Σκίτσο Latuff, εξαιρετικά τοξικό και αντισημιτικό.

«Υπάρχουν και καλοί Εβραίοι» (01): Norman Finkelstein: Τόσο αγαπημένος στους νεοναζί, ώστε να έχει αποκτήσει τον τιμητικό τίτλο ‘ο Εβραίος David Irving’

Norman Finkelstein, ένας από τους ‘καλούς Εβραίους’.

Συχνά ακούμε:

«Είμαι μόνο ‘αντισιωνιστής’ και αποκλείεται να είμαι αντισημίτης. Αλλωστε μερικοί από τους πιο φανατικούς, σκληρούς και απόλυτους ‘αντισιωνιστές’ είναι Εβραίοι, όπως ο Noam Chomsky και ο ακόλουθος του Norman Finkelstein, η Alison Weir και ο Max Blumenthal, ή ακόμη και Ισραηλινοί όπως ο llan Pappe, ο Miko Peled, ο Gideon Levy, ο Gilad Atzmon και ο Gerard Menuhin. Ναι, βέβαια, και οι Neturei Karta. Σίγουρα, δεν μπορούν να είναι αντισημίτες όλοι αυτοί»

Ναι, «υπάρχουν και καλοί Εβραίοι».

Για να πω την αλήθεια, αυτό το φαινόμενο ήταν που με έκανε να ασχοληθώ εντατικότερα με το θέμα. Το να βλέπω παντού ‘αντισιωνιστές’ που δεν ξέρουν την τύφλα τους, που έχουν απολύτως μηδέν γνώση για τη σύγκρουση, να σου πετάνε σε κάθε συζήτηση αυτό το «υπάρχουν και καλοί Εβραίοι», και να βάζουν μπροστά τον Pappe, τον Finkelstein, τις αντι-ισραηλινές οργανώσεις τύπου B’Tselem και Breaking The Silence ή τους παράφρονες ραβίνους Neturei Karta (όχι βέβαια ότι ξέρει κανείς τι ακριβώς λένε όλοι αυτοί).

Το υπ’ αριθμόν #1 ‘επιχείρημα’ που θα ακούσει κανείς σε συζητήσεις περί αντισημιτισμού και Ισραήλ, και το συχνότερο όλων, αν όχι και το μοναδικό. Δεν υπάρχει ‘αντισιωνιστής’ που να μην έχει δηλώσει, συχνά από την αρχή μιας συζήτησης και συχνά χωρίς να μπορεί να προσθέσει κάτι άλλο, ότι «υπάρχουν και αυτοί οι ‘καλοί Εβραίοι’» και να ρωτήσει μετά:

«Είναι κι αυτοί αντισημίτες»;

Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να ασχοληθώ με το ζήτημα:

– Γιατί όλοι, ενώ είναι τόσο άχρηστοι και τόσο άσχετοι με το θέμα, πάντα τρέχουν να κρυφτούν πίσω από έναν ‘καλό Εβραίο’; Γιατί δεν έχουν δικά τους επιχειρήματα, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, και ‘facts και reason’, για να αποδείξουν αυτό που θέλουν να πουν;

Επίκαιρο παράδειγμα,σε μια πρόσφατη συζήτηση που παρακολουθήσαμε. Οποιος θέλει να δει μια συζήτηση 300+ σχολίων στην οποία κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο παραμικρό από τα σημαντικά ζητήματα που τίθενται, αλλά όλοι ξέρουν να βάζουν λινκ και βίντεο από ‘καλούς Εβραίους’, εδώ:

Μια σχολιάστρια μάλιστα, έβαλε ένα άρθρο από τη Haaretz για την οργάνωση ‘Breaking The Silence’, το οποίο είναι κλειδωμένο (σχόλιο 309).

Δηλαδή μας καλεί να διαβάσουμε τον … τίτλο μόνο!
Απολύτως ενδεικτικό μέσα στην ειρωνεία του:
Είδε ότι μιλάει για κάποιους ‘καλούς Εβραίους’ και πως δήθεν το αιμοσταγές Ισραήλ θέλει να τους φιμώσει, τι παραπάνω χρειάζεται;
Τίποτε.

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει Ελληνας που να ξέρει το παραμικρό για τις μεθόδους των αντι-ισραηλινών αυτών οργανώσεων, και την κριτική που τους γίνεται, και κάθε πότε αναγκάζονται να αποσύρουν εκθέσεις και να ζητάνε συγγνώμη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Το ίδιο και με τους ατάραχους σχετικιστές ψευτοδιανοούμενους τύπου Ilan Pappe και Norman Finkelstein.
Ξέρει κανείς τι έχουν πει οι ίδιοι για τον εαυτό τους, ξέρει κανείς την κριτική που τους έχει γίνει στις μεθόδους τους;
Δεν ρωτάμε αν ξέρει κανείς τις απόψεις τους συνολικά γιατί αυτό προϋποθέτει να έχει διαβάσει κανείς τα βιβλία τους.

Σημασία έχει ότι είναι Εβραίοι (φυσικά όλοι ξέρουν ότι μόνο τυπικά είναι Εβραίοι και χρησιμοποιούν την ταυτότητά τους αυτή αποκλειστικά και μόνο για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με το Ισραήλ -για κανέναν άλλο λόγο).
Και ότι με το που υπάρχουν, εμείς οι άλλοι μπορούμε να λέμε «τα ίδια με εμένα τον αντισιωνιστή λένε και οι τάδε και τάδε ‘καλοί Εβραίοι’, άρα αποκλείεται να είμαι αντισημίτης και αποκλείεται να έχω άδικο».

Ο Ελληνας αντισιωνιστής που δεν είναι βέβαια αντισημίτης, αλλά που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ‘επιχείρημα’ αυτό, το ‘υπάρχουν και καλοί Εβραίοι’ (όσοι συμφωνούν μαζί μου), ή και ‘υπήρχαν και στο παρελθόν καλοί Εβραίοι, αντισιωνιστές που συμφωνούν μαζί μου’ και όποιοι τρέχουν να διακινήσουν οποιαδήποτε εσωτερική αντιεθνικιστική ισραηλινή φωνή για να βλάψουν ‘από έξω’ τη μικρή εβραϊκή χώρα, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα προσβλητικό επιχείρημα για την συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων που αγαπάνε τη χώρα τους όλο αυτό, και ότι είναι εξαιρετικά ανήθικη πρακτική αυτή.

Οποτε βλέπουμε κάποιον να μιλάει για ‘σωστούς Εβραίους’ εννοώντας εκείνους που συμφωνούν μαζί του στον ‘αντισιωνισμό’ του ή ακόμα χειρότερα να τους χρησιμοποιεί σαν ‘ασπίδα’ για να αποδείξει ότι δεν είναι αντισημίτης («αφού τα ίδια με εμένα λένε και έντιμοι Εβραίοι, ο Ilan Pappe, ο Norman Finkelstein, ο Noam Chomsky»), τότε μάλλον πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, και να το δούμε απ’ την οπτική που πρέπει:
– Ποιος τους διόρισε αυτούς τους ‘αντισιωνιστές’ κριτές και δικαστές να αποφασίζουν για τις αξίες των άλλων και για το ποιος Εβραίος είναι ‘καλός και δίκαιος’ και ποιος ‘δολοφόνος που πίνει αίμα και σκοτώνει παιδιά για πλάκα’;
Οταν λένε «υπάρχουν και καλοί Εβραίοι», αυτοί οι λίγοι που συμφωνούν μαζί τους, λένε ταυτόχρονα ότι όλοι οι υπόλοιποι Εβραίοι, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία, είναι ‘καθάρματα-Εβραίοι’.
Ποιος τους διόρισε για να αποφασίζουν ποια συμπεριφορά είναι καλή για τους Εβραίους και τι οι Εβραίοι μπορούν ή πρέπει να αισθάνονται και να πιστεύουν;
Κανείς.
Αρα, δεν είναι δικιά τους δουλειά αυτό, είναι απλό.

Πέρα από αυτή τη βασική παρατήρηση, η ‘προσφυγή στην αυθεντία’ δεν σημαίνει αναγκαστικά και την ορθότητα μιας θέσης, όπως είναι φυσικό. Το ‘επιχείρημα’ αυτό απλά δηλώνει ότι υπάρχουν κάποιοι που μοιράζονται με τον ‘αντισιωνιστή’ μας κάποιες κοινές πεποιθήσεις. Τίποτε άλλο. Αν, πάλι, το εξετάσουμε ‘ποσοτικά’, τότε προκύπτει ότι είναι ένα προσβλητικό επιχείρημα για την συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων που αγαπάνε τη χώρα τους. Το 90% των σημερινών Εβραίων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αυτοπροσδιορίζονται σαν ‘σιωνιστές’ (‘90% of Israeli Jews call themselves Zionists’, Herzl Day poll finds, Jerusalem Post, 19/05/2016′).

Το γεγονός ότι υπάρχει μια μειοψηφία, όχι πάνω από ένα 5%, που συνήθως δεν ζει καν στο Ισραήλ, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που είναι και οι μοναδικοί Εβραίοι «που νιώθουν εξαιρετικά υπερήφανοι που ντρέπονται που είναι Εβραίοι» (το υπόλοιπο 95% των Εβραίων χαίρεται με την ύπαρξη του Ισραήλ), που θεωρούν ότι το γεγονός πως κατέχουν ισραηλινό διαβατήριο είναι το εισιτήριο για παγκόσμια καριέρα στην συκοφάντηση του κράτους τους, όλα αυτά δεν σημαίνουν αναγκαστικά πως όσα λένε είναι σωστά. Στο κάτω-κάτω, εκείνοι είναι Εβραίοι και μπορούν να κάνουν όποια κριτική θελουν στο κράτος τους.

Εμείς, από που παίρνουμε το δικαίωμα και την εξουσία να τους διαχωρίσουμε από τους άλλους, τους ‘καλούς Εβραίους’; Είναι δική μας δουλειά αυτό;

Κανένας άνθρωπος δεν είναι προφήτης στη χώρα του, αλλά ένας αντισιωνιστής Ισραηλινός είναι ο ήρωας που περιμένουν οι ‘αντισιωνιστές’ στις άλλες χώρες (που είναι μόνο ‘αντισιωνιστές’ και όχι αντισημίτες), για να τους δώσει το ελευθέρας να μπορούν να μισούν ελεύθερα και χωρίς τύψεις τους υπόλοιπους Εβραίους.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης και ο Ισραηλινός αριστερός που αντιτίθεται στους εποικισμούς έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν αυτού του είδους την κριτική, διότι πρόκειται για το δικό τους κράτος και για τις δικές τους εθνικές υποθέσεις. Είναι δικαιώμά τους (και για την εβραϊκή παράδοση δημοκρατικότητας, και υποχρέωσή τους) να μπορούν να κάνουν όποια κριτική επιθυμούν και να κρατάνε όποια στάση θεωρούν εύλογη. Ακόμα και να καίνε τη σημαία του κράτους τους, είναι δική τους υπόθεση.

Ολοι αυτοί οι ‘αντισιωνιστές’ που δεν ξέρουν να απαντήσουν σε τίποτε και το μόνο που ξέρουν σαν απάντηση είναι να βάζουν ένα βίντεο του Gideon Levy ή του Ilan Pappe (πάντα με κάποια ‘συναισθηματική’ ομιλία, πάντα με ‘το αφήγημα’, πάντα με όλες αυτές τις τοξικές λέξεις, αλλά και πάντα χωρίς ιστορικές αναφορές σε πραγματικά γεγονότα), πρέπει να ξανακαθήσουν στα θρανία για να μάθουν από την αρχή το αλφαβητάριο του αντιεθνικισμού:

Οτι σε μια τέτοια σύγκρουση, σε ένα τέτοιο πολιτικό ζήτημα, απαγορεύεται να χρησιμοποιείς για εθνικιστικές και σωβινιστικές σκοπιμότητες την κριτική που κάνει εσωτερικά, μέσα στο κράτος του ένας πολίτης αντιεθνικιστής ή αντιρατσιστής. Δεν επιτρέπεται, είναι ανήθικο, να παίρνεις αυτήν την κριτική για να επιτεθείς ‘εξωτερικά’ στο κράτος, συντασσόμενος με τους εχθρούς του.

Οπως δεν είναι το ίδιο να καίει την ελληνική σημαία λ.χ. ένας Ελληνας αναρχικός και ένας Τούρκος ‘Γκρίζος Λύκος’, ομοίως δεν είναι το ίδιο να χρησιμοποιεί την στάση κάποιων Ισραηλινών ένας Αραβας σωβινιστής (ή ένας αντισημίτης νεοναζί ή ένας αντισημίτης της δήθεν αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς ή οποιοσδήποτε άλλος μη Ισραηλινός εχθρός του Ισραήλ), σαν άλλοθι, με μοναδικό σκοπό να επιτεθεί στο κράτος αυτό, με απώτατο σκοπό -ας μην κρυβόμαστε- την καταστροφή του.
Οπως δεν μπορούμε να δεχθούμε ένας Ελληνας ακροδεξιός να χρησιμοποιήσει την κριτική ενός Τούρκου αντιεθνικιστή για την Τουρκία, με σκοπό να επιτεθεί στο τουρκικό κράτος, ή την κριτική κάποιου αντιεθνικιστή Μακεδόνα για την πΓΔΜ για να επιτεθεί στην ΔτΜ, το ίδιο δεν μπορούμε να δεχτούμε εκείνους που μισούν τους Εβραίους συλλογικά να χρησιμοποιήσουν με πονηρούς τρόπους την κριτική κάποιων Ισραηλινών για το κράτος τους, με σκοπό να επιτεθούμε στο κράτος αυτό και να το καταστρέψουμε.

