Νεκροί μουσουλμάνοι παντού: Κανείς δεν ενδιαφέρεται: Μόλις το Ισραήλ τολμήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του τότε χιλιάδες στους δρόμους [Μάρτιος 2024]

Γιατί λατρεύετε να μισείτε το Ισραήλ;

 

Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Αριστερά και που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Γιατί μισείτε το Ισραήλ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος; Γιατί σας εξοργίζει το Ισραήλ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος; Γιατί οι στρατιωτικές δραστηριότητες του Ισραήλ σας εξοργίζουν και σας ταράζουν τη συνείδησή σας και σας προκαλούν εκρήξεις διαμαρτυρίας στους δρόμους ή οργής στο Twitter με τρόπο που δεν το κάνουν οι στρατιωτικές δραστηριότητες κανενός άλλου κράτους; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πλανώνται μελανά πάνω από τους σημερινούς λεγόμενους προοδευτικούς. Τα οποία κατατρώγουν το αυτοαποκαλούμενο ηθικό τους κύρος, τους ισχυρισμούς τους ότι είναι υπέρμαχοι της δικαιοσύνης και της ισότητας. Είναι τα ερωτήματα στα οποία δεν έχει δοθεί ποτέ ικανοποιητική απάντηση. Έτσι, σφίγγουν και φουντώνουν, επιδέξια αποφεύγονται ή μη πειστικά απορρίπτονται, ως ένα μαύρο ερωτηματικό πάνω από μεγάλο μέρος της σύγχρονης αριστεράς:

Γιατί το Ισραήλ;

Το ερώτημα επανήλθε τις τελευταίες ημέρες, μετά τη σφαγή της 7/10 και την νόμιμη απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως το ρολόι, με μια προβλεψιμότητα που τώρα μοιάζει απλώς ως επί το πλείστον καταθλιπτική, αυτές οι συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο Παλαιστινίων ξύπνησαν ως δια μαγείας ένα αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό ένστικτο στους δυτικούς παρατηρητές που ήταν αξιοσημείωτα, πεισματικά, μυστηριωδώς σε αδράνεια όταν η Συρία βομβαρδίζει διαρκώς αμάχους, όταν στο Σουδάν συμβαίνει πραγματική γενοκτονία, όταν η Τουρκία κατέστρεψε την κουρδική πόλη του Αφρίν ή κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε από τις υποστηριζόμενες από τη Δύση βαρβαρότητες της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφθηκαν τον καλοκάγαθο λαό της Υεμένης.

5,5 εκατ. νεκροί στο Κονγκό: Κανείς στους δρόμους
500.000 σκοτώθηκαν στη Συρία: Κανείς στους δρόμους
500.000 νεκροί στο Σουδάν: Κανείς στους δρόμους
400.000 σκοτώθηκαν στην Υεμένη: Κανείς στους δρόμους
300.000 σκοτώθηκαν στο Ιράκ: Κανείς στους δρόμους
250.000 σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν: Κανείς στους δρόμους
30.000 (αμφισβητούμενο), μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 13.000 τρομοκράτες; σκοτώθηκαν στη Γάζα:

Ωωω, τώρα είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!!

No Jews, no news.

Χωρίς Εβραίους, δεν υπάρχουν ειδήσεις.

Συμβαίνουν αμέτρητες τραγωδίες στον κόσμο, τώρα που μιλάμε: στους Ροχίνγια, τους ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν, τους Χριστιανούς της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ή τους Γιαζίντι.

Νεκροί σε πολέμους: Κονγκό 5,5 εκατ. + Συρία 500.000 + Σουδάν 500.000 + Υεμένη 400.000 + Ιράκ 300.000 + Αφγανιστάν 250.000: Πως είναι δυνατόν να είναι 'γενοκτονία' ο πόλεμος στη Γάζα;

Νεκροί σε πολέμους: Κονγκό 5,5 εκατ. + Συρία 500.000 + Σουδάν 500.000 + Υεμένη 400.000 + Ιράκ 300.000 + Αφγανιστάν 250.000: Πως είναι δυνατόν να είναι ‘γενοκτονία’ ο πόλεμος στη Γάζα;


 

Υπάρχουν κυριολεκτικά 18 εκατομμύρια άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οξεία πείνα και λιμό στο Σουδάν αυτή τη στιγμή, και 17 εκατομμύρια στην Υεμένη και εκατομμύρια άλλοι σε όλον τον κόσμο.

