«Why we protest Gilad Atzmon», Μάρτιος 2019

Η Αυγή πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη. Είναι αδιανόητο για μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται ‘προοδευτική’ να διαφημίζει έναν αντισημίτη, αρνητή του Ολοκαυτώματος και κάποιον που δικαιολογεί τον ναζισμό

Η εφημερίδα ‘Αυγή’ της Κυριακής αφιέρωσε ένα ολόκληρο δισέλιδο χιλιάδων λέξεων στον (πρώην ; ) Ισραηλινό σαξοφωνίστα και μουσικό της τζαζ Gilad Atzmon:

– Gilad Atzmon: Άνθρωπος, μουσικός, ακτιβιστής, δημιουργός, 03/06/2019
http://web.archive.org/web/20190605154540/http://www.avgi.gr/article/9308590/9920487/anthropos-mousikos-aktibistes-demiourgos

Εφημερίδα Αυή της Κυριακής, 03/06/2019: Ilan Solomon, Gilad Atzmon O Ανθρωπος, o μουσικός, o ακτιβιστής, o δημιουργός

Εφημερίδα Αυή της Κυριακής, 03/06/2019: Ilan Solomon, Gilad Atzmon O Ανθρωπος, o μουσικός, o ακτιβιστής, o δημιουργός

Το αφιέρωμα, από τον συνεργάτη της εφημερίδας κ. Ilan Solomon, συνεχίστηκε, από όσο καταλαβαίνουμε, και με ειδική εκπομπή στον ραδιοσταθμό ‘Στο Κόκκινο‘, όπως πληροφορούμαστε από την προσωπική σελίδα του κ. Solomon (η εκπομπή εδώ):

– Ilan Solomon – Με τον ‘τελευταίο Σιωνιστή’, μιλάμε σήμερα μαζί στην Κυριακάτικη Αυγή Gilad Atzmon: O Άνθρωπος, o μουσικός, o ακτιβιστής, o δημιουργός

 

Και ξανά, νέα προώθηση της αγιογραφίας Atzmon στην Facebook σελίδα της Αυγής.

 

Ο κ. Solomon φαίνεται να είναι κάποιος που γνωρίζει για πολλά χρόνια τη μουσική αλλά και την πολιτική δράση του Atzmon, όπως προκύπτει από φράσεις όπως «είχα εκφράσει τη διαφωνία μου για τον φανατικό αντιεβραϊσμό που κατέθετε στα βιβλία και τις συνεντεύξεις του» και «κρατώ αποστάσεις μόνο στην ένταση και το απόλυτο της έκφρασής τους» (των στοιχείων του του φανατικού αντιεβραϊσμού του Atzmon, προφανώς, εννοεί εδώ).

Ενα πολύ μικρό τμήμα του δισέλιδου αφιερώνεται στα μουσικά πεπραγμένα του Atzmon, και το υπόλοιπο 90% μιλάει για την πολιτική του στάση. Τον ονομάζει μάλιστα «ο τελευταίος σιωνιστής σε αυτόν τον πλανήτη», και στο τέλος χαρακτηρίζει την συνέντευξη μαζί του μια «απολαυστική τετ α τετ συνάντηση με τον εξ ορισμού Ισραηλινό και σήμερα ενεργό πολίτη του κόσμου Gilad Atzmon», ενώ δεν ξεχνάει να εξυμνήσει το μουσικό του ταλέντο με φράσεις όπως «επιστροφή του στην Ελλάδα, για μία ακόμα δημιουργική συνεργασία» και «αποτέλεσμα που θα είναι εκρηκτικό».

Και όσο κι αν για τα μουσικά πεπραγμένα του Atzmon και το πιθανό ταλέντο του, δεν είμαστε και οι πλέον κατάλληλοι να μιλήσουμε, μπορούμε να πούμε μερικά πράγματα για τα ‘ιδεολογικά του’.

Βλέπετε, διαβάζοντας τον τίτλο ‘O Άνθρωπος, o μουσικός, o ακτιβιστής, o δημιουργός‘, μας ανέβηκε ένας κόμπος στον λαιμό και ένα σφίξιμο στο στομάχι.

Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι:

– ‘O Άνθρωπος, o μουσικός, o ακτιβιστής, o δημιουργός, ο Αρνητής του Ολοκαυτώματος, ο αντισημίτης, ο ρατσιστής, ο διευκολυντής του νεοναζισμού, ο δικαιολογητής του Χίτλερ’.

Και θα το αποδείξουμε αυτό στη συνέχεια.

