Καλοκαίρι 2016, Γάζα, Νηπιαγωγείο της UNRWA: Σχολική παράσταση με 4χρονα, θέμα 'Απαγωγές Ισραηλινών και τακτικές SWAT'.

Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων παγκοσμίως που ο αριθμός τους αυξάνεται αντί να μειώνεται; (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #03)

Επόμενη ερώτηση στη σειρά ‘Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’. Θυμίζουμε, η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ, και ημη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση από τα ‘Palestinian Lessons 101’ εδώ. Επίσης, στο τέλος του κειμένου υπάρχουν 4 ‘προσωρινά’ σχέδια ‘απάντησης’, από την επεξεργασία του συγκεκριμένου θέματος στη Facebook σελίδα Protocols Without Zion, με πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων παγκοσμίως που ο αριθμός τους αυξάνεται αντί να μειώνεται;
(Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #03)

UNRWA: Γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν οι λεγόμενοι 'Παλαιστίνιοι οριζόμενοι ως πρόσφυγες';

UNRWA: Γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν οι λεγόμενοι ‘Παλαιστίνιοι οριζόμενοι ως πρόσφυγες’;

 

– Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων, μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια Ιστορία, που αντί να μειώνεται ο αριθμός τους με την πάροδο του χρόνου (όπως έχει γίνει με όλες ανεξαιρέτως τις προσφυγιές), όχι μόνο δεν απορροφούνται, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται, και οι πρόσφυγες εδώ κι 70 χρόνια πολλαπλασιάζονται; Σήμερα ο αριθμός τους φτάνει τους 5.500.000, ενώ οι υπολογισμοί για τους πρόσφυγες του 1948 κάνουν λόγο για 320.000-390.000 πρόσφυγες (σύμφωνα με την Ισραηλινή αφήγηση και τα τελευταία ιστορικά δεδομένα) ή 750.000 (σύμφωνα με την παλαιστινιακή αφήγηση -η αλήθεια είναι ο αριθμός είναι χωρίς τεκμηρίωση).

– Πόσοι είναι οι πρόσφυγες σήμερα, και πιο σημαντικό, ποια είναι η κατάστασή τους, στις γειτονικές χώρες που διαμένουν;

– Γιατί να ζουν σε στρατόπεδα και γιατί εξακολουθούν να είναι ‘πρόσφυγες’, ενώ έχουν μια ολόδική τους υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ, με 30 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ό,τι όλοι οι άλλοι πρόσφυγες σε όλον τον πλανήτη;

Ας μιλήσουμε για την UNRWA, την ‘Υπηρεσία Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών’ (United Nations Relief and Works Agency). Αν δεν την έχετε ακουστά, είναι η υπηρεσία του ΟΗΕ που καταπιάνεται εδώ και 70 χρόνια περίπου, με όποιον Αραβα μπορεί να αποκτήσει το όνομα και την ιδιότητα ‘πρόσφυγας με καταγωγή από την Παλαιστίνη‘. Προσέξτε, προς το παρόν, τη διαφορά, είναι πολύ σημαντική. Οχι ‘Παλαιστίνιος πρόσφυγας’, όπως λέμε λ.χ. ‘Σύριος πρόσφυγας, Ιρακινός πρόσφυγας, Κούρδος πρόσφυγας‘, αλλά συγκεκριμένα ‘Πρόσφυγας με καταγωγή από την Παλαιστίνη‘. Και δεν έχει να κάνει με το όνομα της περιοχής, αν κάποιος υποθέτει αυτό πρώτα· έχει να κάνει με κάτι πολύ πιο εξοργιστικό.

Μισό λεπτό, θα αναρωτηθεί κανείς. Ο ΟΗΕ δεν έχει υπηρεσία που να ασχολείται γενικά με τους πρόσφυγες, παγκοσμίως; Γιατί να έχει ειδικά μια ‘παλαιστινιακά αφιερωμένη’ υπηρεσία;


Ναι, πράγματι, ο ΟΗΕ έχει μια ‘γενική’ υπηρεσία για όλους τους άλλους πρόσφυγες, πλην των ‘καταγομένων από την Παλαιστίνη’, την UNHCR, και έχει -ή μάλλον, διατηρεί- εδώ και 70 χρόνια και άλλη μια ίδια υπηρεσία μόνο για τους Αραβες της πρώην Βρετανικής Εντολής -και στην πραγματικότητα αυτό είναι το δεύτερο σημείο του σκανδάλου.

Για όλα τα άλλα έθνη, πρόσφυγες θεωρούνται εκείνοι που ζούσαν στην υπό εξέταση γη από αμνημονεύτων χρόνων. Στην περίπτωση των Παλαιστινίων, ο ορισμός του πρόσφυγα περιλαμβάνει όλους όσους ζούσαν στην περιοχή -προσέξτε εδώ- για διάρκεια μόλις δύο ετών πριν το 1948!

Με αυτή τη λογική, -μας λένε οι ‘αντισιωνιστές’ υποστηρικτές της UNRWA-, οι Εβραίοι που είχαν εκδιωχτεί από τους Ρωμαίους και ξαναγύριζαν στη γη τους από το 1880 και μετά, με την ίδια θρησκεία και την ίδια γλώσσα, δεν ήταν πρόσφυγες που επέστρεφαν και δεν είχαν κανένα δικαίωμα επαναπατρισμού, ενώ κάποιος Σαουδάραβας ή Μαροκινός ή Τούρκος που πήγε στην Παλαιστίνη το 1925 ή το 1935 ή το 1946 ήταν πρόσφυγας, και είχε -και έχει- όλα τα δικαιώματα.

Ο κόσμος δεν το γνωρίζει: ο ΟΗΕ έχει δύο ορισμούς για τους πρόσφυγες: Εναν ορισμό για όλον τον κόσμο πλην των Παλαιστινίων, και έναν ορισμό μόνο για τους Παλαιστίνιους.
Κι έτσι έχει και δύο ίδιες οργανώσεις που τυπικά ασχολούνται και οι δύο με ‘πρόσφυγες’, αλλά δείτε στη συνέχεια τις εξοργιστικές διαφορές:

Ο όρος ‘Πρόσφυγας με καταγωγή από την Παλαιστίνη’ είναι απλά ένας πολιτικά κατασκευασμένος και αποκλειστικός ορισμός για τους λεγόμενους ‘Παλαιστίνιους πρόσφυγες’. Κανένα άλλο έθνος δεν έχει το προνόμιο να αυγαταίνει τους πρόσφυγες του με πληθυσμούς που έμεναν στα υπό εξέταση εδάφη για 24 μόλις μήνες!

