Σκίτσο: «Δεν είμαι αντισημίτης αλλά ...», (από τον Rolli, Οκτώβριος 2023

Γιατί έχει σημασία η αποφυγή της παύλας στη λέξη ‘αντισημιτισμός’ (και όχι ‘αντι-σημιτισμός’): Το ψέμα με την λογική πλάνη πως «οι Παλαιστίνιοι/Αραβες είναι κι αυτοί ‘σημίτες’» (άρα «αντισημιτισμός δεν υπάρχει» ή «πως με λες αντισημίτη;»)

 

Η λέξη «αντισημιτισμός» είναι μία και ενιαία. Δεν έχει το νόημα «κάποιοι είναι ενάντια στους σημίτες» και άρα -ακολουθεί το γνωστό αντισημιτικό τροπάρι που διακινούν ορισμένοι αδαείς, και συχνά άσχετοι και αστοιχείωτοι άνθρωποι, «σημίτες είναι και οι Αραβες και άρα δεν μπορεί να υπάρξει ρατσισμός» κλπ κλπ ανιστόρητα, αλλά γι’ αυτό θα πούμε και στη συνέχεια.

Ο αντισημιτισμός είναι το δηλητήριο που διαβρώνει την ψυχή της κοινωνίας, αποσαθρώνοντας και υπονομεύοντας τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης: Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε με σθένος το 'όχι στον αντισημιτισμό'

Ο αντισημιτισμός είναι το δηλητήριο που διαβρώνει την ψυχή της κοινωνίας, αποσαθρώνοντας και υπονομεύοντας τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης: Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε με σθένος το ‘όχι στον αντισημιτισμό’


Εδώ φάγαμε χρόνια για να καταλήξουμε αν πρέπει να γράφεται με παύλα ή χωρίς (χωρίς, ασφαλώς).

Η λέξη σημαίνει αδικαιολόγητο μίσος προς τους Εβραίους γι’ αυτό που είναι, αλλά και γι’ αυτό που δεν είναι, σημαίνει εβραιοφοβία, σημαίνει και όσα γράφονται εδώ και σημαίνει εκείνο το είδος μίσους, εχθρότητας, διακρίσεων, κακόβουλων ψεμάτων, δυσφήμησης και συκοφαντιών κατά των Εβραίων, σαν ατόμων, σαν λαού, σαν θρησκείας, σαν έθνους και τώρα σαν κράτους, όπως βλέπουμε στον σχετικό πίνακα (βλ. εικόνα),

Οπότε, έχουμε:

Αντισημιτισμός είναι:

– εχθρότητα προς τους Εβραίους
– η δυσφήμιση των Εβραίων
– τα κακόβουλα ψέματα για Εβραίους
– ή οι διακρίσεις εναντίον Εβραίων

ως μεμονωμένοι Εβραίοι,
ως λαός,
ως θρησκεία,
ως εθνοτική ομάδα ή
ως έθνος (π.χ. Ισραήλ).

Τι ορίζεται ως αντισημιτισμός, μια νέα μέθοδος: Ενας νέος αλγόριθμος για τη διάγνωση κάθε μορφής αντισημιτισμού; Δεν σου λέει μόνο αν κάτι που λες είναι αντισημιτικό, αλλά και με πόσους διαφορετικούς τρόπους είναι αντισημιτικό. Κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες επιθετικότητας στα αριστερά μπορεί να συνδυαστεί με οποιονδήποτε από τους πέντε εβραϊκούς στόχους στα δεξιά, οπότε υπάρχουν συνολικά είκοσι δυνατοί συνδυασμοί.

Τι ορίζεται ως αντισημιτισμός, μια νέα μέθοδος: Ενας νέος αλγόριθμος για τη διάγνωση κάθε μορφής αντισημιτισμού; Δεν σου λέει μόνο αν κάτι που λες είναι αντισημιτικό, αλλά και με πόσους διαφορετικούς τρόπους είναι αντισημιτικό. Κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες επιθετικότητας στα αριστερά μπορεί να συνδυαστεί με οποιονδήποτε από τους πέντε εβραϊκούς στόχους στα δεξιά, οπότε υπάρχουν συνολικά είκοσι δυνατοί συνδυασμοί.


Αυτός ο ορισμός μαζί με τον ορισμό της International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA, και το 3D Antisemitism Test (Demonization, Double Standards, Delegitimization, δαιμονοποίηση, διπλά στάνταρντ, απονομιμοποίηση) φτάνουν και περισσεύουν για να γίνεται διάγνωση στο πανάρχαιο μίσος, πέρα από κάθε ετυμολογία της λέξης.


Κάντε λίγη υπομονή και ακούστε μας: αυτό το σημαντικό θέμα σχετικά με την παύλα δεν είναι ούτε τόσο εξεζητημένο, ούτε τόσο μυστηριώδες ή βαρετό, όσο ακούγεται.