Αλλά ένα μέλος του IDF σηκώνει (σε αυτοάμυνα!) το όπλο του για να φέρει πίσω τους ομήρους και ξαφνικά οι δίκαιοι της Δύσης απενεργοποιούν το Spotify, μπαίνουν στο Twitter, ενεργοποιούν τη συναισθηματική τους οργή και λένε ένα βροντερό: «ΦΡΙΚΗ»

Ο πολιτικός τους λήθαργος ανασηκώνεται, τα πλακάτ τους ξεσκονίζονται και θυμούνται ότι ο πόλεμος και η βία είναι κακά. Βγαίνουν ακόμη και στους δρόμους, όπως έκαναν οι άνθρωποι στο Λονδίνο και σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. Αυτό είναι κακό, διακηρύσσουν, και αυτό το ερώτημα αναδύεται ξανά, σιωπηλά, αμήχανα, συνήθως αγνοείται: γιατί αυτό είναι κακό, αλλά η σφαγή εκατοντάδων Παλαιστινίων στο Yarmouk της Συρίας ή η σφαγή αμέτρητων Κούρδων πολιτών και μαχητών στο Αφρίν που χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία δεν ήταν;

Γιατί το Ισραήλ;

Η ισραηλινή δραστηριότητα δεν προκαλεί μόνο μια αντίδραση από αυτούς τους αγωνιστές, ενώ η τουρκική ή η σαουδαραβική ή η συριακή δραστηριότητα όχι – προκαλεί πάντα μια ενστικτώδη αντίδραση. Η καταδίκη του Ισραήλ είναι οργισμένη και έντονη, η γλώσσα που χρησιμοποιείται γι’ αυτό είναι σκοτεινή, εντυπωσιακά διαφορετική από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε άλλο κράτος που επιδίδεται σε στρατιωτική δραστηριότητα. Το Ισραήλ δεν είναι ποτέ απλώς λάθος ή σκληρό ή μια χώρα που «βιάζεται ανόητα να πολεμήσει», όπως θα έλεγαν οι διαδηλωτές για τον Τόνι Μπλερ και το Ιράκ, και πολύ περιστασιακά για τον Ομπάμα και τη Λιβύη, και, αν τους πίεζαν για μια γνώμη, θα έλεγαν πιθανώς και για τους Τούρκους και τους Σαουδάραβες. Όχι, το Ισραήλ είναι γενοκτόνο. Είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ένα κράτος κακοποιός, ένα κράτος απαρτχάιντ. Είναι τρελό, ρατσιστικό, ιδεοληπτικό. Δεν κάνει απλό μιλιταρισμό – κάνει «αιματοχυσία»- αντλεί κάποιου είδους ευχαρίστηση από τη δολοφονία αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Όπως είπε ένας παρατηρητής κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, το Ισραήλ σκοτώνει εκείνους που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι «γεννήθηκαν από μη Εβραίες μητέρες». Το Ισραήλ μισεί. Αυτό το εβραϊκό κράτος είναι το χειρότερο κράτος, το πιο αιμοδιψές κράτος.

Νεκροί μουσουλμάνοι παντού: Κανείς δεν ενδιαφέρεται: Μόλις το Ισραήλ τολμήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του τότε χιλιάδες στους δρόμους [Μάρτιος 2024]

Νεκροί μουσουλμάνοι παντού: Κανείς δεν ενδιαφέρεται: Μόλις το Ισραήλ τολμήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του τότε χιλιάδες στους δρόμους [Μάρτιος 2024]


Λένε στην πραγματικότητα:Το Ισραήλ δεν είναι απλά το χειρότερο κράτος. Το Ισραήλ μας πίνει το αίμα, το Ισραήλ είναι διαβολικά κακό, μας κάνει αφαίμαξη. Το Ισραήλ είναι η δυστυχία μας».
Οπως «οι Εβραίοι ήταν η δυστυχία» κάποιων άλλων)

Κι αν τους αφήσουμε αυτούς τους αιμοδιψείς πλεονέκτες Εβραίους, δεν θα αφήσουν τίποτε για οποιονδήποτε άλλο, ούτε ίχνος από οτιδήποτε, λεφτά, πόρους, έδαφος, ζωές, ανάσες -τίποτε.

Το γεγονός ότι μόνο το Ισραήλ περιγράφεται με αυτόν τον τρόπο από τους αυτόκλητους θεματοφύλακες της ηθικής συνείδησης της Δύσης, μαζί με την ιδέα πως μόνο αυτό το κράτος με τις πράξεις του έφερε στον εαυτό του την απόρριψη και την αποστροφή ώστε να μποϊκοτάρεται από τις μεγαλύτερες ακαδημαϊκές και πολιτιστικές ελίτ του δυτικού κόσμου, αυτά τα δύο συμβάλλουν συνεχώς στη διάδοση της εντύπωσης πως το Ισραήλ είναι κάτι διαβολικά διαφορετικό.
Δεν είναι απλώς κακό.
Είναι χειρότερο κι απ’ το κακό.
Βρίσκεται πέρα και πάνω από κάθε άλλο κράτος στην καταμέτρηση κακίας, μίσους, πολέμου, δεινών και καταστροφής που φέρνει στους άλλους. Ολοι όσοι πιστεύουν στην ιδέα ότι το Ισραήλ είναι ‘ο ξένος ανάμεσα στα έθνη’, αλλά και όσοι το αξιολογούν ως το υπ’ αριθμό #1 κράτος-παρία, το κράτος που αξιολογείται ως το χαμηλότερο σε κάθε κλίμακα αξιών, το κράτος που βρίσκεται πέρα και πάνω από κάθε άλλο κράτος στην καταμέτρηση κακίας, μίσους, πολέμου, δεινών και καταστροφής που φέρνει στους άλλους, το πιο ασταθές κράτος, το πιο τρελό κράτος, το πιο ζοφερό κράτος, το πιο διαβολικά απεχθές και κακεντρεχές κράτος, το κράτος που αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη άσχημη κατάσταση σε αυτόν τον πλανήτη του θυμού σας και ακόμη και το μίσους σας.