Αυτός ο παράλογος (και εντελώς προκατειλημμένος εναντίον των Εβραίων και των δικαιωμάτων τους) ορισμός ‘προσφύγων’ από την πλευρά του ΟΗΕ ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του μπλοκ των κρατών που αποτελούνταν από όλες τις αραβικές χώρες (γύρω στις 24), όλες τις μουσουλμανικές χώρες (γύρω στις 53), σε συνδυασμό με δικτατορίες και ολοκληρωτικά καθεστώτα του τρίτου κόσμου και του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Στην αρχή, η UNRWA φτιάχτηκε σαν υπηρεσία που θα είχε να κάνει και με τους Αραβες πρόσφυγες, και με τους Εβραίους πρόσφυγες. Αλλά μέχρι το 1952, όλοι οι Εβραίοι αλλά και όλοι οι Αραβες πρόσφυγες εντός του Ισραήλ (των γραμμών της ανακωχής του 1949) είχαν τακτοποιηθεί, οπότε η εντολή της UNRWA άλλαξε και αφορούσε πλέον μόνο τους Αραβες πρόσφυγες που ζούσαν εκτός των συνόρων (όπως και τώρα 70 χρόνια μετά), και κυρίως όσους ζούσαν κάτω από την κυριαρχία της Ιορδανίας που κατείχε τη Δυτική Οχθη και όσους ζούσαν κάτω από την κυριαρχία της Αιγύπτου που κατείχε τη Γάζα. Παρότι η Ιορδανία έδωσε υπηκοότητα σε πολλούς από τους πρόσφυγες αυτούς, η UNRWA εξακολουθούσε να τους κατηγοριοποιεί σαν ‘μόνιμους πρόσφυγες’ (μια έννοια που δεν είχε προηγούμενο και εμφανίστηκε πρώτη φορά τότε), ασφαλώς με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει σαν μέσο πολιτικής πίεσης για χάρη των αραβικών κρατών.

Η UNRWA δεν ήταν πλέον ‘ανθρωπιστική οργάνωση’. Μετατράπηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 (και εξακολουθεί να είναι σήμερα) προπαγανδιστικός βραχίονας των αραβικών επιδιώξεων εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Σημειώστε, επίσης, ότι τότε ονομάζονταν ‘Αραβες πρόσφυγες’ και όχι ‘Παλαιστίνιοι πρόσφυγες’. Την ονομασία ‘Παλαιστίνιοι πρόσφυγες’ την πήραν στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Για τα πρώτα 20 χρόνια, οι καταστάσεις της UNRWA δεν παρουσίασαν -είναι απίστευτο- ούτε έναν θάνατο! Φυσικά, κόσμος πέθαινε. Αλλά δεν ήθελαν να χάσουν τις επιδοτήσεις. Κι έτσι έθαβαν τους νεκρούς τη νύχτα, κατά παράβαση, μάλιστα, του ισλαμικού τυπικού.

Αν και εκατομμύρια απόγονοι των αρχικών προσφύγων λαμβάνουν παροχές «πρόσφυγα» από την UNRWA, διότι παίρνουν τον τίτλο και την ιδιότητα του πρόσφυγα απλά επειδή είναι απόγονοι, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα των αρχικών που υπολογίζονταν σε 711.000 το 1950, η αλήθεια παραμένει ότι δεν είναι στην πραγματικότητα πρόσφυγες.

«Κάθε αποκαλούμενος ‘Παλαιστίνιος πρόσφυγας’ λαμβάνει τετραπλάσιο ποσό βοήθειας από αυτό που λαμβάνει ένας Σύριος, Ιρακινός ή Αφρικανός πρόσφυγας από τα Ηνωμένα Εθνη».

Ο ΟΗΕ αντιμετωπίζει επί του παρόντος τη μεγαλύτερη κρίση των προσφύγων στην ιστορία -με περίπου 68 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναζητούν καταφύγιο. Τα χρήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι αρκετά, και αυτό το γνωρίζουμε κι εμείς οι Ελληνες, από πρώτο χέρι.

Το 2017, η UNRWA δημοσίευσε την ετήσια οικονομική της έκθεση, σύμφωνα με την οποία το 2016 ο οργανισμός δαπάνησε κατά μέσο όρο 246 δολάρια για καθέναν από τους 5,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ορίζει ως πρόσφυγες, ενώ η UNHCR δαπάνησε μόνο το ένα τέταρτο αυτών, 58 δολάρια ανά πρόσφυγα.
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι η UNRWA απασχολεί περίπου 30.000 άτομα μόνο για τους ‘Παλαιστίνιους πρόσφυγες’, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τους Πρόσφυγες, ο οποίος χειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια παγκοσμίως, απασχολεί μόνο 10.000 άτομα για όλους τους άλλους που μετριούνται σε δεκάδες εκατομμύρια.

– Για 4.800.000 πρόσφυγες με καταγωγή από την Παλαιστίνη μόνο, υπάρχουν πάνω από 30.000 εργαζόμενοι της UNRWA, αναλογία 1 προς 160 (ή και λιγότερους)
http://www.unrwa.org/careers/working-unrwa

– Για 43.000.000 πρόσφυγες γενικώς, σε 130 χώρες, υπήρχαν 6.600 εργαζόμενοι της UNHCR το 2009, και 10.900 εργαζόμενοι το 2016, αναλογία 1 προς 4.000
UNHCR has 6,600 staff members in more than 110 countries and continues to help some 34 million refugees and others of concern. UNHCR’s total budget for 2009 is almost $2 billion.
http://www.unhcr.org/pages/49c3646cbc.html

Δηλαδή η UNRWA ξοδεύει τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα ανά άτομο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόσφυγα στον κόσμο για κάθε κατονομαζόμενο ‘πρόσφυγα με καταγωγή από την Παλαιστίνη’, (βλ. ‘UN spends 4 times more on Palestinian refugees per person‘, 27/08/2017)».