Ό,τι κάνει ο Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης και ό,τι κάνει ο Ισραηλινός αριστερός που αντιτίθεται στους εποικισμούς, το κάνουν επειδή θέλουν να δουν το κράτος τους να βελτιώνεται στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πολύ βασικό αυτό: Δεν το κάνουν επειδή θέλουν να το δουν να καταστρέφεται.
Οι εχθροί του Ισραήλ, όμως, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή την εσωτερική γενναία εύλογη και δίκαιη κριτική για να πλήξουν τον πυρήνα της σημερινής εβραϊκής υπόστασης και τον συλλογικό Εβραίο, το κράτος του Ισραήλ. Αυτά είναι βασικά concept που πρέπει να γνωρίζει κάθε αντιεθνικιστής, και η αλήθεια είναι ότι λίγο-πολύ, εφαρμόζονται για όλα τα άλλα κράτη. Πλην ενός: Του εβραίκού.

Κάτι που δεν αντιλαμβάνεται ο ‘αντισιωνιστής’ αντισημίτης είναι ότι το επιχείρημα αυτό είναι προσβλητικό διότι το να διαχωρίζει κάποιος με το έτσι θέλω και για μικροπολιτικούς λόγους τους Εβραίους σε ‘καλούς’ και ‘κακούς’ πλησιάζει επικίνδυνα στον ρατσισμό.

Το να πατρονάρεις τους άλλους δεν είναι καλό.
Το να επιβάλλεις τις δικές σου αξίες σας σε μια άλλη ομάδα δεν είναι καλό.
Το να κάνεις κήρυγμα σε μια άλλη ομάδα για το πως «θα σωθεί» δεν είναι καλό, ειδικά αν η ομάδα αυτή έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, τη Σοά.
Το να παίρνω μόνος μου την εξουσία και το δικαίωμα να κρίνω ποιος είναι ‘σωστός’ και ποιος όχι σε μια ομάδα ανθρώπων που ποτέ δεν με ρώτησε και δε μου ζήτησε να αποφασίσω ποιο είναι το καλύτερο για τα μέλη της, ή πολύ περισσότερο να βγάλω ετυμηγορία τι πρέπει να πιστεύουν και τι όχι, ούτε αυτό είναι καλό.
Το Tokenizing δεν είναι καλό.

Διότι όταν λες «υπάρχουν και καλοί Εβραίοι (όσοι συμφωνούν μαζί μου, μ’ εμένα τον αντισιωνιστή)» είναι σαν να λες:
– «όσοι Εβραίοι δεν συμφωνούν με εμένα, τότε δεν είναι και τόσο ‘σωστοί, καλοί και έντιμοι’ Εβραίοι») ή
– «αφού οι τάδε καλοί Εβραίοι συμφωνούν μαζί μου» …
… άρα όλοι οι άλλοι Εβραίοι, η συντριπτική πλειοψηφία που τρέφει καλά αισθήματα για το εβραϊκό κράτος ή της αρέσει που το Ισραήλ υπάρχει ή δεν επιθυμεί την καταστροφή του, όλοι οι άλλοι δεν είναι οι «καλοί Εβραίοι», συνεπώς είναι οι «λάθος Εβραίοι», είναι οι «Εβραίοι-καθάρματα». Ηδη έχεις κάνει τη μεγάλη διάκριση, έχεις αποπέμψει την συντριπτική πλειοψηφία από την οικογένεια των προοδευτικών, ουμανιστών ανθρώπων, πιθανόν κι από την ανθρωπότητα την ίδια, ανεξάρτητα ποια είναι η θέση που κρατάει καθένας τους, για να μην πούμε ότι αποκλείεις τους Εβραίους από ένα από τα βασικά τους καθήκοντα, την έννοια του ‘Tikkun olam’, αφού έχεις διώξει το σύνολο παρά κάτι της εβραϊκής κοινότητας από τον φυσικό της χώρο, την μεγάλη κοινότητα των ανθρώπων που προσπαθούν να διορθώσουν τα στραβά του κόσμου και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Δηλώνεις, με αυτόν τον τρόπο, την μοιραία γενίκευση που πρέπει να αποφεύγουν όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, αυτήν που ονομάζεται αντισημιτισμός

Ολοι οι ‘αντισιωνιστές’ αγαπάνε μόνο δύο είδη Εβραίων: Τους νεκρούς και τους λεγόμενους ‘αυτομισούμενους’. Ολοι οι άλλοι είναι βδελυροί σιωνιστές, σύμφωνα με τη λογική των ‘αντισιωνιστών’, αφού ο Εβραίος που επέζησε από τους θαλάμους αερίων και μπόρεσε να κατευθυνθεί στην Παλαιστίνη, αυτόματα γίνεται σιωνιστής (και πρέπει να αποκλειστεί από την προοδευτική σφαίρα).

Για όλους εμάς που θέλουμε να σώσουμε τους Εβραίους απ’ το διαβολικό τους εαυτό, είναι το διαμάντι στο στέμμα μας: Η ύπαρξη τους και η ανάδειξή τους μας βοηθάει να δείξουμε τον ‘καλό, αυθεντικό’ Εβραίο, ώστε να καταλάβουμε όλοι πως οι υπόλοιποι είναι οι ‘fake’, οι ‘κακοί Εβραίοι’.

Στην πραγματικότητα, παρακολουθούμε απλά την χαρά τους και την αγαλλίαση που τους δίνεται άδεια από ‘τον τάδε καλό Εβραίο’ να μισούν τον συλλογικό Εβραίο, το κράτος του Ισραήλ. Ιδια απόλαυση, χωρίς ενοχές.

Οι δηλώσεις των λεγόμενων ‘αυτομισούμενων’ Εβραίων (Εβραίοι «που νιώθουν εξαιρετικά υπερήφανοι που ντρέπονται που είναι Εβραίοι) χρησιμεύουν μόνο για να καθησυχάζεται η συνείδηση των δεδηλωμένων αντισημιτών, πιθανόν και των ασυνείδητων αντισημιτών.

Πρώτα απ’ όλα: Γιατί «δεν μπορούν να είναι αντισημίτες όλοι αυτοί»;

Ασφαλώς και γίνεται.
Πάντοτε υπήρχαν Εβραίοι που πήγαιναν ενάντια στην κοινότητά της, από την εποχή του Λένιν ακόμα, και την οργάνωση ‘Yevsektsiya’.

Η Gertrude Stein και η Alice Toklas συνεργάστηκαν με τη Γκεστάπο και ήταν Εβραίες.
Μερικοί από τους κορυφαίους αντισημίτες προπαγανδιστές της Σοβιετικής Ενωσης και των ‘αντισιωνιστικών’ της εκστρατειών ήταν Εβραίοι.

Και πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι γενικότερα που πήγαιναν αντίθετα στην κοινότητά τους.
Το γεγονός ότι κάποιος είναι Εβραίος ή έχει εβραϊκή καταγωγή δεν σημαίνει αυτόματα ότι αποκλείεται να λέει αντισημιτικά πράγματα.

Αυτό το ‘επιχείρημα’ είναι ιδίας τάξης ‘επιχείρημα’, αν κάποιος δηλώνει π.χ.: «όποιος είναι Ελληνας, πρέπει οπωσδήποτε να είναι και εθνικιστής».
Οχι, βέβαια. Υπάρχουν και Ελληνες που μισούν την εθνικιστική υστερία στην πατρίδα τους, όπως υπάρχουν Εβραίοι που για μια σειρά από όλους πηγαίνουν ενάντια στην κοινότητά τους. Αυτά τα πράγματα ποτέ δεν είναι ‘άσπρο-μαύρο’.

Μια περίπτωση χειραγώγησης και προσβολής της εβραϊκής μνήμης και της μνήμης του Ολοκαυτώματος από τον ακαδημαϊκό κόσμο είναι η Sara Roy, ανώτερη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Harvard, στην έδρα για τις Μεσανατολικές Σπουδές. Εκμεταλλευόμενη το ότι είναι παιδί επιζώντων, σε μια διάλεξη για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, χρησιμοποίησe την τιμητική θέση που της προσφέρθηκε για να υποδείξει στους παριστάμενους από το Ισραήλ και στους Εβραίους της Διασποράς που την άκουγαν πως «οι Ισραηλινοί είναι Ναζί», λέγοντας: «Δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού πλέον εντός της εβραϊκής κοινότητας η σύγκριση των ισραηλινών ενεργειών και πολιτικών με εκείνες των Ναζί». Και συνέχισε σε ένα κρεσέντο φιλοπαλαιστινιακής προπαγάνδας βγαλμένης μέσα από τα χειρότερα της Χαμάς, λέγοντας ξεδιάντροπα ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες παραδέχονται ανοιχτά ότι πυροβολούν μικρά παιδιά Παλαιστινίων για πλάκα», αναβιώνοντας τον ‘λίβελο του αίματος’ με τον πιο αισχρό τρόπο.

Το γεγονός ότι κάποιος είναι Εβραίος ή έχει εβραϊκή καταγωγή δεν σημαίνει αυτόματα ότι αποκλείεται να λέει αντισημιτικά πράγματα. Το κατάλαβαν αυτό με τον πολύ άσχημο τρόπο όσοι εκτέθηκαν υποστηρίζοντας τον ‘καλό Εβραίο’ Gilad Atzmon, την ‘καλή Εβραία’ Alison Weir, τον ‘καλό Εβραίο’ Max Blumenthal κι ένα σωρό άλλους.

Συνεπώς, το επιχείρημα αυτό δεν ισχύει.

Και ο Norman Finkelstein είναι Εβραίος, -ας δούμε τώρα πως όλα αυτά συνδέονται με τον Finkelstein και μπορούν να παραπλανήσουν και τους καλύτερους:

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο Finkelstein πιστεύει σε μια διεθνή εβραϊκή συνωμοσία-cabal, που περιλαμβάνει τους Steven Spielberg, τον Leon Uris, τον Eli Wiesel και τον Andrew Lloyd Webber, η οποία υπάρχει για να αποσπά χρήματα για κρυφούς δόλιους σκοπούς των ‘εβραϊκών λόμπι’, χωρίς να δίνει τα χρήματα στους επιζώντες!

– Ο Finkelstein υποστηρίζει ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένα «ιδεολογικό club» και μια «ιδεολογική κατασκευή», «ένα μέσο αποκόμισης κερδών και λήψης χρημάτων» και «μια μηχανή εκβιασμού». Πολλοί διεθνείς οργανισμοί τον θεωρούν αρνητή του Ολοκαυτώματος, όπως η Anti-Defamation League και το Simon Wiesenthal Center.

– Οι New York Times χαρακτήρισαν το βιβλίο του για την ‘Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος’ με τον όρο «μια novel variation των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών», Και αυτό είναι. Μια νεότερη παραλλαγή στην οποία οι «εβραϊκές ελίτ» δημιούργησαν μια «βιομηχανία» για να διαιωνίσουν τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, πρώτον, ως εργαλείο για να κονομήσουν χρήματα και να αποκτήσουν επιρροή, και δεύτερον, ως όπλο «για να συντρίψουν οποιαδήποτε διαφωνία, οποιαδήποτε κριτική στο κράτος του Ισραήλ».

Ο Ισραηλινός ιστορικός Ronald Zweig έγραψε στην κριτική του για το βιβλίο του:

«Ο Finkelstein υποστηρίζει ότι η μεταπολεμική χρήση του Ολοκαυτώματος από τα ‘εβραϊκά λόμπι’ δημιούργησε μια ολόκληρη ‘βιομηχανία’. Η χρήση της βιομηχανίας αυτής, σαν παράδειγμα για τον καπιταλισμό της εκμετάλλευσης στα καλύτερά του, δεν είναι μόνο ότι αποδεικνύεται πολιτικά χρήσιμη για τα εβραϊκά λόμπι και το Ισραήλ, αλλά και οικονομικά εξαιρετικά προσοδοφόρα. Αν και Εβραίος ο ίδιος, και γιος επιζώντων, ο Finkelstein επιτέλους είπε και διατύπωσε με τη μορφή δοκιμίου αυτό που πάρα πολλοί νεοναζί, ‘αντιιμπεριαλιστές’ και ισλαμιστές πιστεύουν, αλλά δεν τολμούν να πουν ευθέως στο κοινό τους. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στη Βρετανία, όπου οι περισσότεροι αριστεροί και σοσιαλιστικοί κύκλοι είναι αντισιωνιστικοί και φιλοπαλαιστινίοι, και εκφράζονται σε όλα πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας πάντα να αποφύγουν να ζωγραφιστούν με το ‘πινέλο του αντισημιτισμού’.
Ο πυρήνας του επιχειρήματος του Finkelstein είναι ότι μια εβραϊκή cabal ηγεσία συνωμοτεί για να αποσπάσει χρήματα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με το πρόσχημα της αποζημίωσης για τις απώλειες του Ολοκαυτώματος -αλλά ενάντια στα συμφέροντα των επιζώντων! Μόλις οι απαιτήσεις αυτής της καμπάλας έγιναν δεκτές, οι οργανισμοί αυτοί κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους και έδιναν στους επιζώντες μόνο μερικά ψίχουλα. Αυτό γράφει και στη σύνοψη, και η κατηγορία είναι τόσο απίστευτη και τόσο εντελώς αβάσιμη, ώστε έπρεπε να διαβάσω δύο φορές το τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου περί ‘Βιομηχανίας του Ολοκαυτώματος’ για να βεβαιωθώ ότι δεν είχα παρανοήσει το επιχείρημα του Finkelstein. Τελικά, η περίληψη ήταν σωστή και αντιπροσωπεύει απολύτως τον πυρήνα του επιχειρήματος του δίκαια αυτό που έγραψε».

