Το Ισραήλ και ο αραβικός και μουσουλμανικός κόσμος: Το Ισραήλ είναι αυτή η κίτρινη κλωστή και αόρατο

10+1 αλήθειες που σας κρύβουν οι «αντισιωνιστές» σχετικά με την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #12)

Επόμενη ερώτηση στη σειρά ‘Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’. Θυμίζουμε, η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ, και ημη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση από τα ‘Palestinian Lessons 101’ εδώ. Επίσης, στο τέλος του κειμένου υπάρχουν 1+9 ‘προσωρινά’ σχέδια ‘απάντησης’, από την επεξεργασία του συγκεκριμένου θέματος στη Facebook σελίδα Protocols Without Zion, με πολύ σημαντικές πληροφορίες. Είμαστε και στο Twitter, επίσης.

10+1 αλήθειες που σας κρύβουν οι «αντισιωνιστές» σχετικά με την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση (Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’: Palestinian Lessons 101 – Ερώτηση #12)

1. Οι Άραβες εξαπέλυσαν μια τεράστια παγκόσμια σωβινιστική πολεμική εκστρατεία κατάκτησης όλου του γνωστού κόσμου, πριν από 1400 χρόνια, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής, και μεγάλο μέρος της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Εκκαθάρισαν εθνοτικά και πολιτισμικά κάθε άλλη θρησκευτική μειονότητα, όπου κι αν πήγαν.

Η εμφάνιση και η εξάπλωση των Αράβων 622-732 μΧ

Η εμφάνιση και η εξάπλωση των Αράβων 622-732 μΧ


2. Η Ρώμη και η Μέκκα δημιούργησαν κρατικές θρησκείες δανειζόμενες σε μεγάλο βαθμό υπάρχουσες παραδόσεις. συμπεριλαμβανομένου του ιουδαϊσμού, τον οποίο θεολογικά επιδίωξαν να αντικαταστήσουν. Και οι δύο αυτοκρατορίες προσπάθησαν να ελέγξουν μυαλά, θεσμοθετώντας σαν κρατική πολιτική την ξενοφοβία και διώκοντας τις μειονότητες.

3. Οι κρατικοί ναοί συχνά αντικαθιστούσαν ιερούς χώρους σε κατακτημένες περιοχές. Ο Δίας τοποθετήθηκε στην Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους και αργότερα τοποθετήθηκαν και τζαμιά από τους ισλαμιστές κατακτητές. Χιλιάδες ναοί καταστράφηκαν ή αντικαταστάθηκαν σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Ευρώπη.

4. Η Δύση δεν έχει ξορκίσει το μίσος της για τους Εβραίους και τους ειδωλολάτρες που θεσμοθετήθηκε από τη Ρώμη. Η παγκόσμια μουσουλμανική κοινωνία είναι ανοιχτά και θρασύτατα αντισημιτική και ξενοφοβική.

5. Οι Ιουδαίοι είναι αυτόχθονες στην Ιουδαία. Οι Άραβες προέρχονται από την Αραβία. Η σύγκρουση δεν αφορά τη γη, αλλά τον πολιτικό έλεγχο χρησιμοποιώντας τη θρησκεία και το μίσος.

Η πραγματική ιστορία του Ισραήλ σε 6 χάρτες, 1917-2010: This is modern Israel's story in 6 maps 1917-2010

Η πραγματική ιστορία του Ισραήλ σε 6 χάρτες, 1917-2010: This is modern Israel’s story in 6 maps 1917-2010


6. Οι Άραβες στην Ιουδαία αποτελούν μέρος της γενικής αραβικής κουλτούρας, η οποία ελέγχει το 99%+ της Μέσης Ανατολής. «Παλαιστίνη» ήταν το ρωμαϊκό όνομα για την Ιουδαία, το οποίο υιοθέτησαν οι Βρετανοί ενώ οι Άραβες άρχισαν να το χρησιμοποιούν μόλις τη δεκαετία του 1960, με αποκλειστικό σκοπό να καταστρέψουν το κράτος των άλλων.