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στη δεκαετία του 1950, η αντίστοιχη υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Κορέα λειτούργησε μόνο για 5 χρόνια, ενώ είχε την υποχρέωση να αποκαταστήσει σχεδόν 3.000.000 εντελώς άπορους πρόσφυγες. Με μόλις 148.000.000 δολάρια (το ένα εκατοστό από όσα έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα για τους ‘Παλαιστίνιους πρόσφυγες’), έλυσε το πρόβλημα, και η υπηρεσία διαλύθηκε.
Στην ‘παλαιστινιακή’ δήθεν ‘προσφυγική’ υπόθεση, κάθε οικογένεια έχει λάβει ως τώρα αθροιστικά όλα αυτά τα χρόνια βοήθεια ύψους 500.000 δολαρίων. Δεν είναι βέβαιο ότι θα το συλλάβουν όλοι: με τόσα χρήματα, θα μπορούσαν να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα, φάρμες, επιχειρήσεις και να περισσέψουν για υποδομές και γενικότερη κοινωνική πρόνοια. Με τόσα χρήματα, θα έπρεπε οι λεγόμενοι ‘πρόσφυγες’ να ζουν αν όχι σαν βασιλιάδες, τουλάχιστον αξιοπρεπώς.

Στα τέλη του 2016, η αρμόδια επιτροπή ‘Congressional Research Service’ παρουσίασε την έκθεση ‘US Foreign Aid to the Palestinians’, στην οποία προσπάθησε να υπολογίσει πόσα χρήματα έλαβε η Παλαιστινιακή Αρχή των Αραφάτ και Αμπάς, πλην των ζητημάτων ασφάλειας, Και βρήκε, έπειτα από επίπονη εργασία, ότι το συνολικό ποσό είναι μεγαλύτερο των 5,5 δις δολαρίων, ξεκινώντας από το 1993 και τις συμφωνίες του Οσλο, βλ. ‘Why has a Palestinian state failed to materialize up to now?‘, 21/04/2017

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσσου, και το έγγραφο ‘RS22967’ που έφερε στο φως η Ενωση Αμερικανών Επιστημόνων (η μεγαλύτερη και πιο αξιοσέβαστη ένωση ακαδημαϊκών και καθηγητών των ΗΠΑ), οι Παλαιστίνιοι και η συνεχής ανάγκη για χρηματοδότηση χωρίς την παραμικρή βελτίωση λειτουργούν πλέον σαν σε ‘βαρέλι δίχως πάτο’, εις βάρος του Αμερικανού και δυτικού φορολογούμενου:

– US Congress: US Foreign Aid to the Palestinians: Globally, ‘Palestinians’ are among the highest per-capita recipients of ‘foreign aid;’ receiving several hundred millions of dollars per year from American taxpayers in direct transfers: RS22967.pdf

Click to access RS22967.pdf


«American taxpayers have also indirectly sent hundreds of millions of dollars to ‘Palestinians,’ and continue to do so, via multistate institutions such as the United Nations. American taxpayer dollars are currently used to subsidize Islamic and other terrorism funded by the Palestinian authority and satellite organizations».

– Palestinians remain top recipients of international aid per capita
http://elderofziyon.blogspot.com/2015/07/palestinians-remain-top-recipients-of.html

Οπως αποδεικνύει μια άλλη μελέτη (Mick Dumper, ‘Future Prospects for the Palestinian Refugees’, Refugee Survey Quarterly, #28, Oxford Academic, 2009, σσ. 561-587) εάν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και η UNRWA διατηρήσουν την τρέχουσα κατάσταση, (σήμερα μόνο 30.000 πραγματικοί πρόσφυγες του 1948 και άλλα 5.500.000 απόγονοι των Παλαιστινίων ‘προσφύγων’), τότε ο συνολικός αριθμών των ‘προσφύγων’ το 2050 θα φτάσει τα 15 εκατομμύρια.
https://academic.oup.com/rsq/article-abstract/28/2-3/561/1584650/Future-Prospects-for-the-Palestinian-Refugees

– Why Palestinians Get 4 Times More Aid than Other Refugees, 03/09/2017
https://unitedwithisrael.org/palestinians-get-4-times-more-aid-than-other-refugees/

– Why Are There Palestinian Refugees?, 03/05/2016
https://unitedwithisrael.org/watch-why-are-there-palestinian-refugees/

Σήμερα, 2018, πόσοι ‘πρόσφυγες’ ζουν και που;

Στη Γάζα 1.300.000, στην Ιουδαία-Σαμάρεια (‘Δυτική Οχθη’) 800.000, στην Ιορδανία 2.175.000, στη Συρία 526.000, στο Λίβανο 450.000 (στην πραγματικότητα μόνο 170.000 έδειξε η πρόσφατη απογραφή αλλά τέλος πάντων).

«Ο αρχικός αριθμός Παλαιστινίων που εγκατέλειψαν τον πόλεμο το 1948 είναι μικρότερος από 800.000. Το 68% των προσφύγων έφυγαν χωρίς να δουν ποτέ Εβραίο στρατιώτη. Εκτιμάται ότι μόνο κάποιες δεκάδες χιλιάδες του αρχικού πληθυσμού εξακολουθούν να ζουν. Η πιο αξιόπιστη μέτρηση δίνει έναν αριθμό 30.000».
http://foreignpolicy.com/2012/05/21/status-update/

Ο όρος ‘πρόσφυγες’, για να περιγράψει τους μετατοπισμένους και μετακινημένους του 1948 είναι ελλιπής και προβληματικός. ‘Πρόσφυγες’ στους διεθνείς ορισμούς είναι όσοι αναγκάζονται με τη βία να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να βρουν καταφύγιο σε μια ξένη χώρα. Στην περίπτωση των Παλαιστινίων, τα δύο τρίτα των μετατοπισμένων μετακινήθηκαν από ένα σημείο της Βρετανικής Εντολής σε κάποιο άλλο σημείο (Δυτική Οχθη, Γάζα, αλλά και μεγάλο ποσοστό έμεινε εντός των συνόρων του Ισραήλ) και μόνο το ένα τρίτο έφυγε από τη χώρα.
Ολοι τους, όμως, θεωρούνται ‘πρόσφυγες’, και για κανέναν τους δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο από τις παλαιστινιακές ηγεσίες για να σταματήσουν να είναι ‘πρόσφυγες’ -πλην του σχεδίου για την καταστροφή του Ισραήλ.

