλαδή, βρίσκεται σε ορισμένα σημεία μόνο 70 μέτρα από την ‘Πράσινη Γραμμή’, το μελλοντικό σύνορο.

Δείτε:
– Με τη χρήση ψηφιακών γραφικών, την πλήρη εικόνα των απειλών και των κινδύνων που αντιμετωπίζει το Ισραήλ από τους γείτονες και γιατί πρέπει να διατηρεί κάποιον έλεγχο στη Δυτική Οχθη, αν δεν θέλει να βιώσει ένα νέο Ολοκαύτωμα: Explanation: Why Israel can’t withdraw to its pre 1967 borders line

– Περισσότερες εικόνες εδώ, ‘The Perils of «Palestine» in Pictures‘, 13/01/2017

The Perils of ‘Palestine’ in Pictures

Terror, Tunnels and Transportation: A Jihadi State on the Trans-Israel Highway?
https://youtu.be/ok8TAcmlITs?t=1m2s

 

Στη φωτογραφία αυτή τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα «τι μπορεί να δει ένας Παλαιστίνιος ένοπλος»: Το αεροδρόμιο, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας, ο αυτοκινητόδρομος, η σιδηροδρομική γραμμή, τα Mall που πηγαίνει ο κόσμος, τα τελωνεία, οι αεροδιάδρομοι, οι ουρανοξύστες του Ισραήλ, όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Η εθνική οδός που συνδέει το βόρειο με το νότιο Ισραήλ, ο 'Highway 6', ο βασικός οδικός άξονας της χώρας δηλαδή, βρίσκεται σε ορισμένα σημεία μόνο 70 μέτρα από την 'Πράσινη Γραμμή', το μελλοντικό σύνορο.

Στη φωτογραφία αυτή τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα «τι μπορεί να δει ένας Παλαιστίνιος ένοπλος»: Το αεροδρόμιο, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας, ο αυτοκινητόδρομος, η σιδηροδρομική γραμμή, τα Mall που πηγαίνει ο κόσμος, τα τελωνεία, οι αεροδιάδρομοι, οι ουρανοξύστες του Ισραήλ, όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Η εθνική οδός που συνδέει το βόρειο με το νότιο Ισραήλ, ο ‘Highway 6’, ο βασικός οδικός άξονας της χώρας δηλαδή, βρίσκεται σε ορισμένα σημεία μόνο 70 μέτρα από την ‘Πράσινη Γραμμή’, το μελλοντικό σύνορο.

 

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί να έχει ‘κατεχόμενα’, ούτε θέλει να πρέπει να κοιτάει και να φροντίζει για μερικά εκατομμύρια εχθρικού πληθυσμού που ψάχνουν κάθε τρόπο να σκοτώνουν Εβραίους στην παραμικρή ευκαιρία. Στην πραγματικότητα, η Δυτική Οχθη και ο αποκλεισμός της Γάζας και όλα τα υπόλοιπα προσωρινά μέτρα είναι ένα είδος buffer zone για την ασφάλειά του.

Μετά χαράς, λοιπόν, το Ισραήλ θα τα έδινε όλα πίσω αν υπήρχε τρόπος να βεβαιωθεί ότι η βία και η τρομοκρατία θα σταματήσουν. Προορισμός του είναι να αφιερωθεί στα επιτεύγματα και στην ευημερία και ευτυχία των πολιτών του.

Αυτή είναι όλη η ιστορία. Απλά για να καταστεί εφικτή η δαιμονοποίηση του Ισραήλ και η μετατροπή του σε κράτος-παρία από τους ισχυρούς, έχει υιοθετηθεί ένα λεξιλόγιο που βοηθά στη δαιμονοποίηση. Το Ισραήλ έχει πολύ ισχυρούς αντιπάλους και καλοπληρωμένους από τα πετρέλαια.

– Το αραβικό σχέδιο να χαρακτηριστούν οι εποικισμοί war crime, παρότι αποτελούν εθελοντική ‘μετακίνηση πληθυσμού’:
How the Arabs added specifically anti-Israel language to the Rome Statute of the ICC

Αυτό εδώ είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό και εξηγεί γιατί όλοι οι φίλοι της διαιώνισης της σύγκρουσης, δηλαδή οι φίλοι των Παλαιστινίων, όταν μιλάνε για τον εποικισμό, πάντα αναφέρονται σε αριθμούς πληθυσμού (Εβραίων που έρχονται στη Δυτική Οχθη) και ποτέ σε αριθμούς εκτάσεων και σε τετραγωνικά μέτρα και στο εμβαδόν των δήθεν ‘εποικισμένων’ εδαφών. Γι’ αυτό αποφεύγουν τους χάρτες αν δεν περιλαμβάνουν στατιστικά που μπορούν να χειραγωγήσουν.