Δηλαδή, δεν είναι καν απλά ‘χειρότερο’.
Είναι κάτι που υπονομεύει την ίδια τη ζωή και την ύπαρξή μας.
Είναι που

Τόσο ο Εβραίος ως ‘αντι-φυλή’, όσο και το Ισραήλ ως ‘αντί-έθνος’ βρίσκονται εκτός ανθρώπινης φύσης. Δεν είναι απλώς οι εκπρόσωποι του Σατανά, αλλά οι ίδιες οι διαβολικές δυνάμεις του, ο ίδιος ο Σατανάς προσωποποιημένος.

Και τι κάνουμε με κάτι που είναι τόσο διαβολικά εκτός ανθρώπινης φύσης;

Αυτό που του αξίζει: ‘ευθανασία’.

[Dec 2023]

Νεκροί και διάρκεια πολέμων σε Ιράν-Ιράκ + Σουδάν + Συρία + Υεμένη κά: Κανείς δεν ενδιαφέρεται: Ισραήλ-Παλαιστίνη: Γενοκτονία Genocide!


Μετά τη σφαγή 1.200 Ισραηλινών πολιτών στις 7/10, ο ‘αντσιωνιστικός’ όχλος κατήγγειλε το Ισραήλ ως «κράτος απαρτχάιντ, κράτος απατεώνων, τρομοκρατικό κράτος, κράτος-δολοφόνο, κράτος μιλιταριστικό, κράτος που κάνει εθνοκάθαρση, κράτος γενοκτονικό, διαβολικό, βίαιο, αιμοδιψές, ζοφερό, τρελό, ιδεοληπτικό, αιμοσταγές, σατανικό, evil, κράτος που σκοτώνει για ευχαρίστηση» -μοιάζει σαν ένας άνθρωπος που ψάχνει να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους για να πει «κακό». Μέχρι τα τέλη του 2023 έλεγαν ότι η συμπεριφορά του Ισραήλ στη Γάζα επιβεβαιώνει ότι επιβάλλει μια «αργή γενοκτονία» στους Παλαιστίνιους. Η «κλίμακα της αιματοχυσίας» είναι τρομακτική, λένε. Τώρα λένε επίσημα ότι κάνει γενοκτονία.

Το Ισραήλ λατρεύει να ρουφάει αίμα.

Λένε ότι οι συγκρούσεις είναι μια υπενθύμιση ότι το Ισραήλ έχει μετατρέψει τη Γάζα στο «μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην επιφάνεια της Γης» και το ερώτημα, αυτό το αναπάντητο ή σίγουρα αναπάντητο ερώτημα, αναδύεται για άλλη μια φορά: Γιατί η Γάζα είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλά η Υεμένη, η οποία υπόκειται σε έναν βάρβαρο θαλάσσιο, χερσαίο και εναέριο αποκλεισμό από το 2015 που έχει ως αποτέλεσμα καταστροφικές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, προκαλώντας λιμό και την ανεξέλεγκτη εξάπλωση ασθενειών όπως η χολέρα, δεν είναι; Με οποιαδήποτε μέτρο, ο αποκλεισμός της Υεμένης είναι χειρότερος από οποιονδήποτε περιορισμό που είχε επιβληθεί στη Γάζα. Οι άνθρωποι στη Γάζα δεν πεθαίνουν από την πείνα ή δεν προσβάλλονται από χολέρα κατά δεκάδες χιλιάδες, όπως οι κάτοικοι της Υεμένης. Το Ισραήλ έστελνε (και εξακολουθεί να το κάνει, τώρα στον πόλεμο σε εκθετικά μεγαλύτερο βαθμό) εκατομμύρια τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κά σε εκείνους που προσπαθούν να του σκοτώσουν τους πολίτες 20 χρόνια τώρα. Ωστόσο, η Γάζα είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενώ η Υεμένη, όταν μπορούν να μπουν στον κόπο να την σχολιάσουν, είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Το Ισραήλ δέχεται αντιδράσεις, η Σαουδική Αραβία όχι. Η Σαουδική Αραβία κάνει πόλεμο- το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία», χτίζει «στρατόπεδα συγκέντρωσης», ασκεί «τρομοκρατία».

Και θα έπρεπε να το ξέρουν καλύτερα, αυτοί οι Εβραίοι. Αυτό είναι πάντα το υποκείμενο: τα θύματα μιας γενοκτονίας που μετατράπηκαν σε μανιακούς γενοκτόνους.