Γράφουμε «αντισημιτισμός» και όχι «αντι-σημιτισμός» επειδή δεν υπάρχει «σημιτισμός» στον κόσμο. στον οποίο αντιτίθενται οι αντισημίτες. Αυτό στο οποίο εναντιώνονται και αντιτίθενται είναι η δική τους φαντασίωση. Αντιτίθενται στην αντισημιτική αντίληψη ‘των Εβραίων’. Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι άνδρες και γυναίκες είναι ποικιλόμορφοι: έχουν διαφορετική εμφάνιση, δέρμα, χρώματα, πεποιθήσεις και θρησκευτικές πρακτικές, μιλούν διαφορετικές γλώσσες και ζουν σε διαφορετικά μέρη, έθνη και τάξεις. Ο αντισημιτισμός φαντάζεται ότι οι Εβραίοι είναι όλοι ίδιοι. Κάθε Εβραίος είναι μέρος της ίδιας απειλητικής συνωμοσίας -ο αντισημιτισμός μετατρέπει κάθε Εβραίο σε πλοκάμι του ίδιου τέρατος.

Για παράδειγμα, η αντίληψη ότι οι Εβραίοι ελέγχουν το Χόλιγουντ υποθέτει ότι όλοι οι Εβραίοι στην κινηματογραφική βιομηχανία ενεργούν για ένα συλλογικό, μυστικό και κακόβουλο, εβραϊκό συμφέρον. Δεν συμβαίνει αυτό, ο καθένας κάνει τα δικά του.

Ο όρος «αντισημιτισμός» επινοήθηκε από έναν αντισημίτη για να ονοματίσει τη δική του κοσμοθεωρία. Τώρα τον γράφουμε χωρίς την παύλα, για να τονίσουμε ότι ο αντισημιτισμός είναι μια ιδεολογία, ένας τρόπος κατανόησης του κόσμου που βασίζεται στη φαντασίωση και μυθοπλασία και όχι μια κριτική σε κάτι που ήδη υπάρχει. Ο αντισημιτισμός φαντάζεται «τους Εβραίους» ως το κλειδί της ιστορίας, επιμένοντας ότι αν δεν καταλαβαίνεις τους Εβραίους, τότε δεν μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί πραγματικά ο κόσμος.

Αλλά αυτή η έννοια των «Εβραίων» είναι κάτι διαφορετικό από την πραγματική ποικιλότητα των Εβραίων ανδρών και γυναικών, αν και αυτό δεν εμποδίζει τους αντισημίτες να στοχεύουν τους ζωντανούς ανθρώπους με την ελπίδα να υπερισχύσουν σε αυτό που έχουν στη φαντασία τους σαν «Εβραίο«, τον παντοδύναμο δυνάστη που μπορεί και ελέγχει τα πάντα και πάντα κάποια συνωμοσία ετοιμάζει.

Οταν διακινείς συκοφαντικούς μύθους με Εβραίους, λεφτά, εξουσία, δόλο, συνωμοσίες (και συχνά αίμα), τότε έχουμε να κάνουμε με αντισημιτισμό -βρίσκεται σε όλα τα εγχειρίδια.

 


Γιατί έχει σημασία η αποφυγή της παύλας στη λέξη ‘αντισημιτισμός’ (και όχι ‘αντι-σημιτισμός’)


Η διεξοδικότερη ανάλυση του ζητήματος υπάρχει εδώ:

– Understanding the Spelling and Correct Definition of ‘Antisemitism’, 23/06/2019
https://web.archive.org/web/20221127130057/https://jewsdownunder.com/2019/06/23/understanding-the-spelling-and-correct-definition-of-antisemitism/


όπου μέσα υπάρχει και ολόκληρο το memo της International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) και της σχετικής Επιτροπής της IHRA Committee on Antisemitism and Holocaust Denial, σχετικά με την ορθή χρήση του όρου και την ανάγκη αποφυγής της παύλας, Απρίλιος 2015


– Memo on Spelling of Antisemitism
https://www.holocaustremembrance.com/sites/default/files/memo-on-spelling-of-antisemitism_final-1.pdf


Ο βασικός λόγος είναι πως η χρήση της παύλας και ο ‘τεμαχισμός’ της λέξης σε δύο συνθετικά δίνει στους αντισημίτες τη δυνατότητα να την χρησιμοποιούν με ένα εντελώς διαφορετικό άλλο νόημα, με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν και πάλι στην εβραϊκή ταυτότητα και να προστατέψουν τους αντισημίτες που μισούν τους Εβραίους -συγκεκριμένα τους Εβραίους, και όχι αόριστα κάποιους (ανύπαρκτους) ‘σημίτες‘.