Διότι αν ο κόσμος δει ότι τίποτα σημαντικό δεν συνέβη λ.χ. από το 1993 μέχρι σήμερα (αντιθέτως, μια έκταση μεγαλύτερη από τη λωρίδα της Γάζας εκκαθαρίστηκε ‘εθνικά’ από Εβραίους και 4 μεγάλοι οικισμοί διαλύθηκαν για να καλοπιάσουν πάλι, δίχως αποτέλεσμα, τους προσφιλείς μας Αραβες), και αν δει ότι οι νεοφερμένοι Εβραίοι απλά κατοικούν στην πλειοψηφία τους σε οικισμούς που θα αποτελέσουν έδαφος του Ισραήλ σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία, δηλαδή όλοι σχεδόν κοντά στα σύνορα του 1967. θα αρχίσει να αναρωτιέται πόσα άλλα ψέματα μπορεί να τον έχουν ταΐσει, και αυτό δεν είναι καλό για τη διαιώνιση της σύγκρουσης, που για πολύ κόσμο είναι το επάγγελμά τους.

Απλά, βάλτε τους δυο χάρτες τον ένα πάνω στον άλλο.

Visualizing the main ‘obstacle to peace’, Elder of Ziyon, 04/01/2017

– Το ξέρετε ότι και οι Παλαιστίνιοι χτίζουν συνεχώς κάθε βδομάδα, και σχεδόν πάντα άναρχα, και χωρίς άδειες;

Κι αν, αλήθεια, οι Ισραηλινοί ήθελαν να ‘γενοκτονήσουν’ τους Παλαιστίνιους, τότε γιατί τους αφήνουν να επεκτείνουν τις γειτονιές τους, ακόμη και κάνοντας τα στραβά μάτια για πιθανές παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών;
Είναι αλήθεια ότι ο άναρχος και ανεξέλεγκτος εποικισμός της Ιερουσαλήμ από τους Αραβες και το χτίσιμο χωρίς κανένα προγραμματισμό κυριολεκτικά όπου τους καπνίσει, τόσο μέσα στα όρια του Δήμου όσο και περιμετρικά, δεν συγκρίνεται ποσοτικά και ποιοτικά από τις αντίστοιχες προγραμματισμένες και νόμιμες προσπάθειες οικοδόμησης νέων κτιρίων από τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα μόνο μέσα στα όρια του Δήμου. Εδώ τα εξηγεί στο Jerusalem Institute for Policy Research ένας ειδικός:

Arab and Jewish Construction in Jerusalem, 2009

Οποιος θέλει πραγματικά να μάθει τα αληθινά δεδομένα της ιστορίας, αυτός ο έντιμος από τους ‘νέους ιστορικός’ άνθρωπος εξηγεί, χωρίς να κρύβει τίποτα.

– Benny Morris: Settlements are an obstacle to peace

 

Δείτε επίσης:

The Comprehensive Guide to The Truth about The Settlements, The Truth About Israel
«Another thing worth mentioning is that every week building is approved in the Arab parts of Judea and Samaria and East Jerusalem, but you don’t hear it on the news, because it fits the Palestinian narrative to play the victim, blaming Israel instead of focusing those efforts towards building up their own society.»

– Eugene Kontorovich, Unsettled: A Global Study of Settlements in Occupied Territories, Northwestern Public Law Research Paper No. 16-20, Northwestern University Law School, 07/09/201

– Julius Stone, International Law and the Arab-Israel conflict [Extracts from Israel and Palestine Assault on the Law of Nations], Α έκδοση 1990, Β έκδοση Jirlac Publications 2003

– Eugene Kontorovich, The Legal Case for Israel’s ‘Settlements’: International Law Professor Expert Explains the Legal Truth of Israel’s Occupation and Israel’s Settlements West Bank, 10/03/2016

– Michael Curtis, Israeli Settlements Are Not Illegal, 09/07/2014

– Robert Stark, Why Israeli Settlements Are Not a Violation of International Law, 03/01/2017

– Robbie Sabel, Manipulating International Law as Part of Anti-Israeli ‘Lawfare’ , Vol. 13, No. 16, Jerusalem Issue Briefs, 02/06/2013
«Israel’s detractors invented a new international legal concept called ‘illegal occupation’. In an armed conflict, international law clearly permits military occupation. The UN Security Council has never declared Israeli occupation to be illegal. US occupation of Iraq after the Second Gulf War was universally considered a legal act».

Why Israeli Rule in the West Bank Is Legal under International Law: An interview with Professor Eugene Kontorovich, 08/04/2018

Five false myths about settlements: Israeli Settlements Obstacle Peace? FLAME, 2017

«Εν αναμονή της επίτευξης συμφωνίας και διακανονισμού μέσω διαπραγματεύσεων, οι συμφωνίες του Οσλο δεν απαγορεύουν, ούτε θέτουν κάποιο περιορισμό ή ‘πάγωμα’, ούτε στο Ισραήλ ούτε στους Παλαιστινίους, στο να ασχολούνται με τον προγραμματισμό, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τις κατασκευές νέων οικισμών στις αντίστοιχες περιοχές που η κάθε πλευρά έχει υπό τον έλεγχό της. Αντιθέτως, ο σχεδιασμός, η χωροθέτηση και οι κατασκευές αναφέρονται συγκεκριμένα και εσκεμμένα και ρητά λέγεται μέσα στο κείμενο των συμφωνιών ότι επιτρέπονται και ενθαρρύνονται.
Συνεπώς, αυθαίρετες και μονομερείς κρίσεις (στην πραγματικότητα μεροληπτική προκατάληψη, αν όχι δαιμονοποίηση), ως προς τη νομιμότητα των οικισμών και οποιαδήποτε έκκληση για την απομάκρυνσή τους πριν από την τελική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων είναι ασυμβίβαστες με τις συμφωνίες του Οσλο, και συνιστούν προκατειλημμένη προδίκαση ενός διαπραγματευτικού ζητήματος, για το οποίο οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λυθεί με διαπραγματεύσεις. Το ποια είναι εκείνη η πλευρά που δεν έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν επιθυμεί να λυθεί είναι προφανές».