Το Ισραήλ (μαζί με τα διεκδικούμενα Παλαιστινιακά εδάφη) συγκριτικά σε σχέση με ολόκληρο τον αραβικό μουσουλμανικό κόσμο. Από αυτό το μικρό τμήμα εδάφους, με το οποίο οι Εβραίοι έχουν και είχαν πάντα ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος ήθελαν ένα μικρό ποσοστό, γη που άλλωστε είχαν αγοράσει τα προηγούμενα 70 ή 80 χρόνια. Η γη αυτή τους είχε επιδικαστεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΗΕ. Το τελικό 'σχέδιο διχοτόμησης' της Παλαιστίνης δεν ήταν τελικά αυτό που ήθελαν οι Εβραίοι -και όμως συμφώνησαν. Αντίθετα οι Αραβες το απέρριψαν, ήδη από την έκδοση της απόφασης του ΟΗΕ το 1947, και όταν τελικά ανακηρύχτηκε η ίδρυση του Ισραήλ, το Μάιο του 1948 (αλλά και στο μεταξύ διάστημα) επιτέθηκαν, συνολικά με τον στρατό πέντε γειτονικών κρατών. Τραγική ειρωνεία, όλα αυτά τα κράτη είχαν δημιουργηθεί με τις ίδιες συνθήκες που προβλέφθηκε και η ίδρυση του Ισραήλ. Αλλά ο αραβικός εθνικισμός και οι διδασκαλίες του Κορανιού απαγόρευαν να δοθεί έστω και ίντσα γης στους Εβραίους. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.

Το Ισραήλ (μαζί με τα διεκδικούμενα Παλαιστινιακά εδάφη) συγκριτικά σε σχέση με ολόκληρο τον αραβικό μουσουλμανικό κόσμο. Από αυτό το μικρό τμήμα εδάφους, με το οποίο οι Εβραίοι έχουν και είχαν πάντα ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος ήθελαν ένα μικρό ποσοστό, γη που άλλωστε είχαν αγοράσει τα προηγούμενα 70 ή 80 χρόνια. Η γη αυτή τους είχε επιδικαστεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΗΕ. Το τελικό ‘σχέδιο διχοτόμησης’ της Παλαιστίνης δεν ήταν τελικά αυτό που ήθελαν οι Εβραίοι -και όμως συμφώνησαν. Αντίθετα οι Αραβες το απέρριψαν, ήδη από την έκδοση της απόφασης του ΟΗΕ το 1947, και όταν τελικά ανακηρύχτηκε η ίδρυση του Ισραήλ, το Μάιο του 1948 (αλλά και στο μεταξύ διάστημα) επιτέθηκαν, συνολικά με τον στρατό πέντε γειτονικών κρατών. Τραγική ειρωνεία, όλα αυτά τα κράτη είχαν δημιουργηθεί με τις ίδιες συνθήκες που προβλέφθηκε και η ίδρυση του Ισραήλ. Αλλά ο αραβικός εθνικισμός και οι διδασκαλίες του Κορανιού απαγόρευαν να δοθεί έστω και ίντσα γης στους Εβραίους. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.ΚΟινων


7. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πτώση των Οθωμανών, η Κοινωνία των Εθνών και οι Βρετανοί αφιέρωσαν εκ νέου την περιοχή της ‘Βρετανικής Εντολής’ ως την περιοχή που θα φτιαχτεί μια εβραϊκή εστία για τον πιο διωκόμενο λαό της ανθρωπότητας. Την τελευταία στιγμή το 77% δόθηκε πάλι σε Άραβες (η τωρινή Ιορδανία). Οι Άραβες ήθελαν το 100%, δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο, επειδή θέλουν να καταστρέψουν την «αίρεση των απίστων γουρουνιών και πιθήκων» Εβραίων, και από τότε αγωνίζονται γι’ αυτό.

Mandate for Palestine at San Remo Italy 1920: Where Jews can not live 1922; Great Britain gave to Jordan 77 of land originally earmarked for Jews: Τους Αραβες τους πρότειναν 88 φορές να κάνουν κράτος Παλαιστίνη και αρνήθηκαν. Στη μεγάλη εικόνα, πήραν τελικά το 99,84% της Μέσης Ανατολής, και ακόμα αρνούνται μια μικρή γωνιά γης για τους Εβραίους. Η Βρετανική Εντολή (μόλις ένα 2% της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) είχε επιδικαστεί με άπειρες διεθνείς συνθήκες στους Εβραίους, αλλά μετά οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές πήραν το 78% από ό,τι είχε ορίσει η επιστολή Μπάλφουρ για τους Εβραίους, και το δώσαν κι αυτό στους Αραβες για να φτιαχτεί η Ιορδανία.