Ο Σουηδός ακαδημαϊκός μελετητής του αντισημιτισμού Henrik Bachner σημείωσε σχετικά:

«Ο Finkelstein στη Γερμανία χειροκροτήθηκε κυρίως από συντηρητικούς, δεξιούς και ακροδεξιούς εξτρεμιστικούς κύκλους. Στη Σουηδία πάλι, οι ιδέες του χαιρετίστηκαν θερμά από τμήματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς»

– Ο Finkelstein είναι τόσο αγαπημένος στους νεοναζί, ώστε να έχει αποκτήσει τον τιμητικό τίτλο ‘ο Εβραίος David Irving’. Αλλωστε και ο ίδιος ο Finkelstein θαυμάζει την ‘ιστορική’ έρευνα του Irving και το έχει δηλώσει αυτό.

– Ηταν επίσημος καλεσμένος στον γνωστό διαγωνισμό γελοιοποίησης του Ολοκαυτώματος μέσω καρτούν της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, μαζί με τον ηγέτη της Κου-Κλουξ-Κλαν David Duke και τον Αραβοβραζιλιάνο καρτουνίστα Latuff, που κέρδισε και βραβείο.

– Συνέκρινε τη Χαμάς με τη Γαλλική Αντίσταση κατά τον Β’ΠΠ

– Ο Finkelstein γράφει επίσης σε ποικίλα παλαιστινιακά ‘περιοδικά’ υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ και υπέρ της τρομοκρατίας.
Τα ‘βιβλία’ του Finkelstein έχουν απορριφθεί ως ακαδημαϊκές απάτες και προπαγάνδα γεμάτα μίσος από σχεδόν κάθε σοβαρό ιστορικό ή άλλο μελετητή που τα εξέτασε.

– Εντιμοι διανοούμενοι και συγγραφείς και ακαδημαϊκοί και καθηγητές έχουν πει τα χειρότερα γι’ αυτόν: Ο Paul Bogdanor τον έχει χαρακτηρίσει ως «τον πιο δημοφιλή Εβραίο στην ιστορία του αντισημιτισμού», ο Gabriel Schoenfeld σαν άνθρωπο με «crackpot ιδέες, μερικές από τις οποίες αντικατοπτρίζουν σχεδόν κατά λέξη την προπαγάνδα που έκαναν οι Ναζί και που συνεχίζουν οι νεοναζί σήμερα σε όλο τον κόσμο», ο ιστορικός του Ολοκαυτώματος Hans Mommsen σαν κάποιον που απευθύνεται στα πιο ταπεινά αντισημιτικά ένστικτα προκαταλήψεις του κόσμου».

– Χαρακτήρισε τον κάτοχο Νόμπελ και ακτιβιστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγγραφέα και επιζώντα του Ολοκαυτώματος Elie Wiesel με τη λέξη ‘κλόουν’, και τον κατηγόρησε για τη δημιουργία μιας «άνευ νοήματος εκδοχής του ναζιστικού ολοκαυτώματος» με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για να εκτεθούν μόνο εκείνες οι γενοκτονίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ». Φυσικά, αυτό αποτελεί ψέμα, και ένα μόνο παράδειγμα φτάνει: Ολοι θυμούνται τον λόγο του Elie Wiesel στα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ, 22/04/1993, στον οποίο κάλεσε τον τότε Πρόεδρο Κλίντον να δράσει επιτέλους για να σταματήσει η εθνοκάθαρση στη Βοσνία από τους Σέρβους, μπροστά στα εκατομμύρια κόσμου που έβλεπαν από τους δέκτες τους την τελετή (oλόκληρος ο λόγος εδώ).

– Ο διαβόητος Καναδός οπαδός του Χίτλερ και αρνητής του Ολοκαυτώματος Ernst Zundel, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ποτέ δεν ξεχνούσε να μιλήσει με υμνητικά λόγια για τον μικρό αρνητή Norman τον οποίο με μεγάλη τρυφερότητα αποκαλούσε ‘Stormin Norman’ (προφανώς, αναφορά και στο διάσημο νεοναζιστικό φόρουμ ‘Stormfront’):

«Ο Finkelstein είναι εξαιρετικά χρήσιμος για εμάς και για ‘τον σκοπό μας’. Εχει κάνει τα τρία τέταρτα της δουλειάς που χρειαζόμασταν και έχει καταστήσει αποτελεσματικό το εγχείρημά μας. Είναι πραγματικά άφοβος και τον θαυμάζουμε και τον ευγνωμονούμε, διότι με το υπόλοιπο ένα τέταρτο της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε εμείς, σύντομα θα ανατρέψουμε το μεγάλο ψέμα του Ολοκαυτώματος μέσα στη δική μας γενιά. Εχοντας τον Finkelstein στο πλευρό μας, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε εκείνες τις τεράστιες εκδηλώσεις στην Ευρώπη που χρειαζόταν το πρόγραμμά μας. Ευτυχώς που ο Finkelstein μας έκανε αυτό το ανέλπιστο δώρο, και αν δεν ήταν αυτό το θαρραλέο του μικρό βιβλίο ‘Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος’, η υπόθεσή μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολη και ο σκοπός μας λιγότερο αποτελεσματικός».

– Πρόκειται για οπαδό της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ενώ δεν έχει επισκεφτεί ποτέ το Ισραήλ

– Τα άρθρα του εμφανίζονται συχνά σε πολλές ναζιστικές εκδόσεις, ιστοσελίδες και φόρουμ, ιδιαίτερα διότι είναι ο βασικός διακινητής του σχήματος ‘Ισραήλ = Ναζί’ και ‘Σιωνισμός = Ναζισμός’ και ‘Γάζα = Αουσβιτς’, παράδειγμα ‘Holocaust: Nazi’s vs. Israeli’s by Norman G. Finkelstein’, Veterans Today, 18/01/2009

– Είναι ο άνθρωπος που επίσημα έχει δηλώσει ότι οποιοσδήποτε δεν κατακρίνει και δεν απορρίπτει ολοκληρωτικά την ύπαρξη του μικρού εβραϊκού κράτους είναι ‘Γκεστάπο‘, βλ. «I can’t imagine why Israel’s apologists would be offended by a comparison with the Gestapo. I would think that, for them, it is like Lee Iacocca being told that Chrysler is using Toyota tactics» (από John Dirlik, ‘Canadian Jewish Organizations Charged with Stifling Campus Debate’, Washington Report on Middle East Affairs, Μάιος-Ιούνιος 1992).

Το γεγονός ότι είναι ανεπιθύμητος στα πανεπιστήμια και ότι δεν βρίσκει εύκολα δουλειά δεν οφείλεται, ασφαλώς, σε κάποια υποτιθέμενη σκοτεινή συνωμοσία των εβραϊκών λόμπι που δήθεν θέλουν να τον φιμώσουν. Οφείλεται στο ότι δεν έχει δημοσιεύσεις και δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο έργο. Η απόλυσή του από το DePaul συνέβη λόγω της έλλειψης σοβαρών ακαδημαϊκών διαπιστευτηρίων και συγγραφικού έργου. Αλλά και πριν πάει στο DePaul είχε απολυθεί από αρκετές θέσεις εργασίας σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην περιοχή της Νέας Υόρκης για τους ίδιους λόγους, έλλειψης διαπιστευτηρίων και συγγραφικού έργου. Με απλά λόγια, το βιογραφικό του είναι άδειο και ανεπαρκές για έδρα καθηγητή, αν και είναι πλήρες και γεμάτο σε προπαγανδιστικό υλικό κακής ποιότητας.
Ολόκληρη η λίστα δημοσιεύσεων του Finkelstein αποτελείται από βιβλία, -όλα αντιεβραϊκά και αντι-ισραηλινά-, και από ‘μη επαγγελματικά άρθρα’. Δεν έχει δημοσιεύσεις σε κανένα επιστημονικό επιστημονικό περιοδικό, αν και έχει εκατοντάδες σε περιοδικά άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και νεοναζί. Το πλησιέστερο που ο Finkelstein έφτασε ποτέ ήταν η δημοσίευση μερικών προπαγανδιστικών κομματιών στο περιοδικό ‘New Politic’, ένα «σοσιαλιστικό» μη ακαδημαϊκό περιοδικό πολύ επιθετικού ψευδοαριστερού agitprop, που χρηματοδοτήθηκε -μεταξύ άλλων- από τον Noam Chomsky, και δηλώνει ανοιχτά ότι «δημιουργήθηκε για να βρεθεί αντιμέτωπο με όλες τις μορφές ιμπεριαλισμού, και πως είναι αμείλικτο στην υπεράσπιση της θετικής δράσης», διάβαζε ‘αντιδραστικός αντικαπιταλισμός’.

Και αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς από όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία μείωσης, σχετικοποίησης, αντιστροφής και τελικά άρνησης της γενοκτονίας.

Τώρα, γιατί δεν βρίσκει έδρα σε πανεπιστήμιο ο λαμπρός αυτός διανοούμενος;

Ο Finkelstein απολύθηκε από πολλά πανεπιστήμια στα οποία εργάστηκε στο παρελθόν για λόγους άσχετους με οποιαδήποτε πολιτική του άποψη ή στάση: Βαθιά ανάσα: Σύμφωνα με τον Πρύτανη, απολύθηκε για κατάχρηση εξουσίας και κακομεταχείριση των φοιτητών του που διαφωνούσαν μαζί του και του ζητούσαν να τεκμηριώσει τις φανατισμένες του απόψεις. Αλλος πρόεδρος τμήματος όπου δίδαξε δήλωσε ότι απολύθηκε για «ανικανότητα», «ψυχική αστάθεια» και «κακομεταχείριση» φοιτητών.

Εφτασε σε απροσδόκητα χαμηλό επίπεδο όταν έβαλε τον Latuff να φτιάξει αυτό εδώ το εξαιρετικά τοξικό αντισημιτικό σκίτσο, το καλοκαίρι του 2006, στη διαμάχη του με τον καθηγητή του Harvard Alan Dershowitz (‘Norman Finkelstein’s Obscenities’, FrontPage, 22/08/2006)

Σκίτσο Latuff, εξαιρετικά τοξικό και αντισημιτικό.

Σκίτσο Latuff, εξαιρετικά τοξικό και αντισημιτικό.

Ο Dershowitz αναρωτιέται αν ο Finkelstein υποβάλει από τότε και αυτό το άρθρο ‘δολοφονίας χαρακτήρα’ (του Dershowitz) ως τμήμα μέρος του βιογραφικού του και των διαπιστευτηρίων για καθηγεσία στα πανεπιστήμια που κάνει αιτήσεις. Οπωσδήποτε θα πρέπει, δεδομένου ότι είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό της εργογραφίας’ του. Εάν το υποβάλει, θα πρέπει να συμπεριλάβει και το σκίτσο για τον Dershowitz. Το καρτούν κάνει απολύτως κατανοητά και εξειδικεύει τα ακαδημαϊκά πρότυπα του Finkelstein: Αντισημιτισμός και να πετροβολάει Εβραίους που διαφωνούν μαζί του, μαζί με την περιγραφή του για τις σημερινές εβραϊκές οργανώσεις σαν καμπάλες, μοιάζει να βγαίνει απευθείας από τις σελίδες του Der Sturmer.

– Δηλώσεις του σχετικά με το Ολοκαύτωμα, σταχυολογημένες τυχαία από το βιβλίο του και άλλες πηγές:

«It is the Holocaust industry’s falsification of history that fosters Holocaust denial», στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, 09/09/2000, σ. 17
«Not only does the ‘6 Million’ figure become more untenable but the numbers of the Holocaust industry are rapidly approaching those of Holocaust deniers», Norman Finkelstein, The Holocaust Industry, Verso, London 2000, σ. 127
«Indeed, the field of Holocaust studies is replete with nonsense, if not sheer fraud», σ. 55.
«Rabbi Arthur Hertzberg cast a plague on both sides, sneering that «it’s not about justice, it’s a fight for money», σ. 87.
«In recent years, the Holocaust industry has become an outright extortion racket», σ. 89.
«In what has become a mantra of the Holocaust restitution racket, this constituted ‘the greatest robbery in the history of mankind’», σ. 94.
«’If everyone who claims to be a survivor actually is one, who did Hitler kill?’, my mother used to exclaim», σ. 81.