Ποσοστά νεκρών και προσφύγων σε πολέμους και εθνοκαθάρσεις - Ισραήλ Παλαιστίνη η μικρότερη ανάμεσα σε 11 περιπτώσεις [Αριθμοί σε εκατοντάδες χιλιάδες] [Από Ben-Dror Yemini - Industry of Lies 2017] - fatalaties1-1

Ποσοστά νεκρών και προσφύγων σε πολέμους και εθνοκαθάρσεις: Ισραήλ Παλαιστίνη η μικρότερη ανάμεσα σε 11 περιπτώσεις: Οι αριθμοί σε εκατοντάδες χιλιάδες [Από το βιβλίο του Ben-Dror Yemini ‘Industry of Lies’, 2017


Σε όλη την κυρίαρχη γραμμή, η ισραηλινή δραστηριότητα αντιμετωπίζεται πάντα διαφορετικά. Οι συγκρούσεις στη Γάζα ήταν πρωτοσέλιδο με έναν τρόπο που οι χειρότερες φρικαλεότητες σσε εκατό άλλα μέρη του κόσμου λίγες μέρες και εβδομάδες νωρίτερα, σπάνια ήταν. Οι δήθεν ‘αριστεροί’ πολιτικοί καταδικάζουν με tweet αυστηρά κάθε πράξη του Ισραήλ, ενώ παραμένουν σιωπηλοί, ή τουλάχιστον πιο συγκρατημένοι, σε σχέση πχ. με την Τουρκία και τους Κούρδους. Ακαδημαϊκά και πολιτιστικά ιδρύματα μποϊκοτάρουν το Ισραήλ, ενώ δεν μποϊκοτάρουν την Τουρκία, ή την Κίνα, ή τη Ρωσία, ή την Αμερική και τη Βρετανία για το θέμα αυτό, οι οποίες έχουν κάνει τα δικά τους άσχημα πράγματα -«αιματοχυσία»;- στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι μόνο το Ισραήλ μποϊκοτάρεται από τους αυτοαποκαλούμενους φύλακες της ηθικής συνείδησης της Δύσης, από τις πολιτιστικές και ακαδημαϊκές ελίτ μας, επικοινωνεί συνεχώς την ιδέα ότι το Ισραήλ είναι διαφορετικό.

Είναι χειρότερο.

Στέκεται πάνω από κάθε άλλο κράτος όσον αφορά την κακία, το μίσος και τον πόλεμο. Το BDS θεσμοθετεί την ιδέα ότι το Ισραήλ είναι ξένο ανάμεσα στα έθνη, μια κηλίδα ανάμεσα στις χώρες, το χειρότερο, το πιο άθλιο κράτος. Είναι μια ζοφερή ειρωνεία το γεγονός ότι οι ακτιβιστές του BDS φωνάζουν «απαρτχάιντ!» ή «ρατσιστές!» στο Ισραήλ, ενώ υποβάλλουν το Ισραήλ σε ένα είδος πολιτιστικού απαρτχάιντ και συμβάλλουν στην άσχημη άποψη αυτού του κράτους, αυτού του εβραϊκού κράτους, ως το πιο τρελό κράτος, το κράτος που αξίζει περισσότερο την οργή και ακόμη και το μίσος σας.

Έχουν γίνει προσπάθειες να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, αυτό το διαφαινόμενο ερώτημα «Γιατί το Ισραήλ;», ιδίως μετά τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις σχετικά με την έκφραση αντισημιτικών ιδεών σε αριστερούς κύκλους.

Αλλά οι απαντήσεις ήταν θεαματικά μη πειστικές. Το Ισραήλ αξίζει την ιδιαίτερη οργή των δυτικών ακτιβιστών επειδή υποστηρίζεται από δυτικούς ηγέτες, τους δικούς μας ηγέτες, λένε. Το ίδιο κάνει και η Τουρκία, όμως. Και οι Σαουδάραβες. Η καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ συνεχίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό και γι’ αυτό μοιάζει με μια σοβαρή αδικία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, υποστηρίζουν. Και ο πόλεμος της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων δεν συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό; Το Ισραήλ τιμωρεί τους Παλαιστίνιους πολιτισμικά και πολιτικά και αυτό το καθιστά ειδική περίπτωση, ισχυρίζονται, καθώς πετούν όρους όπως «απαρτχάιντ» για να περιγράψουν τη ζωή μέσα και ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και στην πορεία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν εκεί. Αλλά και πάλι υπάρχει η Τουρκία, που διαταράσσει τη λεπτή, ιδιοτελή αφήγησή τους. Η Τουρκία επιδιώκει πραγματικά να αφαιρέσει την πολιτιστική κληρονομιά, τη γλώσσα και τη φιλοδοξία για ανεξαρτησία των Κούρδων, και γι’ αυτό δεν λένε τίποτα, ή σίγουρα ελάχιστα. Δεν συγκεντρώνονται έξω από τα θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης όταν εμφανίζονται εκεί λχ Τούρκοι ηθοποιοί. Δεν φωνάζουν εναντίον Τούρκων τραγουδιστών ή ηθοποιών στις εκδηλώσεις». Δεν απαιτούν να αποβληθούν οι Τούρκοι ακαδημαϊκοί και τα βιβλία τους από τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια.
Όχι, μόνο οι Ισραηλινοί. Μόνο αυτοί. Μόνο αυτοί οι άνθρωποι.

