Χάρτης: Εδωσαν το 94% των εδαφών που είχαν καταλάβει το 1967. Για τους ίδιους λόγους που δίνουν μέχρι και το 98% της Δυτικής Οχθης και για τους ίδιους λόγους που έδωσαν και ολόκληρη χερσόνησο του Σινά πίσω, για τους ίδιους λόγους που δίνουν και το υπόλοιπο 6%, και τα Υψώματα του Γκολάν, σε αντάλλαγμα ειρήνη με την Συρία, αυτοί οι επεκτατιστές' και 'αποικιοκράτες' που δήθεν κάνουν το 'Μεγάλο Ισραήλ' κ.λπ.: Γιατί πιστεύουν ότι με καλοπιάσματα ίσως πετύχουν αντάλλαγμα με αυτό το μόνο που θέλουν: τη σύναψη συνθήκης ειρήνης και να τους αφήσουν ήσυχους να αφοσιωθούν στα επιτεύγματά τους

Γνωρίζει κανείς τον πλήρη κατάλογο όλων των αιτημάτων των Παλαιστινίων; (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #06)

Επόμενη ερώτηση στη σειρά ‘Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’. Θυμίζουμε, η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ, και ημη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση από τα ‘Palestinian Lessons 101’ εδώ. Επίσης, στο τέλος του κειμένου υπάρχουν 4 ‘προσωρινά’ σχέδια ‘απάντησης’, από την επεξεργασία του συγκεκριμένου θέματος στη Facebook σελίδα Protocols Without Zion, με πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Γνωρίζει κανείς τον πλήρη κατάλογο όλων των αιτημάτων των Παλαιστινίων;
(Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #06)

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα από προηγούμενο σημείωμα (‘Πόσα σχέδια ειρήνευσης και πόσες συμφωνίες έχουν απορρίψει οι Παλαιστίνιοι;‘), άλλο ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για το οποίο κανείς δε μιλάει ποτέ είναι και το εξής:

Γνωρίζει κανείς τον πλήρη κατάλογο όλων των αιτημάτων των Παλαιστινίων; Υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη, Ισραηλινός, δυτικός ή Παλαιστίνιος, που να έχει δει ποτέ το πλήρες σύνολο αιτημάτων με τα οποία οι Παλαιστίνιοι πηγαίνουν σε διαπραγματεύσεις;

Εχετε δει ποτέ έστω έναν χάρτη που να δείχνει τα μελλοντικά σύνορα του ‘κράτους Παλαιστίνη’, έστω μέσες-άκρες;

Για τους Ισραηλινούς, γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι τα αιτήματά τους, εδώ και 70 χρόνια: Να τους αφήσουν ήσυχους, να τους αναγνωρίσουν το δικαίωμα ύπαρξης, και να γίνει ειρήνη. Και είναι διατεθειμένοι γι’ αυτό να δώσουν (και έχουν δώσει) όση ‘Land for Peace’ χρειάζεται.

Το ... επεκτατικό (!) ισραήλ που συνεχώς χάνει και δίνει πίσω εδάφη. Από το 1922 μέχρι το 2006, συνεχώς συμφωνεί να μειώνεται η επικράτειά του.

Το … επεκτατικό (!) ισραήλ που συνεχώς χάνει και δίνει πίσω εδάφη. Από το 1922 μέχρι το 2006, συνεχώς συμφωνεί να μειώνεται η επικράτειά του.

 

Για τους Παλαιστίνιους, όμως, ποτέ και τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο: Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλουν: Κανείς δεν ξέρει ποια ακριβώς εδάφη θα μπορούσαν, θεωρητικά, να δώσουν στους Εβραίους για να ζήσουν [Σ.Σ.: Αστεία πράγματα, αφού μια τέτοια προοπτική απαγορεύεται, και όχι μόνο από το Κοράνι: Αυτό που θέλουν είναι μόνο να δουν τους Εβραίους να εξαφανίζονται και να εξοντώνονται μια ώρα αρχίτερα].

Τα αιτήματά τους αλλάζουν ανάλογα με τη θέση και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Εβραίοι κάθε φορά. Οσο αλλάζουν τα σύνορα και οι θέσεις και τα εδάφη που κατέχουν οι Ισραηλινοί, τόσο αλλάζουν και οι απαιτήσεις των παλαιστινιακών φιλοπόλεμων ελίτ της τρομοκρατίας και του φανατικού μίσους.