Διαβάστε περισσότερα:

– Norman Finkelstein on the Holocaust, 31/12/2011

Norman Finkelstein on the Holocaust

– Steven Plaut, DePaul University’s Moment of Truth, 05/10/2006
http://www.americanthinker.com/articles/2006/10/depaul_universitys_moment_of_t.html

– The Finkelstein Affair, 23/04/2007
http://www.campus-watch.org/article/id/3248

– Καταπληκτικό άρθρο αποδόμησης Finkelstein από τον αριστερό (πρώην μέλος της μοναδικής τροτσκιστικής οργάνωσης στο ΗΒ που κάνει πραγματικά μαρξιστική κριτική στο ζήτημα, της AWL) και διευθυντή της οργάνωσης BICOM και του εξαιρετικού περιοδικού Fathom, Alan Johnson:
– Denial: Norman Finkelstein and the New Antisemitism, 28/08/2018

Denial: Norman Finkelstein and the New Antisemitism

– Norman Finkelstein’s Fraudulent Scholarship, CAMERA, 10/10/2005

Norman Finkelstein’s Fraudulent Scholarship

– Would You Invite David Duke to Your Campus?, HuffPost, 25/05/2011
https://www.huffingtonpost.com/alan-dershowitz/would-you-invite-david-du_b_42486.html
Finkelstein also loves Hezbollah, the terror organization whose leader said, “If Jews all gather in Israel, it will save us the trouble of going after them worldwide.”1 Finkelstein has praised the group, saying: “The honorable thing now is to show solidarity with Hezbollah as the United States and Israel target it for liquidation. Indeed, looking back my chief regret is that I wasn’t even more forceful in publicly defending Hezbollah against terrorist intimidation and attack.”2 Finkelstein is not “world-renowned,” as some of his invitees claim, except among Holocaust deniers, neo-Nazis, radical supporters of terrorism and other assorted anti-Semites, who constitute his primary readership and audience. He recently commissioned a cartoon-showing me masturbating in ecstatic joy to television pictures of dead Lebanese-by a neo-Nazi cartoonist and friend of his who won second place in the Iranian Holocaust denial cartoon contest. He has refused to confirm or deny that he commissioned the cartoon, even when asked to do so by colleagues at DePaul University, where he is up for tenure, on the grounds that no one will believe him. The evidence that he commissioned the cartoon is overwhelming.
It is not surprising therefore that when Mahmoud Ahmadinejad and his henchmen created a list of the most virulent Holocaust deniers in the world to invite to their notorious Holocaust denier hate-fest in Tehran, high among those on the list were the neo-Nazi and klansman David Duke and the Holocaust justice denier Norman Finkelstein. Finkelstein’s name appeared on the schedule alongside Duke’s, though apparently Finkelstein, at the last minute, decided not to appear. The reason Finkelstein has given for eventually declining the invitation had nothing to do with any principled opposition at being a speaker at such an anti-Semitic hate-fest. Instead, he claimed that negotiations with the Iranians broke down over details. He says that he wanted “at least 45 minutes to speak”—apparently because he needs at least that much time to spew his hatred—but they wouldn’t agree to his conditions. He has refused to disclose his communications with the Iranians regarding his invitation. What does he have to hide? Who is he protecting; the Iranian hate mongers or himself? He should be urged to disclose his communication, both with the Iranian Holocaust deniers and his neo-Nazi cartoonist friend.
The real reason he did not attend is that he was too busy trying to testify on behalf of Hamas in a Chicago criminal trial. After listening to his proposed testimony and learning of his lack of credentials—he has never even visited Israel—the federal judge concluded that he did not have any expertise, essentially characterizing him as a crackpot.

Το γραφικό, με θέμα ‘Αν μετέφεραν το Ισραήλ στις ΗΠΑ’ και με τις εξυπνάδες που το συνοδεύουν από κάτω, είναι ένα νεοναζιστικό meme που διακινείται από Jew-haters και έγινε ιδιαιτέρως γνωστό και δημοφιλές από τότε που το πόσταρε και ο Νorman Finkelstein. Οταν το πόσταρε η βουλευτίνα των Εργατικών Naz Shah, μόλις κατάλαβε τι ακριβώς διακινούσε, αναγκάστηκε να παραιτηθεί -προσοχή εδώ-, παραδεχόμενη ότι ήταν αντισημιτικό, ζητώντας φουλ συγγνώμη, και όλα αυτά σε συνεννόηση με τον Jeremy Corbyn, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση να παραιτηθεί ήταν κοινή και αμοιβαία, και δεν της επιβλήθηκε λ.χ. σαν ποινή από το Εργατικό Κόμμα.

Βλ. «Labour MP Naz Shah apologises for backing ‘relocate Israel to North America’ plan», The Independent, 26/04/2016, και «Naz Shah: My words were anti-Semitic», BBC News, 18/07/2016

Τα παραδέχτηκε μόνη της, ότι ήταν κάτι αισχρό αντισημιτικό -αν και για να εντοπίσει κανείς τα αντισημιτικά στερεότυπα στις αθώες φρασούλες εντός του, πρέπει να κατέχει κάπως αρκετά καλά θεωρητικά τον αντισημιτισμό. Εδώ δεν έχουμε αντισημιτισμό που έρχεται με ναζιστική στολή, θέλει εμπειρία να κάνεις extract τα αντισημιτικά στερεότυπα και τις μάντρες που περιέχει.

Γραφικό φτιαγμένο από Norman Finkelstein: Αν μετέφεραν το Ισραήλ στις ΗΠΑ

Γραφικό φτιαγμένο από Norman Finkelstein: Αν μετέφεραν το Ισραήλ στις ΗΠΑ

Φυσικά το διακίνησε σαν «έξυπνη καμπάνια» και το μοναδικό ελληνικό χάιμπαρ χάιμπαρ για γιαχούντ σάιτ.

 

Γραφικό φτιαγμένο από Norman Finkelstein: Αν μετέφεραν το Ισραήλ στις ΗΠΑ

Γραφικό φτιαγμένο από Norman Finkelstein: Αν μετέφεραν το Ισραήλ στις ΗΠΑ

 

Τώρα δείτε την εικόνα:

«Και του Φινκελστάιν του έχουν κάνει τον βίο αβίωτο».

«Και του Φινκελστάιν του έχουν κάνει τον βίο αβίωτο».

 

Flashback:
Ο κ. Σαραντάκος είχε αποκαλέσει ‘ψεύτη’ έναν συνεργάτη εδώ του ιστολογίου τον Ιανουάριο, εντελώς άδικα, επειδή δεν είχε διαβάσει προσεκτικά μια προηγούμενη απάντηση που είχε δώσει. Μάλιστα, τον μπάναρε κιόλας, κι έτσι η απάντησή του δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Λεπτομέρειες στο ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (αμελητέας σημασίας), στο τέλος της ανάρτησης αυτής:
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/01/24/debunk-of-illegal-settlements-myths/

Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε 'ψεύτες', ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς.

Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε ‘ψεύτες’, ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς.

 

Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι μπορεί να διακατέχεται από αντισημιτικά αισθήματα ή ότι λέει αντισημιτικά πράγματα. Λ.χ. το άρθρο αυτό για τα σκίτσα Κουντούρη είναι εξαιρετικά ακριβοδίκαιο. (Είναι γεγονός, όμως, πως ανέχεται αντισημίτες ανάμεσα στους σχολιαστές του).

Τώρα βλέπουμε να πιστεύει ότι ‘κάποιοι’ έχουν κάνει τον βίο αβίωτο στον Finkelstein (σχόλιο 317).

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, που σίγουρα τα αγνοεί πλήρως, καταλαβαίνουμε ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του Finkelstein, προφανώς δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του, και υποψιάζεται κανείς ότι πιθανόν πέρα από το όνομα, τον τίτλο του βιβλίου και την φήμη πως πάνε να το φιμώσουν και του κάνουν το βίο αβίωτο, μάλλον δεν ξέρει τίποτε άλλο.

Και δεν αναρωτιέται την ώρα που το λέει: ‘Ποιοι‘ κάνουν τον βίο αβίωτο στον Finkelstein;
Μήπως τα ‘εβραϊκά λόμπι’;
Που άλλωστε καταγγέλλει και ο ίδιος ο Finkelstein;
Παρότι το γεγονός πως το ότι δεν μπορεί να βρει θέση σε πανεπιστήμιο δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις απόψεις του και έχει να κάνει σε όλα με τα υπόλοιπα;

Είδατε τι εύκολο που είναι να βοηθήσουν τους αντισημίτες και να παραπλανηθούν ακόμα και οι καλύτεροι;

 

[UPDATE 05/05/2018]

Κουίζ: Βρείτε αν λείπει έστω κι ένα αντισημιτικό στερεότυπο (Διευκολυντές του αντισημιτισμού #01)

 


Δείτε επίσης:
– Για ποιους λόγους Μεσανατολίτες και Αραβες έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν ‘Θάνατος στην Παλαιστίνη’;

– Κουίζ: Βρείτε αν λείπει έστω κι ένα αντισημιτικό στερεότυπο (Διευκολυντές του αντισημιτισμού #01)

– Για τους Παλαιστίνιους δεν υπάρχουν έννοιες όπως ‘συμβιβασμός’ και ‘διαπραγμάτευση (Με αφορμή την ομιλία Αμπάς, 14/01/2018)

– Η διπλή γλώσσα των Παλαιστινίων: Ενα μόνο παράδειγμα (Οι Παλαιστίνιοι ζητάνε συνεχώς χρήματα και απειλούν)

– Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων παγκοσμίως που ο αριθμός τους αυξάνεται αντί να μειώνεται;

– Γιατί δεν ανακηρύχτηκε παλαιστινιακό κράτος τα έτη 1949-67 όταν οι Αραβες κατείχαν Δυτική Οχθη & Γάζα και δεν υπήρχαν εποικισμοί

– Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την Ιερουσαλήμ μόνο μετά το 1967 (Η αλήθεια που κανένας αντισημίτης δεν θα σας πει)

– Οι χάρτες που ψεύδονται (θέλεις να στο ζωγραφίσω) + Δεν υπήρξε ποτέ παλαιστινιακό έθνος, αυτοπροσδιορίζονταν σαν Αραβες πάντα, η λέξη Παλαιστίνη σήμαινε Γη του Ισραήλ

– Μια πραγματική εθνοκάθαρση: Οι ξεχασμένοι Εβραίοι Mizrahi πρόσφυγες από τον αραβικό κόσμο, περίπου 850.000.

– Το Infowar προσπαθεί να διορθώσει μια πλαστογραφία με θεωρίες συνωμοσίας και νέα ψέματα (Ενας σύγχρονος ‘λίβελος του αίματος’)
https://archive.is/XeFkS

– Η Χαμάς πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από το ISIS -και καταγγέλλει εξτρεμισμό και τρομοκρατία

– Μια ξεχωριστή είδηση για το BDS (Κίνημα ‘Μην αγοράζετε από τους Εβραίους’ ή ‘Beyond Deception Strategy’)

– Ενα συγκροτημένο άτομο (Συνωμοσίες, χαφιεδολογίες και πρακτορολογίες, το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων και των τσαρλατάνων

– Δεν διαλέγουμε πλευρές, διαλέγουμε λύσεις: Pro-Peace, Pro-Palestinian, Pro-Israeli.

– Με αφορμή τη λεγόμενη ‘σημαία του FSA’ και τα ψέματα δεξιών κι αριστερών ψεκασμένων αντισημιτών


 

23 thoughts on “«Υπάρχουν και καλοί Εβραίοι» (01): Norman Finkelstein: Τόσο αγαπημένος στους νεοναζί, ώστε να έχει αποκτήσει τον τιμητικό τίτλο ‘ο Εβραίος David Irving’

 1. Mike

  Διάβασα ολόκληρη τη συζήτηση στο blog Nikos Sarantakos και εντυπωσιάστηκα πρώτα από τις τωρινές απόψεις του. Πριν μερικά χρόνια αποκλείεται να μπορούσε κανείς να τον φανταστεί να λέει πράγματα όπως «το Ισραήλ έχει δίκιο». Αυτός ήταν κνίτης και σίγουρα έτρεχε σε διαδηλώσεις ενάντια στο «κράτος-τρομοκράτη που δολοφονεί» για τον «Εβραίο που μυρίζει αίμα».
  Ευχάριστη έκπληξη αυτό, και φαίνεται ότι η δουλειά που γίνεται από τους ελάχιστους ίσως αρχίζει και πιάνει τόπο.
  Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών του βούρκος αμορφωσιάς, αντιεβραϊκής προκατάληψης και βλακείας.

  Τα συγχαρητήρια σε όλους όσους ορθώνουν ανάστημα και δεν φιμώνονται παρά τον αντισημιτικό υπόκοσμο που αλωνίζει. Πράκτορας της πρεσβείας ο Ψαράς, χάζμπαρα ο ένας και ο άλλος, εντάξει, όλοι ξέρουν ότι η αδυναμία ουσιαστικών απαντήσεων οδηγεί στη συνωμοσιολογία.
  Ο Σαραντάκος ποτέ δεν θέλει να δυσαρεστεί κανέναν, αφού είναι κάτι σαν blog personality κι έτσι αφήνει την καφρίλα ανεξέλεγκτη.

  Με την ευκαιρία, το γεγονός πως εξακολουθούν να μιλάνε για «44 αόπλους» νεκρούς στα σύνορα με τη Γάζα, παρά τις αποκαλύψεις για μανιπουλάρισμα των ΜΜΕ από τη Χαμάς, δείχνει μόνο ένα πράγμα:
  Οτι ο λόγος που όλοι αυτοί πιστεύουν σε όλα τη Χαμάς ακόμη και μετά τις αποδείξεις που παρουσιάζονται οφείλεται μόνο σε ένα πράγμα: στο αντιεβραϊκό του μίσος. Πρέπει ο Εβραίος πάντα να είναι ηθικά κατώτερος.