Ετσι, ‘πρόσφυγας’ θεωρείται ένας πλούσιος δικηγόρος και τα παιδιά του στην Ιορδανία, ‘πρόσφυγας’ θεωρείται ένας επιχειρηματίας στη Δυτική Οχθη, ‘πρόσφυγας’ θεωρείται ένας ένοπλος ταγματάρχης της Χαμάς στη Γάζα, ‘πρόσφυγας’ θεωρείται και ένας μετανάστης στον Καναδά -και φυσικά όλα τα μέλη των οικογενειών όλων των παραπάνω!

Σχετικά με το φαντασιόπληκτο σενάριο, πως υπάρχουν σήμερα «εκατομμύρια Παλαιστίνιων προσφύγων», όπως παρατήρησε η καθηγήτρια ιστορικός Einat Wilf, συν-συγγραφέας του βιβλίου ‘The War of Return’ (‘Ο πόλεμος της επιστροφής’):

    «[…] σχεδόν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, άνω του 80%, είναι είτε πολίτες τρίτης χώρας, όπως η Ιορδανία, είτε ζουν σε παλαιστινιακά εδάφη, εκεί όπου γεννήθηκαν και εκεί όπου αναμένουν να έχουν μέλλον. Το υπόλοιπο 20% αυτών των απογόνων είναι κάτοικοι της Συρίας και του Λιβάνου, χώρες οι οποίες με νόμο αρνήθηκαν το δικαίωμα στην ιθαγένεια που χορηγείται σε όλους τους άλλους Σύριους και Λιβανέζους».
[Πηγή: Einat Wilf, UNRWA: an obstacle to peace?, Περιοδικό Fathom, 01/09/2013]

Αυτή είναι η αλήθεια.

Πως καταλήξαμε σε τέτοιους τεράστιους αριθμούς; Πόσοι ήταν οι αρχικοί πρόσφυγες το 1948;

Απόσπασμα:

Αν πάλι δούμε νεότερα στοιχεία από πρόσφατα ανοιγμένα αρχεία, στο ερώτημα ‘Πόσοι ήταν οι Αραβες πρόσφυγες που προέκυψαν από την αραβική προσπάθεια του 1948-1949 να εξοντωθεί το «άπιστο» εβραϊκό κράτος, το οποίο ιδρύθηκε, υποτίθεται, στους «αποκλειστικούς» ιερούς τόπους του Ισλάμ‘, (καλά, δεν είναι πλέον η Μέκκα κι η Μεδίνα;), οι αριθμοί διαμορφώνονται ως εξής:

Πριν από τον πόλεμο του 1948, σύμφωνα με τους μάλλον υπερβολικούς βρετανικούς υπολογισμούς των αρχών της Βρετανικής Εντολής, υπήρχαν 800.000 Αραβες στην περιοχή που σήμερα ονομάζουμε ‘Ισραήλ πριν από το 1967’:

– Οι περίπου 170.000 Αραβες παρέμειναν στο τέλος του πολέμου εντός των συνόρων.
– Από τους υπόλοιπους 630.000 Αραβες, άλλοι 30.000 (που αργότερα έγιναν 100.000) απορροφήθηκαν από τη χειρονομία καλής θέλησης του Ισραήλ για επανένωση των οικογενειών.
– Αλλοι 100.000 Αραβες μέσης και ανώτερης τάξης που είχαν φύγει πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, απορροφήθηκαν από τις γειτονικές Αραβικές χώρες.
– Αλλοι 50.000 μετανάστες εργάτες επέστρεψαν στις αραβικές χώρες καταγωγής τους.
– Οι 50.000 Βεδουίνοι επέστρεψαν στις εστίες τους και ενώθηκαν με τους αδελφούς τους σε Ιορδανία και Σινά, από όπου οι πρόγονοί τους είχαν μεταναστεύσει κατά τη διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα.
– Και άλλοι 10.000 ήταν θύματα πολέμου (σε σύγκριση με τα 6.000 θύματα από την εβραϊκή πλευρά).

Ετσι, ο συνολικός αριθμός των πραγματικών Παλαιστινίων Αράβων προσφύγων του 1948 -ένας αριθμός που προέκυψε από έναν πόλεμο που ξεκίνησαν οι ίδιοι οι Αραβες- δεν μπορεί να υπερβεί τους 320.000-390.000, λένε οι δυτικές πηγές, σε μια εποχή που υπήρχαν 100 εκατομμύρια παγκόσμιων προσφύγων.

Από όλα τα στρατόπεδα προσφύγων, ξέρετε ποιο ήταν το μοναδικό στο οποίο δόθηκαν πλήρη μόνιμα δικαιώματα στους ανθρώπους για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και από το απαράδεκτο αυτό καθεστώς της ιδιότητας του πρόσφυγα;
Πραγματικά, μένει κανείς άναυδος και με το στόμα ανοιχτό, όταν το μαθαίνει: Είναι το Shu’afat που βρίσκεται μέσα στη Δυτική Οχθη και το μοναδικό στρατόπεδο προσφύγων που έχει στη δικαιοδοσία του το Ισραήλ! Τους έδωσε καθεστώς κατοίκου της ανατολικής Ιερουσαλήμ!

Και, βέβαια, ήταν και οι 156.000 Παλαιστίνιοι τους οποίους το Ισραήλ κράτησε μέσα στα σύνορά του με τη λήξη του πολέμου 1947-1949, ένας πληθυσμός που σήμερα είναι σχεδόν 2.000.000 Αραβες, δηλαδή 20% του πληθυσμού του μικρού εβραϊκού κράτους, όπως έχουμε δει σε προηγούμενο σημείωμα.