Η αντιρατσιστική οργάνωση Antisemitism Policy Trust (CST) εξηγεί: «Antisemitism What you need to know», 2018

Η αντιρατσιστική οργάνωση Antisemitism Policy Trust (CST) εξηγεί: «Antisemitism What you need to know», 2018




Δείτε επίσης:


– Shmuel Almog – What’s in a Hyphen, SICSA Report: Newsletter of the Vidal Sassoon International Center for the Study of Antisemitism, Summer 1989
https://phdn.org/antisem/shmuel_almog-what_s_in_a_hyphen-1989.html

Δέκα τοπ σημάδια ότι μπορεί να είσαι αντισημίτης μισαλλόδοξος

Δέκα τοπ σημάδια ότι μπορεί να είσαι αντισημίτης μισαλλόδοξος



Τώρα, πρέπει να μιλήσουμε και για το εξής:


Το ψέμα με την λογική πλάνη πως «οι Παλαιστίνιοι/Αραβες είναι κι αυτοί ‘σημίτες’» (άρα «αντισημιτισμός δεν υπάρχει» ή «πως με λες αντισημίτη;»)


Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν.
Πρόκειται για νεοναζιστική, καγκεμπίτικη και φονταμενταλιστική αντισημιτική λογική πλάνη (και οι τρεις αυτές εχθρικές προς τους Εβραίους «ιδεολογίες» το χρησιμοποιούν) πως «και οι Αραβες είναι κι αυτοί σημίτες«,

Και είναι αντισημιτικό αυτό διότι ξέρετε τι ακολουθεί όταν κάποιος λέει αυτό:

– «Ε αφού και οι Αραβες είναι σημίτες, τότε αποκλείεται (οι Χ, Υ, Ζ) να είναι αντισημίτες»


Αυτά είναι μόνο ωραία ‘πλευρικά’ και χρυσαβγίτικα ‘επιχειρήματα’. Ακριβώς τα ίδια λένε και οι νεοναζί όλου του κόσμου, διότι ακριβώς αυτά έλεγαν και οι Ναζί στα 1930ς.

Μόνο που αυτό είναι όχι μόνο fallacy (λογική πλάνη), αλλά είναι επίσης, στον πυρήνα του, αντισημιτισμός.

Διότι φυσικά, είναι εντελώς βλακώδες να προσπαθείς να περιγράψεις αν υπάρχει ή όχι μίσος για τους Εβραίους, στηριζόμενος στην … ετυμολογία μιας λέξης

Είναι σαν να λέει κάποιος: «Δεν είμαι ομοφοβικός επειδή δεν φοβάμαι τους ομοφυλόφιλους» (ή χειρότερα, «επειδή δεν φοβάμαι το ΟΜΟ που πλένουν τα ρούχα» -και μην γελάτε, ακριβώς αυτή είναι η αναλογία).

Ανοίξτε ένα λεξικό για να δείτε την σημασία της λέξης (και όχι τα συνθετικά της), -δεν θα πάθετε τίποτα.

Ένα status στο Twitter από τον Βρετανοεβραίο κωμικό και συγγραφέα David Schneider: Ένας εύχρηστος και πρακτικός οδηγός για να μάθετε", 25/09/2016.

Ένα status στο Twitter από τον Βρετανοεβραίο κωμικό και συγγραφέα David Schneider: Ένας εύχρηστος και πρακτικός οδηγός για να μάθετε», 25/09/2016.




Για πιο εξεζητημένη απάντηση, εδώ, στο σχετικό άρθρο της οργάνωσης ADL:


– Response To Common Inaccuracy: Arabs Cannot be Anti-Semitic
https://archive.li/6TRMB

Οπου διαβάζουμε:

– «Αυτό είναι το σημείο όπου κάθε άτομο που εκτιμά την κριτική σκέψη θα σταματούσε να αλληλεπιδρά μαζί σας, αν τυχόν ξεφουρνίζατε αυτό το ηλίθιο ‘επιχείρημα’ (πλάνη) που δεν πεθαίνει ποτέ γιατί ‘αναγεννάται’ ξανά και ξανά από ηλίθιους ανθρώπους. Ο Fred Maroun, ένας Λιβανέζος συγγραφέας, λέει σχετικά με την πλάνη «Οι Άραβες είναι επίσης σημίτες».

– Fred Maroun, The ‘Arabs are Semites too’ fallacy, Times of Israel, 02/01/2015
http://blogs.timesofisrael.com/the-arabs-are-semites-too-fallacy/

Οπου βλέπεις κάποιο να λέει «ναι αλλά και οι Παλαιστίνιοι είναι «σημιτικός» λαός» (άρα, «πως με λες αντισημίτη» ή «δεν υπάρχει αντισημιτισμός») ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με αμοιβάδα από σέχτα.
Νόμος της Φυσικής, μιλάμε.