Υεμένη 375.000 νεκροί, Συρία 450.000 νεκροί, Αφγανιστάν 200.000 νεκροί: Κανένας στους δρόμους: Πόλεμος στη Γάζα, Ολοι στους δρόμους

Υεμένη 375.000 νεκροί, Συρία 450.000 νεκροί, Αφγανιστάν 200.000 νεκροί: Κανένας στους δρόμους: Πόλεμος στη Γάζα, Ολοι στους δρόμους


Δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς από αυτό: το πράγμα που είναι πραγματικά μοναδικό στο Ισραήλ είναι το πόσο το μισούν. Το Ισραήλ ξεχωρίζει όχι γι’ αυτό που κάνει, αλλά για το πώς μιλούν γι’ αυτό που κάνει: ως παράξενο, αιματηρό, εκδικητικό, διαλυτικό, γενοκτόνο, αυτή η «συμμορία κακοποιών που έχει γαλουχηθεί με μια ιδεολογία που αποβλακώνει τα παιδιά», όπως περιγράφουν το Ισραήλ άνθρωποι που ποτέ δεν έχουν ζήσει εκεί.

Είναι αξιοσημείωτο ότι καμία άλλη σύγκρουση στον κόσμο, ούτε η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ούτε η επανεμφανιζόμενη γενοκτονία στο Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν, δεν έχει οδηγήσει σε έστω και ένα κλάσμα του τεράστιου αριθμού διαδηλωτών που βλέπουμε να διαδηλώνουν τακτικά κατά του Ισραήλ. Η φυλάκιση 1.000.000 Ουιγούρων από την Κίνα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έχει προκαλέσει κάποια άρθρα, αλλά ελάχιστες ή και καθόλου μαζικές διαμαρτυρίες. Κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600.000 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 4.000 Παλαιστινίων, υπήρξε μεγάλη ανησυχία στη Δύση για τους Σύρους πρόσφυγες, αλλά ελάχιστες ή και καθόλου πορείες με αίτημα την κατάπαυση του πυρός.

Θέλετε άλλον ένα λόγο, γιατί υπάρχει αυτή η ‘φονική προσοχή’ στους σημερινούς Εβραίους; Ισως και να μην έχει να κάνει και τόσο με το ίδιο το δράμα των Παλαιστίνιων. Ή, εναλλακτικά, μπορείτε να το σκεφτείτε ως εξής: Οποιος και να ήταν στη θέση των Παλαιστινίων, την ίδια ‘φονική προσοχή’ θα ‘απολάμβαναν’ οι Εβραίοι.

Πείτε το, γιατί δεν το λέτε; Είναι φασίστες. Τα θύματα του φασισμού ασκούν τώρα τον φασισμό.

Αυτό είναι το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από ένα μεγάλο μέρος της μυωπικής εστίασης στο Ισραήλ: ότι οι Εβραίοι κάνουν τώρα στους άλλους ό,τι έκαναν κάποτε οι άνθρωποι στους ίδιους. Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν το κάνουν. Ακόμα κι αν δεν κάνουν τίποτα που να έχει έστω και την παραμικρή ομοιότητα με την προσπάθεια των Ναζί να εξοντώσουν τους Εβραίους. Και όμως, σε αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις, πλακάτ συγκρίνουν τη Γάζα με το γκέτο της Βαρσοβίας, άνθρωποι παρακαλούν τους Εβραίους να θυμηθούν τα δικά τους δεινά, κρατούν ισραηλινές σημαίες με σβάστικες πάνω τους. Αυτό δεν είναι αντιιμπεριαλιστικό, είναι αντιεβραϊκό -είναι η σοβαρότερη προσβολή να λένε ότι οι Εβραίοι ή το εβραϊκό κράτος είναι οι νέοι Ναζί, και ξέρουν ότι είναι μια σοβαρή προσβολή.