«Why we protest Gilad Atzmon», Μάρτιος 2019

«Why we protest Gilad Atzmon», Μάρτιος 2019

Είναι αδιανόητο για μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται ‘προοδευτική’ όπως η ‘Αυγή΄ να αποκρύπτει όλα όσα ακολουθούν, σχετικά με τον βίο και την πολιτεία του Atzmon. Ενα Μέσο Ενημέρωσης πρέπει να διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού τις αρχές της δεοντολογίας, της αντικειμενικής ενημέρωσης, της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας. Ενα προοδευτικό Μέσο Ενημέρωσης, είναι αδιανόητο να δίνει βήμα χωρίς αντίλογο και να διαφημίζει κάποιον τεκμηριωμένα αντισημίτη και δικαιολογητή του ναζισμού, όπως ο Atzmon.

Σε μια εποχή, μάλιστα, που οι Εβραίοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν με τα σύμβολά τους στις πρωτεύουσες της Ευρώπης βλ. Προειδοποίηση στους Γερμανούς Εβραίους να μη φοράνε κιπά δημοσίως, Εφημερίδα των Συντακτών, 26/05/2019

Σχετικά με το ποιος είναι ο Gilad Atzmon, του οποίου την άποψη πρέπει να εκτιμήσουμε σαν αυθεντία, δυστυχώς ο ακραίος αυτός αντισημίτης (και κάτοχος Ισραηλινού διαβατηρίου) είναι πραγματικά ‘Βίος και πολιτεία’.

Ο Atzmon, ένας σκληρός Εβραίος αντισημίτης, κατά δήλωσή του αριστεριστής που συνεργαζόταν πάντα με κάποιες από τις γνωστές ‘αντιιμπεριαλιστικές’ οργανώσεις, (βλ. π.χ. ‘Gilad Atzmon and the SWP: a brief chronology 2004-2011‘), μέχρι να τον αποκηρύξουν όλες, η μία μετά την άλλη στη σειρά, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν πολύ υπερήφανο από τους λεγόμενους ‘αυτομισούμενους’ Εβραίους [*], και «εχθρό του λαού του», και αναγνωρίζει ότι οι ιδέες του προέρχονται από διαβόητους αντισημίτες και Αρνητές του Ολοκαυτώματος. Αρνείται και ο ίδιος του ότι το Ολοκαύτωμα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, αλλά πιστεύει ότι οι Εβραίοι σκότωναν παιδιά Χριστιανών για να χρησιμοποιούν το αίμα τους για να ψήσουν το Matzah του Πάσχα. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά των ίδιων των Εβραίων φέρνει τις καταστροφές εναντίον τους και πως ο Χίτλερ κάποτε θα δικαιωθεί. Και πιστεύει ότι είναι απολύτως «ορθολογικό» το να καίει κανείς συναγωγές.

[*] Τον όρο ‘αυτομισούμενοι Εβραίοι’ για όσους Εβραίους ή Ισραηλινούς ή ανθρώπους με εβραϊκή καταγωγή εκφράζονται αντισημιτικά τον αποφεύγουμε. Θεωρούμε ότι είναι προτιμότερος ο όρος «Εβραίοι που είναι εξαιρετικά υπερήφανοι που ντρέπονται που είναι Εβραίοι», και οι λόγοι θα φανούν στη συνέχεια, ειδικά στο τέλος.

– Ο Gilad Atzmon, με δικά του λόγια, χωρίς να χρειάζονται σχόλια:

– «Το Ολοκαύτωμα είναι θρησκεία, και αυτή η θρησκεία του Ολοκαυτώματος διαφυλάσσεται από ένα τεράστιο παγκόσμιο οικονομικό δίκτυο. Αυτή η νέα θρησκεία είναι παντοδύναμη και αρκετά ισχυρή ώστε να μπορεί να χαρακτηρίζει τους δικούς της ‘αντίχριστους’ (τους αρνητές του Ολοκαυτώματος), και αρκετά αποτελεσματική για να μπορεί να τους τους καταδιώκει (μέσω των νόμων για ρητορική μίσους και άρνησης του Ολοκαυτώματος). Το Ολοκαύτωμα-θρησκεία είναι, προφανώς, ιουδαιοκεντρική μέχρι τον πυρήνα. Αυτή η νέα εβραϊκή θρησκεία κηρύσσει την εκδίκηση. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η πιο απαίσια θρησκεία στην ιστορία του ανθρώπινου είδους».
https://web.archive.org/web/20131205131225/http://www.hopenothate.org.uk/blog/article/1493/gilad-atzmon-supporting-holocaust-deniers-and-spreading-hatr

– Εχει φτάσει μέχρι και στο σημείο να πει πως, υπό ορισμένες περιστάσεις, θα δικαιολογήσει ανθρώπους που θα πουν πως «ο Χίτλερ είχε δίκιο» (με το θέμα των Εβραίων)
«I guess that amongst the survivors of such a nightmare scenario, some may be bold enough to argue that? Hitler might have been right after all?»
https://cst.org.uk/news/blog/2011/11/15/gilad-atzmon-what-you-see-is-what-you-get