Να γνωρίζουν άραγε οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων ότι το Ισραήλ τακτοποίησε αυτόν τον τεράστιο αριθμό προσφύγων μέσα σε μόλις δύο χρόνια, και ότι αρνήθηκε τις προτάσεις του ΟΗΕ να στηθούν στρατόπεδα γι’ αυτούς διότι θεώρησαν την ιδέα ‘απεχθή’ για ανθρώπινες υπάρξεις; Οποιος έχει διαβάσει τις πρώτες εκθέσεις των υπηρεσιών του ΟΗΕ που ονομάστηκαν UNRWA, στα χρόνια αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, δηλαδή τις εκθέσεις των ετών γύρω στο 1950, διαπιστώνει ότι πρόκειται για συναρπαστικά αναγνώσματα, στα οποία φαίνεται η μεγάλη διαφορά στην αντιμετώπιση των Αράβων προσφύγων από το έχθρικό’ Ισραήλ, σε σύγκριση με ττα άδελφικά και φιλικά’ αραβικά κράτη: Οι μεν τους τακτοποίησαν αμέσως και τους βρήκαν στέγη, τροφή και δουλειά ώστε να ενσωματωθο’υν μέσα σε μήνες, χωρίς καμία καθυστέρηση, ενώ οι δε τους κρατούσαν σαν ζώα σε κατασκηνώσεις, χωρίς φροντίδα και χωρίς δικαιώματα, μόνο για να τους χρησιμοποιούν σαν μέσο πολιτικής πίεσης. Αποκρουστικά και αποτρόπαια πράγματα, δείτε λ.χ. η έκθεση του 1951.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, πάλι, το Ισραήλ (και όχι κάποια αραβική χώρα ή παλαιστινιακή οργάνωση) άρχισε να χτίζει σπίτια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες των στρατοπέδων (του 1948) και να φτιάχνει υποδομές, και πρώτα απ’ όλα σχολεία, σε νεόκτιστους οικισμούς, για να φύγουν οι πρόσφυγες από τους καταυλισμούς. Γύρω στις 11.000, σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, έφυγαν από τις τέντες και έβαλαν τις οικογένειες τους σε κανονικά σπίτια, με ηλεκτρισμό και ύδρευση. Αλλά η PLO άρχισε να εκφοβίζει αυτόν τον κόσμο, κι έτσι το πρόγραμμα σταμάτησε. Διαβάστε τις εξοργιστικές λεπτομέρειες εδώ, κι εδώ, ‘Palestinians Need Permanent Homes Now‘.

[…]

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μεταξύ 1981-1986, το Ισραήλ είχε αρχίσει να υλοποιεί ένα άλλο κοινωνικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση των Αράβων προσφύγων της Γάζας. Η μοναδική απάντηση στην πρωτοβουλία του αυτή ήταν, όχι από τις αραβικές χώρες που θα έπρεπε να βοηθήσουν, αλλά από τον ΟΗΕ: Υπό την πίεση του προέδρου της Φατάχ και της PLO Γιάσερ Αραφάτ, ο ΟΗΕ καταδίκασε (!) το εβραϊκό κράτος για την πρωτοβουλία του αυτή, καταλήγοντας σε κάθε ένα από τα σχετικά ψηφίσματά του με την θλιβερή προτροπή: «Επιστρέψτε τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα».

Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ φέρθηκε στους Παλαιστίνιους αυτούς πολύ καλύτερα από ό,τι τα αδέρφια τους οι Αραβες στις γειτονικές χώρες, που τους έβαλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους έχουν εκεί ακόμα, 70 χρόνια μετά, χωρίς δικαιώματα και μες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να τους χρησιμοποιούν και να στρατολογούν ‘μάρτυρες’ από την απόγνωση και την απελπισία τους.

Πρόκειται πλέον για βιομηχανία από την οποία σιτίζονται πολλοί, πάρα πολλοί. Παράδειγμα, τέλη 2017, στο Λίβανο, η UNRWA ισχυρίζεται ότι φροντίζει για 450.000 ‘πρόσφυγες’, και λαμβάνει τα αντίστοιχα χρήματα. Στην πραγματικότητα, έχουν μείνει μόνο 175.000.
New York Times, 23/12/2017, με πληροφορίες από το Associated Press:

«Η πρώτη επίσημη απογραφή των Παλαιστινίων προσφύγων στο Λίβανο αποκάλυψε ότι υπάρχουν 174.422 Παλαιστίνιοι που ζουν τώρα στο Λίβανο, ποσοστό σχεδόν δύο τρίτα μικρότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Οι Παλαιστίνιοι, τόσο οι αρχικοί πρόσφυγες όσο και οι απόγονοί τους, υπολογίζονται στα χαρτιά ότι αριθμούν περίπου 450.000, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μεταναστεύσει από τη χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες ζωής. Η απογραφή που δημοσιεύθηκε στις 21/12/2017 πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία του Λιβάνου και την Παλαιστινιακή Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία».

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι από την άποψη της Υπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η λέξη ‘πρόσφυγας’ σημαίνει ένα άτομο σε μια συγκεκριμένη δύσκολη, ανεπιθύμητη κατάσταση, η οποία πρέπει να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εκτός από τους ‘πρόσφυγες με καταγωγή από την Παλαιστίνη’:

Στόχος του ΟΗΕ και των υπηρεσιών του είναι να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, βρίσκοντας μόνιμες θέσεις εργασίας και χώρους διαβίωσης, και βοηθώντας τους ανιθαγενείς πρόσφυγες να λάβουν άσυλο σε χώρες όπου δεν θα υποστούν περαιτέρω διώξεις. Το καθεστώς του πρόσφυγα για την Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είναι μια κατάσταση, όχι μια ιδιότητα ή ένα εγγενές χαρακτηριστικό ενός ατόμου. Είναι κάτι ανεπιθύμητο, που κάποιος θέλει να τελειώνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ενας ‘Παλαιστίνιος πρόσφυγας’, από την άλλη πλευρά, είναι κάτι άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό, εξ ολοκλήρου. Το στάτους του ‘πρόσφυγα με καταγωγή από την Παλαιστίνη’ δόθηκε σε όποιον μπορούσε να αποδείξει ότι είχε κατοικήσει στην Παλαιστίνη της Βρετανικής Εντολής για τουλάχιστον δύο χρόνια πριν το 1948 (από την 1η Ιουνίου 1946) και έπειτα μετατοπίστηκε, οικειοθελώς ή όχι, από την κατοικία του. Και αυτό αφορά το πρόσωπο, όχι την κατάσταση του προσώπου. Οπότε ακόμα και αν, για παράδειγμα, ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας πλουτίσει και χτίσει μια βίλα στο Λίβανο, στην Ιορδανία ή και στη Δυτική Οχθη ακόμα, εξακολουθεί να διατηρεί το στάτους του πρόσφυγα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και κληρονομικό! Ενας πατέρας περνά το στάτους του πρόσφυγα στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

