Κριτική σε άρθρο του Πέτρου Κωνσταντινίδη για τον αντισημιτισμό, εφημερίδα «Τα Νέα», 11/11/2023: Οταν δημοσιογράφοι επιλέγουν να μην δείξουνε τον «αριστερό» αντισημιτισμό

 

Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης είναι δημοσιογράφος και fact-checker για το ελληνικό AFP Fact Check (ένα fact check, που στην γαλλική «αντισιωνιστική» παράδοση, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με αποδομήσεις που δείχνουν μόνο και πάντα το Ισραήλ ένοχο για παραπληροφόρηση, και ποτέ δεν αγγίζει το παλαιστινιακό Pallywood, -αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αμέσως μετά την σφαγή της 7/10 από τους γενναίους των #Χαμάς Einsatzgruppen, έγραψε ένα «διαφωτιστικό» thread στο Twitter, στην κλασική «αριστερή» «αντισωνιστική’ γραμμή που αθωώνει τη Χαμάς και ρίχνει όλο το βάρος του φταιξίματος στο Ισραήλ.

Βλέπετε, οι Εβραίοι είναι ένοχοι ακόμη και για τα εις βαρος τους εγκλήματα.

Εδώ η συζήτηση:


Στο διάλογο που ακολούθησε, κάποιοι τον χαρακτήρισαν «ημιμαθή αντισημίτη». Φυσικά, σαν «αριστερός» δήθεν φίλος «της Παλαιστίνης» (ποτέ «των Παλαιστινίων», -μόνο «της Παλαιστίνης», σαν μοχλό για να διαλύσουμε το κράτος των άλλων), αυτός δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό, προφανώς διότι δεν έχει τα εφόδια για να το κατανοήσει, όπως λογικά δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει αριστερός αντισημιτισμός.
Αλλά παρ’ όλα αυτά υποσχέθηκε ότι θα διαβάσει σχετικά.

Και μετά από μερικές εβδομάδες, είδαμε ότι έγινε ειδικός στον αντισημιτισμό και είπε να μας διαφωτίσει με δισέλιδο άρθρο στο «καλό» σαββατιάτικο φύλο της εφημερίδας «Τα Νέα».
Το άρθρο αυτό, δυστυχώς, επιβεβαιώνει τους από πάνω χαρακτηρισμούς.

Ας δούμε γιατί:

Πρώτα, διαβάστε το πόνημα:

Πέτρος Κωνσταντινίδης, Νέα, 11/11/2023, «Είμαστε στην Ελλάδα αντισημίτες;». Πρέπει να είναι ένα από τα λίγα άρθρα στον κόσμο που υποτίεθαται μάχεται τον αντισημιτισμό, αλλά ξεκινάει με ένα διαβόητο αντισημιτικό trope, το «μα και οι Αραβες κι αυτοί σημίτες είναι». Και γιατί δεν αναφέρεται ποιο ακριβώς είναι «το γνωστό τσιτάτο» που γράφουν όταν βανδαλίζουν εβραϊκά μνημεία; Μήπως το «Free palestine»;

Πέτρος Κωνσταντινίδης, Νέα, 11/11/2023, «Είμαστε στην Ελλάδα αντισημίτες;»: Η δεύτερη σελίδα. Προσέξτε την εικονογράφηση. Για άλλες βεβηλώσεις μιλάει, αλλά σαν οπτική επιβεβαίωση για τον αναγνω΄στη, αυτός θα δείξει μια παλαιότερη βεβήλωση με κελτικό σταυρό. Διότι, όπως είναι και το πνεύμα ολόκληρου του άρθρου, μόνο οι ακροδεξιοί μπορεί να είναι αντισημίτες.

 

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το άρθρο του για τον αντισημιτισμό, ξεκινάει με ένα … αντισημιτικό trope (μάλλον το μοναδικό σημείο που το έγραψε μόνος του, καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα που βρήκε δεξιά-αριστερά και παραθέματα άλλων).

Εννοούμε τη νεοναζιστική, καγκεμπίτικη και φονταμενταλιστική αντισημιτική λογική πλάνη (και οι τρεις αυτές εχθρικές προς τους Εβραίους «ιδεολογίες» το χρησιμοποιούν) πως «και οι Αραβες είναι κι αυτοί σημίτες«,

Και είναι αντισημιτικό αυτό διότι ξέρετε τι ακολουθεί όταν κάποιος λέει αυτό:

 

«Ε αφού και οι Αραβες είναι σημίτες, τότε αποκλείεται (οι Χ, Υ, Ζ) να είναι αντισημίτες»

Ωραία ‘πλευρικά‘ και χρυσαβγίτικα ‘επιχειρήματα’. Ακριβώς τα ίδια λένε και οι νεοναζί όλου του κόσμου, διότι ακριβώς αυτά έλεγαν και οι Ναζί στα 1930ς.

Μόνο που αυτό είναι όχι μόνο fallacy (λογική πλάνη), αλλά είναι επίσης, στον πυρήνα του, αντισημιτισμός.