– Είναι ευτυχής που διακινεί υλικό άρνησης του Ολοκαυτώματος, ασφαλώς, όπως όταν διαφήμιζε ένα άθλιο πόνημα ενός ‘αριστερού’ αρνητή (‘αντισιωνιστής’ κι αυτός), του Paul Eisen:

– Gilad Atzmon: «Είμαι χαρούμενος που διακινώ υλικό Αρνησης του Ολοκαυτώματος», 24/01/2008
«I am happy I circulated Holocaust denial propaganda».
https://web.archive.org/web/20160410215132/http://www.ucimc.org/content/gilad-atzmon-i-am-happy-i-circulated-holocaust-denial-propaganda

Και:

– Gilad Atzmon: «Ο Χίτλερ δεν φτάνει σε βαρβαρότητα και κανιβαλισμό ούτε το μικρό δαχτυλάκι των ‘Σιωναζιστών, και το να τον θεωρούμε το απόλυτο κακό αθωώνει τους πολύ διαβολικότερους Εβραίους που δεν συγκρίνονται με τίποτε»
[Από το βιβλίο του καθηγητή και ειδικού στον αντισημιτισμό David Hirsh ‘Contemporary Left Antisemitism’, Routledge, 2018, σελ.]
https://goo.gl/c3f7di

Στο πρωτότυπο:

«To regard Hitler as the ultimate evil is nothing but surrendering to the Ziocentric discourse [Israel’s] vulgar biblical barbarism on the verge of cannibalism is wickedness with no comparison».
http://www.paulbogdanor.com/jewishstate.html

Ο Gilad Atzmon, με τα δικά του λόγια, σε μια επαίσχυντη ρητορική μίσους και δικαιολόγησης του Ολοκαυτώματος:

– «Το ολοκαύτωμα και η βιομηχανική εκμετάλλευσή του από τα όργανα των σιωνιστών, άλλαξαν την τοποθέτηση του εβραϊκού κόσμου προς το σιωνισμό και το Ισραήλ. Το ολοκαύτωμα ήταν η μεγαλύτερη σιωνιστική νίκη.
Αυτό που αργότερα ονομάστηκε βιομηχανία του ολοκαυτώματος είναι η προσπάθεια των σιωνιστών να ερμηνεύσουν και να χρησιμοποιήσουν το φριχτό αυτό ιστορικό γεγονός προς όφελος τους. Τόσο ο όρος, όσο και η αποκάλυψη της σιωνιστικής εκμετάλλευσής του, είναι έργο κυρίως εβραίων αντισιωνιστών διανοουμένων.
Η άποψή μου είναι ότι, σε ορισμένες στιγμές, το σιωνιστικό αφήγημα [για το ολοκαύτωμα] έχει ταιριάξει στις δυτικές κυρίαρχες απόψεις και τους πολιτικούς ιθύνοντες. […] Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο επίσημος σιωνιστικός απολογισμός του ολοκαυτώματος ταίριαξε στους νικητές αγγλοαμερικανικούς συμμάχους πολύ καλά. Μέσα στην απέραντη αποδοχή της τραγωδίας του εβραϊκού λαού, κανένας δεν βρήκε πραγματικά το χρόνο να συζητήσει λεπτομέρειες για τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των συμμάχων στις γερμανικές πόλεις και τους αθώους γερμανούς πολίτες. Σύμφωνα με το σιωνιστικό αφήγημα οι Αμερικανοί ήταν οι απελευθερωτές (που δεν είναι πραγματικά η αλήθεια: ήταν κυρίως οι Σοβιετικοί που ελευθέρωσαν τα ανατολικοευρωπαϊκά στρατόπεδα) και οι Γερμανοί ήταν οι δολοφόνοι. Μέσα στο σιωνιστικό αφήγημα του ολοκαυτώματος υπάρχει λίγος χώρος για να μιλήσει για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Γιατί πρέπει; Δεν είναι το Άουσβιτς αρκετά φοβερό; Οι Αμερικανοί αντιπροσωπεύουν το τελευταίο καλό, όλο το υπόλοιπο είναι κακό (και κάποτε ακόμη και ‘άξονας του κακού’)».