Οι προσφορές του Ισραήλ είναι πάντα πολύ καλά τεκμηριωμένες και λεπτομερείς. Λ.χ. η προσφορά του Ισραήλ το 2008 από τον Ehud Olmert υπάρχει σε έγγραφα, και με τη μορφή bullets, 1ον, 2ον, 3ον, 4ον, … 100ον, καταγράφει όλα όσα έδιναν οι Ισραηλινοί τότε, μεταξύ των οποίων, αποχώρηση του Ισραήλ από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια, συμπεριλαμβανομένης της κοιλάδας του Ιορδάνη, ανταλλαγές γης για να καλύφτεί το ισοδύναμο του 100% της επικράτειας που κατέλαβε το Ισραήλ στον αμυντικό πόλεμο του 1967, παραχώρηση και από κοινού έλεγχος της Ιερουσαλήμ (με μια πενταμελή επιβλέπουσα αρχή που θα αποτελείτο από το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ). μια συμβολική εφαρμογή του παλαιστινιακού δικαιώματος επιστροφής (που περιλαμβάνει τον επαναπατρισμό δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, αν όχι και περισσότερων), και μια γενναία, πρωτοφανή αποζημίωση για τις περιουσίες των προσφύγων. Η προσφορά είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο και μπορεί κανείς να την βρει στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο μέσα σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει, επίσης, πολύ καλογραμμένη και τεκμηριωμένη και σε ένα έγγραφο που υπέβαλε ο ίδιος ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Saeb Erekat στους Αμερικανούς το 2009, κατά την έναρξη της πρώτης θητείας του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ποιά ήταν, όμως, τα αιτήματα των Παλαιστινίων;
Ποια είναι τα αντίστοιχα παλαιστινιακά bullets, 1ον, 2ον, 3ον, 4ον, … 100ον, γνωρίζει κανείς;
Οχι, κανείς.
Δοκιμάστε να ψάξετε, και αν βρείτε κάποιον που να τα γνωρίζει, παρακαλώ ειδοποιήστε μας.
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα παλαιστινιακά αιτήματα καταγεγραμμένα κάπου, με λεπτομέρειες στα επιμέρους θέματα και με τέτοιον τρόπο γραμμένα ώστε να αποτελούν την απόδειξη πως το πλήρες σύνολο αιτημάτων των Παλαιστινίων έχει καταγραφεί κάπου, σε κάποιο έγγραφο. Υπάρχουν μόνο οι γενικοί και αόριστοι μαξιμαλιστικοί στόχοι των αραβικών ηγεσιών: να φύγουν οι Εβραίοι, να γυρίσουν οι πρόσφυγες, να κάνουμε κράτος, να τελειώσει η ‘κατοχή’, να ζούμε ελεύθεροι κ.ο.κ.

Με ποιους τρόπους, όμως, θα επιτευχθούν όλα αυτά, ποια βήματα πρέπει να γίνουν, -ή, ακόμα, χειρότερα, «τι θα δώσουμε εμείς οι Παλαιστίνιοι στους Εβραίους για να ξεκινήσει μια πιθανή διαπραγμάτευση»-, όχι, αυτά δεν υπάρχουν. Και ούτε θα υπάρξουν ποτέ.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Διότι αν υπάρξει ποτέ ένας συγκεκριμένος κατάλογος με παλαιστινιακά bullets, 1ον, 2ον, 3ον, 4ον, … 100ον, υπάρχει ο κίνδυνος να ικανοποιηθούν αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος να εκπληρωθούν, και αν ποτέ υπήρχε η πιθανότητα να συμβεί αυτό, τότε οι Παλαιστίνιοι θα έχαναν κάθε ενδιαφέρον στον πόλεμό τους εναντίον των Εβραίων, και στην προσπάθειά τους να τους ξεφορτωθούν εδώ και 70-80 χρόνια τουλάχιστον.