  Αλλά θα αλλάξει κι αυτό κάποτε, να ‘μαστε σίγουροι

 2. Greek Supporter

  Καταπληκτικό που οι ‘αντισιωνιστές’ δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τις ναζιστικές σημαίες της Χαμάς

 3. Κλέων Ι.

  Τώρα συνειδητοποιώ ότι και σε εκείνη τη συζήτηση πρωταγωνιστούσε στους τραμπουκισμούς πάλι το θλιβερό απόβρασμα pedis.
  Εύγε.
  Τέλος πάντων.
  Είδα από τα ημέηλ με τις επόμενες απαντήσεις τους ότι εξακολουθούν να συκοφαντούν τον TJStretch (που είναι αποκλεισμένος και δεν μπορεί να απαντήσει, για όσους δεν ξέρουν), και προσπάθησα να απαντήσω κάτι για να αποκατασταθεί η αλήθεια, αλλά βλέπω τώρα ξαφνικά ‘Χρειάζεται έγκριση’ το σχόλιό μου.
  Ποιος ξέρει.
  Αν δεν εμφανιστεί, θα το αντιγράψω εδώ.

 4. TJ Stretch Post author

  Ευχαριστώ για την ενημέρωση, αν και η όλη υπόθεση αποτελεί κάτι αμελητέο.
  Για εμένα προσωπικά ο Σαραντάκος έχασε κάθε ηθικό κεφάλαιο τότε, με τη συζήτηση του Ιανουαρίου, όταν με μπάναρε για να μην μπορώ να απαντήσω, όταν με αποκάλεσε άδικα ψεύτη.

  Κατάλαβε το λάθος του (ότι άφησε να εννοηθεί πως είχε διαβάσει την απάντησή μου κι ότι εγώ κινιόμουν βάσει αυτού) και μόνο για λόγους φήμης και πρεστίζ με απέκλεισε από το να απαντήσω και να δείξω την αλήθεια: ότι κακώς με αποκαλούσε ‘ψεύτη’, και ότι είχα όντως μιλήσει -και μάλιστα 2 ή 3 φορές- γι αυτό που με κατηγορούσε πως δήθεν «δεν είχα μιλήσει καθόλου μέχρι εκείνη τη στιγμή» και άρα «έλεγα ψέματα».

  Φοβερά μικροπρεπές, αλλά μην χάνουμε και τη διάσταση των πραγμάτων. Κάποιος που ασχολείται τόσο πολύ με κάτι τόσο ασήμαντο, απλά για να μην παραδεχτεί το λάθος του ενώ κάνει την πάπια στα σημαντικά που συμβαίνουν στο μπλογκ του (όταν όλοι έχουν καραμέλα συκοφαντίες όπως ‘πράκτορες’, hasbarah κλπ και τις αφήνει σαν να αποτελούν ‘γνώμες’), ε, όχι, δεν αξίζει τόσης σημασίας.

  Θα ήταν λάθος να τους νομιμοποιήσουμε σαν ισότιμους συνομιλητές. Μη νομίζει κιόλας κανείς ότι μας απασχολεί πολύ η γνώμη του. Πολύ περισσότερο που όχι μόνο αφήνει και δίνει βήμα σε συκοφαντίες να διακινούνται, αλλά και συκοφαντεί και ο ίδιος;

  Βλέπω τώρα στα στατιστικά ότι 2.000 κλικ είχε αυτό το άρθρο, και η ‘συμβολή’ από το μπλογκ Σαραντάκου σε αυτόν τον αριθμό είναι μόλις 26 (επισκέπτες ήρθαν από εκεί).
  Μαζί με την απήχηση σε Facebook και Twitter το άρθρο μετράει κοντά 7.000 ‘reach’.
  Αυτό μας ενδιαφέρει.
  Η γνώμη των αντισημιτών δεν μας ενδιαφέρει ούτως ή άλλως, όπως δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη κανενός ρατσιστή.

 5. ΦΛ

  μην εμπιστευεστε ανθρωπο που δεν εχει χιουμορ
  ειδικα αν εχει υπαρξει και κνιτης
  καλα, αυτα τα δυο παντα μαζι πανε, λεμε τωρα

 6. Mike

  Διάβασα όλη την παλιά συζήτηση
  https://sarantakos.wordpress.com/2018/01/19/dedikaiwtai/

  και την περιγραφή του TJStretch για αυτήν, εδώ στο τέλος
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/01/24/debunk-of-illegal-settlements-myths/#Sarantakos

  Είναι σαφές ότι το λάθος ήταν του Σαραντάκου που δεν διάβασε προσεκτικά την απάντηση στο 246 και έσπευσε να πει ψεύτη τον TJStretch.
  Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του στη συνέχεια.
  Δεν έπρεπε ο δημοκράτης και μετριοπαθής να μπανάρει τον TJStretch όταν προσπάθησε να δώσει απάντηση
  Από όσα κατάλαβα, ο Σαραντάκος ήθελε να ξεφορτωθεί τον TJStretch για να μην δυσαρεστήσει τον αντισημιτικό του όχλο, και βρήκε την δικαιολογία πως δήθεν έλεγε ψέματα
  Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η φήμη του και η δημόσια εικόνα του έχουν τόσο μεγάλη σημασία ώστε να λέει ευθέως ψέματα.
  Μου φαίνεται εξαιρετικά χαμερπές αυτό.
  Και το γεγονός πως δεν ενοχλείται καθόλου από τις τόσες αποκρουστικές αντισημιτικές φωνές που φιλοξενεί …
  Ναι, καλά, ξέρουμε, είναι μόνο αντισιωνιστές.
  Οπως λέει και το ρητό «Αντισιωνισμός είναι ο ρατσισμός που παριστάνει την πολιτική».

  Καλά κάνετε που δε δίνετε σημασία. Συνεχίστε, υπάρχουν πολλοί που περιμένουν κάθε νέα σας ανάρτηση. Είστε όαση μέσα στο βούρκο.

 7. ΦΛ

  αυτον τον εκλεκτο σχολιαστη φιλο Σαραντακου pedis κανονικα επρεπε να τον λενε kolopedis

  μεγαλο σιχαμα

  ο σαραντακος είναι enabler αντισημιτισμου

 8. TJ Stretch Post author

  Εχω μείνει άναυδος:

  Δεν θα επιστρέφαμε στο θέμα, αλλά είναι απίστευτες οι στρεψοδικίες Σαραντάκου, και τώρα η μπόρα παίρνει και άλλους, που δεν φταίνε σε τίποτα.

  Πάλι αλλάζει την ιστορία για να βολέψει στα ψέματά του:

  Σαραντάκος στις 13.15:
  https://archive.is/hz04Y#selection-22055.0-22055.74

  «Ο TJStretch μπαναρίστηκε από εδώ επειδή έλεγε ψέματα»

  Σαραντάκος στις 13.15: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή έλεγε ψέματα».

  Σαραντάκος στις 13.15: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή έλεγε ψέματα».

   

  Σαραντάκος στις 15.21:
  https://archive.is/hz04Y#selection-22613.132-22613.257

  «Ο TJStretch μπαναρίστηκε από εδώ επειδή μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν δημοσιεύτηκαν επόμενα σχόλια του στρετσαρισμένου, το ότι μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας, και όχι βέβαια ότι έπιασε μια επουσιώδη αβλεψία μου που δεν αλλάζει την ουσία των επιχειρημάτων».

  Σαραντάκος στις 15.21: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή επειδή μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας».

  Σαραντάκος στις 15.21: «Ο λόγος που μπαναρίστηκε ο TJStretch ήταν επειδή επειδή μας είχε αποχαιρετήσει βρίζοντας».

   

  Ενώ η πλήρης αλήθεια είναι ότι το μπανάρισμα έγινε με δικαιολογία τότε ‘ψέματα’ (σχόλιο 274):
  https://archive.is/FRrso#selection-16035.0-16035.29

  Και όλα αυτά, για να μην απαντήσει στο γεγονός πως αφήνει και συκοφαντούνται άνθρωποι, διότι, αν δεν το γνωρίζει, η κατηγορία «Πράκτορες των Εβραίων, σας βάζει η Πρεσβεία» κ.λπ είναι αντισημιτικός λόγος, και να μην παραδεχτεί ότι αδίκησε τον TJStretch, χαρακτηρίζοντας τον ‘ψεύτη’ (ή δήθεν «επουσιώδης αβλεψία που δεν αλλάζει την ουσία των επιχειρημάτων»).

  Η απάντηση που δεν εμφανίστηκε ποτέ επειδή δήθεν ... συκοφαντεί τον συκοφάντη! [Ευχαριστούμε τον Κλέωνα που αφιέρωσε τόσο χρόνο και ενέργεια για αυτή την άθλια ιστορία].

  Η απάντηση που δεν εμφανίστηκε ποτέ επειδή δήθεν … συκοφαντεί τον συκοφάντη! [Ευχαριστούμε τον Κλέωνα που αφιέρωσε τόσο χρόνο και ενέργεια για αυτή την άθλια ιστορία].

   

  Η απάντηση που δεν εμφανίστηκε ποτέ επειδή δήθεν … συκοφαντεί τον συκοφάντη! [Ευχαριστούμε τον Κλέωνα που αφιέρωσε τόσο χρόνο και ενέργεια για αυτή την άθλια ιστορία.

  Κλέων Ι.:

  «(Επειδή δυστυχώς παίρνω τα ημέηλ με τις επόμενες απαντήσεις, και είδα ότι συκοφαντείτε κάποιον που είναι αποκλεισμένος και δεν μπορεί να απαντήσει)

  Ο TJStretch ασφαλώς και δεν έλεγε ψέματα.

  Ο Σαραντάκος δεν είχε διαβάσει μια προηγούμενη απάντηση που ο TJStretch είχε κάνει embed (με ανάρτηση από το Facebook). Πρόκειται για αυτή την απάντηση του TJStretch που φαίνεται εδώ στο σχόλιο 246 εκείνης της προηγούμενης συζήτησης του Ιανουαρίου, ακριβώς κάτω από τον χάρτη (μπορεί κάποιος να χρειαστεί να πατήσει ‘See more’)

  Για να ξέρουμε τι λέμε.
  Αυτό όλο ήταν λάθος του Σαραντάκου που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είχε διαβάσει την απάντηση στο 246 και ο TJStretch του απαντούσε με αυτό σαν δεδομένο, ότι ο Σαραντάκος την είχε διαβάσει, ενώ δεν το είχε κάνει.

  Εξηγούνται όλα εδώ προς το τέλος.
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/01/24/debunk-of-illegal-settlements-myths/

  – Εντάξει να συκοφαντείται στην πλατφόρμα Σαραντάκου ο Ψαρράς σαν πράκτορας της πρεσβείας, συγγνώμη δύο πρεσβειών, ΗΠΑ και Ισραήλ,
  – εντάξει και με εμένα που ο ηλίθιος βρίσκει ότι λέει «δεν εφαρμόζω guidelines της Hasbarah» (μια λέξη που όταν την πρωτοείδα έπρεπε να την ψάξω για να μάθω τι σημαίνει) άρα αν είχε κουκούτσι μυαλό θα καταλάβαινε ότι αφού *δεν τα κάνω σύμφωνα με τη hasbarah*, τότε μιλάω αποκλειστικά από το μυαλό μου, σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις και μόνο,
  – αλλά να συκοφαντείται (ξανά!) πάλι κάποιος που δεν μπορεί να απαντήσει,

  … ε, νομίζω πήγατε πολύ μακριά και δεν δείχνει καλά όλο αυτό. Κάποιος πρέπει να σας πει ότι το κύριο κριτήριο για έναν άνθρωπο είναι ότι πρέπει να λέει την αλήθεια.
  Ντροπής πράγματα να την κακοποιείτε έτσι, ειδικά όταν υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα ψέματά σας.

  Ασχετο, αλλά βλέπω τώρα ότι και σε εκείνη τη συζήτηση πρωταγωνιστούσε στους τραμπουκισμούς πάλι το θλιβερό απόβρασμα pedis. Εύγε.

  Αυτή λοιπόν ήταν η απάντηση του TJStretch που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να μη γίνει ρεζίλι ο Σαραντάκος (που αν έλεγε ένα «δεν την πρόσεξα» ή «δεν την διάβασα γιατί ήταν μεγάλη», θα ήταν όλα ΟΚ αλλά αν αποκαλέσεις κάποιον ψεύτη, καταλαβαίνουμε, είναι βαρύ να αποδειχτεί μετά ότι έλεγες ψέματα εσύ):»

  Τα δύο σχόλια που αποδείκνυαν το λάθος του (δεν εμφανίστηκαν ποτέ, «δημοκρατικά», όπως δεν εμφανίστηκε ποτέ και το σχόλιο του Κλέωνα που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους):


   

  Είναι πραγματικά ντροπιαστικό.

 9. Κλέων Ι.

  Βλέπω επίσης ότι γράφει για μένα (σχόλιο 389, εκεί):

  «Ο Κλέων Ι. είναι ελεύθερος να σχολιάζει οτιδήποτε άλλο στο ιστολόγιο, παρόλο που στο δικό του ιστολόγιο με στολίζει με χαρακτηρισμούς.»