 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (αμελητέας σημασίας):

Ο κ. Σαραντάκος χαρακτήρισε το παρόν κείμενο ‘προπαγάνδα’, χωρίς όμως να μας πει που βρίσκεται το ψέμα, το λάθος ή έστω η χειραγωγητική ή συναισθηματική ή λαϊκιστική προσέγγιση του κειμένου. Τελικά, αποδείχτηκε ότι το χαρακτήρισε έτσι, χωρίς καν να το έχει διαβάσει. Από μακριά, βασισμένος στο μέγεθος, από ό,τι φαίνεται. «Αφού είναι μεγάλο, τότε υπάρχει μηχανισμός που τα παράγει αυτά» είναι η ακατάμαχητη λογική, φαίνεται.

Αυτά είναι κατά τον κ. Σαραντάκο 'προπαγάνδα', και αυτό το λέει κάποιος που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν τα διάβασε ποτέ, αλλά μπορεί να αποκαλεί ψεύτες εκείνους που τον πίστεψαν όταν άφησε να εννοηθεί ότι τα διάβασε.

Αυτά είναι κατά τον κ. Σαραντάκο ‘προπαγάνδα’, και αυτό το λέει κάποιος που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν τα διάβασε ποτέ, αλλά μπορεί να αποκαλεί ψεύτες εκείνους που τον πίστεψαν όταν άφησε να εννοηθεί ότι τα διάβασε.

 

Αργότερα, μας αποκάλεσε ψεύτες, μόνο επειδή δώσαμε βάση στο λόγο του και υποθέσαμε ότι το είχε διαβάσει, όπως θα έκαναν όλοι, και επειδή του απευθύναμε το λόγο έχοντας την λανθασμένη εντύπωση πως γνώριζε το περιεχόμενο του κειμένου.

Οταν ο ψεύτης σε αποκαλεί ψεύτη. Οχι μόνο «είχαμε παραδεχτεί», αλλά σημειώσαμε δύο φορές συνολικά, ίσως και τρεις, αν προσθέσουμε και μια αποστροφή του λόγου, το γεγονός πως υπάρχουν 300.000 κοντά και 70.000 βαθιά μέσα.

Οταν ο ψεύτης σε αποκαλεί ψεύτη. Οχι μόνο «είχαμε παραδεχτεί», αλλά σημειώσαμε δύο φορές συνολικά, ίσως και τρεις, αν προσθέσουμε και μια αποστροφή του λόγου, το γεγονός πως υπάρχουν 300.000 κοντά και 70.000 βαθιά μέσα.

Τελικά δεν το είχε διαβάσει, δεν γνώριζε το περιεχόμενό του, ούτε τις αναφορές μας σε εκείνα τα σημεία που νόμιζε ότι δήθεν «δεν είπαμε ποτέ» και δήθεν «μας έπιασε στα πράσα να λέμε ψέματα», και όταν του επισημάναμε αυτό ακριβώς, ότι δεν μπορεί να λέει κάποιους ψεύτες για δικό του λάθος παρανόησης, μας διέγραψε τα σχόλια και μας απέκλεισε (ban). Μας αποκάλεσε και ‘έμμισθους’ και ‘με το κομμάτι’, κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, τύπου «οι Εβραίοι σας βάζουν».

Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε 'ψεύτες', ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς. Πάνω απ' όλα να μην πληγεί η φήμη, αλλά δίπλα του οι θλιβεροί αντισημίτες αλωνίζουν χωρίς να ενοχλείται.

Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε ‘ψεύτες’, ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς. Πάνω απ’ όλα να μην πληγεί η φήμη, αλλά δίπλα του οι θλιβεροί αντισημίτες αλωνίζουν χωρίς να ενοχλείται.

 