Η αντιμετώπιση του Ισραήλ ως μοναδικού αποικιοκράτη, ως υποδείγματος ρατσισμού, ως αυτουργού του είδους των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει στις πιο σκοτεινές στιγμές του 20ού αιώνα, πραγματικά αποτυπώνει αυτό που κινητοποιεί τη σημερινή έντονη οργή με το Ισραήλ πάνω από όλα τα άλλα έθνη:
Έχει μετατραπεί σε ένα παιδί που μαστιγώνεται για τις αμαρτίες της δυτικής ιστορίας, ένας σάκος του μποξ για όσους νιώθουν ντροπή ή δυσφορία για τις πολιτικές και στρατιωτικές υπερβολές του παρελθόντος των δικών τους εθνών και οι οποίοι τώρα καταγράφουν αυτή τη ντροπή και τη δυσφορία με το να οργίζονται εναντίον αυτού που θεωρούν, υπερβολικά, ως μια παρατεταμένη έκφραση αυτού του παρελθόντος: Το Ισραήλ και η μεταχείρισή του προς τους Παλαιστίνιους. Επιρρίπτουν κάθε φρίκη του παρελθόντος στο Ισραήλ, γι’ αυτό και το καταγγέλλουν ως ιδεολογικό, ρατσιστικό, ιμπεριαλιστικό, ακόμη και γενοκτονικό – στα μάτια τους, και χάρη στην εκστρατεία τους, το Ισραήλ έρχεται να συμβολίσει τα εγκλήματα του παρελθόντος. Έτσι, όταν σκοτώνονται κάποιοι Παλαιστίνιοι την ώρα που προσπαθούν να σφάξουν Εβραίους, δεν είναι απλά μια τραγωδία, δεν είναι απλά υπερβολικό, δεν είναι σίγουρα κάτι που απαιτεί σοβαρή, διαφοροποιημένη συζήτηση, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της Χαμάς στη διοργάνωση τέτοιων διαδηλώσεων προκειμένου να ενισχύσει τη διεθνή συμπάθεια για την παλαιστινιακή θυματοποίηση. Όχι, είναι μια πράξη που μας θυμίζει ολόκληρη την ιστορία της αποικιοκρατίας και του φυλετικού σωβινισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της γενοκτονίας, γιατί αυτό είναι που θυμίζει τώρα το Ισραήλ- προβάλλουν τις μετα-αποικιακές ενοχές και τον σκεπτικισμό τους για το δυτικό σχέδιο σε αυτό το μικροσκοπικό κράτος της Μέσης Ανατολής.

Η οργή κατά του Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα περισσότερο θεραπευτική παρά πολιτική. Δεν έχει να κάνει με τη σοβαρή αντιμετώπιση της πραγματικότητας της ζωής και των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά μάλλον καθοδηγείται από τις στενές ανάγκες των δυτικών παρατηρητών και ακτιβιστών για μια οντότητα εναντίον της οποίας μπορούν να ξεσπάσουν για να απελευθερώσουν το δικό τους αίσθημα ιστορικού και πολιτικού αποπροσανατολισμού. Αλλά ο αντίκτυπος αυτής της θεραπευτικής οργής, αυτής της σχεδόν πρωτόγονης θεραπείας κραυγής κατά του Ισραήλ, είναι ολέθριος. Συμβάλλει στην αυξανόμενη συνωμοσιολογική άποψη ότι ορισμένοι άνθρωποι, ξέρετε ποιοι είναι, έχουν μια μοναδικά αποδιοργανωτική επιρροή στις διεθνείς υποθέσεις, στην πολιτική ζωή και στην καθημερινή ασφάλεια. ‘Δεν είναι αντισημιτικό να επικρίνεις το Ισραήλ’, λένε οι παρατηρητές, και έχουν απόλυτο δίκιο. Κάθε εθνικό κράτος πρέπει να είναι ανοιχτό στην κριτική και τη διαμαρτυρία. Αλλά αν επικρίνετε μόνο το Ισραήλ, ή αν επικρίνετε το Ισραήλ δυσανάλογα σε σχέση με κάθε άλλο κράτος, και αν η κριτική σας στο Ισραήλ είναι φορτωμένη με εικόνες του Ολοκαυτώματος και μιλάτε για αιματοχυσία, και αν μποϊκοτάρετε το Ισραήλ και κανένα άλλο έθνος, και αν κολακεύετε τις σκοτεινές φαντασιώσεις των ακροδεξιών και των ισλαμιστών και των θεωρητικών συνωμοσίας, ανησυχώντας για ένα υπερδύναμο λόμπι του Ισραήλ, και αν η θέα ενός τραγουδιστή που να τραγουδάει στα εβραϊκά στη Eurovision είναι υπερβολική για το στομάχι σας, τότε, λυπάμαι, αυτό έχει όνομα και έχει όλα τα χαρακτηριστικά:

Λέγεται αντισημιτισμός και εσείς είστε, απλά και σύντομα, αντισημίτες.

Δείτε επίσης:


Γιατί όλες οι συκοφαντίες εναντίον του Ισραήλ μετρούν τις πράξεις του πάντα από την στιγμή που μόνο απαντάει στη βία των αντιπάλων του και ποτέ προηγουμένως; (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #14)

Γιατί όλες οι συκοφαντίες εναντίον του Ισραήλ μετρούν τις πράξεις του πάντα από την στιγμή που μόνο απαντάει στη βία των αντιπάλων του και ποτέ προηγουμένως; (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #14)

… και


 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


 

Διαβάστε:

– Ο αντισιωνισμός είναι μια επικίνδυνη μετάλλαξη του αντισημιτισμού, στο σήμερα. Και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική, ουμανιστική, διεθνιστική Αριστερά

Ο αντισιωνισμός είναι μια επικίνδυνη μετάλλαξη του αντισημιτισμού, στο σήμερα. Και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική, ουμανιστική, διεθνιστική Αριστερά