  Πού το έκανα αυτό εγώ;
  Σε ποιο ιστολόγιο;
  Που είναι οι ‘χαρακτηρισμοί’;
  Τι κακοήθεια είναι αυτή;

  Και βέβαια, μπορεί τώρα να αλλάζει την ιστορία του μέσα σε 20 λεπτά δύο φορές, η αλήθεια που ξέρουμε είναι ότι το μπανάρισμα ήταν λόγω ‘ψεμάτων’.
  Δεν το βγάζει κανείς από το μυαλό του, να:
  https://archive.is/FRrso#selection-16035.0-16035.29

 10. TJ Stretch Post author

  Η ιστορία στα γρήγορα:

  – Επειδή το παρακάτω αφορά θέμα τιμής, και μιας που πολλοί φίλοι μας ρωτάνε, ας το ξεκαθαρίσουμε […]

 11. Ζακ.

  Στην πρώτη συζήτηση ο Σαραντάκος άφησε να γίνει bullying στον άνθρωπο που απλά παρέθετε στοιχεία, και άφησε να τον πουν πάνω από 20 φορές πράκτορα.
  Στο τέλος κι ο ίδιος ο Σαραντάκος τον είπε κι αυτός «έμμισθο προπαγανδιστή με το κομμάτι».

  https://sarantakos.wordpress.com/2018/01/19/dedikaiwtai/

  Στην πρόσφατη συζήτηση πάλι άφησε να επιτεθούν στον Κλέωνα και να τον βρίσουν κι αυτόν άπειρες φορές.
  Ενώ δεν κούνησε βλέφαρο ούτε και όταν συκοφάντησαν τον Δημ. Ψαρρά με την ίδια κατηγορία.
  Αφήνει ακόμη και τώρα σχόλια που μιλούν για «πρεσβείες».

  https://sarantakos.wordpress.com/2018/04/26/efsyn/

  Από όσο κατάλαβα είχε πολλές ευκαιρίες να επανορθώσει, αλλά με ένα ματζίρικο τρόπο πάντα μπάναρε ή δεν έδινε έγκριση στα σχόλια που άφηναν να φανεί η αλήθεια για να μη δείξει κακός.

  Αποκορύφωμα η αλλαγή της ιστορίας, πρώτα δήθεν «επειδή έλεγε ψέματα», μετά από 2 ώρες, «επειδή μας έβρισε».
  Και καπάκι, ωραίο θόλωμα των νερών, να μιλάει για «επουσιώδης λεπτομέρεια».
  Βασίζεται στο γεγονός πως για να καταλάβει ο άλλος τι ακριβώς έγινε, θα πρέπει να διαβάζει ώρες.
  Νομίζει ότι έχει το ελευθέρας αυτός να λέει ότι του έρθει. Σκέφτεται «ποιος θα με αμφισβητήσει για να πιστέψει κάποιον άλλο»;
  Σωστά.

  Χαρά στο κουράγιο σας. Να αφήνετε να σας συκοφαντούν έτσι και να σας λένε «πράκτορες» και να μιλάνε για «manual», αυτό ασφαλώς και είναι αντισημιτισμός όταν έχεις τέτοιες ιδέες.
  Μόλις κάποιος πάει να πει κάτι διαφορετικό, «πρεσβείες».

  Σιχαμένος αντισημιτικός βούρκος η Ελλάδα, χαίρομαι που δεν ζω εκεί άλλο.

 12. TJ Stretch Post author

  Ο κ. Σαραντάκος έφτασε σε νέο χαμηλό, διότι κάπου μεταξύ 1-3 Μαΐου, πήγε και διέγραψε το embed λινκ από το σχόλιο #246 της παλιάς συζήτησης, για να μην φαίνεται το ψέμα του!

  Δείτε όλα όσα είχαν προηγηθεί εδώ:
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/01/24/debunk-of-illegal-settlements-myths/#Sarantakos

  Σαραντάκος άνευ ντροπής: «Διαγράφτηκε το υπόλοιπο διότι ήταν embed από το Φέισμπουκ που ο σχολιαστής το τροποποιούσε κατά το δοκούν» (Σε σχόλιο TJStretch που αποδείκνυε ότι ο τελευταίος δεν είπε ψέματα!

  Φυσικά, υπάρχει από τότε, από τις 24/01/2018 η απόδειξη σε print-screen, όπου αναφέρονται ακριβώς όσα δεν είχε διαβάσει ο έντιμος και δίκαιος, που έφτασε σε απύθμενο χαμηλό μηχανορραφίας (και ανοησίας, εδώ που τα λέμε, διότι μας βάζει να ασχολούμαστε με τέτοια ασήμαντα πράγματα, μόνο για την ‘φήμη’ του). Αφαίρεσε το λινκ, μόνο για να μην μπορεί κανείς να τσεκάρει με τα ίδια του τα μάτια ποιος λέει αλήθεια (εμείς) και ποιος ψέματα (εκείνος). Για να μπορεί να μιλάει για «επουσιώδη λεπτομέρεια», και άντε τώρα ένας τρίτος να βγάλει άκρη στην υπόθεση. Να η απόδειξη από τότε:

  Ενα από τα σχόλια που ο κ. Σαραντάκος απέκλεισε για να μην φανεί ότι είχε άδικο όταν μας αποκάλεσε ‘ψεύτες’, ενώ στην πραγματικότητα κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε από εμάς.

   

  Χαχαχα, που να το φανταστεί κανείς …

 13. Mike

  Χαχαχαχα, έκανε τέτοιο πράγμα; Ρε το δύστυχο, τι ζόρι που τραβάει. Οταν η ψηφιακή ζωή σε παρασέρνει σε άγνωστα μονοπάτια αυτογελοιοποίησης.
  Απίστευτο!
  Αχ τον καημένο, με τις κατεργαρίστικες μεθόδους, τον πήρανε είδηση, και διόλου απίθανο να γίνει ανέκδοτο.
  Τι να πει κανείς τώρα.

 14. TJ Stretch Post author

  Για ωραιότατον Pallywood, λίβελο του αίματος (οι Εβραίοι σκοτώνουν παιδιά για σπορ), κατασυκοφάντηση κάθε διαφορετικής άποψης σαν εβραίικια συνωμοσία από την Πρεσβεία και γνήσιο αντισημιτισμό, περάστε στο μπλογκ του Μεγάλου Μετριοπαθούς κ. Σαραντάκου. Εγγυημένη απόδοση.

  Ο Μεγάλος Μετριοπαθής Σαραντάκος (που μόνο λεξιλογεί), κάποια εμμονή έχει πάθει με τη σελίδα εδώ. Αφού άφησε πάλι έναν αντισημιτικό οχετό με αφορμή το publicity stunt της Χαμάς, ξανά παίζοντας παράγκα υπέρ των αντισημιτών που τον κολακεύουν, και ξανά κατασυκοφαντώντας άγνωστους ανθρώπους του εδώ και μπερδεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις, με ιδιαιτέρως μετριοπαθώς σιχαμερό τρόπο πάλι, μας χάρισε στιγμές ανεκτίμητου γέλιου όταν τον μάλωναν οι κλασικοί αντιεβραίοι ρατσιστές τύπου Pedis, μήπως είναι ‘πολύ ελαστικός’ και μήπως «για να φυλάξεις τα νώτα σου από τα χασμπάρα μπόιζ τα γράφεις αυτά;», κι αυτός υπάκουα έδινε εξηγήσεις, γιατί πάνω απ’ όλα ο Σαραντάκος φοβάται μην πάθει τίποτε η δημοφιλία του μπλογκ του.
  […]
  (Τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται ιδιαιτέρως ελκυστική η ιδέα να λεξιλογήσει ο Σαραντάκος μέσα σε ένα δικαστήριο για την λέξη ‘έμμισθος’.
  Οπως λέμε «έμμισθοι προπαγανδιστές, ναι εν γνώσει μου την έγραψα την συκοφαντία αυτή εκατό φορές κύριε πρόεδρε, και ήρθε η ώρα να σας δείξω τις αποδείξεις μου», θα έχει πολύ λεξικογραφικό ενδιαφέρον κάτι τέτοιο …)

 15. TJ Stretch Post author

  Γνωρίζετε τη λέξη ‘ZOG’ (‘Zionist Occupation Governments’);

  – Ελληνες ‘αριστεροί’ που μιλάνε για ZOG και πιστεύουν σε συναφείς θεωρίες (συνωμοσίας):

 16. TJ Stretch Post author

  Αν βασίσετε την ενημέρωσή σας στον κ. Μεγάλο Μετριοπαθή, θα μάθετε ότι το mural του γνωστού μας εδώ αντισημίτη καλλιτέχνη Mear One, τελικά «δεν ήταν αντισημιτικό», αλλά βαφτίστηκε έτσι, μόνο όταν το υπερασπίστηκε ο Corbyn. Ξέρετε γιατί. Επειδή αυτοί οι Εβραίοι και τα λόμπι τους θέλουν να τον φάνε τον Corbyn, επειδή δεν κάθεται ήσυχος στα σιωνιστικά λόμπι και τα βάζει με το Ισραήλ.
  Ασχετα τώρα που σαφώς ο ίδιος του ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι έφτιαξε το mural μόνο για να δείξει Εβραίους τραπεζίτες του 1% που παίζουν Μονόπολυ στις πλάτες των λαών, και πόσο χάρηκε που είδε τους τοπικούς Εβραίους να ενοχλούνται από αυτή του την επιδίωξη, «όταν τους έθιξα τους Ρόθτσιλντ και τους Βάρμπουργκ ( ; )».

  Εγραψε ο κνίτης σε ένα διαδοχικό σερί λαθών και ψεμάτων ταυτοχρόνως:

  https://archive.is/jP9IQ#selection-1691.93-1691.203

  «Δείτε παντως και ένα άρθρο που θέτει ακριβώς το ίδιο ερώτημα, αν μπορεί να υπάρξει ποτέ γελοιογραφία επικριτική του Ισραήλ που να μη χαρακτηριστεί αντισημιτική. Δεν τον ήξερα τον δημοσιογράφο, που φαίνεται φίλος των Παλαιστινίων, τον βρήκα τυχαία γκουγκλίζοντας για την υπόθεση Χάνιτς. Σε επόμενο άρθρο του, που έχει πολύ ενδιαφέρον, αφενός εξετάζει το θέμα της καρικατούρας και των μεγάλων αυτιών κτλ. και αφετέρου διηγείται πώς ένα τοιχογράφημα στην Αγγλία έγινε ως διά μαγείας «σαφώς αντισημιτικό» μόλις το υπερασπιστηκε ο Κόρμπιν».

  Από που να ξεκινήσει κανείς. Είναι βασανιστήριο να έχει να κάνει κάποιος με τόσα λάθη και διαστρεβλώσεις.

  Τέλος πάντων, ας δοκιμάσουμε:

  Την υπόθεση με το mural την γνωρίζουν οι επισκέπτες πολύ καλά εδώ:

  Πρώτον, το mural είχε χαρακτηριστεί αντισημιτική δημιουργία και είχε ‘κατεβεί’ ήδη το 2012, τότε που φτιάχτηκε, διότι ο Δήμος και τοπικοί φορείς το βρήκαν αντισημιτικό ΤΟΤΕ. Είναι δηλαδή υπόθεση 6 ετών γνωστή

  Δεύτερον, ο ίδιος ο καλλιτέχνης, δεν αφήνει αμφιβολίες. Είπε ότι ήθελε να δείξει την ανώτερη κρυφή τάξη, τους Ιλλουμινάτους που παίζουν Μονόπολυ στις πλάτες των λαών, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

  Εξηγεί μόνος του εδώ στο βίντεο (γεμάτο με συνωμοσιολογικό σταφ) ότι τα βάζει με τους Εβραίους τραπεζίτες:
  – MEAR ONE – FALSE PROFITS (London, 2012)

  Εχουμε ξεκάθαρη περίπτωση Economic antisemitism, βλ.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Economic_antisemitism

  Εφτιαξε επίτηδες τις μύτες τους να θυμίζουν ό,τι αυτός εννοεί ‘εβραϊκές μύτες’, και -δηλώνει επίσημα σε συνέντευξη-, «στα απαυτά μου που μερικοί Εβραίοι της συνοικίας ενοχλήθηκαν που τους έθιξα τους Ρόθτσιλντ και τους Βάρμπουργκ ( ; )».

  Πόσο πιο καθαρά να το πει πια, σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης και σαν αριστερός ίδιας κοπής με τους συνωμοσιολόγους κνίτες που πιστεύουν ότι πρεσβείες πληρώνουν τους ανθρώπους να γράφουν ψέματα στο μπλογκ Σαραντάκου, και μάλιστα (κατά τον ίδιο) ψέματα που είναι απολύτως χαζό να τα πει κανείς, αναλογικά όπως αν έλεγε ‘δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Αλβανία’, δηλαδή κάτι που σε ένα λεπτό αποδομείται (για τέτοιο χαζό ‘ψέμα’ αναλογικά μας κατηγόρησε ο ακριβοδίκαιος, πως είπαμε δήθεν μια απίστευτη ανοησία για να τον ξεγελάσουμε, περίπου ότι ‘δεν υπάρχει εβραϊκή μειονότητα μέσα στη Δυτική Οχθη’, ενώ είχαμε σημειώσει πως υπάρχουν 300.000 κοντά στην πράσινη γραμμή κι άλλες 70.000 πιο μέσα, απλά εκείνος δεν το πρόσεξε -τέλος πάντων, τι να πει κανείς, η βλακεία είναι ανίκητη

  Τρίτον, γνωρίζαμε από το 2015 τουλάχιστον ότι ο Corbyn το είχε αγακαλιάσει το αντισημιτικό καλλιτέχνημα:

  – Did Jeremy Corbyn back artist whose mural was condemned as antisemitic?, The Jewish Chronicle, 16/11/2015
  https://www.thejc.com/news/uk-news/did-jeremy-corbyn-back-artist-whose-mural-was-condemned-as-antisemitic-1.62106

  Ο Corbyn πάλι δεν κατάλαβε τίποτα (δεν μπορεί, δεν μπορεί να τον αναγνωρίζει τον αντισημιτισμό, έχει εκπαιδευτεί έτσι), και το συνέκρινε με το αντίστοιχο του Ριβιέρα που έδειχνε τον Λένιν και καταστράφηκε από τον Ροκφέλερ.