Οχι ότι είναι σημαντικό ή ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, ούτε επειδή μας προκαλούν κάποια αίσθηση οι προσβολές, -είμαστε συνηθισμένοι και γνωρίζουμε ότι η αναζήτηση της αλήθειας στην υπόθεση αυτή θα φέρει μόνο απομόνωση, λοιδορία, αποκλεισμούς και κατασυκοφάντηση- αλλά επειδή οι εποχές είναι τέτοιες που καλό είναι να ξέρουμε σε ποια πλευρά του φράχτη βρίσκεται ο καθένας και τι ακριβώς κάνει για να καταστραφεί ο αντισημιτισμός. Τελικά, αποδεικνύεται ότι ενώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντισημίτης (ή εχθρός του εβραϊκού λαού ή κάποιος που δεν έχει καταλάβει το Ολοκαύτωμα, -ούτε μία στο εκατομμύριο όλα αυτά, αφού οι θέσεις του έχουν δηλωθεί ξεκάθαρα πολλές φορές), ωστόσο φαίνεται ότι δυστυχώς έχει κάποιους άλλους λόγους να ανέχεται στο φόρουμ του θλιβερούς αντισημίτες που χρησιμοποιούν αισχρούς χαρακτηρισμούς όπως ‘σκατόψυχοι ραβίνοι σιωνιστές‘, να ανέχεται χωρίς έλεγχο κάθε συκοφαντική προσπάθεια δαιμονοποίησης του μικρού εβραϊκού κράτους, και να ανέχεται να ονομάζονται μπροστά του όλοι οι Εβραίοι ρατσιστές και το Ισραήλ ρατσιστικό κράτος, -πράγματα που σαφώς χαρακτηρίζονται αντισημιτικός λόγος, τόσο σύμφωνα με τον πρόσφατο ορισμό περί αντισημιτισμού που έχουν αποδεχθεί όλοι οι σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί [η Ευρωπαϊκή Ενωση (και η ΕυρωΒουλή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή), η European Union Agency for Fundamental Rights (FRA), η Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (31 χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα, International Alliance for Holocaust Remembrance), η ‘Διακήρυξη της Στοκχόλμης’, το αρμόδιο γραφείο του ΟΑΣΕ ODIHR (OSCE’s Office for Democratic Institutions and Human Rights), το State Department και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ (όπως η γερουσία που πέρασε τον Νόμο ‘Anti-Semitism Awareness Act ή AAA), η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σκωτία, η Αυστρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, το Ισραήλ, όλα τα σοβαρά Παρατηρητήρια και ΜΚΟ που ασχολούνται με το ζήτημα διεθνώς, οι Εβραϊκές οργανώσεις, τα Εβραϊκά μουσεία και ιδρύματα, και οι Εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Εβραϊκή Κοινότητα Αθηνών, και μια ατελείωτη σειρά σχετικών οργανισμών], όσο και το γνωστό μας ‘3D Test of Anti-Semitism‘.

Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος: Διακήρυξη της Στοκχόλμης: Ο ορισμός και τα 11 παραδείγματα:
https://antisemitism.uk/definition/

Το άλλο σχόλιο που δεν εγκρίθηκε διότι 'παίζεται η φήμη μας'. Οπως σημειώνει ο συκοφαντημένος: «Οταν του το δείχνουν όλο αυτό, μετακινεί το γκολ-ποστ, αντί να ζητήσει συγγνώμη που με είπε ψεύτη, ή έστω να πει απλά 'σόρι, δεν το είχα διαβάσει πριν σε πω ψεύτη'. Αν το έκανε αυτό, ΟΚ, κανένα πρόβλημα, αυτά συμβαίνουν».

Το άλλο σχόλιο που δεν εγκρίθηκε διότι ‘παίζεται η φήμη μας’. Οπως σημειώνει ο συκοφαντημένος: «Οταν του το δείχνουν όλο αυτό, μετακινεί το γκολ-ποστ, αντί να ζητήσει συγγνώμη που με είπε ψεύτη, ή έστω να πει απλά ‘σόρι, δεν το είχα διαβάσει πριν σε πω ψεύτη’. Αν το έκανε αυτό, ΟΚ, κανένα πρόβλημα, αυτά συμβαίνουν».

[UPDATE 30/04/2018]

Δεν θα επιστρέφαμε στο θέμα, αλλά είναι απίστευτες οι στρεψοδικίες Σαραντάκου, και τώρα η μπόρα παίρνει και άλλους, που δεν φταίνε σε τίποτα.

Πάλι αλλάζει την ιστορία για να βολέψει στα ψέματά του:

Σαραντάκος στις 13.15:
https://archive.is/hz04Y#selection-22055.0-22055.74

«Ο TJStretch μπαναρίστηκε από εδώ επειδή έλεγε ψέματα»

Σαραντάκος στις 13.15: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή έλεγε ψέματα».

Σαραντάκος στις 13.15: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή έλεγε ψέματα».

 

Σαραντάκος στις 15.21:
https://archive.is/hz04Y#selection-22613.132-22613.257

«Ο TJStretch μπαναρίστηκε από εδώ επειδή μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν δημοσιεύτηκαν επόμενα σχόλια του στρετσαρισμένου, το ότι μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας, και όχι βέβαια ότι έπιασε μια επουσιώδη αβλεψία μου που δεν αλλάζει την ουσία των επιχειρημάτων».

Σαραντάκος στις 15.21: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή επειδή μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας».

Σαραντάκος στις 15.21: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή επειδή μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας».

 

Ενώ η πλήρης αλήθεια είναι ότι το μπανάρισμα έγινε με δικαιολογία τότε ‘ψέματα’ (σχόλιο 274):
https://archive.is/FRrso#selection-16035.0-16035.29

Οταν ο ψεύτης σε αποκαλεί ψεύτη. Οχι μόνο «είχαμε παραδεχτεί», αλλά σημειώσαμε δύο φορές συνολικά, ίσως και τρεις, αν προσθέσουμε και μια αποστροφή του λόγου, το γεγονός πως υπάρχουν 300.000 κοντά και 70.000 βαθιά μέσα.