Πώς να προσποιείστε ότι δεν είστε αντισημίτες: Αρκεί η αντικατάσταση της λέξης Εβραίοι με τις λέξεις Σιωνιστές και Ισραηλινοί

Πώς να προσποιείστε ότι δεν είστε αντισημίτες: Αρκεί η αντικατάσταση της λέξης Εβραίοι με τις λέξεις Σιωνιστές και Ισραηλινοί


Πρώτη δημοσίευση, 02/07/2019:


Δείτε επίσης:


Στο ίδιο θέμα:


– Γιατί οι Εβραίοι είναι η μοναδική μειονότητα που δεν μπορεί μόνη της να καθορίσει τι αποτελεί ρατσισμό εναντίον της;
Για όλες τις υπόλοιπες μειονότητες, ούτε που μπορούμε να διανοηθούμε να υπαγορεύσουμε τα κριτήρια ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον τους. Εκτός από τους Εβραίους. Εκεί, πάντα οι άλλοι ξέρουν καλύτερα ποια συμπεριφορά είναι αντισημιτισμός και ποια όχι. Και συχνότερα από όλους, εκείνοι που πάντα πατρικά αναλαμβάνουν να τους δασκαλέψουν τους Εβραίους σχετικά, είναι μάλλον σχεδόν πάντα εκείνοι που τους κακοποιούν και οι ‘αντισιωνιστές’.

Θυμίζουμε εδώ ότι η πιο σοβαρή διακομματική προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έκθεση MacPherson, αποτέλεσμα της έρευνας για την υπόθεση του 1999 (‘Stephen Lawrence Inquiry’), γραμμένη από τον Lord MacPherson of Cluny και υιοθετημένη διαπαραταξιακά από κυβέρνηση και κόμματα και όλους τους δημόσιους οργανισμούς στη μεγάλη Βρετανία, ορίζει σαφώς ότι «ρατσιστικό περιστατικό λογίζεται κάθε περιστατικό που εκλαμβάνεται ως ρατσιστικό από το θύμα του ρατσισμού».

Με λίγα λόγια, -συνεχίζει η έκθεση- «όσο κι αν ο θύτης ισχυρίζεται πως ‘δεν είμαι ρατσιστής’, αυτό δεν έχει καμία βαρύτητα· σημασία έχει μόνο η πρόσληψη του θύματος του ρατσιστικού περιστατικού». Μόνο οι Εβραίοι δεν μπορούν ποτέ να ορίσουν τι συνιστά ρατσισμό εναντίον τους, και αντιμετωπίζονται με καχυποψία κάθε φορά που καταγγέλλουν αντισημιτικό περιστατικό: «Σας βάζουν τα εβραϊκά λόμπι να τα λέτε αυτά, σας βάζει η πρεσβεία και οι σκοτεινές εβραϊκές παρασκηνιακές δυνάμεις που ελέγχουν τον κόσμο και προσπαθούν να ελέγξουν την πολιτική ζωή στις χώρες που εσείς οι Εβραίοι ζείτε».


[Μερική Ανάλυση #1: Το μίσος που ξεκινά με τους Εβραίους δεν τελειώνει ποτέ με τους Εβραίους]
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/01/01/what-starts-with-the-jews-never-ends-with-the-jews/

[Μερική Ανάλυση #2: Είστε αντισημίτες; Μικρός οδηγός για να μάθετε]
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2016/12/17/are-you-antisemitic-a-handy-guide/

[Προσωρινή Ανάλυση #1: Το πρώτο και βασικότερο τεστ για να δούμε αν κάποιος είναι αντισημίτης είναι το εξής]
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/200770297227150

[Προσωρινή Ανάλυση #2: Το να κατηγορηθεί κάποιος για συμμετοχή σε εβραϊκή συνωμοσία επειδή απλά και μόνο δείχνει τον αντισημιτισμό συγκεκριμένων Jew-haters, να κατηγορηθεί πως δήθεν θέλει «να φιμώσει κάθε κριτική στο Ισραήλ» και πως «κάποιοι τον βάζουν», ενδεχομένως να κατηγορηθεί και πως «πληρώνεται» κιόλας, αυτή η πρακτική έχει όνομα: Ονομάζεται ‘The Livingstone Formulation’, από τον γνωστό Ken Livingstone της Αγγλίας, που κάνει πάντα αυτό ακριβώς. Αυτή η πρακτική, εκτός από το ότι αποτελεί μια παρανοϊκή θεωρία συνωμοσίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί και βασικό ναζιστικό αντισημιτικό concept, η έννοια των Εβραίων ως «επικίνδυνη ξένη φυλή και πράκτορες ξένης χώρας που έχουν διεισδύσει στη χώρα μας, και πιθανόν και στα θεσμικά μας όργανα», και πληρώνουν ανθρώπους για να εξυπηρετούνται τα σκοτεινά τους σχέδια για έλεγχο και κυριαρχία, πάντα από το παρασκήνιο],
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/199327374038109

[Προσωρινή Ανάλυση #3: Αντισιωνισμός είναι απλά ο αντισημιτισμός που προσέχει τους τρόπους του, ώστε να μπορεί να καθίσει σε αίθουσες συνεδρίων και πολιτικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη επιδείνωση στο πανάρχαιο αίτημα που οι Εβραίοι ήταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν όπου κι αν πήγαιναν, ό,τι κι αν έκαναν: Ο Εβραίος μπορεί να ζήσει μόνο με όρους που καθορίζονται από τους άλλους. Κάποτε οι Εβραίοι έπρεπε να ζουν σε γκέτο, σήμερα δεν μπορούν να ζήσουν ούτε καν στο ιστορικό τους σπίτι].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/259100014727511