Mandate for Palestine at San Remo Italy 1920: Where Jews can not live 1922; Great Britain gave to Jordan 77 of land originally earmarked for Jews: Τους Αραβες τους πρότειναν 88 φορές να κάνουν κράτος Παλαιστίνη και αρνήθηκαν.
Στη μεγάλη εικόνα, πήραν τελικά το 99,84% της Μέσης Ανατολής, και ακόμα αρνούνται μια μικρή γωνιά γης για τους Εβραίους. Η Βρετανική Εντολή (μόλις ένα 2% της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) είχε επιδικαστεί με άπειρες διεθνείς συνθήκες στους Εβραίους, αλλά μετά οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές πήραν το 78% από ό,τι είχε ορίσει η επιστολή Μπάλφουρ για τους Εβραίους, και το δώσαν κι αυτό στους Αραβες για να φτιαχτεί η Ιορδανία.


8. Οι Άραβες που γειτνιάζουν στο Ισραήλ χρησιμοποιούνται από τον ευρύτερο αραβικό κόσμο ως πιόνια μιας χρήσης για εθνοκάθαρση όλων των άλλων μειονοτήτων και θρησκευμάτων. Οι Παλαιστίνιοι είναι μυημένοι στον εξτρεμισμό, το μιλιταριστικό Ισλάμ, την τζιχάντ και την ‘μαρτυροσύνη’ από τη νεότητά τους.

9. Ο αραβικός κόσμος βλέπει αυτή τη μαχητικότητα σαν κάτι χρήσιμο, αλλά δεν τη θέλει στις δικές του κοινωνίες, και αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός πως δεν δέχεται πρόσφυγες.

Το Ισραήλ και ο αραβικός και μουσουλμανικός κόσμος: Το Ισραήλ είναι αυτή η κίτρινη κλωστή και αόρατο

Το Ισραήλ και ο αραβικός και μουσουλμανικός κόσμος: Το Ισραήλ είναι αυτή η κίτρινη κλωστή και αόρατο


10. Η σύγκρουση τροφοδοτείται από την κατήχηση μίσους και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία. Γεννήθηκε από τον αντισημιτισμό και θα τελειώσει με το τέλος του αντισημιτισμού. Η εξάλειψη αυτού είναι ο μόνος τρόπος για την ειρήνη.

11. Η ανώτερη έννοια της τζιχάντ λέγεται ότι είναι η αυτοτελειοποίηση. Είθε να φιλοδοξούμε να εξελίξουμε τους εαυτούς μας και τις κοινωνίες μας προς την ειρήνη, την ανεκτικότητα και την αμοιβαία ευημερία.

Διαβάστε:

– Οι Εβραίοι πρέπει να απαιτήσουν αποζημίωση για αιώνες κακοποίησης υπό το Ισλάμ: Μέχρι τα τέλη του 1800, ολόκληρες αρχαίες εβραϊκές κοινότητες έπρεπε να εγκαταλείψουν την Παλαιστίνη για να ξεφύγουν από τη βαρβαρότητα των μουσουλμανικών αρχών. Οι πραγματικοί αποικιοκράτες ήταν οι Άραβες.
https://www.israelnationalnews.com/news/353788


Θυμίζουμε:

Η εισαγωγή για τη νέα σειρά βρίσκεται εδώ:
– Εισαγωγή: Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’ (Palestinian Lessons 101)
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2018/08/31/intro-101-palestinian-lessons/

Ολα τα άρθρα βρίσκονται κάτω από το tag:
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/category/palestinian-lessons-101/

– Και η ‘μη στατική’ σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται με κάθε νέο άρθρο-ερώτηση-‘Μάθημα’ από τα ‘Palestinian Lessons 101:
Οι ερωτήσεις που αρνούνται να απαντήσουν οι ‘αντισιωνιστές’
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/101-palestinian-lessons/


Διαβάστε επίσης:

– Δικαιώματα, ‘αντι-Σιωνισμός’ και μοντέρνος αντισημιτισμός: Λίγες σκέψεις
https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/01/03/rights-antizionism-and-modern-antisemitism/

[Προσωρινή Ανάλυση #1: Με την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λοιπόν, οι Αραβες έλαβαν σχεδόν το σύνολο των πρώην οθωμανικών εδαφών: Δηλαδή, τη σημερινή Συρία και τον σημερινό Λίβανο (the French Mandate), έλαβαν ολόκληρη τη Μεσοποταμία και ολόκληρη την Αραβία, δηλαδή το σημερινό Ιράκ, τη σημερινή Ιορδανία (the British Mandate), τη σημερινή Σαουδική Αραβία, και φυσικά την Αίγυπτο και τα άλλα μικρά κράτη του Κόλπου. Αυτή ήταν η Συμφωνία του Σαν Ρέμο. Ολόκληρη η Μέση Ανατολή να πάει στους Αραβες κι ένα απειροελάχιστο ποσοστό να πάει στους Εβραίους].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/175009666469880