Οταν ο ψεύτης σε αποκαλεί ψεύτη. Οχι μόνο «είχαμε παραδεχτεί», αλλά σημειώσαμε δύο φορές συνολικά, ίσως και τρεις, αν προσθέσουμε και μια αποστροφή του λόγου, το γεγονός πως υπάρχουν 300.000 κοντά και 70.000 βαθιά μέσα.

 

Και όλα αυτά, για να μην απαντήσει στο γεγονός πως αφήνει και συκοφαντούνται άνθρωποι, διότι, αν δεν το γνωρίζει, η κατηγορία «Πράκτορες των Εβραίων, σας βάζει η Πρεσβεία» κ.λπ είναι αντισημιτικός λόγος, και να μην παραδεχτεί ότι αδίκησε τον TJStretch, χαρακτηρίζοντας τον ‘ψεύτη’ (ή δήθεν «επουσιώδης αβλεψία που δεν αλλάζει την ουσία των επιχειρημάτων»).

Η απάντηση που δεν εμφανίστηκε ποτέ επειδή δήθεν ... συκοφαντεί τον συκοφάντη! [Ευχαριστούμε τον Κλέωνα που αφιέρωσε τόσο χρόνο και ενέργεια για αυτή την άθλια ιστορία].

Η απάντηση που δεν εμφανίστηκε ποτέ επειδή δήθεν … συκοφαντεί τον συκοφάντη! [Ευχαριστούμε τον Κλέωνα που αφιέρωσε τόσο χρόνο και ενέργεια για αυτή την άθλια ιστορία].

Η απάντηση που δεν εμφανίστηκε ποτέ επειδή δήθεν … συκοφαντεί τον συκοφάντη!

Κλέων Ι.:

«(Επειδή δυστυχώς παίρνω τα ημέηλ με τις επόμενες απαντήσεις, και είδα ότι συκοφαντείτε κάποιον που είναι αποκλεισμένος και δεν μπορεί να απαντήσει)

Ο TJStretch ασφαλώς και δεν έλεγε ψέματα.

Ο Σαραντάκος δεν είχε διαβάσει μια προηγούμενη απάντηση που ο TJStretch είχε κάνει embed (με ανάρτηση από το Facebook). Πρόκειται για αυτή την απάντηση του TJStretch που φαίνεται εδώ στο σχόλιο 246 εκείνης της προηγούμενης συζήτησης του Ιανουαρίου, ακριβώς κάτω από τον χάρτη (μπορεί κάποιος να χρειαστεί να πατήσει ‘See more’)

Για να ξέρουμε τι λέμε.
Αυτό όλο ήταν λάθος του Σαραντάκου που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είχε διαβάσει την απάντηση στο 246 και ο TJStretch του απαντούσε με αυτό σαν δεδομένο, ότι ο Σαραντάκος την είχε διαβάσει, ενώ δεν το είχε κάνει.

Εξηγούνται όλα εδώ προς το τέλος.
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/01/24/debunk-of-illegal-settlements-myths/

– Εντάξει να συκοφαντείται στην πλατφόρμα Σαραντάκου ο Ψαρράς σαν πράκτορας της πρεσβείας, συγγνώμη δύο πρεσβειών, ΗΠΑ και Ισραήλ,
– εντάξει και με εμένα που ο ηλίθιος βρίσκει ότι λέει «δεν εφαρμόζω guidelines της Hasbarah» (μια λέξη που όταν την πρωτοείδα έπρεπε να την ψάξω για να μάθω τι σημαίνει) άρα αν είχε κουκούτσι μυαλό θα καταλάβαινε ότι αφού *δεν τα κάνω σύμφωνα με τη hasbarah*, τότε μιλάω αποκλειστικά από το μυαλό μου, σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις και μόνο,
– αλλά να συκοφαντείται (ξανά!) πάλι κάποιος που δεν μπορεί να απαντήσει,

… ε, νομίζω πήγατε πολύ μακριά και δεν δείχνει καλά όλο αυτό. Κάποιος πρέπει να σας πει ότι το κύριο κριτήριο για έναν άνθρωπο είναι ότι πρέπει να λέει την αλήθεια.
Ντροπής πράγματα να την κακοποιείτε έτσι, ειδικά όταν υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα ψέματά σας.

Ασχετο, αλλά βλέπω τώρα ότι και σε εκείνη τη συζήτηση πρωταγωνιστούσε στους τραμπουκισμούς πάλι το θλιβερό απόβρασμα pedis. Εύγε.

Αυτή λοιπόν ήταν η απάντηση του TJStretch που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να μη γίνει ρεζίλι ο Σαραντάκος (που αν έλεγε ένα «δεν την πρόσεξα» ή «δεν την διάβασα γιατί ήταν μεγάλη», θα ήταν όλα ΟΚ αλλά αν αποκαλέσεις κάποιον ψεύτη, καταλαβαίνουμε, είναι βαρύ να αποδειχτεί μετά ότι έλεγες ψέματα εσύ):»

Τα δύο σχόλια που αποδείκνυαν το λάθος του (δεν εμφανίστηκαν ποτέ, «δημοκρατικά», όπως δεν εμφανίστηκε ποτέ και το σχόλιο του Κλέωνα που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους):

Είναι πραγματικά ντροπιαστικό.