[Προσωρινή Ανάλυση #4:
Πολύ σπάνια θα ακούσουμε ρατσιστές να λένε π.χ. «Δεν μου αρέσει ο Α επειδή είναι Α». Ο ρατσισμός ελίσσεται, εξελίσσεται και πάντα αναζητά δικαιολογίες. Ετσι σχεδόν πάντα θα ακούσουμε για παράδειγμα: «Δεν μου αρέσει το Α λόγω του Β», π.χ. «Δεν μου αρέσουν οι ξένοι επειδή παίρνουν τις θέσεις εργασίας», «Δεν γουστάρω τους μετανάστες επειδή ανεβάζουν τα επίπεδα εγκληματικότητας».
Στο ίδιο μοτίβο, ποτέ δεν θα ακούστε από αριστερούς αντισημίτες λ.χ. «Δεν μου αρέσουν οι Εβραίοι επειδή είναι Εβραίοι». Ο αντισημιτισμός μεταλλάσσεται επίσης, κι έτσι οι ρατσιστές θα πούνε τώρα «Δεν μου αρέσουν οι ‘σιωνιστές’ επειδή φτιάχνουν απαρτχάιντ και κλέβουν τη γη των ιθαγενών και σκοτώνουν μωρά για σπορ».
Το χειρότερο όλων είναι πως αν προσπαθήσει κανείς να τους το δείξει αυτό, και να τους εξηγήσει γιατί είναι τόσο αντισημιτικό, αυτοί οι άνθρωποι έχουν έτοιμη την απάντηση:
– «Εσείς δεν ξέρετε τι είναι ο αντισημιτισμός. Εγώ θα σας πω τι είναι»
Και προσπαθούν να υπαγορεύσουν αυτοί σε μια μειονότητα τι αποτελεί ρατσισμό εναντίον της, ή ακόμα χειρότερα τι συνιστά και τι σημαίνει η εβραϊκή ταυτότητα.
Στους Εβραίους!
Μην ξεγελιέστε από τον αντισιωνισμό. Είναι ρατσισμός μεταμφιεσμένος και εκσυγχρονισμένος].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/319695162001329

[Προσωρινή Ανάλυση #5: Το διεστραμμένο μυαλό του σύγχρονου αντισημίτη: Αυτή είναι η ιστορία κάθε αντισημιτισμού, σε κάθε εποχή. Πάντα υπάρχει μια ομάδα αντισημιτών που λένε αυτά τα πράγματα, αυτό το βασικό σχήμα:
[…]
Εάν δεν σταματήσουν, ο αντισημιτισμός θα αυξηθεί ξανά, αλλά ό,τι και να συμβεί, ό,τι και να πάθουν οι σιωνιστές (διάβαζε: οι Εβραίοι), δεν θα είναι αντισημιτισμός, γιατί αυτή τη φορά θα είναι αληθινό.
Οι Εβραίοι το έφεραν πάλι στον εαυτό τους].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/359581961345982

[Προσωρινή Ανάλυση #6: Μια τυπική συζήτηση:
Τύπος που δεν είναι αντισημίτης, μόνο αντισιωνιστής: «Οι Εβραίοι ελέγχουν τον κόσμο με τα χρήματά τους. Σας πληρώνουν για να μιλάτε υπέρ τους. Οι Ελληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος είναι αλήτες κάθε φορά που λένε ότι δυσαρεστούνται με σκίτσα κ.λπ.».
Θύματα: «Κοίτα, αυτό που λες είναι είναι αντισημιτικό, και θα πρέπει να θυμάσαι ότι σκότωσαν το ένα τρίτο των ανθρώπων μας λόγω αυτής της ρητορικής».
Τύπος: «Η κριτική στο Ισραήλ δεν είναι αντισημιτισμός».
Θύματα: «Τι; Δεν μιλήσαμε καν για το Ισραήλ»
Τύπος: «Σταματήστε να συγχέετε τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό ώστε να μπορούν οι Εβραίοι να φέρουν εις πέρας τα άνομα, ζοφερά τους σχέδια. Επίσης, δεν είμαστε αντισημίτες. Εσείς μαζί με αυτούς τους Εβραίοι συνωμοτείτε για να μας παρουσιάζουν σαν αντισημίτες επειδή είμαστε υπέρ των Παλαιστινίων»
Εμείς: «Δεν υπάρχει σωτηρία»].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/359497384687773