Με απλά λόγια, η UNHCR όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει και εργάζεται επιτυχώς για να «τερματίσει την ανιθαγένεια» («ending statelessness») όλων των άλλων προσφύγων του πλανήτη, ενώ η UNRWA όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει και εργάζεται επιτυχώς για να μην τερματιστεί ποτέ η ανιθαγένεια των λεγομένων ‘Παλαιστινίων προσφύγων’ και για να παραμείνουν αιώνια ‘πρόσφυγες’. Αλλωστε η φράση «ending statelessness», που θα περίμενε κανείς να βρεθεί στα κείμενα και στα καταστατικά και στην ιστοσελίδα της UNRWA, δυστυχώς δεν βρίσκεται ούτε μία φορά. Και δικαιολογημένα, διότι για τους Αραβες θα αποτελούσε ανάθεμα αν βρισκόταν. Σκοπός της UNRWA είναι η διαιώνιση, και όχι η λύση του προβλήματος αυτού.

Επίσης, σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών, δεν χρειάζεται κάποιος να κατοικεί κανείς σε στρατόπεδο για να θεωρείται ‘πρόσφυγας’. Ούτε αν κάποιος φύγει από τα στρατόπεδα θα σταματήσει να λογίζεται ‘πρόσφυγας’ ή θα αποκλειστεί από τις παροχές της UNWRA, όπως τα επιδόματα, τα προγράμματα κατάρτισης και η δωρεάν εκπαίδευση μέχρι το τέλος του γυμνασίου και η υγειονομική περίθαλψη. Κατά ειρωνικό τρόπο, δεδομένου ότι τα στρατόπεδα είναι στην πραγματικότητα μικρές πόλεις, υπάρχει ακόμη και εισροή πληθυσμού, αφού τα ενοίκια κοστίζουν το μισό από ό,τι στα γύρω χωριά και πόλεις.

Προφανώς, στο μυαλό όλων σκέφτηκαν αυτή την σατανική απάτη, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ‘χάσει’ κανείς το στάτους του ‘Παλαιστίνιου πρόσφυγα’: Και αυτό είναι για έναν τέτοιο ‘πρόσφυγα’ «να ‘επιστρέψει’ στο ‘σπίτι του’», δηλαδή σε αυτό που είναι σήμερα το Ισραήλ.

Γιατί να ζουν σε στρατόπεδα και γιατί εξακολουθούν να είναι ‘πρόσφυγες’, ενώ έχουν μια ολόδική τους υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ, με 30 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ό,τι όλοι πρόσφυγες σε όλον τον πλανήτη;

Το πραγματικό απαρτχάιντ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό είναι αυτό που εφαρμόζουν ο Αμπάς με την Φατάχ και η Χαμάς στους ανθρώπους τους

Στη Δυτική Οχθη, 775.000 ‘πρόσφυγες’ είναι καταγεγραμμένοι, για να λαμβάνουν χρήματα και παροχές από τη Διεθνή Κοινότητα. Το ένα τέταρτο αυτών ζουν σε 19 στρατόπεδα, πολλά εκ των οποίων υπάρχουν εκεί από το 1949. Τα υπόλοιπα τρία τέταρτα ζουν σε πόλεις και χωριά, χωρίς τίποτε να θυμίζουν ‘πρόσφυγες’, αλλά δεν χάνουν την ιδιότητα, ούτε οι ίδιοι τους, ούτε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, διότι αλλιώς θα χάσουν τις παροχές, -και η Χαμάς και Φατάχ θα χάσουν τις δεξαμενές από τις οποίες αντλούν τρομοκράτες και ‘μάρτυρες’.
Ολοι οι παραπάνω, το 100% ζουν στις περιοχές Area A και Area B της Δυτικής Οχθης, δηλαδή κάτω από την παλαιστινιακή κυριαρχία.

Στη Γάζα, τώρα, υπάρχουν 1.300.000 καταγεγραμμένοι ‘πρόσφυγες’, εκ των οι 500.000 ζουν σε 8 στρατόπεδα.

Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, για άλλες οικογένειες εδώ και 70 χρόνια (από το 1949), για άλλες εδώ και 50 χρόνια (από το 1967), για άλλες για 25 χρόνια (από το 1993 και τις συμφωνίες του Οσλο). Ενώ οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν τεράστια ποσά, που μετριούνται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, οι ‘πρόσφυγες’ μόνο πληθαίνουν. Ποτέ δεν μειώνονται όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους πρόσφυγες αυτού του πλανήτη.

Αυτό είναι το πραγματικό απαρτχάιντ. Οι ηγεσίες τους να τους έχουν έγκλειστους και σε κλουβιά, να μην μπορούν να δραπετεύσουν, να εξαρτιώνται από αυτές, και να τους κάνουν ό,τι θέλουν. Φυσικά, με τη δυτική βοήθεια όλα αυτά.

Οσο για την UNRWA, τελικά, απλά είναι η οργάνωση εκείνη που την χρηματοδοτούμε όλοι εμείς οι δυτικοί πολίτες, μόνο για να διασπείρει το μίσος, τον αντισημιτισμό, την τρομοκρατία και την άρνηση του Ολοκαυτώματος:

Η UNRWA δεν αποτελεί πλέον μια ανθρωπιστική οργάνωση. Είναι ένας πολιτικός οργανισμός, που εργάζεται για τα συμφέροντα της μιας πλευράς της σύγκρουσης, χωρίς να προσπαθεί να το κρύψει, μάλιστα. Το 1964 είχε συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο της PLO.
Από τότε, συμμετέχει στις αποφάσεις του Παλαιστινιακού Εθνικού Κογκρέσσου (Palestine National Congress). Πρόκειται πλέον, για πολιτικό παράγοντα στο παλαιστινιακό κρατικό απαράτους, κι έτσι λ.χ. ο κόσμος είδε ότι μετά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών, μαζί με τους Παλαιστίνιους πολιτικούς ηγέτες, έκανε lobbying στον ΟΗΕ για να έλθουν στρατεύματά του στη Γάζα -και άπειρα άλλα πραδείγματα, που δεν είναι του παρόντος.