 

[UPDATE 03/05/2018]

Ο κ. Σαραντάκος έφτασε σε νέο χαμηλό, διότι κάπου μεταξύ 1-3 Μαΐου, πήγε και διέγραψε το embed λινκ από το σχόλιο #246 της παλιάς συζήτησης, για να μην φαίνεται το ψέμα του!

Σαραντάκος άνευ ντροπής: «Διαγράφτηκε το υπόλοιπο διότι ήταν embed από το Φέισμπουκ που ο σχολιαστής το τροποποιούσε κατά το δοκούν» (Σε σχόλιο TJStretch που αποδείκνυε ότι ο τελευταίος δεν είπε ψέματα!

Σαραντάκος άνευ ντροπής: «Διαγράφτηκε το υπόλοιπο διότι ήταν embed από το Φέισμπουκ που ο σχολιαστής το τροποποιούσε κατά το δοκούν» (Σε σχόλιο TJStretch που αποδείκνυε ότι ο τελευταίος δεν είπε ψέματα!

Φυσικά, υπάρχει από τότε, από τις 24/01/2018 η απόδειξη σε print-screen, όπου αναφέρονται ακριβώς όσα δεν είχε διαβάσει ο έντιμος και δίκαιος, που έφτασε σε απύθμενο χαμηλό μηχανορραφίας (και ανοησίας, εδώ που τα λέμε, διότι μας βάζει να ασχολούμαστε με τέτοια ασήμαντα πράγματα, μόνο για την ‘φήμη’ του). Αφαίρεσε το λινκ, μόνο για να μην μπορεί κανείς να τσεκάρει με τα ίδια του τα μάτια ποιος λέει αλήθεια (εμείς) και ποιος ψέματα (εκείνος). Για να μπορεί να μιλάει για «επουσιώδη λεπτομέρεια», και άντε τώρα ένας τρίτος να βγάλει άκρη στην υπόθεση. Να η απόδειξη από τότε:

Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε 'ψεύτες', ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς.

Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε ‘ψεύτες’, ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς.

 

Χαχαχα, που να το φανταστεί κανείς …

… ότι ο κ. Μεγάλος Μετριοπαθής πιστεύει σε ιστορίες με ZOG:

Σαραντάκος: «Αρα δεν πληρώνονται με το κομματι, πληρώνονται με το κλικ». Μετάφραση: «Τους βάζουν οι Εβραίοι». Ό,τι έλεγαν και οι Ναζί τη δεκαετία του 1930. ZOG!

Σαραντάκος: «Αρα δεν πληρώνονται με το κομματι, πληρώνονται με το κλικ». Μετάφραση: «Τους βάζουν οι Εβραίοι». Ό,τι έλεγαν και οι Ναζί τη δεκαετία του 1930. ZOG!

Σαραντάκος: «Eίναι πρωτομαγιά και οι έμμισθοι προπαγανδιστες προφανώς έχουν αργία» (Τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται ιδιαιτέρως ελκυστική η ιδέα να λεξιλογήσει ο Σαραντάκος μέσα σε ένα δικαστήριο για την λέξη 'έμμισθος'. Οπως λέμε «έμμισθοι προπαγανδιστές, ναι εν γνώσει μου την έγραψα την συκοφαντία αυτή εκατό φορές κύριε πρόεδρε, και ήρθε η ώρα να σας δείξω τις αποδείξεις μου», θα έχει πολύ λεξικογραφικό ενδιαφέρον κάτι τέτοιο ...)

Σαραντάκος: «Eίναι πρωτομαγιά και οι έμμισθοι προπαγανδιστες προφανώς έχουν αργία» (Τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται ιδιαιτέρως ελκυστική η ιδέα να λεξιλογήσει ο Σαραντάκος μέσα σε ένα δικαστήριο για την λέξη ‘έμμισθος’. Οπως λέμε «έμμισθοι προπαγανδιστές, ναι εν γνώσει μου την έγραψα την συκοφαντία αυτή εκατό φορές κύριε πρόεδρε, και ήρθε η ώρα να σας δείξω τις αποδείξεις μου», θα έχει πολύ λεξικογραφικό ενδιαφέρον κάτι τέτοιο …)

… κι έτσι, ο κ. Μεγάλος Μετριοπαθής κατόρθωσε να φτάσει σε επίπεδα Σούρλα, και Χριστόφορου Τριαντάφυλλου, και ξανά Σούρλα!

 

[UPDATE 05/05/2018]

Κουίζ: Βρείτε αν λείπει έστω κι ένα αντισημιτικό στερεότυπο (Διευκολυντές του αντισημιτισμού #01)

[UPDATE 08/05/2018]

Για να δούμε πάλι.

 

[UPDATE 19/05/2018]

Για ωραιότατον Pallywood, λίβελο του αίματος (οι Εβραίοι σκοτώνουν παιδιά για σπορ), κατασυκοφάντηση κάθε διαφορετικής άποψης σαν εβραίικια συνωμοσία από την Πρεσβεία και γνήσιο αντισημιτισμό, περάστε στο μπλογκ του Μεγάλου Μετριοπαθούς κ. Σαραντάκου. Εγγυημένη απόδοση.