[Προσωρινή Ανάλυση #7: Ο αντισημιτισμός είναι γενοκτονικός ρατσισμός. Οταν κάποιος φτάσει στο σημείο όπου αρχίζει να βλέπει τους Εβραίους ως μια κακοήθη, κρυψίνου και χειραγωγό δύναμη, το επόμενο «λογικό» τελικό παιχνίδι μπορεί να είναι πογκρόμ ή Ολοκαύτωμα. Ο αντισημιτισμός σήμερα έχει μεταλλαχθεί και έχει επανεμφανιστεί με τη μορφή του αντισιωνισμού, και μπορεί κάποιος να τον διακρίνει σε όλους εκείνους τους όχλους που ζητούν την καταστροφή του Ισραήλ.
Υπάρχει όμως και μια σημαντική διαφορά:
– Ολα τα προηγούμενα χρόνια, τα θύματα του αντισημιτισμού ήταν μόνο μια ομάδα πληθυσμού, οι Εβραίοι.
– Σήμερα, με τον αντισιωνισμό, τα θύματα είναι πολλά περισσότερα:
– Είναι βέβαια οι Εβραίοι, π.χ. οι αθώοι άμαχοι που δολοφονούνται από τρομοκράτες και βομβιστές αυτοκτονίας.
– Είναι, όμως, και οι Παλαιστίνιοι, διότι η διαιώνιση της σύγκρουσης λόγω της αδιαλλαξίας των παλαιστινακών ελίτ προκαλεί θύματα και στους ίδιους
– Αλλά είναι και δυτικοί, κι αυτοί πληρώνουν τώρα το τίμημα, βλ. 11η Σεπτεμβρίου και επιθέσεις τζιχαντιστών σε Ευρώπη, ΗΠΑ και αλλού στον δυτικό κόσμο.
Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι το ‘αντισιωνιστικό’ αφήγημα υπάρχει σήμερα κυρίως λόγω της βοήθειας των χρησίμων δυτικών ηλίθιων και της συμπαράταξης τους με τους αραβικούς μαξιμαλιστικούς στόχους, «από το ποτάμι στη θάλασσα».
Το αίμα όλων αυτών των αθώων θυμάτων, και στις τρεις περιπτώσεις, βρίσκεται και στα χέρια της δυτικής τσαρλατανικής ‘αριστεράς’ των ψευτοαντιιμπεριαλιστικών σεχτών.
Ναι, ξέρουμε, δεν είναι αντισημίτες, είναι μόνο αντισιωνιστές και αντι-ισραηλινοί].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/216417972329049

[Προσωρινή Ανάλυση #8: Οι άνθρωποι που πρέπει να δουν πτώματα Εβραίων στο έδαφος για να πιστέψουν ότι «ο αντισημιτισμός είναι πραγματικός» είναι μέρος του προβλήματος].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/367276633909848

[Προσωρινή Ανάλυση #9: Ξύσε λίγο τον ‘αντισιωνιστή’ και θα βρεις από κάτω τον καθαρό αντισημίτη.
Το παρακάτω δεν είναι απλά κανόνας· είναι περίπου κάτι σαν φυσικός νόμος, όπως η βαρύτητα ή οι θεμελιώδεις νόμοι της Θερμοδυναμικής.
Είναι κάτι που έχει μηδενικές πιθανότητες να καταρριφθεί και να αποδειχτεί ψευδές στο μέλλον, όσες φορές κι αν κάνουμε το πείραμα.
Οπως αποκλείεται να ρίξουμε ένα αντικείμενο και αυτό να πάει προς τα πάνω, όπως αποκλείεται να μεταφερθεί θερμική ενέργεια από ένα ψυχρό σώμα προς ένα θερμότερο, έτσι αποκλείεται κάποιος να μην βρει σκληρό αντισημιτισμό, άρνηση του Ολοκαυτώματος, αντιεβραϊκές θεωρίες συνωμοσίες και νεοναζιστικό σταφ αν ‘ξύσει’ την επιφάνεια οποιουδήποτε ‘αντισιωνιστικού’ οργανισμού ή κίνησης ή οργάνωσης BDS και δήθεν ‘για τα δικαιώματα της Παλαιστίνης’ [Σ.Σ.: πάντα ‘της Παλαιστίνης’, σαν μέσο για να εξαλείψουμε το κράτος των άλλων, ποτέ ‘των Παλαιστινίων’].
Για να φτάσει κανείς σε αυτό το αδιαμφισβήτητο πόρισμα, φυσικά χρειάζονται αποδείξεις. Εμείς δεν είμαστε θιασώτες των ‘αφηγημάτων’ και ου παραμυθιάσματος. Εμείς ό,τι λέμε, μπορούμε και το αποδεικνύουμε πάντα.
Και αυτό το πόρισμα έχει φτάσει σε εμάς χάρη στις άοκνες προσπάθειες πολλών ερευνητών που με νου και γνώση πρέπει να αναλαμβάνουν το πολύ δυσάρεστο καθήκον, να πρέπει να κοιτάζουν προς το ‘αντισιωνιστικό’ discourse.
Τα στοιχεία για την επαγωγική απόδειξη του θεωρήματος είναι άπειρα].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/375914776379367