Θα ήταν καταστροφή εάν υπήρχαν συγκεκριμένοι κατάλογοι αιτημάτων που θα τελείωναν τη σύρραξη και θα αχρήστευαν τη βία και την τρομοκρατία σαν μέσο πίεσης, και εάν εκπληρώνονταν και ικανοποιούσαν τους Παλαιστινίους μέχρι στο σημείο όπου θα συμφωνούσαν να παραιτηθούν από τυχόν μελλοντικές απαιτήσεις.

Γι’ αυτό δεν θα βρείτε τίποτα. Διότι -και αυτό μας πήρε πάνω από μια δεκαετία για να το καταλάβουμε-, οι Αραβες Ιορδανοί και Σύριοι και Αιγύπτιοι που κυκλοφορούν από το 1964 και μετά με το brand name ‘Παλαιστίνιοι’, δεν είχαν, δεν έχουν και δεν πρόκειται ποτέ να έχουν αιτήματα με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο:

Μα, τι αναγκαζόμαστε να λέμε τώρα, από την στιγμή που ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές των Παλαιστινίων στη Δύση ποτέ δεν μιλάνε για τα πιθανά σύνορα του νέου κράτους; Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τα σύνορα, και η εξήγηση είναι απλή: Διότι δεν θέλουν να υπάρχουν καθόλου σύνορα σε οποιαδήποτε συμφωνία: Θέλουν μια Παλαιστίνη ‘από το ποτάμι στη θάλασσα’, δηλαδή χωρίς ίχνος από αυτό που είναι σήμερα το κράτος Ισραήλ.

Στις διακηρύξεις περί ‘απελευθέρωσης’ της παλαιστινιακής γης, που ξεκίνησαν το 1964, η Γάζα και η Δυτική Οχθη δεν αναφέρονταν καν σαν κομμάτια και συστατικά στοιχεία του νέου κράτους τους και σαν ‘γη που έπρεπε να απελευθερωθεί’.
Τα σύνορα της κάθε φοράς περιοχής που οι ‘Παλαιστίνιοι’ λένε ότι ‘θέλουν να ελευθερώσουν’ όπως και οι ανά περίσταση διακηρύξεις περί ‘σύστασης παλαιστινιακής κρατικής οντότητας’ …

– ξεκίνησαν το 1964 για να περιγράψουν την Παλαιστίνη της Βρετανικής Εντολής,
– άλλαξαν το 1968 για να περιγράψουν το Ισραήλ με τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα,
– ξαναάλλαξαν το 1974 με το phased plan, ‘πλάνο σε στάδια’, το οποίο ποτέ δεν έχει εγκαταλειφθεί και είναι ακμαίο και ζωντανό σήμερα, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν το εβραϊκό κράτος,
– και ξαναάλλαξαν το 1993 με τις συμφωνίες του Οσλο,

… δηλαδή πάντοτε καθορίζονται όχι από κάποιο χάρτη κάποιας οντότητας ‘Παλαιστίνης’, ούτε από κάποιο μόνιμο και σταθερό κατάλογο αιτημάτων των Παλαιστινίων, αλλά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε φορά το εβραϊκό κράτος και από τα εδάφη στα οποία πατάνε Εβραίοι!

Το γνωστό μας 'phased plan' του 1974, το 'πλάνο σε στάδια', ή αλλιώς 'Palestine Liberation Organization's Ten Point Program'. Διαβάστε με προσοχή τα άρθρα 2, 4 και 8. Περιέχουν όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε για τα σχέδια των Αράβων 'Παλαιστινίων'.

Το γνωστό μας ‘phased plan’ του 1974, το ‘πλάνο σε στάδια’, ή αλλιώς ‘Palestine Liberation Organization’s Ten Point Program’. Διαβάστε με προσοχή τα άρθρα 2, 4 και 8. Περιέχουν όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε για τα σχέδια των Αράβων ‘Παλαιστινίων’.

 

Και, γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν παρουσιάζουν κατάλογο αιτημάτων;
Μα είναι απλός ο λόγος -και ταυτόχρονα εξηγεί γιατί δεν έχουν κράτος τόσα χρόνια:

Οσο κι αν ενδέχεται να φανεί απίστευτο στον άπειρο (και κατά τεκμήριο αστοιχείωτο) ‘αντισιωνιστή’, ο λόγος είναι ο εξής:

Διότι τίποτε από όσα κάνουν οι Παλαιστίνιοι δεν γίνεται επειδή «θέλουν να φτιάξουν κράτος». Ολα γίνονται επειδή, απλά, το μόνο που θέλουν είναι το να καταστρέψουν το κράτος των άλλων. Αυτό προέχει, και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα, για να λυθούν στο μέλλον.