 

[UPDATE 07/07/2018]

Εσείς στο φόρουμ που διευθύνετε θα εγκρίνατε ποτέ σχόλιο που να αποκαλεί ‘ΑΛΗΤΕΣ’ τους Ελληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος; Και μάλιστα μόνο γιατί εξέφρασαν τη λύπη τους για το σκίτσο Γρηγοριάδη με το 12ωρο = Πύλη Αουσβιτς;

Οχι γιατί, κάποιοι το κάνουν μετά χαράς, –και συστηματικά.

Βλ. εικόνα ή σχόλιο Νο #49 στο φόρουμ διευκολυντή του αντισημιτισμού, με αφορμή του διαμαρτυρία της ΙΚΑ για το σκίτσο με την πύλη του Αουσβιτς, 07/07/2018:

– «Αηδία έχουν καταντήσει οι αλήτες [οι Εβραίοι της ΙΚΑ]»

Εσείς στο φόρουμ που διευθύνετε θα εγκρίνατε ποτέ σχόλιο που να αποκαλεί 'ΑΛΗΤΕΣ' τους Ελληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος; Και μάλιστα μόνο γιατί εξέφρασαν τη λύπη τους για το σκίτσο Γρηγοριάδη με το 12ωρο = Πύλη Αουσβιτς;

Εσείς στο φόρουμ που διευθύνετε θα εγκρίνατε ποτέ σχόλιο που να αποκαλεί ‘ΑΛΗΤΕΣ’ τους Ελληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος; Και μάλιστα μόνο γιατί εξέφρασαν τη λύπη τους για το σκίτσο Γρηγοριάδη με το 12ωρο = Πύλη Αουσβιτς;

[UPDATE 09/04/2019]

Νέες συκοφαντίες του κ. Μεγάλου Μετριοπαθούς Σαραντάκου. Τώρα οι άνθρωποι της σελίδας, εκτός από ‘έμμισθοι προπαγανδιστές και πληρωμένοι’ (από τους Εβραίους, φυσικά, τι άλλο;) εδώ έγιναν και (ενεργούμενα) ‘του Νετανιάχου’ και ‘ακροδεξιοί’. Πήρε την απάντησή του, και προσπαθώντας να κάνει damage control στο μεγάλο κακό που έπαθε πάλι η φήμη του, προτίμησε να μην απαντήσει σε τίποτα. Από εδώ.

09/04/2019: Νέες συκοφαντίες του κ. Μεγάλου Μετριοπαθούς Σαραντάκου. Τώρα οι άνθρωποι της σελίδας, εκτός από 'έμμισθοι προπαγανδιστές και πληρωμένοι' (από τους Εβραίους, φυσικά, τι άλλο;) εδώ έγιναν και (ενεργούμενα) 'του Νετανιάχου' και 'ακροδεξιοί'. Πήρε την απάντησή του, και προσπαθώντας να κάνει damage control στο μεγάλο κακό που έπαθε πάλι η φήμη του, προτίμησε να μην απαντήσει σε τίποτα.

09/04/2019: Νέες συκοφαντίες του κ. Μεγάλου Μετριοπαθούς Σαραντάκου. Τώρα οι άνθρωποι της σελίδας, εκτός από ‘έμμισθοι προπαγανδιστές και πληρωμένοι’ (από τους Εβραίους, φυσικά, τι άλλο;) εδώ έγιναν και (ενεργούμενα) ‘του Νετανιάχου’ και ‘ακροδεξιοί’. Πήρε την απάντησή του, και προσπαθώντας να κάνει damage control στο μεγάλο κακό που έπαθε πάλι η φήμη του, προτίμησε να μην απαντήσει σε τίποτα.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Διαβάστε σχετικά:
– Δικαιώματα, ‘αντι-Σιωνισμός’ και μοντέρνος αντισημιτισμός: Λίγες σκέψεις
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/01/03/rights-antizionism-and-modern-antisemitism/

– Το μίσος που ξεκινά με τους Εβραίους δεν τελειώνει ποτέ με τους Εβραίους
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/01/01/what-starts-with-the-jews-never-ends-with-the-jews/

– Δικαιώματα, ‘αντι-Σιωνισμός’ και μοντέρνος αντισημιτισμός: Λίγες σκέψεις
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/01/03/rights-antizionism-and-modern-antisemitism/

– Η εξίσωση ‘Σιωνισμός = Ναζισμός’ από τους αντισημίτες που πιστεύουν ότι δεν είναι αντισημίτες
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/02/19/antisemites-who-thin-of-themselves-as-non-racists/

– Είστε αντισημίτες; Μικρός οδηγός για να μάθετε
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2016/12/17/are-you-antisemitic-a-handy-guide/

 