[Προσωρινή Ανάλυση #10: Ενα παλιό αγγλικό αριστοκρατικό αστείο λέει ότι αντισημίτης είναι κάποιος που μισεί τους Εβραίους περισσότερο από ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο.
Ξέρετε τον δικό μας ορισμό;
Αντισημίτης είναι εκείνος που θέλει να εξοντώσει τους Εβραίους.
Ο αντισιωνιστής απλά θέλει κάποιος άλλος να κάνει τη δουλειά.
Joking aside, όντως, ήρθε η ώρα τα ΜΜΕ να υιοθετήσουν τον ορισμό περί αντισημιτισμού της IHRA.]
https://www.facebook.’com/protocolswithoutzion/posts/348700299100815

[Προσωρινή Ανάλυση #11: Το ερώτημα που συνήθως τίθεται, «αν κάποιος είναι αντισημίτης» δεν είναι η πραγματικά σωστή ερώτηση.
Ο αντισημιτισμός είναι τρόπος σκέψης, είναι κοσμοθεωρία, είναι ‘συνήθεια του νου’.
Αντισημιτισμός είναι να πιστεύεις ότι οι Εβραίοι πάντα κάποια μηχανή στήνουν πίσω από την πλάτη μας για να βλάψουν αθώους ανθρώπους με σκοπό το κέρδος.
Αντισημιτισμός είναι να υιοθετεί κάποιος τον συνωμοσιολογικό τρόπο κατανόησης του πώς λειτουργεί ο κόσμος.
Ο αντισημιτισμός θέτει ως βάση την πεποίθηση ότι το σύστημα είναι στημένο από κάποιες «ελίτ από σκοτεινές φιγούρες που χρησιμοποιούν τον έλεγχό τους στους μηχανισμούς της κοινωνίας για φαύλους σκοπούς».
Και αντισημιτισμός είναι, φυσικά, το να φαντάζεται κανείς τους Εβραίους ως την κεντρική «ελίτ» στον πυρήνα αυτής της καμπάλας.]
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/607199559917553

[Προσωρινή Ανάλυση #12:
«Να αναγνωρίσουμε στους Εβραίους το δικαίωμα να έχουν τους κακούργους των»
Αυτή η φράση, που χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 30 προς υπεράσπιση της εβραϊκής μειονότητας στη Θεσσαλονίκη, μου έρχεται στο νου κάθε φορά που κάποιος ανακαλύπτει «εβραϊκή δολιότητα» σε έναν λαό μόνο, και τώρα που υπάρχει η μικρή εβραϊκή εστία, σε ένα κράτος μόνο.
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/pfbid026gWizeXPvd1qybE5wkK7a7hbQdXpj6823fjpnqkEgCoUdL4REeNBbgXNx9fp6ASml

[Προσωρινή Ανάλυση #13: Μερικές ακόμη σκέψεις επάνω στον ορισμό της IHRA, που ναι μεν υιοθετήθηκε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2019 αλλά από τότε και μετά δεν ακούγεται τίποτα.
Η αντίθεση στον ορισμό της IHRA μπορεί να πάρει αντισημιτικές μορφές.
Οι επικριτές λένε ότι ο οργανισμός IHRA είναι ένα όργανο που μπορεί να απεικονίζεται ως ένα πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Πιο συγκεκριμένα λένε ότι η δημιουργία του οργανισμού υποθετικά αφορούσε τον αντισημιτισμό, αλλά ότι πραγματικά φτιάχτηκε μόνο για κάποια επίτευξη παράνομων και κρυφών θεμάτων σιωνιστικού ενδιαφέροντος με ανέντιμα μέσα. Και εννοούν ασφαλώς, την λεγόμενη «φίμωση των επικριτών του Ισραήλ».
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/729325507704957


Διαβάστε:

– Ο αντισιωνισμός είναι μια επικίνδυνη μετάλλαξη του αντισημιτισμού, στο σήμερα. Και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική, ουμανιστική, διεθνιστική Αριστερά

Ο αντισιωνισμός είναι μια επικίνδυνη μετάλλαξη του αντισημιτισμού, στο σήμερα. Και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική, ουμανιστική, διεθνιστική Αριστερά

 

– Επιστολή προς «αντισιωνιστές» (που δεν είστε αντισημίτες) και «κοινωνικούς αγωνιστές που δεν μισείτε κανέναν Εβραίο μόνο του (αλλά μόνο όλους μαζί τους Εβραίους που επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα συνολικά, εδώ και στο Ισραήλ)

Επιστολή προς “αντισιωνιστές” (που δεν είστε αντισημίτες) και “κοινωνικούς αγωνιστές που δεν μισείτε κανέναν Εβραίο μόνο του (αλλά μόνο όλους μαζί τους Εβραίους που επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα συνολικά, εδώ και στο Ισραήλ)

 

Η πλάνη με όσους δηλώνουν αναρχικοί και ελευθεριακοί και αυτόνομοι, και ταυτόχρονα ‘αντισιωνιστές’ που θέλουν το Ισραήλ να είναι το πρώτο κράτος που θα καταστραφεί

Η πλάνη με όσους δηλώνουν αναρχικοί και ελευθεριακοί και αυτόνομοι, και ταυτόχρονα ‘αντισιωνιστές’ που θέλουν το Ισραήλ να είναι το πρώτο κράτος που θα καταστραφεί