– Επιστολή προς «αντισιωνιστές» (που δεν είστε αντισημίτες) και «κοινωνικούς αγωνιστές που δεν μισείτε κανέναν Εβραίο μόνο του (αλλά μόνο όλους μαζί τους Εβραίους που επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα συνολικά, εδώ και στο Ισραήλ)

Επιστολή προς “αντισιωνιστές” (που δεν είστε αντισημίτες) και “κοινωνικούς αγωνιστές που δεν μισείτε κανέναν Εβραίο μόνο του (αλλά μόνο όλους μαζί τους Εβραίους που επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα συνολικά, εδώ και στο Ισραήλ)


Η πλάνη με όσους δηλώνουν αναρχικοί και ελευθεριακοί και αυτόνομοι, και ταυτόχρονα ‘αντισιωνιστές’ που θέλουν το Ισραήλ να είναι το πρώτο κράτος που θα καταστραφεί

Η πλάνη με όσους δηλώνουν αναρχικοί και ελευθεριακοί και αυτόνομοι, και ταυτόχρονα ‘αντισιωνιστές’ που θέλουν το Ισραήλ να είναι το πρώτο κράτος που θα καταστραφεί


Γιατί έχει σημασία η αποφυγή της παύλας στη λέξη ‘αντισημιτισμός’ (και όχι ‘αντι-σημιτισμός’): Το ψέμα με την λογική πλάνη πως «οι Παλαιστίνιοι/Αραβες είναι κι αυτοί ‘σημίτες’» (άρα «αντισημιτισμός δεν υπάρχει» ή «πως με λες αντισημίτη;»)

Γιατί έχει σημασία η αποφυγή της παύλας στη λέξη ‘αντισημιτισμός’ (και όχι ‘αντι-σημιτισμός’): Το ψέμα με την λογική πλάνη πως «οι Παλαιστίνιοι/Αραβες είναι κι αυτοί ‘σημίτες’» (άρα «αντισημιτισμός δεν υπάρχει» ή «πως με λες αντισημίτη;»)


Ξεκαρδιστική ανεπίσημη έρευνα σε 230+ υποτίθεται «αριστερούς» «αντισιωνιστικούς» λογαριασμούς στο Twitter αποκαλύπτει πως το 98% των αντισιωνιστών που μελετήθηκαν (δηλαδή των κατόχων των λογαριασμών αυτών) αδυνατεί να αναγνωρίσει τον αντισημιτισμό (ακόμα κι αν δει τον εαυτό του στον καθρέφτη) και το 96% επικροτεί ή δεν έχει πρόβλημα να υιοθετεί και να διακινεί σκληρό αντισημιτικό υλικό

Ξεκαρδιστική ανεπίσημη έρευνα σε 230+ υποτίθεται “αριστερούς” “αντισιωνιστικούς” λογαριασμούς στο Twitter αποκαλύπτει πως το 98% των αντισιωνιστών που μελετήθηκαν (δηλαδή των κατόχων των λογαριασμών αυτών) αδυνατεί να αναγνωρίσει τον αντισημιτισμό (ακόμα κι αν δει τον εαυτό του στον καθρέφτη) και το 96% επικροτεί ή δεν έχει πρόβλημα να υιοθετεί και να διακινεί σκληρό αντισημιτικό υλικό


October 7 Truthers: Ο αρνητής (της σφαγής της 7/10, του Ολοκαυτώματος, της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα), όταν αρνείται το έγκλημα, θέλει να συγκαλύψει το έγκλημα, διότι θέλει να εγκωμιάσει το έγκλημα, διότι θέλει να επαναλάβει το έγκλημα:

October 7 Truthers: Ο αρνητής (της σφαγής της 7/10, του Ολοκαυτώματος, της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα), όταν αρνείται το έγκλημα, θέλει να συγκαλύψει το έγκλημα, διότι θέλει να εγκωμιάσει το έγκλημα, διότι θέλει να επαναλάβει το έγκλημα


«MeToo unless you’re a Jew»: Η υποκρισία των ψευτο-«αριστερών» φεμινιστριών: Η σιωπή τους για τους μαζικούς βιασμούς και τις γυναικοκτονίες της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου τις καταδικάζει στην ανυποληψία

«MeToo unless you’re a Jew»: Η υποκρισία των ψευτο-“αριστερών” φεμινιστριών: Η σιωπή τους για τους μαζικούς βιασμούς και τις γυναικοκτονίες της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου τις καταδικάζει στην ανυποληψία


Όταν πρόκειται για τη Χαμάς, οι ιστορικοί ξεχνούν τους κανόνες της ακαδημαϊκής διδακτικής τεκμηρίωσης: Ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ διαπράττει δήθεν «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση», χωρίς οι ισχυρισμοί αυτοί να θεμελιώνονται στην πραγματικότητα

Όταν πρόκειται για τη Χαμάς, οι ιστορικοί ξεχνούν τους κανόνες της ακαδημαϊκής διδακτικής τεκμηρίωσης: Ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ διαπράττει δήθεν “γενοκτονία” και “εθνοκάθαρση”, χωρίς οι ισχυρισμοί αυτοί να θεμελιώνονται στην πραγματικότητα


Οι ψεύτικοι «σύντροφοι» μας: Οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» που το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν είναι μόνο και αποκλειστικά να χωρίζουν τον κόσμο σε «καταπιεστές» και » καταπιεζόμενους» δεν είναι σύμμαχοί μας στους σημερινούς, προοδευτικούς, απελευθερωτικούς και χειραφετητικούς αγώνες.