Διότι θα έπρεπε το δικό τους παλαιστινιακό κράτος να υπάρξει δίπλα σε εκείνο των Εβραίων. Ομως στόχος τους δεν είναι ακριβώς η κρατική αποκατάσταση. Στόχος τους είναι να εξαφανίσουν και να καταστρέψουν το κράτος των Εβραίων και να φτιάξουν ένα κράτος ΕΠΑΝΩ στο κράτος των Εβραίων. Και μόνο με την ιδέα να υπάρχει δίπλα τους ένα εβραϊκό κράτος, ακόμη και σε λιγότερο από το 0,16% της γης της Μέσης Ανατολής, οι Αραβες αηδιάζουν:

– «Μόνο αν καταστραφεί το εβραϊκό Ισραήλ και εξαφανιστούν οι Εβραίοι από προσώπου (μεσανατολικής) γης, μόνο τότε θα πούμε ‘Ναι’. Προκειμένου να έχουν οι Εβραίοι κράτος, προτιμούμε να μην έχουμε εμείς»

Αυτό λένε στην ουσία, τόσο η PLO στο Αρθρο 24 του Πρώτου Καταστατικού Χάρτη της (PLO National Charter) του 1964 αλλά και στα Αρθρα 19-23 του Δεύτερου Καταστατικού Χάρτη της του 1968, όσο και η Χαμάς σε όλα τα άρθρα του καταστατικού της χάρτη:

«Το Ισραήλ υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο μέχρι τη στιγμή που το Ισλάμ να το εξαφανίσει, όπως εξαφάνισε και άλλα κράτη πριν το Ισραήλ».

Αυτό λένε: ότι στόχος τους ακριβώς δεν ήταν ποτέ να φτιάξουν ένα δικό τους κράτος· ήταν πάντα να εξαφανίσουν το μικρό εβραϊκό κράτος και να εξοντώσουν όλους τους Εβραίους μέχρι ενός.

– «Ολο κι όλο, αν υπάρχει κάτι, που όλοι οι Παλαιστίνιοι μπορούν να συμφωνήσουν σαν μέλη της κοινότητάς τους, είναι μόνο στο τι θέλουν να καταστρέψουν, και όχι στο τι θέλουν να χτίσουν».
[Thomas Friedman, αρθρογράφος στην εφημερίδα New York Times]

Οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να δεχτούν ποτέ συμφωνία ειρήνης διότι αυτό θα σημαίνει ότι ο αγώνας των 100 και πλέον ετών να ταπεινώσουν τους Εβραίους θα τελειώσει και δεν θα μπορούν πλέον να παίζουν το χαρτί της αυτοθυματοποίησης.

Η πολιτική στρατηγική των παλαιστινιακών ελίτ απέναντι στο Ισραήλ βασίζεται συχνά σε ένα απλό τέχνασμα: Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να προκαλέσουν πάντα με τις πράξεις τους μια αντίδραση «δυσανάλογη» από την πλευρά του Ισραήλ, με σκοπό να συγκεντρώσουν τη διεθνή συμπάθεια. Αυτό το μοτίβο στην συμπεριφορά μπορεί να το δει κάποιος να εξελίσσεται για δεκαετίες:

– Είναι αυτό που βλέπουμε όταν η λεζάντα της φωτογραφίας γράφει λ.χ.. ‘Παλαιστίνιοι οπλισμένοι με πέτρες επιτίθενται σε ισραηλινά τανκ’, ώστε η εικόνα που θα μεταδοθεί να παραπέμπει σε ‘Παλαιστίνιους Δαβίδ εναντίον του Ισραηλινού Γολιάθ’.
– Είναι ακριβώς το ίδιο που συναντάμε στις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου της Χαμάς, όταν παρουσιάζει τους νεκρούς ενόπλους της σαν ‘νεκρούς αμάχους’
– Και είναι ακριβώς το ίδιο με τις θεατρικές παραστάσεις του παλαιστινιακού Χόλιγουντ (Pallywood) με την νεαρή Ahed Tamimi, βλ. ‘Στ’ αλήθεια, «Ισραηλινός δημοσιογράφος καλεί σε ομαδικό βιασμό φυλακισμένης ανήλικης Παλαιστίνιας;» – Fake News #01‘, 29/12/2017
– Και είναι ακριβώς ό,τι παρακολουθούμε από τις 30 Μαρτίου 2018 και μετά, με τις διαδηλώσεις στα σύνορα με τη Γάζα.