  Το ζήτημα επανήλθε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2018. Εκείνες τις μέρες βγήκε στη δημοισιότητα μια τρομακτική αποκάλυψη, με τη συμμετοχή του Corbyn σε 5 κρυφά ή μυστικά αντισημιτικά γκρουπ, στα οποία χαριεντιζόταν με σκληρούς αντισημίτες, αρνητές του Ολοκαυτώματος, 9/11 truthers και άλλους παλαβούς [*]

  Οταν βγήκε και το υμνητικό του σχόλιο στο mural, ο ίδιος Corbyn ζήτησε συγγνώμη επειδή δήθεν «δεν το είδε καλά, έπρεπε να το κοιτάξω περισσότερο» και δεν διέγνωσε τον αντισημιτικό του χαρακτήρα. Αμέσως μετά, έστειλε και επιστολή που αναφερόταν, μεταξύ άλλων, και πολύ συγκεκριμένα στο mural:

  – Full text of Corbyn’s letter: Declares Leftwing Anti-Semitism Is ‘The Socialism Of Fools’ And Vows Labour Crackdown On Jew Hate, 26/03/2018
  https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/jeremy-corbyn-declares-leftwing-anti-semitism-is-the-socialism-of-fools-and-vows-to-fast-track-labour-crackdown-on-jew-hate-board-of-deputies-of-british-jews-jewish-leadership-council-letter-mural_uk_5ab9181ae4b054d118e569fd

  Με λίγα λόγια, ούτε «ως διά μαγείας [έγινε] ‘σαφώς αντισημιτικό’ μόλις το υπερασπιστηκε ο Κόρμπιν», κατά τις ανοησίες του κ. Μεγάλου Μετριοπαθούς, ούτε κάποια άλλη συνωμοσία παίχτηκε στις πλάτες του Corbyn από συναδέλφους μας εκεί στη Βρετανία έμμισθους προπαγανδιστές με το κομμάτι και με το κλικ, πληρωμένους από την πρεσβεία και πράκτορες ενεργούμενα της άλλης πρεσβείας.

  [*] Περί Corbyn:

  Ενα μυστικό απόρρητο γκρουπ στο FB, με μέλη απολύτως εχέμυθα μεταξύ τους, και με τα νέα μέλη να προτείνονται μόνο και να εγγυάται η εχεμύθειά τους από προηγούμενη μέλη, συζητούσαν και διοργάνωναν μυστικά δράσεις με φιλοπαλαιστινιακό προσωπείο, μόνο που, όπως αποδεικνύεται, τελικά ήταν το βαθύ αντιεβραϊκό μίσος και ο αντισημιτισμός η συγκολλητική τους ουσία. Ανάμεσά τους διάσημοι ‘αντιιμπεριαλιστές’ αρνητές του Ολοκαυτώματος, άνθρωποι που αργά ή γρήγορα καταδικάζονταν για αντισημιτισμό από τους πρώην συντρόφους τους, σκληροί ‘αριστεροί’ αντισημίτες, και λίγο-πολύ όλοι όσοι κινούν τα νήματα του ‘αντισιωνισμού’ στη Βρετανία.

  Ανάμεσά τους και ο Jeremy Corbyn. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έβλεπε ο ίδιος όλες τις αναρτήσεις, πάντως όταν απαντούσε, σε όλα τα σχόλια που απάντησε, παραδέχτηκε ότι ήταν προσωπικά ο ίδιος. Οταν έβλεπε στο όνομά του να εξυμνούνται τα … Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, άλλοι να παραθέτουν αποσπάσματα από το … ‘Ο Αγών μου’ του Χίτλερ για να στηριχτούν αντιεβραϊκές συκοφαντίες σχετικά με τον … χαρακτήρα των Εβραίων, να λινκάρουν άρθρα και βίντεο του … David Duke σχετικά με «την αλήθεια που κρύβουν οι ZioNazi και το ZOG», να αμφισβητείται ευθέως και από χίλιες διαφορετικές γωνίες το Ολοκαύτωμα, να γράφονται ξανά και ξανά ανοησίες για τον ρόλο του Ισραήλ πίσω από το … εμπόριο σκλάβων, την 9/11 και το ISIS, και γενικότερα να λέγονται απίστευτες -αλλά πλήρως οικείες- αντισημιτικές αθλιότητες, καλά να πάθει, αν τον έβγαλαν στη σέντρα.

  Παραδέχτηκε ότι είχε απαντήσει ο ίδιος του σε ορισμένες αναρτήσεις, όπως σε εκείνη που είπε σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχει τον γνωστό Νορβηγό γιατρό Mads Gilbert, για τον οποίο μιλήσαμε πριν μερικές μέρες.

  Και είναι βέβαιο, πλέον, ότι ήταν ο ίδιος του που σχολίαζε στις αναρτήσεις, όχι μόνο όταν υποσχόταν στην σκληρή αντισημίτισσα που έτρεχε το γκρουπ να διοργανώσει εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο με αυτόν τον ‘Wonderful Man’ Mads Gilbert, αλλά και σε έτερη περίπτωση όταν κανόνιζαν άλλο event με τον (απαξιωμένο ακόμη και από φανατικούς ‘ατισιωνιστές’ ως αντισημίτη) Max Blumenthal, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως όταν ο Corbyn ζητάει συγγνώμη που δεν μπορούσε να παρευρεθεί σε αντι-ισραηλινή εκδήλωση που ο ίδιος διοργάνωσε επειδή έπρεπε να πάει σε μια κηδεία, αλλά και σε πολλές άλλες αναρτήσεις με διάφορους άλλους αντισημίτες, φαίνεται ότι απαντάει προσωπικά ο ίδιος

  Το σημαντικό εδώ είναι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας έφυγε από το μυστικό γκρουπ όχι επειδή εξοργίστηκε με τον ρατσισμό των μελών του, αλλά μόνο όταν εκλέχτηκε στην ηγεσία. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, ότι έφυγε μόνο επειδή θα φαινόταν άσχημα αν μαθαινόταν ότι ήταν μέλος σε ένα τέτοιο γκρουπ, -που άλλωστε αποτελείται από τους δικούς του ανθρώπους, από εκείνους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες-, κι όχι επειδή αηδίασε με τις άθλιες αντισημιτικές αναρτήσεις των μελών του.

  Πρόκειται για σοκαριστική έρευνα. Ο εβραιοβρετανός συγγραφέας είναι κάποιος που πάντα ξέρει πολύ καλά τι λέει, και πάντα φροντίζει να έχει ακλόνητες αποδείξεις. Είναι από τους λίγους ερευνητές ‘no BS’. Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να τον διαψεύσει, γι’ αυτό και του επιτίθενται μόνο με το γνωστό μας Livingstone Formulation, και πέραν αυτού, ουδέν, τους έχει όλους στο τσεπάκι του.

  – Exclusive: Jeremy Corbyn with antisemites, what about the Mavi Marmara?, 07/03/2018
  http://david-collier.com/exclusive-corbyn-antisemitism/

  – Did Jeremy Corbyn really not know about the racist filth on the five Facebook sites he was linked to?, 31/03/2018
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5563769/Did-Jeremy-Corbyn-not-know-racist-filth-linked-to.html

  – Labour’s pockets of anti-Semitism: the evidence: 50 examples, 30/03/2018
  https://blogs.spectator.co.uk/2018/03/labours-pockets-of-anti-semitism-the-evidence/

  – As Jeremy Corbyn apologised the ‘pain and hurt’ caused by ‘pockets of anti-Semitism’ in and around the Labour Party, and so many of his supporters insist they don’t exist, let’s have a little reminder of a few of these ‘pockets’. In no particular order: Pocket 1 […]:
  https://threadreaderapp.com/thread/978009855477809153.html

  – Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Κόρμπιν για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αντισημιτισμού που παραδέχτηκε (δηλαδή, τι ΔΕΝ ΕΧΕΙ κάνει). Απλά δεν τον νοιάζει, και δεν θέλει να στεναχωρήσει άλλες δεξαμενές ψήφων. Σιγά τώρα, με το 0,2% των Εβραίων στον πληθυσμό της χώρας. Αλλού είναι το ψητό.
  – Ολες οι ‘μη πράξεις’ και παραλείψεις.
  https://threadreaderapp.com/thread/986190892871618560.html

  Τελικά, ο Corbyn αποφάσισε να κάνει ένα ανοιξιάτικο ξεμπάζωμα και στον λογαριασμό του στο τουίτερ, μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις την άνοιξη του 2018, πως ήταν μέλος σε 5 αντισημιτικά μυστικά γκρουπ στο Facebook, στα οποία έβλεπε να παρελαύνουν μπροστά του από αρνητές του Ολοκαυτώματος μέχρι ναζιστικές ιστοσελίδες και δεν έτρεχε τίποτα, μέχρι που κάποιοι το πρόσεξαν.
  Και για να τελειώνει μια και καλή, απλά διέγραψε τον λογαριασμό του και στο Facebook, ώστε να μην μπορεί κανείς να βρει τίποτε. Σοφή απόφαση.

  Εχουμε γράψει σχετικά, στο search της σελίδας θα βγουν πολλά με τη λέξη Corbyn:

  https://www.facebook.com/search/top/?q=Protocols%20Without%20Zion%20Corbyn

 17. Mike

  Πολύ ωραίο. Από τη μια δεν αναγνωρίζουν τον αντισημιτισμό, από την άλλη νομίζουν λένε καμιά εξυπνάδα όταν λένε «Ναι, αλλά οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αντισημίτες θα τρίβουν τα χέρια τους τώρα που ο Ken Loach, ο Σαραντάκος διευκολυντές» κλπ.

  Πάντα κάποιοι άλλοι είναι οι πραγματικοί αντισημίτες, εμείς δεν είμαστε, απλά τυχαίνει να σκεφτόμαστε έτσι και να μας βγαίνει, αλλά δεν είμαστε. Αφού το λέμε.

  Και μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια ακόμη: Ο κ. Μεγάλος Μετριοπαθής αναγνωρίζει ότι τον Jonathan Cook δεν τον ήξερε πριν. Πρότεινε όμως δύο του άρθρα, και μάλιστα στα αγγλικά, το ένα επειδή μιλάει για το αγαπημένο θέμα της δήθεν εργαλειοποίησης του αντισημιτισμού από το Ισραήλ και το άλλο αυτό περί Corbyn.
  Και γιατί να ψάξει να βρει τι ακριβώς είναι αυτός, και τι ισχυρισμούς έχει κάνει ως τώρα, και τι ρόλο παίζει. Εγώ που τον γνωρίζω από το 2007, μπορώ να παραθέσω σειρά ολόκληρη από ψέματα και πλαστογραφήσεις του αν χρειαστεί.

  Αλλά σε άλλους φαίνεται, το να κατηγορεί κανείς Εβραίους, Ισραήλ και σιωνιστές είναι το μόνο κριτήριο, κι ας μην ξέρει τίποτε παραπάνω γι’ αυτόν.

  Και πάντα, είναι μόνο αντισιωνιστές. Αντισημίτες είναι κάποιοι άλλοι.

 18. TJ Stretch Post author

  Εσείς στο φόρουμ που διευθύνετε θα εγκρίνατε ποτέ σχόλιο που να αποκαλεί ‘ΑΛΗΤΕΣ’ τους Ελληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος; Και μάλιστα μόνο γιατί εξέφρασαν τη λύπη τους για το σκίτσο Γρηγοριάδη με το 12ωρο = Πύλη Αουσβιτς;

  Οχι γιατί, κάποιοι το κάνουν μετά χαράς, –και συστηματικά.

  Βλ. εικόνα ή σχόλιο Νο #49 στο φόρουμ διευκολυντή του αντισημιτισμού, με αφορμή του διαμαρτυρία της ΙΚΑ για το σκίτσο με την πύλη του Αουσβιτς, 07/07/2018:

  – «Αηδία έχουν καταντήσει οι αλήτες [οι Εβραίοι της ΙΚΑ]»

  Εσείς στο φόρουμ που διευθύνετε θα εγκρίνατε ποτέ σχόλιο που να αποκαλεί 'ΑΛΗΤΕΣ' τους Ελληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος; Και μάλιστα μόνο γιατί εξέφρασαν τη λύπη τους για το σκίτσο Γρηγοριάδη με το 12ωρο = Πύλη Αουσβιτς;

  Εσείς στο φόρουμ που διευθύνετε θα εγκρίνατε ποτέ σχόλιο που να αποκαλεί ‘ΑΛΗΤΕΣ’ τους Ελληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος; Και μάλιστα μόνο γιατί εξέφρασαν τη λύπη τους για το σκίτσο Γρηγοριάδη με το 12ωρο = Πύλη Αουσβιτς;

   

 19. Mike

  Καταπληκτικό: Στο φόρουμ των υβριστών σας Σαραντάκου, την επομένη της δολοφονίας Παύλου Φύσσα, δεν υπάρχει το παραμικρό. Ούτε κάποια αναφορά στο καθημερινό του άρθρο, ούτε κάποιο έξτρα άρθρο, και ο κ. Μεγάλος Μετριοπαθής και όλοι οι φίλοι του ασχολούνται με το από που βγαίνει η μπάνκα και το κάτεργο.