Χτυπήστε τη συνωμοσιολογία:
– Κάθε φορά που κάποιος ‘αντισιωνιστής’ συλλαμβάνεται να ξεστομίζει κάποια αντισημιτική αθλιότητα, και όταν του το επισημαίνουν αυτό, η αντίδρασή του είναι να εκτοξεύει κατηγορίες, και να χαρακτηρίζει τους συνομιλητές του σαν ‘ενεργούμενα του σιωνισμού, πράκτορες της πρεσβείας, πόσο πληρώνεστε;’ κ.λπ., είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξουμε πόσο αντισημιτική είναι στην πραγματικότητα αυτή η λογική: Ο αντισημίτης, επειδή δεν μπορεί να απαντήσει για τα πραγματικά γεγονότα, δηλαδή τις αντισημιτικές του πεποιθήσεις, επιλέγει να εστιάσει στα δήθεν ‘ύποπτα κίνητρα’ του κατηγόρου του.
Ανακαλύπτει συνωμοσία εναντίον του, δήθεν για να τον φιμώσουν. Αυτή η συνωμοσία, φυσικά, είναι ‘εβραϊκή συνωμοσία’, συνεπώς το όλο θέμα είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία να αναδείξουμε πόσο πολύ αυτή η λογική ταυτίζεται με τις ‘εβραϊκές συνωμοσίες’ από τα δυσώνυμα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Είναι ο τρόπος που σκέφτονται. Είναι στο DNA τους η συνωμοσιολογία. Δεν υπάρχουν άλλες πιθανές εκδοχές. Μόνο ότι ο άλλος είναι πράκτορας και πληρώνεται.

‘Σκοτώνουν’ τον αγγελιοφόρο επειδή δεν τους αρέσει και δεν μπορούν να απαντήσουν στο μήνυμα.
Διότι έτσι τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μόνο η λογική από τα Πρωτόκολλα. «Εβραίοι απρόσωποι ραδιούργοι στα παρασκήνια που πληρώνουν άλλους ραδιούργους για να να μηχανορραφούν ενάντια και να κάνουν κακό στη δική μας ηθική ανωτερότητα».


Δείτε επίσης:
– ‘Γενοκτονία’, έθνοκάθαρση’, ‘αποικιοκρατικός ιμπεριαλισμός’ και ίδρυση του Ισραήλ: Μια συζήτηση με ‘αντισιωνιστές’
https://www.facebook.com/notes/protocols-without-zion/168674937103353/

– Για τους Παλαιστίνιους δεν υπάρχουν έννοιες όπως ‘συμβιβασμός’ και ‘διαπραγμάτευση (Με αφορμή την ομιλία Αμπάς, 14/01/2018)

– Η διπλή γλώσσα των Παλαιστινίων: Ενα μόνο παράδειγμα (Οι Παλαιστίνιοι ζητάνε συνεχώς χρήματα και απειλούν)

– Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων παγκοσμίως που ο αριθμός τους αυξάνεται αντί να μειώνεται;

– Γιατί δεν ανακηρύχτηκε παλαιστινιακό κράτος τα έτη 1949-67 όταν οι Αραβες κατείχαν Δυτική Οχθη & Γάζα και δεν υπήρχαν εποικισμοί

– Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την Ιερουσαλήμ μόνο μετά το 1967 (Η αλήθεια που κανένας αντισημίτης δεν θα σας πει)

– Οι χάρτες που ψεύδονται (θέλεις να στο ζωγραφίσω) + Δεν υπήρξε ποτέ παλαιστινιακό έθνος, αυτοπροσδιορίζονταν σαν Αραβες πάντα, η λέξη Παλαιστίνη σήμαινε Γη του Ισραήλ

– Μια πραγματική εθνοκάθαρση: Οι ξεχασμένοι Εβραίοι Mizrahi πρόσφυγες από τον αραβικό κόσμο, περίπου 850.000.

– Το Infowar προσπαθεί να διορθώσει μια πλαστογραφία με θεωρίες συνωμοσίας και νέα ψέματα (Ενας σύγχρονος ‘λίβελος του αίματος’)
https://archive.is/XeFkS

– Η Χαμάς πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από το ISIS -και καταγγέλλει εξτρεμισμό και τρομοκρατία

– Μια ξεχωριστή είδηση για το BDS (Κίνημα ‘Μην αγοράζετε από τους Εβραίους’ ή ‘Beyond Deception Strategy’)

– Ενα συγκροτημένο άτομο (Συνωμοσίες, χαφιεδολογίες και πρακτορολογίες, το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων και των τσαρλατάνων

– Δεν διαλέγουμε πλευρές, διαλέγουμε λύσεις: Pro-Peace, Pro-Palestinian, Pro-Israeli.

– Με αφορμή τη λεγόμενη ‘σημαία του FSA’ και τα ψέματα δεξιών κι αριστερών ψεκασμένων αντισημιτών



 

[UPDATE 29/04/2018]


 

1 thought on “Απάντηση στην ερώτηση: «Οι συνεχώς επεκτεινόμενοι αρχικά παράνομοι και σταδιακά νομιμοποιούμενοι οικισμοί εποίκων στη Δυτική Οχθη δεν είναι προσπάθεια σφετερισμού εδαφών;»

  1. Παράθεμα: «Υπάρχουν και καλοί Εβραίοι» (01): Norman Finkelstein: Τόσο αγαπημένος στους νεοναζί, ώστε να έχει αποκτήσει τον τιμητικό τίτλο ‘ο Εβραίος David IrvingR

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s