Οπως έχουν γράψει οι ειδικοί στο θέμα της UNRWA, Asaf Romirowsky και Alexander Joffe:

«Από την ίδρυσή της το 1950, η UNRWA εργάστηκε ενάντια στην ενσωμάτωση και στην απορρόφηση των Παλαιστινίων στις αραβικές χώρες όπου βρίσκονται. Αυτό κατέστη δυνατό με την εγκατάλειψη και την διαστρέβλωση των ιδρυτικών της αρχών, και με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα της αποστολής της: από την ανακούφιση των προσφύγων και την ενσωμάτωση στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να πάψουν να είναι πρόσφυγες, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο. Στην περίπτωση των Παλαιστινίων, η UNRWA έχει αναλάβει ουσιαστικά τη διαιώνιση του προβλήματος: από την εκπαίδευση στην διαιώνιση των εθνικιστικών μύθων της παλαιστινιακής αφήγησης μετά το 1964, στην υποκίνηση μίσους, στην εκπόνηση των δικών της διευρυμένων ορισμών για το ποιος είναι πρόσφυγας, στην επέκταση της διάρκειας των νομικών εντολών της για την «προστασία» και την εκπροσώπηση των προσφύγων. Η UNRWA προσλαμβάνει πλέον εδώ και δεκαετίες μόνο ‘εθνικά Παλαιστίνιους’ υπαλλήλους, με αποτέλεσμα, οι παλαιστινιακές οργανώσεις να έχουν κάνει κατάληψη σε κάθε επίπεδο της οργάνωσης. Ετσι, οι τζιχαντιστές και οι φανατικοί ανέλαβαν σταδιακά ολόκληρη την οργάνωση και υπονόμευσαν μια διεθνή προσπάθεια ανακούφισης, που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».
Πηγή: Asaf Romirowsky and Alexander Joffe: The United Nations’ Palestinian refugee industry: UNRWA is the UN’s internationally funded welfare agency exclusively for Palestinians, and has interest in maintaining a fiction: as long as the Palestinians are refugees, UNRWA is in business, National Post, 23/11/2016

Πράγματι, η επιμονή της οργάνωσης στο λεγόμενο «δικαίωμα επιστροφής» είναι μια πολιτική θέση και όχι μια ανθρωπιστική πράξη και ισοδυναμεί με παρέμβαση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δεδομένου μάλιστα ότι στα σχολεία της UNRWA όλα τα μικρά Παλαιστινιόπουλα μαθαίνουν από δασκάλους της UNRWA πως καθήκον τους είναι να περιμένουν, κι αυτή η γενιά και όλες οι επόμενες γενιές, για το πότε θα επιστρέψουν με τους παππούδες τους στα «σπίτια που έχασαν», ανεξάρτητα από το γεγονός πως στην εντολή της -υποτίθεται μόνο ανθρωπιστικής- οργάνωσης πουθενά δε λέει ότι μπορεί να έχει λόγο ή να συμμετέχει σε πολιτικά ζητήματα, πόσο μάλλον στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις -ή σε οτιδήποτε άλλο.

«Ο πραγματικός λόγος που δεν γίνεται συμφωνία είναι επειδή οι Αραφάτ και Αμπάς δεν μπορούσαν να πάνε στα 5,6 εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στα στρατόπεδα της UNRWA και να τους πουν «δεν πρόκειται ποτέ σας να πάτε στο Ισραήλ» (ορθότερα, «που κανείς σας άλλωστε δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του εκτός από έναν ελάχιστο μικρό αριθμό περίπου 30.000, που σε λίγα χρόνια θα εξαφανιστεί κι αυτός»). Θα μείνουμε εδώ και θα φτιάξουμε το δικό μας κράτος. Μην ονειρεύεστε μια Παλαιστίνη από το ποτάμι στη θάλασσα, αυτή δεν θα συμβεί ποτέ, τελείωσε, εδώ είμαστε’».

Καλοκαίρι 2016, Γάζα, Νηπιαγωγείο της UNRWA: Σχολική παράσταση με 4χρονα, θέμα 'Απαγωγές Ισραηλινών και τακτικές SWAT'.

Καλοκαίρι 2016, Γάζα, Νηπιαγωγείο της UNRWA: Σχολική παράσταση με 4χρονα, θέμα ‘Απαγωγές Ισραηλινών και τακτικές SWAT’.

Διαβάστε:

– Benny Morris, The Birth of the Palestinian Refugee Problem Revisited
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/reviews/Morris.html

-The Comprehensive Guide to The Truth about The Refugees, The Truth About Israel
http://www.thetruthaboutisrael.org.il/qanda/comprehensive-guide-truth-refugees/

– David Singer: Hamas and PLO Entrench Apartheid in Gaza and West Bank, 08/07/2018
http://daphneanson.blogspot.com/2018/07/david-singer-hamas-and-plo-entrench.html

– Ben-Dror Yemini, The Palestinian paradox: 70 years of perpetuating refugeeism, 29/06/2018
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5299664,00.html

– Vic Rosenthal, The perverse and vicious Palestinian ‘refugee’ weapon: First Principle of Arab Leadership: it is always more important to hurt Jews than to help Arabs, 19/07/2018
http://246mag.com/the-perverse-and-vicious-palestinian-refugee-weapon-vic-rosenthal

Δείτε:

The Truth About the Refugees: Israel Palestinian Conflict, 04/12/2011

 

The Myth Of Palestinian Arab Refugees Exposed, 15/05/2016

 

The Number Of Palestinian Refugees Misrepresented, 18/05/2016

 

Εδώ, στο αποκλειστικό του Foreign Policy, λέει ότι η νέα ομάδα για το Παλαιστινιακό στο State Department ετοιμάζεται να προτείνει να διαλυθεί η διαβόητη αμαρτωλή οργάνωση του ΟΗΕ UNRWA.