Εντελώς βλακώδες να προσπαθεί κάποιος να περιγράψει αν υπάρχει ή όχι μίσος για τους Εβραίους, στηριζόμενος στην … ετυμολογία μιας λέξης.

Είναι σαν να λέει κάποιος: «Δεν είμαι ομοφοβικός επειδή δεν φοβάμαι τους ομοφυλόφιλους».

Ανοίξτε ένα λεξικό για να δείτε την σημασία της λέξης (και όχι τα συνθετικά της), -δεν θα πάθετε τίποτα.


Επρεπε να ρωτήσει, θα του δείχναμε καναδύο πράγματα. Οπως πχ:

Εδώ φάγαμε τη ζωή μας να αποφασίσουμε αν πρέπει να υπάρχει παύλα ή όχι στη λέξη «αντισημιτισμός» (ναι, τόσο σημαντικό είναι), και οι αντισημίτες, δεξιοί κι αριστεροί, νομίζουν ότι από την ετυμολογία και μόνο θα βγάλουν άκρη. Διαβάστε:


Προσέξτε επίσης που δεν αναφέρει το «γνωστό τσιτάτο» με το οποίο βανδαλίστηκαν κτίρια σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, εκείνο το τσιτάτο που γράφτηκε μαζί την εξίσωση «Αστέρι του Δαβίδ = σβάστικα».

Ποιο τσιτάτο είναι αυτό και γιατί κάνει τζιζ να το αναφέρουμε;
Μήπως το «Free Palestine» ή το «Free Gaza«;

Θεσσαλονίκη, 26/10/2027: Βεβήλωση εβραϊκού μνημείου με το σύνθημα «Free Gaza»

 

Ωραίο μανιπουλάρισμα της κοινής γνώμης. Πως λέγεται αυτός που έχει χρεός να μεταφέρει τα πραγματικά γεγονότα και τα αποκρύπτει επειδή μεροληπτεί;
Οχι πάντως «κανονικός δημοσιογράφος». Πλαστογράφος της πραγματικότητας και όργανο disinformation, ναι, παρά «δημοσιογράφος».

Θλιβερός.

Και καπάκι, αντί να βάλει φωτογραφία από τις τωρινές βεβηλώσεις με «Free Palestine», αυτός παραπλανητικά βάζει φωτογραφία με μια άλλη, παλιά βεβήλωση εβραϊκού μνημείου, όπου εκεί ζωγραφίστηκε με κελτικό σταυρό.

Οπότε, ποιο είναι το συμπέρασμα πάλι;

Οτι μόνο οι ακροδεξιοί μπορεί να είναι αντισημίτες.

Πολύ θλιβερός.

Πράγμα που υπονοείται και στη συνέχεια, όταν λέει ότι «αύξηση αντισημιτικών επιθέσεων είχαμε μόνο όταν η ΧΑ ήταν στην ακμή της«.

Θλιβερός και λίγος για άλλη μια φορά.

Κατά τα άλλα, το άρθρο είναι άχρωμο και άοσμο. Εμάς εδώ δε μας λέει τίποτα. Οπως είπαμε, αφήνει να εννοηθεί ότι σχεδόν πάντα αντισημίτες είναι μόνο οι ακροδεξιοί. Πάλι καλά που υπάρχουν τα παραθέματα του γραμματέα του ΚΙΣ, και αναφέρεται έτσι η λέξη «αντισιωνισμός» -βέβαια σαν quotes άλλων, ο ίδιος ο Κωνσταντινίδης δεν παίρνει θέση μη στεναχωρέσει τους φίλους του «αριστερούς» αντισημίτες.

Δεν λέει απολύτως τίποτα για τον διάχυτο αντισημιτισμό που πλέον εκδηλώνεται ανοιχτά με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα.

Δεν βρήκε, άραγε, δείγματα;

Οχι, δεν έψαξε. Διότι αυτά, και να είναι αντισημιτικά, αυτός τα θεωρεί «κριτική στο Ισραήλ«. Δείτε επίσης στην αρχή του άρθρου πόσες λέξεις και χαρακτηρισμούς αφιερώνει στη σφαγή της 7/10 και πόσες στην απάντηση του Ισραήλ: Η πρώτη απλά «πρωτόγνωρη επίθεση» (τρέχα γύρευε τι σημαίνει αυτό τώρα), ενώ η δεύτερη «σκληρή απάντηση με αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις«, απολύτως κατανοητός.

«Μας λένε αντισημίτες μόνο και μόνο επειδή κάνουμε κριτική στο Ισραήλ».
«Μας λένε αντισημίτες μόνο και μόνο επειδή κάνουμε κριτική στο Ισραήλ».

Νάτος πάλι ο ζοφερός, αιμοδιψής Εβραίος που σκοτώνει σχεδόν από ανία, μπορεί και για σπορ. Η έννοια «αυτοάμυνα» για τον εβραϊκό αλό έχει διαγραφεί εντελώς από το λεξιλόγιο των «αριστερών» «αντισιωνιστών».