Τελικός στόχος είναι ένας και μοναδικός: Ενας κόσμος χωρίς Εβραίους.

Καλούμε όποιον θέλει να διερευνήσει αν υπάρχει έστω και ένας Αραβας μουσουλμάνος της Μέσης Ανατολής που να αναγνωρίζει σε Εβραίο (για να μην πούμε συνολικά «σε μη Αραβα και μη μουσουλμάνο») πως έχει ένα μικρό, οποιοδήποτε δικαίωμα στη γη της Μέσης Ανατολής. Οποιος τολμά, ας ψάξει να βρει έστω και έναν Παλαιστίνιο σε αυτόν τον πλανήτη που θα ήταν διατεθειμένος να πει ανοιχτά λ.χ. ότι «εδώ, σ’ αυτήν την γειτονιά, οι Εβραίοι έχουν νόμιμο δικαίωμα να ζουν, κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό».

Και μιλάμε, για ένα μόνο μέρος, μία μόνο γειτονιά, σε ολόκληρο το Ισραήλ.
Δεν θα βρείτε κανέναν.

– Διότι οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι ολόκληρη η ‘Παλαιστίνη’ ανήκει δικαιωματικά, -και με δικαιώματα απευθείας από τον Θεό τον ίδιο-, μόνο και αποκλειστικά στους Παλαιστινίους.
– Διότι η γη της Παλαιστίνης αναγνωρίζεται από τους μουσουλμάνους Αραβες Ιορδανούς και Σύριους και Αιγύπτιους που κυκλοφορούν από το 1964 και μετά με το brand name ‘Παλαιστίνιοι’ ως η αγία, ιερή, ισλαμική γη, η οποία δεν ανήκει στους ανθρώπους, ανήκει στον Αλλάχ, και αφού κάποτε την κατείχε ο Αλλάχ, εκεί πρέπει να επιστρέψει.
– Διότι έστω και η παράδοση μιας γειτονιάς, ενός τετραγώνου, ενός περιπτέρου σε άπιστο, απλά απαγορεύεται από τον θεϊκό νόμο.

Χάρτης: Οι παραχωρήσεις σε γη 1967-2011 από το Ισραήλ. Το ... επεκτατικό (!) ισραήλ που συνεχώς χάνει και δίνει πίσω εδάφη. Το 94% των εδαφών που το Ισραήλ είχε κατακτήσει στον αμυντικό πόλεμο του 1967, το Ισραήλ τα έχει επιστρέψει, σαν αντάλλαγμα για την Ειρήνη, κι από τότε συνεχίζει να δίνει

Χάρτης: Οι παραχωρήσεις σε γη 1967-2011 από το Ισραήλ. Το … επεκτατικό (!) ισραήλ που συνεχώς χάνει και δίνει πίσω εδάφη. Το 94% των εδαφών που το Ισραήλ είχε κατακτήσει στον αμυντικό πόλεμο του 1967, το Ισραήλ τα έχει επιστρέψει, σαν αντάλλαγμα για την Ειρήνη, κι από τότε συνεχίζει να δίνει

 

Φυσικά, τώρα που μιλάμε, υπάρχει γη που την κατέχουν οι Εβραίοι. Αλλά οι Εβραίοι δεν έχουν, και δεν μπορούν να έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα, και συνεπώς δεν νομιμοποιούνται να πιστεύουν ότι μπορούν να κατοικήσουν και να αποκτήσουν αυτή τη γη σαν de facto ιδιοκτησία. Μπορεί να υπάρχει ένα καθεστώς τώρα που μάλλον δεν πολυαρέσει στον Αλλάχ, αλλά αυτό είναι προσωρινό, και ο Αλλάχ θα τους διώξει, και θα τους εξοντώσει μέχρι ενός. Αυτά πιστεύουν οι Αραβες.