Η αντιρατσιστική οργάνωση ‘HOPE not hate‘ καταγράφει τα κατορθώματά του και σημειώνει πως αν τα ίδια έλεγε ένας νεοναζί ή ακροδεξιός, όλοι θα τον θεωρούσαμε αποκρουστικό και θα τον αποκλείαμε από όλα και δεν θα επιθυμούσαμε καμία σχέση μαζί του:

– GILAD ATZMON: Supporting Holocaust Deniers and spreading hatred of Jews, HOPE not hate blog, 24/11/2011
https://web.archive.org/web/20120111105903/http:/www.hopenothate.org.uk/blog/article/1493/gilad-atzmon-supporting-holocaust-deniers-and-spreading-hatr

Η οργάνωση ‘HOPE not hate’ έχει καταγράψει επίσης τις δηλώσεις του με τις οποίες ουσιαστικά αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα, σε κάθε επιμέρους πτυχή του:

– Gilad Atzmon heads to Reading, HOPE not hate, 20/10/2017
https://www.hopenothate.org.uk/2017/10/20/gilad-atzmon-heads-reading/

Δεν πιστεύει ότι ο Χίτλερ ήθελα να δολοφονήσει τους Εβραίους, και ξεκινάει λέγοντας

    «Μου πήρε χρόνια για να κατανοήσω και να αποδεχτώ ότι η αφήγηση του Ολοκαυτώματος, με τη σημερινή της μορφή, δεν έχει καμία ιστορική αξία»
– Gilad Atzmon, Truth, History, and Integrity: Questioning the Holocaust Religion, Al Jazeera, 15/03/2010
https://archive.is/Y7NnV

Εχει υπερασπιστεί και συνηγορήσει υπέρ τριών εμβληματικών αρνητών του Ολοκαυτώματος, του David Irving, του Ernest Zundel και του Germar Rudolf, όπως επίσης έχει εξυμνήσει και διακινήσει άλλα σκουπίδια περί ‘ανύπαρκτου’ Ολοκαυτώματος από τους αρνητές Paul Eisen και Israel Shamir.
A brief intro to Gilad Atzmon’s Holocaust Denial – aka, George Galloway’s pillow talk

Εχει δηλώσει ότι η ‘συμβατική’ επιστημονική δουλειά επάνω στο Ολοκαύτωμα είναι τόσο ελλιπής και ελαττωματική, ώστε «στην πραγματικότητα μόνο οι αναθεωρητές παράγουν πλέον πραγματική ακαδημαϊκή εργασία επάνω στο θέμα».

Η βρετανική οργάνωση ‘Community Security Trust‘ (CST) που καταγράφει απειλές κατά της εβραϊκής μειονότητας του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτηρίζει το βιβλίο του ‘The Wandering Who?’ ένα από τα πιο αντισημιτικά βιβλία που έχουν εκδοθεί ποτέ:

– Gilad Atzmon: what you see is what you get, CST Protecting Our Jewish Community, 15/11/2011
https://cst.org.uk/news/blog/2011/11/15/gilad-atzmon-what-you-see-is-what-you-get

Εχει δηλώσει ότι οι ‘πορείες θανάτου’ των Ναζί ήταν στην πραγματικότητα ανθρωπιστικές πράξεις, ότι οι Εβραίοι προσπαθούν να κατακτήσουν τον κόσμο λόγω ‘εβραϊκής υπεροχής’ και ότι είναι οι σημερινοί Ναζί.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4147243,00.html

Ακόμη και τον μύθο πως «η Ιουδαία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία το 1933» διακινεί ευχαρίστως!:

– Judea declares War on Obama by Gilad Atzmon, Gilad Atzmon, 25/03/2010
http://web.archive.org/web/20190605141730/https://www.gilad.co.uk/writings/judea-declares-war-on-obama-by-gilad-atzmon.html

Εχει εκφραστεί θετικά υπέρ ενός ενδεχόμενου πυρηνικού χτυπήματος από το Ιράν στην πατρίδα του, με το οποίο θα εξαφανιστούν οι Εβραίοι από προσώπου γης, και πως όταν συμβεί αυτό, «κάποιοι γενναίοι θαρραλέοι άνθρωποι θα πουν και θα έχουν δίκιο πως ο Χίτλερ τελικά θα έχει δικαιωθεί».

Κι από κει, βέβαια, μέχρι τη δικαιολόγηση της άσκοπης δολοφονικής βίας και μέχρι την βία την ίδια, η απόσταση είναι σχεδόν μηδενική, αφού ο εμπρησμός συναγωγών είναι μια πράξη λογικότατη κατά τον Atzmon, επί λέξει: «the burning of synagogues is a rational act», βλ. Guardian, 27/04/2005.
https://www.theguardian.com/uk/2005/apr/17/highereducation.israel

Στο ίδιο βιβλίο, έχει κατηγορήσει τους Εβραίους της διασποράς πως είναι «πιστοί μόνο στη φυλή τους», κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, και έχει μιλήσει ευθέως και σοβαρά για τον πανάρχαιο μεσαιωνικό ‘λίβελο του αίματος’, πως οι Εβραίοι σκοτώνουν παιδιά για να φτιάχνουν με το αίμα τους άζυμα, πως ήταν αληθινός!

Ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Βρετανίας (Board of Deputies of British Jews) Jonathan Arkush προειδοποιεί ότι «κανένα πρόσωπο και καμία εκδήλωση που σέβεται τον εαυτό της δεν πρέπει ποτέ να καλεί τον σκληρο αντισημίτη Gilad Atzmon»:

– Protest held at ‘disgusting’ antisemite Gilad Atzmon’s Reading cultural festival appearance, Jewish Chronicle, 23/10/2017
https://www.thejc.com/news/uk-news/protest-held-at-disgusting-antisemite-gilad-atzmon-s-reading-cultural-festival-appearance-1.446465

Στην Αγγλία που εμείς εδώ παρακολουθούμε αρκετά στενά, δύσκολα βρίσκεται πλέον κάποιος να τον υπερασπιστεί ή να τον καλέσει κάπου. Ολόκληρη η παλαιστινιακή κοινότητα και όλα τα δίκτυά τους, τα διάφορα κόμματα και οργανώσεις που κάποτε τον είχαν για το στέμμα στο κεφάλι τους τύπου SWP, Stop the War, όλες οι ‘αντισιωνιστικές’ οργανώσεις, κανείς δεν θέλει να τον συσχετίζουν με αυτόν, πλην πολύ ακραίων ή ανώνυμων περιπτώσεων.

Και τελικά, μέχρι και οι δικοί του πολιτικοί σύμμαχοι αναγκάστηκαν να τον αποκηρύξουν και να πουν πως δεν θέλουν καμία σχέση μαζί του (βλ. «In 2012, various Palestinian writers and activists including founder of The Electronic Intifada Ali Abunimah, BDS co-founder Omar Barghouti, professor of Columbia University Joseph Massad, professor Emeritus of University of Massachusetts Naseer Aruri and others officially disavowed the racism and anti-Semitism of Gilad Atzmon», Electronic Intifada, 13/03/2012)

Αλλά μόνο διότι τους εξέθεσε υπερβολικά (και ανεπανόρθωτα, κατά τη γνώμη πολλών), αφού έσκισε το προπέτασμα καπνού σύμφωνα με το οποίο αντισιωνισμός είναι κάτι διαφορετικό από τον αντισημιτισμό. Damage control, δηλαδή, σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν την εικόνα τους.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ακόμα κάποιοι τον θεωρούν καλόν άνθρωπο και αξιοσέβαστη προσωπικότητα.

Ακόμη και οι φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις όπως η βρετανική ‘Palestine Solidarity Campaign‘ έκοψαν κάθε δεσμό μαζί του, λόγω του σκληρού αντισημιτισμού του και του γεγονότος πως επιτίθεται στην εβραϊκή ταυτότητα.

– More calls for Gilad Atzmon concert ban, Jewish Chronicle, 24/11/2011
https://www.thejc.com/news/uk-news/more-calls-for-gilad-atzmon-concert-ban-1.29527

Το ίδιο και οι αντίστοιχες αμερικανικές, όπως η ‘US Palestinian Community Network‘ που δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή με την υπογραφή πολλών διακεκριμένων ακτιβιστών με την οποία καταδίκαζαν την Αρνηση Ολοκαυτώματος και τον ρατσισμό του, μεταξύ τους και ο επικεφαλής του BDS, ο Omar Barghouti:

– Palestinian writers, activists disavow racism, anti-Semitism of Gilad Atzmon, The Electronic Intifada, 13/03/2012
https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/palestinian-writers-activists-disavow-racism-anti-semitism-gilad-atzmon

– «With this letter, we call for the disavowal of Atzmon by fellow Palestinian organizers, as well as Palestine solidarity activists, and allies of the Palestinian people, and note the dangers of supporting Atzmon’s political work and writings and providing any platforms for their dissemination. We do so as Palestinian organizers and activists, working across continents, campaigns, and ideological positions.»

– Granting No Quarter: A Call for the Disavowal of the Racism and Antisemitism of Gilad Atzmon, 13/03/2012

Granting No Quarter: A Call for the Disavowal of the Racism and Antisemitism of Gilad Atzmon

Το ίδιο συνέβη και με την εβραϊκή φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση ‘Jews for Justice for Palestinians

– Gilad Atzmon and Jewishness, JFJFP, 04/03/2012
http://jfjfp.com/gilad-atzmon-and-jewishness/

Βέβαια, από την άλλη, είναι ο αγαπημένος πολλών νεοναζί όπως του Μεγάλου Μάγιστρου της Κου-Κλουξ-Κλαν David Duke, που δεν χάνει ευκαιρία να τον εξυμνεί και να φιλοξενεί τις απόψεις του:

– Gilad Atzmon on Jewish ethnocentrism, hypocrisy, & “anti-Semitism” – David Duke-com, 11/06/2015
http://davidduke.com/john-friend-gilad-atzmon-on-jewish-ethnocentrism-hypocrisy-anti-semitism/

Ή να στέλνει ανοιχτές επιστολές για να τον υπερασπιστεί:
http://web.archive.org/web/20190605082601/https://davidduke.com/letter-to-the-courageous-former-israeli-gilad-atzmon/