Και ο Κωνσταντινίδης δεν το κρύβει πως είναι από εκείνους που αποκαλούν τη γενοκτονία των Ισραηλινών Εβραίων «αντίσταση» και την αντίσταση του Ισραήλ «γενοκτονία».

Μην δείξουμε στους δικούς μας «αριστερούς» τον αντισημιτισμό τους, αυτοί είναι υπεράνω υποψίας, επειδή έτσι πιστεύουν, ότι οι αριστεροί επειδή «είναι ενάρετοι» και αυτό πιστεύουν για τον εαυτό τους, πως αποκλείεται να λένε αντισημιτικά πράγματα.

Τέλος πάντων, για κάποιον που δεν ξέρει τίποτα απολύτως, ίσως να μάθει κάτι από το άρθρο. Για τους πολέμιους του αντισημιτισμού είναι σχεδόν μηδενική η χρησιμότητά του. Αν δεν κάνει κιόλας ζημιά, αφού τέτοιες εποχές αθωώνει πλήρως τους «αντισιωνιστές» αντισημίτες και ρίχνει τον προβολέα μόνο στους ακροδεξιούς. Και αυτό, αφαιρώντας τα παραπάνω περιγραφόμενα πολλά του φάλτσα.

Κρίμα, του είχαμε προτείνει μερικά πράγματα να διαβάσει, φαίνεται βαρέθηκε. Ή το πιθανότερο, δεν ενδιαφέρεται να ρίξει φως στον αντισημιτισμό στη δική του αυλή.

Bottom line, εμείς δεν μάθαμε τίποτε απ’ αυτόν, Ας μάθει αυτός τουλάχιστον κάτι από μας:

Κύριε factchecker, μην την ξαναχρησιμοποιήσεις την ανοησία με τους «Αραβες σημίτες», δεν είναι ΟΚ, και είναι αντισημιτική δήλωση.

Και αν είσαι πραγματικός δημοσιογράφος και fact-checker, καλά θα κάνεις να βλέπεις από τώρα και στο εξής με πιο κριτικό μάτι τους δικούς σου συντρόφους και συνοδοιπόρους, και να τους δείχνεις τον μεταμφιεσμένο αντισημιτισμό τους, -και πάντα με οδηγούς το ‘3D Test of Anti-Semitism‘ και τον ορισμό της IHRA

 


Και να έχεις το σθένος, όταν «αριστεροί» αντισημίτες βεβηλώνουν εβραϊκούς τάφους με συνθήματα δήθεν «φιλοπαλαιστινιακά» (δεν είναι), να μπορείς να το γράφεις αυτό.

Δημοσιογράφος, δηλώνεις άλλωστε, και η δουλειά σου είναι να μεταφέρεις γεγονότα.
Εσύ εδώ, το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να μας περάσεις τις δικές σου απόψεις για γεγονότα.


Θυμίζουμε:

Οδηγίες προς «αντισιωνιστή», με την ελπίδα να ξυπνήσει και να πάψει να είναι ρατσιστής εναντίον ενός μόνο λαού:

Αγαπητέ «αριστερε» «αντισιωνιστή», ξεκίνα από εδώ, και αν θέλεις, διάβασέ τα όλα, καθώς και τις «ενσωματωμένες» (embedded) αναρτήσεις εντός τους. Θα μάθεις πράγματα που αγνοούσες πλήρως και θα δεις την υπόθεση με νέα μάτια. Οπως ακριβώς ξυπνήσαμε κι εμείς, καθώς εκεί που είσαι, εσύ τώρα κάποτε βρισκόμασταν εμείς:

Εισαγωγή: Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’ (Palestinian Lessons 101)

Θα έλεγα μια καλή αρχή είναι το Holocaust Denial, θα σου ανοίξει το δρόμο για πολλά, πχ

«Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)

Κατόπιν, προσπάθησε να διαβάσεις το μπλογκ μας, με ανάποδη χρονολογική σειρά:

Μετά, καλό είναι να μάθεις την ιστορία, πχ

  • Οταν μιλάτε για «τον σιωνισμό», εννοείτε Εβραίους: Σύντομες απαντήσεις στα ζητήματα σιωνισμού, Ισραήλ, Παλαιστίνιων, αραβο-ισραηλινής διαμάχης, και ‘αντισιωνισμού’, δηλαδή αντισημιτισμού με σύγχρονο προσωπείο. Ενα θέμα τη φορά.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.365052967465548&type=3

… και

Μετά, μπορείς να πας σε ποια εξειδικευμένα θέματα, και να διαβάζεις τις καθημερινες μας αναρτήσεις (και αναδημοσιεύσεις παλαιότερων αναρτήσεων) με τις οποιές έχουμε καλύψει σχεδόν τα πάντα.

Επίσης, must read:


Η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ:

  • Και η ‘μη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση-‘Μάθημα’ από τα ‘Palestinian Lessons 101:
    Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’
    https://protocolswithoutzion.wordpress.com/101-palestinian-lessons/



Σχολιάστε