Βλέπετε, οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι δυτικοί πιστεύουν ότι συζητούν με τους Παλαιστίνιους για προβλήματα με κύριο θέμα τη γη, τα σύνορα, την στρατιωτική ΄πολιτική παρουσία, την κυριαρχία μιας περιοχής, τον έλεγχο, τα check-point κ.ο.κ. Απλά, δεν γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν συζητάνε με τους Αραβες λ.χ. για μια ειρηνευτική συμφωνία. Δεν γνωρίζουν ότι η άλλη πλευρά έχει ήδη απορρίψει πλήρως την υποτιθέμενη συμφωνία, πριν ακόμη αυτή διαμορφωθεί. Και αυτό είναι το μέλλον κάθε νέας ειρηνευτικής προσπάθειας:

Οποιαδήποτε συμφωνία που θα δώσει το 100%, ακόμη και το 101% όσων υποτίθεται νομίζουμε εμείς ότι ζητάνε οι Παλαιστίνιοι, δηλαδή ένα παλαιστινιακό κράτος στους λόφους της Ιουδαίας και της Σαμάρειας μαζί με τη Γάζα και πολλά ακόμη εδάφη για ανταλλαγή, ακόμα και αν περιλαμβάνει την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, νομίζει κανείς ότι θα γίνει δεκτή από τους Παλαιστίνιους;

Μα, τα ίδια αυτά ακριβώς έχουν προσφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε όλες τις δυνατές παραλλαγές

Φυσικά και θα απορριφθεί την ίδια στιγμή, και οι Παλαιστίνιοι αποκλείεται να την υπογράψουν. Απλά πηγαίνετε σε μερικά ιστορικά βιβλία, και θα δείτε: Οι Αραβες, από τη Συμφωνία των Faisal-Weizmann του 1919 και μετά (η οποία ήταν, βέβαια, ασκήσεις πάνω στο χάρτη, αφού τα γεγονότα βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη), δεν συμφώνησαν ποτέ να χωρίσουν τη γη.

Το ίδιο συμβαίνει από τότε και στα εκατό περίπου χρόνια που ακολούθησαν, και το ίδιο θα συμβεί και με οποιαδήποτε πρόταση Τραμπ.

Χάρτης: Εδωσαν το 94% των εδαφών που είχαν καταλάβει το 1967. Για τους ίδιους λόγους που δίνουν μέχρι και το 98% της Δυτικής Οχθης και για τους ίδιους λόγους που έδωσαν και ολόκληρη χερσόνησο του Σινά πίσω, για τους ίδιους λόγους που δίνουν και το υπόλοιπο 6%, και τα Υψώματα του Γκολάν, σε αντάλλαγμα ειρήνη με την Συρία, αυτοί οι επεκτατιστές' και 'αποικιοκράτες' που δήθεν κάνουν το 'Μεγάλο Ισραήλ' κ.λπ.: Γιατί πιστεύουν ότι με καλοπιάσματα ίσως πετύχουν αντάλλαγμα με αυτό το μόνο που θέλουν: τη σύναψη συνθήκης ειρήνης και να τους αφήσουν ήσυχους να αφοσιωθούν στα επιτεύγματά τους

Χάρτης: Εδωσαν το 94% των εδαφών που είχαν καταλάβει το 1967. Για τους ίδιους λόγους που δίνουν μέχρι και το 98% της Δυτικής Οχθης και για τους ίδιους λόγους που έδωσαν και ολόκληρη χερσόνησο του Σινά πίσω, για τους ίδιους λόγους που δίνουν και το υπόλοιπο 6%, και τα Υψώματα του Γκολάν, σε αντάλλαγμα ειρήνη με την Συρία, αυτοί οι επεκτατιστές’ και ‘αποικιοκράτες’ που δήθεν κάνουν το ‘Μεγάλο Ισραήλ’ κ.λπ.: Γιατί πιστεύουν ότι με καλοπιάσματα ίσως πετύχουν αντάλλαγμα με αυτό το μόνο που θέλουν: τη σύναψη συνθήκης ειρήνης και να τους αφήσουν ήσυχους να αφοσιωθούν στα επιτεύγματά τους

 

Οταν οι Αραβες Παλαιστίνιοι μιλάνε στα αραβικά μεταξύ τους, ξέρετε τι απαντούν στο ερώτημα:

«Αν όλοι οι Εβραίοι άλλαζαν θρησκεία και έρχονταν στο Ισλάμ, θα εξακολουθούσατε να έχετε το ‘εδαφικό ζήτημα’»;

Ενα κατηγορηματικό ‘Οχι‘.