Και δικαιολογημένα, αφού η hard-core άρνηση του Ολοκαυτώματος του Atzmon είναι σε τέτοιο βαθμό υπερβολική, ώστε δύσκολα να την βρει κανείς ακόμη και σε ακροδεξιούς, π.χ.
A brief intro to Gilad Atzmon’s Holocaust Denial – aka, George Galloway’s pillow talk

Ετσι, δεν προξενεί καθόλου εντύπωση το γεγονός πως και ο Gilad Atzmon επιστρέφει τον θαυμασμό στον David Duke με τα καλύτερα λόγια:

– Gilad Atzmon, A radical thinker, 27/04/2014
https://archive.is/nfurv#selection-1747.0-1747.1292

Δεν υπάρχει σκληρό αντισημιτικό ναζιστικό στερεότυπο που να μην το έχει χρησιμοποιήσει.

– Ακόμη και τον εμπρησμό συναγωγών δικαιολογεί!
– Ακόμη και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών θεωρεί αυθεντικά

Dreyfus, The Protocols, and Goldstone

– Και θεωρεί πως εφαρμόζονται, με κέντρο τις ΗΠΑ!

Mearsheimer and Walt defend antisemite who thinks Hitler will be proved right

– Ακόμη και ‘λίστες με Εβραίους’ φτιάχνει, ακριβώς όπως οι νεοναζί και ο Λιακόπουλος:
http://web.archive.org/web/20050218095907/http://www.gilad.co.uk/html%20files/onanti.html

– Ακόμη και τον Χίτλερ δικαιολογεί!

– Και φυσικά, όλα καταλήγουν στο αποκρουστικό:

– «Η εβραϊκότητα είναι ολέθρια, είναι χειρότερη από τον ναζισμό, και οι Εβραίοι το άξιζαν»!

Ολοι μπορούν να βρουν τα κατορθώματά του στο διαδίκτυο.

Π.χ., εδώ από την αξιοσέβαστη οργάνωση ADL:

Click to access Gilad-Atzmon-one-pager-final.pdf

Εδώ από τον συγγραφέα Oliver Kamm
http://oliverkamm.typepad.com/blog/2006/08/atzmon_watch.html

Και εδώ από έναν οργανισμό που παρακολουθεί τον αντισημιτικό λόγο και την αντιισραηλινή προκατάληψη στα βρετανικά ΜΜΕ:
Gilad Atzmon takes aim at CiF Watch, accusing us of running “a Jewish supremacist site”!

– Πολλά ακόμα κατορθώματα Atzmon, συλλογή ενός μπλόγκερ που τον παρακολουθεί χρόνια:

Click to access Gilad-Atzmon.pdf

Οσο για το πως τοποθετείται ο ίδιος απέναντι στο γεγονός πως έτυχε να γεννηθεί Εβραίος, δεν υπάρχει κάτι πιο χαρακτηριστικό από αυτή του τη δήλωση, 21/12/2014:
https://archive.is/FGnMH

– «1. Δεν είμαι πλέον Εβραίος.
2. Πραγματικά περιφρονών τον Εβραίο μέσα μου (ό,τι έχει απομείνει).
3. Απόλυτα κατακρίνω τον Εβραίο μέσα σε εσάς όλους».

Πιστεύει πως «καλός Εβραίος είναι μόνο εκείνος που μισεί τους άλλους Εβραίους», και στην κατηγορία αυτή, μαζί με τον εαυτό του, τοποθετεί τον Χριστό, τον Μαρξ και τον Σπινόζα, αλλά όχι τον Αϊνστάιν διότι αυτός δεν προσέφερε -λέει- τίποτα στην ανθρωπότητα, μόνο στην απάνθρωπη επιστήμη, ξεκινώντας την ατομική ενέργεια. Εννοεί πως αυτό είναι διαβολικό έργο, που μόνο ένας διαβολικός Εβραίος θα έφερνε εις πέρας, ακριβώς όπως ο Αϊνστάιν, που δεν μισούσε τους άλλους Εβραίους!