  Το πρώτο σχόλιο για τη δολοφονία γίνεται στις 10.50, με ένα τυπικό RIP, κανείες δεν δίνει σημασία.
  Το επόμενο στις 14.50, ξανά με τραγούδι ‘Ο φασισμός’ από το Youtube, εντάξει.
  Και φτάνουμε ένα 24ωρο μετά, μέχρι τις 23.30 τη νύχτα, ο ακριβοδίκαιος δεν κούνησε ούτε δαχτυλάκι, και έβαλε εκεί ένα βιντεάκι που βρήκε στο Google, να πάει στο διάολο, άντε (σχόλιο 56).

  Δείτε μόνοι σας. Ο αντιφασίστας.
  https://archive.is/hsIQl

 20. Mike

  Ξέχασε τα σέκελ, το νόμισμα στο οποίο πιστεύουν όλοι οι αντισημίτες ότι πληρώνονται όσοι δεν συντάσσονται με τον αραβικό σωβινισμό και συκοφαντούνται ως ‘έμμισθοι’, πράκτορες, πληρωμένοι, ενεργούμενα πρεσβειών κ.λπ. (και παίρνει η μπάλα και μερικούς άσχετους, που προς τιμήν τους δεν απαντούν, για να μην τροφοδοτήσουν την παράνοιά των συνωμοσιολόγων περισσότερο, αφού έτσι είναι η καλή η συνωμοσιολογία, όσο περισσότερο την αποδομείς, τόσο περισσότερο πιστεύει ο συνωμοσιολόγος ότι κάποιος λάκκος υπάρχει)

  Μα να ξεχάσει τα σέκελ;

  – Από τον μπαμπακόσπορο στα γκαφρά: οι 50 αποχρώσεις των χρημάτων « Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία
  https://archive.is/QF7yw

  Ασυγχώρητο λάθος :)

  Με την ευκαιρία, κι επειδή θυμήθηκα και κάτι ακόμα που είχε γράψει.

  Πάντα είχα μια απορία. Πως κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και πως κοιμούνται τη νύχτα εκείνοι που γνωρίζουν ότι λένε συνειδητά ψέματα για να πλήξουν τους άλλους, μόνο για να προστατεύσουν την εικόνα τους;
  Αυτός ο υπερεκτιμημένος τύπος, επειδή έτυχε να παρακολουθήσω την υπόθεση εδώ από την Ημέρα Μηδέν, πάλι άλλαξε την ιστορία, πάλι με αστεία τρόπο, ο άνθρωπος. Εγραψε πριν λίγες μέρες ότι δήθεν τον είπαν αντισημίτη επειδή του χρέωσαν, λέει, πως θυμήθηκε τα κατεχόμενα όταν, λέει, επισήμαινε τα αντισημιτικά του Πανούση. Το θεωρεί μετάλλιο αυτό, στυλ «μου επιτίθενται και οι δύο και με είπανε ισαποστάκια και οι δυο, άρα κάτι καλό θα κάνω». Έτσι:

  «οι φανατικοί της άλλης πλευράς με έχουν πει αντισημίτη επειδή σε άλλη συζήτηση (όπου επισήμαινα τα αντισημιτικά του Πανούση) είχα αναφέρει εν παρόδω ότι το Ισραήλ κατέχει παράνομα τα… κατεχόμενα εδάφη».
  https://archive.is/iQ90t#selection-1767.227-1767.428

  Ελεεινός ψεύτης. Είναι 100% ψέμα.
  Κανένας δεν τον είπε αντισημίτη επειδή θυμήθηκε τα κατεχόμενα όταν υποτίθεται μιλούσε για το «ψόφο σιχαμένοι Εβραίοι» του Πανούση.
  Αν και πάλι, λογικά, όταν υποτίθεται μιλάς για το ρατσισμό και τις επιθέσεις που δέχονται οι Ελληνες Εβραίοι, για ποιους λόγους να θυμηθείς ακριβώς εκείνη την στιγμή τα … κατεχόμενα, μια υπόθεση σε τρίτη χώρα, και σε άλλο χρόνο και σκηνικό, αν όχι για να χρεώσεις τις ευθύνες για όσα κάνουν οι Εβραίοι του Ισραήλ στους εδώ άσχετους Εβραίους συμπατριώτες μας;
  Αυτό αποτελεί κλασικό old-school αντισημιτισμό, σύμφωνα με τον ορισμό της IHRA και κάθε σοβαρό επιστήμονα αυτού του πλανήτη.
  Θέλεις να μιλήσεις για τα κατεχόμενα;
  Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να το κάνεις όποια άλλη στιγμή θελήσεις. Όταν το κάνεις ακριβώς την ώρα που υποτίθεται πρέπει να υπερασπιστείς τους Ελληνες Εβραίους (όχι ο Σαραντάκος, βέβαια), τότε τα κίνητρά σου βρωμάνε μίσος και προκατάληψη.

  Αλλά και πάλι, οι άνθρωποι εδώ δεν τον είπανε «αντισημίτη», σε καμία περίπτωση, ούτε όταν μιλούσε για τον Πανούση, ούτε σε καμιά άλλη περίπτωση. Υμνολογεί τον εαυτό του μόνο για να μην πει την αλήθεια.

  Τον είπανε ‘διευκολυντή του αντισημιτισμού’, πλήρως τεκμηριωμένα, και η αλήθεια είναι ότι αποφεύγει ακόμα και να βάλει το λινκ, να πάνε οι άνθρωποι μόνοι τους να δουν:

  Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, αφού γύρω στα 200 σχόλια το επιβεβαιώνουν, ο κ. Σαραντάκος είναι διευκολυντής του αντιεβραϊκού μίσους.
  Δίνει βήμα και πλατφόρμα σε αντισημίτες, παίζει πάντοτε στημένη διαιτησία (υπέρ κάτι Spiral, kolopedis, σταλινόμουτρα, κάτι Στεφ. και άλλα αποβράσματα που έχουν τη λέξη «πράκτορας» και «πρεσβεία» στην άκρη της γλώσσας ακόμα και για τον Δημήτρη Ψαρρά, σοβιετικά απολιθώματα που έχουν μείνει στην εποχή του σοβιετικού αντισιωνισμού κτλ. όλες οι φιλίες του)

  Εδώ είναι το λινκ, όλοι μπορούν να δουν αν είναι αλήθεια και γεγονός το ότι ο κ. Μεγάλος Μετριοπαθής χαϊδεύει σκληρούς αντισημίτες, ή αν τον «κατηγορούν» άδικα. Θα χρειαστεί να σφίξετε το στομάχι σας με σχόλια τύπου «Αηδία έχουν καταντήσει οι αλήτες [οι επιζώντες Εβραίοι της ΙΚΑ]», «σκατόψυχοι ραβίνοι σιωνιστές», «αν έμεναν στη Θεσσαλονίκη τώρα θα έσφαζαν εμάς» και άλλα ωραία:

  Αντέχει να το κάνει;
  Αντέχει, ακόμα χειρότερα, να πάρει θέση και να συγκρουστεί με όλους αυτούς τους αποδεδειγμένα αντισημίτες;
  Αυτός μόνο φέρνει δικαιολογία «δεν κόβω σχόλια».

  Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πηγαίνει να αλλοιώνει τα σχόλια των άλλων για να φαίνεται αυτός ο ωραίος (αυτό όντως ήταν εξωφρενικό, αλλά και πόσο γελοίο φαίνεται στα μάτια όσων ξέρουν την υπόθεση). Τιποτένια και ποταπά πράγματα, που βάζει τον κόσμο να ασχολείται, δέσμιος της ιδέας που έχει για τον εαυτό του και τη φήμη του, ο δυστυχισμένος αυτός άνθρωπος.

 21. TJ Stretch Post author

  Νέες συκοφαντίες του κ. Μεγάλου Μετριοπαθούς Σαραντάκου. Τώρα οι άνθρωποι της σελίδας εδώ έγιναν (ενεργούμενα) ‘του Νετανιάχου’ και ‘ακροδεξιοί’. Πήρε την απάντησή του, και προσπαθώντας να κάνει damage control στο μεγάλο κακό που έπαθε πάλι η φήμη του, έβαλε την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και δεν απάντησε σε τίποτα.

  Με τον Σαραντάκο δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο, διότι μας συκοφάντησε αισχρά σαν ‘έμμισθους’ προπαγανδιστές (δηλαδή ‘πληρωμένους από τους Εβραίους’, που είναι αντισημιτικό trope κι αυτό).

  Και βλέπουμε ότι το συνεχίζει, αποκαλώντας μας τώρα ενεργούμενα ‘του Νετανιάχου’ και ‘ακροδεξιούς’ (αν βρει μία φράση που να υπερασπιζόμαστε τον ίδιο τον Νετανιάχου σαν πρόσωπο και τις πολιτικές του, να μας τρυπήσει τη μύτη)

  Ωστόσο, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο, χαιρόμαστε που αποκαλύπτεται η υποκρισία του, Διότι του διέφυγε ότι το άρθρο αυτό είναι γραμμένο τον Δεκέμβριο. Τότε που ΟΥΤΕ το Γκολάν συζητιόταν, ΟΥΤΕ η απειλή προσάρτησης της Δυτικής Οχθης του Νετανιάχου.

  Αρα, οι αντιρρήσεις του είναι φούσκες που έσκασαν αμέσως.
  Διότι όλοι βλέπουν ότι το άρθρο μιλάει για ζητήματα διαχρονικά.

  Διότι, επίσης, αν το διάβαζε το Δεκέμβριο, πάλι θα είχε να προσάψει ‘Γκολάν και προσαρτήσεις της ΔΟ’;

  Οχι βέβαια, κάτι άλλο θα έβρισκε. Τώρα απλά κρύβεται πίσω από το Γκολάν και τις προσαρτήσεις της ΔΟ. Δεν μπορεί να απαντήσει με ορθολογιστικό τρόπο ούτε σε μία ερώτηση από όσες υπάρχουν μέσα στο άρθρο και στα λινκ του, οπότε τι κάνει;

  Ό,τι κάνουν πάντα (κι έχει μεγάλη πλάκα) όλοι οι ‘αντισιωνιστές’.

  Ονομάζουν όλα τα παραπάνω λ.χ. ‘ρητορική ισραηλινής ακροδεξιάς’ και εμάς ‘ανθρώπους του Νετανιάχου’ και νομίζουν ότι καθαρίζουν.
  Δεν χρειάζεται να απαντήσουν σε τίποτα.

  Τα ζητήματα αυτά που θέτει το άρθρο είναι ερωτήματα κοινής λογικής.
  Τα άρθρα που προτείνει στο τέλος, από τη σειρά ‘Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’, το ίδιο.
  Αν κάποιος πιστεύει ότι η ανάλυση πάσχει, έχει κενά ή δεν στηρίζεται σε τεκμηριωμένα γεγονότα, μπορεί να τα αμφισβητήσει.
  Αλλά δεν μπορούν.
  Διότι απλά είναι η αλήθεια.

  Την πάτησε, λοιπόν. Αφού δεν έχει άλλες αντιρρήσεις, πλην ‘Γκολάν και προσαρτήσεις της ΔΟ’, τότε σημαίνει μήπως ότι συμφωνεί με τα υπόλοιπα;

  Οχι, βέβαια. Αυτός είναι ‘αριστερός’ της Χααρέτζ.

  Κι επειδή πρόκειται για πολύ μεγάλο ψεύτη, εμείς ποτέ δεν τον είπαμε αντισημίτη. Τον είπαμε διευκολυντή του αντισημιτισμού. Οποιος θέλει μπορεί να πάει να δει μόνος του αν είναι ή δεν είναι διευκολυντής του αντισημιτισμού και αν μαζεύει στο φόρουμ του κάθε λογής αντισημιτικό καρύδι, χωρίς ποτέ να τους βάζει τις φωνές..

  – Κουίζ: Βρείτε αν λείπει έστω κι ένα αντισημιτικό στερεότυπο (Διευκολυντές του αντισημιτισμού #01)

  Και αν θέλει να μην τον ξαναπούμε διευκολυντή του αντισημιτισμού, τότε να φροντίσει να κόβει τον αέρα σε όσους αντισημίτες φίλους του φόρουμ του ονομάζουν τους Ελληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος ‘αλητεία’.

  09/04/2019: Νέες συκοφαντίες του κ. Μεγάλου Μετριοπαθούς Σαραντάκου. Τώρα οι άνθρωποι της σελίδας, εκτός από ‘έμμισθοι προπαγανδιστές και πληρωμένοι’ (από τους Εβραίους, φυσικά, τι άλλο;) εδώ έγιναν και (ενεργούμενα) ‘του Νετανιάχου’ και ‘ακροδεξιοί’. Πήρε την απάντησή του, και προσπαθώντας να κάνει damage control στο μεγάλο κακό που έπαθε πάλι η φήμη του, προτίμησε να μην απαντήσει σε τίποτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s