Προσθέτοντας (και παραθέτουμε λέξη προς λέξη):

«δεν είναι ζήτημα εδάφους ή συνόρων ή δημιουργίας κράτους. Το πρόβλημά μας είναι ότι είναι Εβραίοι».

Απλές αλήθειες: Φυσικά και θα απαντήσουν ‘όχι’ στην ερώτηση αυτή.

Αυτό λέμε κι εμείς στους χρήσιμους δυτικούς ηλίθιους.

Γιατί, λοιπόν, δεν πιστεύουμε τους Παλαιστίνιους στο ζήτημα της πραγματικής αιτίας της σύγκρουσης;
Γιατί φερόμαστε σαν λευκοί ρατσιστές που πρέπει να πατρονάρουν και να δασκαλεύουν και να κάνουν αυτό το είδος ‘tokenizing μειονοτήτων’ σε όσα πραγματικά και αυθεντικά ποθούν οι Αραβες, υιοθετώντας και διακινώντας μια πλαστή απόδοση της πραγματικότητας, πως δήθεν όλα συμβαίνουν λόγω της υποτιθέμενης ‘κατοχής, καταπίεσης, απαρτχάιντ’ ή για να φτιάξουν κράτος κ.ο.κ.;

Απλά, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, ακούστε τη συμβουλή μας, όπως την έχουμε διατυπώσει στο σχετικό σημείωμα με την ‘Εισαγωγή‘ αυτής της σειράς:

Αφήστε τους ίδιους τους Παλαιστίνιους να σας μιλήσουν ευθέως και αδιαμεσολάβητα.

Μόνο τότε θα καταλάβετε το πρόβλημα.

 

[Προσωρινή Ανάλυση #1: Οι Εβραίοι το 1948 επιβίωσαν. Δεν κάθησαν να σφαχτούν πάλι όπως σε αμέτρητες άλλες περιπτώσεις. Οι Αραβες ζητούν εκδίκηση για την ταπείνωση. Οι νεοναζί για να εκδικηθούν την ήττα του Χίτλερ. Και οι ψευτοαριστεροί αντιιμπεριαλιστές ζητούν εκδίκηση γιατί νομίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με το τελευταίο Βιετνάμ].

 

[Προσωρινή Ανάλυση #2: Αυτό μάλλον δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία στην οποία ένας λαός πιέζεται από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει (κανένα πρόβλημα με αυτό, ήδη το έχει κάνει, από την πρώτη στιγμή) και να διαπραγματευτεί με μια εικονική εθνότητα που γεννήθηκε μόνο μέσα στα μυαλά των πολιτικών ηγετών της εποχής, και της οποίας ο δηλωμένος σκοπός είναι να εξοντώσει, να εξαλείψει και να καταστρέψει τους μηχανισμούς αυτοάμυνας και αυτοπροσδιορισμού μιας άλλης εθνότητας].

 

[Προσωρινή Ανάλυση #3: Για τους Παλαιστίνιους δεν υπάρχουν έννοιες όπως ‘συμβιβασμός’ και ‘διαπραγμάτευση (Με αφορμή την ομιλία Αμπάς, 14/01/2018)]

 

[Προσωρινή Ανάλυση #4: Η διπλή γλώσσα των Παλαιστινίων: Ενα μόνο παράδειγμα (Οι Παλαιστίνιοι ζητάνε συνεχώς χρήματα και απειλούν)]


 

Θυμίζουμε:

Η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ:
– Εισαγωγή: Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’ (Palestinian Lessons 101)
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/08/31/intro-101-palestinian-lessons/

Ολα τα άρθρα βρίσκονται κάτω από το tag:
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/category/palestinian-lessons-101/

– Και η ‘μη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση-‘Μάθημα’ από τα ‘Palestinian Lessons 101:
Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/101-palestinian-lessons/

 


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s