Πολλά μεγάλα αξιοσέβαστα ΜΜΕ έχουν καταγράψει τα επιτεύγματα Atzmon, όπως οι εφημερίδες Haaretz και Guardion και το περιοδικό Forward:

– Why are U.K. progressives still celebrating a grotesque anti-Semite and Holocaust denier?, 30/10/2017
https://www.haaretz.com/opinion/why-are-leftists-promoting-an-anti-semitic-holocaust-denier-1.5461152

– Cloaked In Pretensions, Gilad Atzmon’s Anti-Semitism Soldiers On, The Forward, 10/12/2017
http://web.archive.org/web/20190605085400/https://forward.com/opinion/389696/cloaked-in-pretensions-gilad-atzmons-anti-semitism-soldiers-on/

– Andy Newman, Gilad Atzmon, antisemitism and the left, 25/09/2011
https://www.theguardian.com/commentisfree/2011/sep/25/gilad-atzmon-antisemitism-the-left

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι στην αριστερά προειδοποιούσαν για την περίπτωση Atzmon από πολύ παλιά, ήδη από το 2005, όταν γνωστές ψευτο-‘αντιιμπεριαλιστικές’ σ’εχτες τον υπερασπίζονταν και ύψωναν τείχος προστασίας γύρω του, σχετικά με τις από τότε σωστές και δικαιολογημένες κατηγορίες εναντίον για αντισημιτικό μίσος. Αλλά δεν εισακούστηκαν όταν έπρεπε. Βέβαια, αργότερα, και οι υποστηρικτές του κατάλαβαν το λάθος τους και έκοψαν κάθε σχέση μαζί του, όχι όμως προτού γίνει η ζημιά, βλ. ‘Why have the SWP invited an anti-semite?’, 27/06/2005
http://www.workersliberty.org/story/2017-07-26/why-have-swp-invited-anti-semite

Αυτό το διάστημα, βρίσκεται στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς ισχυρίστηκε πως η άνοδος του αντισημιτισμού στην Βρετανία και αλλού δεν είναι πραγματική, αλλά ένας ‘Business Plan’ για να βγάλουν εβραϊκές οργανώσεις λεφτά, όπως επίσης και για κατηγορίες σχετικές με την ευρύτερη αντισημιτική ρητορική μίσους του και τις επιθέσεις του σε Εβραίους, όπως και στην αντιρατσιστική οργάνωση ‘Campaign Against Antisemitism’:

– Gilad Atzmon to face trial for accusing Jewish activist of ‘inventing anti-Semitism’, 22/05/2018
http://jewishnews.timesofisrael.com/gilad-atzmon-to-face-trial-for-accusing-jewish-group-of-inventing-anti-semitism/

Ο Gilad Atzmon είναι ένα αισχρό, αποκρουστικό πρόσωπο. Δεν διστάζει να φτιάξει ακόμη και αστειάκια με την Αννα Φρανκ. Σε αυτό το τουίτ, 16/10/2017, πιστεύει ότι κάνει χιούμορ λέγοντας ότι θα ντυθεί Αννα Φρανκ στο Halloween:
https://archive.is/0XwfE

Φυσικά, γνωρίζουμε τον αντίλογο:

Συχνά ακούμε:

«Είμαι μόνο ‘αντισιωνιστής’ και αποκλείεται να είμαι αντισημίτης. Αλλωστε μερικοί από τους πιο φανατικούς, σκληρούς και απόλυτους ‘αντισιωνιστές’ είναι Εβραίοι, όπως ο Noam Chomsky και ο ακόλουθος του Norman Finkelstein, η Alison Weir και ο Max Blumenthal, ή ακόμη και Ισραηλινοί όπως ο llan Pappe, ο Miko Peled, ο Gideon Levy, ο Gilad Atzmon και ο Gerard Menuhin. Ναι, βέβαια, και οι Neturei Karta. Σίγουρα, δεν μπορούν να είναι αντισημίτες όλοι αυτοί»

Ναι, «υπάρχουν και καλοί Εβραίοι». Μερικοί από τους καλύτερους μου φίλους έχουν μερικούς καλύτερους φίλους που είναι Εβραίοι.

‘Μα πως μπορεί να είναι αντισημίτης κάποιος που είναι ο ίδιος του Εβραίος/Ισραηλινός/με εβραϊκή καταγωγή’;

Ασφαλώς και γίνεται.

Πάντοτε υπήρχαν Εβραίοι που πήγαιναν ενάντια στην κοινότητά της, από την εποχή του Λένιν ακόμα, και την οργάνωση ‘Yevsektsiya‘.

Και πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι γενικότερα που πήγαιναν αντίθετα στην κοινότητά τους.

Το γεγονός ότι κάποιος είναι Εβραίος ή έχει εβραϊκή καταγωγή δεν σημαίνει αυτόματα ότι αποκλείεται να λέει αντισημιτικά πράγματα.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος αυτού στο άρθρο μας «Υπάρχουν και καλοί Εβραίοι»:
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/04/30/good-jews-01-norman-finkelstein/

Επίσης:

Μη νομίζετε ότι βάζοντας μπροστά τους ‘καλούς Εβραίους’ έχετε άλλοθι ή αιώνια και διαρκή built-in προστασία να πετροβολάτε τους άλλους Εβραίους και να κακολογείτε ελεύθερα το Ισραήλ. ‘Καλός Εβραίος’ ήταν και ο Gilad Atzmon, που αποδείχτηκε ναζιστής. Ειδικά αν κάποιος παρακολουθεί τη βρετανική και την διεθνή ‘αντισιωνιστική’ σκηνή, ‘καλοί Εβραίοι’ ήταν και πολλοί άλλοι, που τελικά τους καταδίκασαν οι ‘αντισιωνιστές’. Στην αρχή όλοι τους αγαπούσαν αυτούς τους ‘καλούς Εβραίους’. Στο τέλος, για πολλούς από αυτούς, ακόμη και φανατικοί ‘αντισιωνιστές’ είπαν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί τους γιατί είναι … αντισημίτες και ρατσιστές έναντι των Εβραίων.