Θυμίζουμε:

Οδηγίες προς «αντισιωνιστή», με την ελπίδα να ξυπνήσει και να πάψει να είναι ρατσιστής εναντίον ενός μόνο λαού:

Αγαπητέ «αριστερέ» «αντισιωνιστή», ξεκίνα από εδώ, και αν θέλεις, διάβασέ τα όλα, καθώς και τις «ενσωματωμένες» (embedded) αναρτήσεις εντός τους. Θα μάθεις πράγματα που αγνοούσες πλήρως και θα δεις την υπόθεση με νέα μάτια. Οπως ακριβώς ξυπνήσαμε κι εμείς, καθώς εκεί που είσαι, εσύ τώρα κάποτε βρισκόμασταν εμείς:

Θα έλεγα μια καλή αρχή είναι το Holocaust Denial, θα σου ανοίξει το δρόμο για πολλά, πχ

«Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/holocaust-denial/

Κατόπιν, προσπάθησε να διαβάσεις το μπλογκ μας, με ανάποδη χρονολογική σειρά:

 
 

Μετά, καλό είναι να μάθεις την ιστορία, πχ

  • Οταν μιλάτε για «τον σιωνισμό», εννοείτε Εβραίους: Σύντομες απαντήσεις στα ζητήματα σιωνισμού, Ισραήλ, Παλαιστίνιων, αραβο-ισραηλινής διαμάχης, και ‘αντισιωνισμού’, δηλαδή αντισημιτισμού με σύγχρονο προσωπείο. Ενα θέμα τη φορά.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.365052967465548&type=3

… και

Μετά, μπορείς να πας σε ποια εξειδικευμένα θέματα, και να διαβάζεις τις καθημερινες μας αναρτήσεις (και αναδημοσιεύσεις παλαιότερων αναρτήσεων) με τις οποιές έχουμε καλύψει σχεδόν τα πάντα.

Επίσης, must read:


Η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ:

  • Και η ‘μη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση-‘Μάθημα’ από τα ‘Palestinian Lessons 101:
    Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’
    https://protocolswithoutzion.wordpress.com/101-palestinian-lessons/

 


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

1 thoughts on “Γιατί έχει σημασία η αποφυγή της παύλας στη λέξη ‘αντισημιτισμός’ (και όχι ‘αντι-σημιτισμός’): Το ψέμα με την λογική πλάνη πως «οι Παλαιστίνιοι/Αραβες είναι κι αυτοί ‘σημίτες’» (άρα «αντισημιτισμός δεν υπάρχει» ή «πως με λες αντισημίτη;»)

  1. Πετρος Μινωας

    Σας ευχαριστώ για την αλήθεια που μοιράζεται στό μεγάλο άδικο που
    γίνεται σε βάρος των εβραίων αδελφών μας. Ευλογημένη Πρωτοχρονιά και
    χαρούμενες Γιορτές με την Αλήθεια να προστατεύει κάιε αδικημένο πάνω στην
    γη και τον χιλιοβασισμένο λαό των Εβραίων

    . Auschwitz-Birkenau

    Πάμε, αδέρφια μου, πριν το Σκοτάδι μας προλάβει.
    Πάμε και μην αργούμε, μέσα απ την έρημο του Κόσμου να διαβούμε.
    Κι όσο θα κρατά της μιας ζωής τούτη η διαδρομή, γνέφια λευκά να τρυγάμε
    απ’ της Ροδαυγής την ματωμένη εσθήτα.
    Κι απ’ της ξάστερης νυχτιάς την παγωνιά αστροκλωστές του Σείριου και
    μεταξένια υφάδια της Σελήνης να κορφολογάμε.
    Έτσι κουρνιάζοντας μες στης ψυχής μας το απάγκιο,
    σε μέρος ψηλό κρατώντας άσβεστη μια επτάφωτη λυχνία,
    στον αργαλειό του Ήλιου θα αβγατίζουμε της Μνήμης και της Τιμής τον πέπλο.
    Πάνω του μέρα νύχτα θα κεντάμε ονόματα του κόσμου
    Abraham, Sarah, Judith, Boris, Hana, Elena, Ephraim, Peter, Gabriel, Ilona,
    Pelagia…
    όλων εκείνων που έγιναν στάχτη και δάκρυα στων αστεριών τα μάτια.
    Κι όλο θα υφαίνουμε κι όλο θα κεντάμε μέσα στο Φως,
    με φως και ζέστα της ψυχής μας μήπως και προλάβουμε …
    Μήπως και προλάβουμε εκείνη την μέρα που θα ‘ρθει

    σαν τρένο χωρίς βαγόνια και με σβησμένη μηχανή.

    Μια Ημέρα που χέρια αγνά απ’ όλου του κόσμου τα παιδιά θα απλώσουν

                                                                 τούτο τον
    

    πέπλο της Μνήμης και της Τιμής
    πάνω απ’ του Auschwitz τη στοιχειωμένη γη.
    Σ.Μ

Σχολιάστε