Οι ψεύτικοι “σύντροφοι” μας: Οι αυτοαποκαλούμενοι “προοδευτικοί” που το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν είναι μόνο και αποκλειστικά να χωρίζουν τον κόσμο σε “καταπιεστές” και “καταπιεζόμενους” δεν είναι σύμμαχοί μας στους σημερινούς, προοδευτικούς, απελευθερωτικούς και χειραφετητικούς αγώνες.


Τι σημαίνει, λοιπόν, το διαβόητο κάλεσμα ‘Globalize the intifada’; Καλεί για τη γενοκτονία των Εβραίων ή όχι;

Τι σημαίνει, λοιπόν, το διαβόητο κάλεσμα ‘Globalize the intifada’; Καλεί για τη γενοκτονία των Εβραίων ή όχι;


Ενας σύγχρονος blood libel: Ο αντισημιτικός πόλεμος εναντίον των φίλων μας Εβραίων διεξάγεται μέσω πολιτικά φορτισμένων συκοφαντικών λέξεων

Ενας σύγχρονος blood libel: Ο αντισημιτικός πόλεμος εναντίον των φίλων μας Εβραίων διεξάγεται μέσω πολιτικά φορτισμένων συκοφαντικών λέξεων


Η τερατώδης προδοσία των Εβραίων γυναικών από την ‘Αριστερά’: Η έλλειψη αλληλεγγύης για τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από τη Χαμάς είναι αηδιαστική.

Η τερατώδης προδοσία των Εβραίων γυναικών από την ‘Αριστερά’: Η έλλειψη αλληλεγγύης για τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από τη Χαμάς είναι αηδιαστική.


Η απόδειξη, με μία μόνο λέξη, πως ‘φιλοπαλαιστινισμός’ δεν υπάρχει: Υπάρχει μόνο αντισημιτισμός: Yarmouk

Η απόδειξη, με μία μόνο λέξη, πως ‘φιλοπαλαιστινισμός’ δεν υπάρχει: Υπάρχει μόνο αντισημιτισμός: Yarmouk


Οταν ο ύπουλος, υφέρπων και μεταμφιεσμένος αντισημιτισμός παίρνει αμέτρητα Like, ακόμα κι από συνεπείς πολέμιους του αντισημιτισμού

Οταν ο ύπουλος, υφέρπων και μεταμφιεσμένος αντισημιτισμός παίρνει αμέτρητα Like, ακόμα κι από συνεπείς πολέμιους του αντισημιτισμού


Θυμίζουμε:

Οδηγίες προς «αντισιωνιστή», με την ελπίδα να ξυπνήσει και να πάψει να είναι ρατσιστής εναντίον ενός μόνο λαού:

Αγαπητέ «αριστερέ» «αντισιωνιστή», ξεκίνα από εδώ, και αν θέλεις, διάβασέ τα όλα, καθώς και τις «ενσωματωμένες» (embedded) αναρτήσεις εντός τους. Θα μάθεις πράγματα που αγνοούσες πλήρως και θα δεις την υπόθεση με νέα μάτια. Οπως ακριβώς ξυπνήσαμε κι εμείς, καθώς εκεί που είσαι, εσύ τώρα κάποτε βρισκόμασταν εμείς:

Θα έλεγα μια καλή αρχή είναι το Holocaust Denial, θα σου ανοίξει το δρόμο για πολλά, πχ

«Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/holocaust-denial/

Κατόπιν, προσπάθησε να διαβάσεις το μπλογκ μας, με ανάποδη χρονολογική σειρά:

 
 

Μετά, καλό είναι να μάθεις την ιστορία, πχ

    • Οταν μιλάτε για «τον σιωνισμό», εννοείτε Εβραίους: Σύντομες απαντήσεις στα ζητήματα σιωνισμού, Ισραήλ, Παλαιστίνιων, αραβο-ισραηλινής διαμάχης, και ‘αντισιωνισμού’, δηλαδή αντισημιτισμού με σύγχρονο προσωπείο. Ενα θέμα τη φορά.
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.365052967465548&type=3

… και

Μετά, μπορείς να πας σε ποια εξειδικευμένα θέματα, και να διαβάζεις τις καθημερινες μας αναρτήσεις (και αναδημοσιεύσεις παλαιότερων αναρτήσεων) με τις οποιές έχουμε καλύψει σχεδόν τα πάντα.

Επίσης, must read:

 


Η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ:

  • Και η ‘μη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση-‘Μάθημα’ από τα ‘Palestinian Lessons 101:
    Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’
    https://protocolswithoutzion.wordpress.com/101-palestinian-lessons/

 


 

Σχολιάστε