 

Απόσπασμα:

– «Ολοι αυτοί που μιλάνε ‘ως Εβραίοι’ αλλά ο μοναδικός τρόπος που τέτοια πρόσωπα αναγνωρίζονται ‘ως Εβραίοι’ και η μοναδική τους σχέση με την εβραϊκότητα είναι μόνο όταν αυτοί οι Εβραίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ να υπάρχει, τότε πρέπει να αρχίσουμε σοβαρά να αμφισβητήσουμε τη χρήση αυτής της εβραϊκής ταυτότητας εκ μέρους τους
Πολύ απλά, όλοι οι υπόλοιποι Εβραίοι μπορούν να ισχυριστούν ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι που παρουσιάζονται σαν ‘οι καλοί Εβραίοι’ και μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’, από την στιγμή που ποτέ δεν κάνουν απολύτως τίποτε άλλο που να έχει σχέση με τον ιουδαϊσμό και την κοινοτική εβραϊκή ζωή, με την εβραϊκή ταυτότητα και με την υποτιθέμενη εβραϊκότητά τους, -πολύ συχνά καθόλου, τίποτε, μηδέν-, και αφού όλα όσα κάνουν γίνονται μόνο για να αντιταχθούν στο κράτος του Ισραήλ «ως Εβραίοι», τότε κάποιος λάκκος με φίδια υπάρχει εδώ.
Να το πούμε απλά: Αυτοί ‘οι καλοί Εβραίοι’ που μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’, είναι απελπιστικά λίγοι, απελπιστικά στο περιθώριο, και απελπιστικά μη αντιπροσωπευτικοί κανενός είδους Εβραίων -πλην του εαυτού τους. Δεν έχουν σχέσεις με την εβραϊκή κοινότητα, έχουν επίσης μηδενική συμμετοχή σε ό,τι οι υπόλοιποι Εβραίοι συνηθίζουν να κάνουν και είναι πάντα απόντες από οτιδήποτε ‘εβραϊκό’. Η μόνη τους λειτουργία τους είναι να ‘νορμαλοποιούν’ την κακοποίηση που απευθύνεται στην εβραϊκή πλειοψηφία και τον ρατσισμό που δέχονται οι υπόλοιποι Εβραίοι.
Ο λόγος που οι μη Εβραίοι ‘αντισιωνιστές’ χειροκροτούν και εξυμνούν τους συγκεκριμένους ‘καλούς Εβραίους’ και μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’ είναι επειδή οι μη Εβραίοι αντισημίτες που κρύβονται πίσω από τον ‘αντισιωνισμό’ είναι τρελά ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι με την ύπαρξή τους και με το γεγονός πως καταχρώνται την εβραϊκή ταυτότητα, επειδή ακριβώς δίνουν άδεια στους ρατσιστές να χύνουν το αντισημιτικό τους δηλητήριο χωρίς επιπτώσεις, και επειδή ‘οι καλοί Εβραίοι’ που μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’ τους προστατεύουν αυτούς τους μη Εβραίους ‘αντισιωνιστές’ από τις κατηγορίες για αντισημιτισμό.
Ετσι, ‘οι καλοί Εβραίοι’ που μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’ παρέχουν απλόχερα στον αντισημιτισμό την ‘kosher’ σφραγίδα που χρειάζεται επειγόντως και απεγνωσμένα το εκστατικό τους ακροατήριο.
Αυτοί ‘οι καλοί Εβραίοι’ που μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’ κάνουν τους μη Εβραίους αντισημίτες που κρύβονται πίσω από τον ‘αντισιωνισμό’ να αισθάνονται ότι τους αφαιρούνται εκείνα τα δεσμά του κοινωνικού περιορισμού που δεν τους αφήνουν να δείξουν καθαρά πόσο αντισημίτες είναι.
Αυτοί ‘οι καλοί Εβραίοι’ που μιλάνε πάντα ‘ως Εβραίοι’ υπάρχουν μόνο για να καταστήσουν αποδεκτό τον αντισημιτισμό

Η Αυγή πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη.

– Ολόκληρη η τεκμηρίωση και όλα τα άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν.
https://www.one-tab.com/page/gib9Lxw_SXa41jNuRspKpw

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s