– Trump and Allies Seek End to Refugee Status for Millions of Palestinians: In internal emails, Jared Kushner advocated a ‘sincere effort to disrupt’ the UN’s relief agency for Palestinians, Foreign Policy, 03/08/2018
https://archive.is/qNUaX

Και πολύ καλά θα κάνει. Ισως αυτή είναι μία από τις πολύ λίγες κινήσεις που μπορεί να έχει στα χέρια της η Δύση για να πιέσει τους Παλαιστίνιους να αποδεχτούν την πραγματικότητα, πως δίπλα τους υπάρχει ένα κράτος που δεν πρόκειται να πυροβολήσει τον εαυτό του στον κρόταφο για χάρη του αραβικού σωβινιστικού θρησκόληπτου εθνικισμού.

Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι συνέβη το πιο απλό: Οι νέοι παράγοντες στο State Department ζήτησαν να δουν τις απόρρητες (κρυφές και χαντακωμένες ώστε να μην δουν ποτέ τον ήλιο) εκθέσεις της διοίκησης Obama, σχετικά με τον παραγματικό αριθμό των πραγματικών προσφύγων του 1948.

Οι αναγνώστες εδώ, λογικά, ξέρουν πόσοι είναι, ούτε καν 30.000!

– 99 Percent of ‘Palestine Refugees’ Are Fake: Palestine refugee funding: Align UN with US law, Washington Times, 09/01/2018
https://www.washingtontimes.com/news/2018/jan/9/palestine-refugee-funding-align-un-us-law/

– How the 30.000 remaining Palestinian refugees from 1948 morph into 5 million, 23/03/2014
How the 30,000 remaining Palestinian refugees from ’48 morph into 5 million

– Classified US Report: Palestinian Refugees Number Only 30.000, 29/04/2018
https://unitedwithisrael.org/classified-us-report-palestinian-refugees-number-only-30000/

Διαβάστε:

Ο σκοπός:

– Alan Baker, UNRWA Condemns the Palestinians to Refugee Status in Perpetuity, Institute for Contemporary Affairs, JCPA, 15/08/2017
http://jcpa.org/article/unrwa-condemns-palestinians-refugee-status-perpetuity/
– The Anomalous Nature of UNRWA
– The Political Character of UNRWA
– International Perpetuation of the Refugee Issue

Η ατζέντα:

– Special Issue on UNRWA: A Perpetual Self-Expansion Machine: Failure to Enforce the ‘Cessation’ Rule – Refugees in their Own ‘Homeland’: UNRWA’s fiefdom is protected by a statutory barrier, Middle East Quarterly, Fall 2012
http://www.meforum.org/3344/unrwa-special
«The children of a Jordanian man shall be Jordanian wherever they are born. Yet a great grandchild of a Jordanian citizen who was a Palestinian refugee, born tomorrow morning in Amman, is entitled to UNRWA refugee status for life».

Η αποδοτικότητα:

– UNRWA: an obstacle to peace?, Fathom, Autumn 2013
http://fathomjournal.org/unrwa-an-obstacle-to-peace/

– Over the ensuing sixty-three years, UNRWA has evolved into an agency that perpetuates the refugee problem as a source of conflict rather than contributing to its resolution, Middle East Quarterly Fall 2012, Volume 19: Number 4, 01/09/2012
https://www.meforum.org/articles/2012/why-a-special-issue-on-unrwa

Ο Βίος και η Πολιτεία:

– How UNRWA Supports Hamas, Jewish Policy Center, Φθινόπωρο 2007
https://www.jewishpolicycenter.org/2007/08/31/how-unrwa-supports-hamas/

– UNRWA’s Gaza union head, accused of Hamas ties, no longer employed by agency, The Times of Israel, 23/04/2017
https://www.timesofisrael.com/un-agency-no-longer-employing-gaza-staffer-accused-of-hamas-ties/

– James G. Lindsay, Fixing UNRWA: Repairing the UN’s Troubled System of Aid to Palestinian Refugees, Policy Focus #91, 01/01/2009

Click to access PolicyFocus91.pdf

– Rephael Ben-Ari, The United Nations Relief and Works Agency UNRWA: An Agenda for Conflict: Mythologizing ‘Refugeeism’ – Manipulation of Educational Activities: Improper Use of Facilities & Inappropriate Textbooks: Politicization of Relief, JCPA, 2014
http://jcpa.org/article/un-relief-works-agency-unrwa/

– Politicization of Relief
– Manipulation of Educational Activities: Improper Use of Facilities & Inappropriate Textbooks
– Self-Proclaimed “Protection Mandate” & Political Advocacy
– Political Speech & Public Pronouncement
– Bypassing International Law: Defining a ‘Refugee’ & Upholding the ‘Right of Return’
– Mythologizing ‘Refugeeism’
– Donor Countries’ Awareness & the Quest for Accountability

[Προσωρινή Ανάλυση #1: «Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων παγκοσμίως που ο αριθμός τους αυξάνεται αντί να μειώνεται;»].

 

[Προσωρινή Ανάλυση #2: «Ελάτε να μιλήσουμε για ‘απαρτχάιντ’ στους Παλαιστίνιους, και πόσο πολύ νοιάζονται για τα δικαιώματά τους οι εδώ ‘αλληλέγγυοι’»].

 

[Προσωρινή Ανάλυση #3: Η νέα ομάδα για το Παλαιστινιακό στο State Department ετοιμάζεται να προτείνει να διαλυθεί η αμαρτωλή οργάνωση του ΟΗΕ, η διαβόητη UNRWA]

 


 

Θυμίζουμε:

Η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ:
– Εισαγωγή: Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’ (Palestinian Lessons 101)
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/08/31/intro-101-palestinian-lessons/

Ολα τα άρθρα βρίσκονται κάτω από το tag:
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/category/palestinian-lessons-101/

– Και η ‘μη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση-‘Μάθημα’ από τα ‘Palestinian Lessons 101:
Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/101-palestinian-lessons/

 


 

1 thought on “Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι η μοναδική περίπτωση προσφύγων παγκοσμίως που ο αριθμός τους αυξάνεται αντί να μειώνεται; (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #03)

  1. Παράθεμα: Το απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων στις γειτονικές ‘φιλικές’ αραβικές χώρες: Γιατί η Παλαιστινιακή Αρχή είναι η μοναδική περίπ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s