[Προσωρινή Ανάλυση #2: Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την Ιερουσαλήμ μόνο μετά το 1967 (Η αλήθεια που κανένας αντισημίτης δεν θα σας πει): Ο χωρισμός της γης σύμφωνα με το Partition Plan ήταν δίκαιος. Οι Εβραίοι θα έπαιρναν τη μισή περίπου γη στις περιοχές που η πλειοψηφία ήταν εβραϊκή, και οι Αραβες την άλλη μισή γη στις περιοχές που η πλειοψηφία ήταν αραβική. Οι Αραβες, λοιπόν, παρότι είχαν (και έχουν) ήδη ‘παλαιστινιακό κράτος’, την Τρανσιορδανία, είπαν πάλι όχι, απέρριψαν την πρόταση του ΟΗΕ, όπως είχαν κάνει και το 1937, τα στήλωσαν, κήρυξαν ‘Ιερό Πόλεμο’, δηλαδή τζιχάντ, για «να μην πατήσουν τα γουρούνια και οι πίθηκες Γιαχουντί τα ιερά χώματα του Dar al-Islam και του Προφήτη», και ξεκίνησαν σφαγές και πόλεμο]
https://www.facebook.com/notes/protocols-without-zion/822206715217196/
https://archive.vn/FfHxB

[Προσωρινή Ανάλυση #3: Οι Αραβες, λοιπόν, άρχισαν τις σφαγές λίγη ώρα μόνο μετά το ψήφισμα του Νοεμβρίου 1947. Σκότωναν Εβραίους, κυριολεκτικά όπου τους έβρισκαν].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/223655704938609

[Προσωρινή Ανάλυση #4: Η δημιουργία του Ισραήλ έλαβε χώρα με τη σύμφωνη γνώμη της κοινότητας των κρατών της υφηλίου μέσω του ΟΗΕ, και μάλιστα την ίδια εποχή που δημιουργήθηκαν τα αραβικά κράτη -εκείνα στα οποία ο πληθυσμός τους επιτίθενται στους Εβραίους σχεδόν ολόκληρο τον 20ό αιώνα, και μέχρι σήμερα. Οποιος γνωρίζει λίγη Ιστορία, ξέρει ότι δεν υπάρχει κράτος στην παγκόσμια ιστορία που να ‘γεννήθηκε’ με περισσότερο ‘νόμιμο’ τρόπο απ’ ό,τι το Ισραήλ -κι αυτό έχει την εξήγησή του, όλοι οι ‘πατέρες του έθνους’, Χερτζλ, Μπεν Γκουριόν, Μπέγκιν, Ζαμποτίνσκι κά ήταν νομικοί ή είχαν νομική παιδεία και ήθελαν, μάλλον είχαν εμμονή, όλα να γίνουν by the book και σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια -αλλού, δηλαδή, οι ‘γεννήτορες’ των εθνικών κρατών ήταν πάντα και μόνο στρατηγοί, στην περίπτωση του Ισραήλ ήταν δικηγόροι].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/249973028973543

[Προσωρινή Ανάλυση #5: Ας υποθέσουμε, αγαπητέ μου ‘αντισιωνιστή’, ότι βρισκόμαστε στα 1947. Μόλις έχεις παρακολουθήσει τη δίκη της Νυρεμβέργης, έχεις δει όλα τα φιλμ από το Αουσβιτς, και πρέπει να απαντήσεις σε μία ερώτηση, μέσα στην αίθουσα της συνέλευσης του πολιτισμένου κόσμου των νικητών του Β’ΠΠ, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Από τη μια, μιλάει ένας εκπρόσωπος των επιζώντων και των ρημαγμένων εβραϊκών κοινοτήτων, και παραθέτει τα επιχειρήματά του, λ.χ. […] Από την άλλη, εκπρόσωπος των Αράβων (δεν τους έλεγαν ακόμα Παλαιστίνιους), αντιτείνει: […] Εσύ, αγαπητέ μου ‘αντισιωνιστή’, με ποιον θα πήγαινες και ποιον θα υποστήριζες;]
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/271763416794504

[Προσωρινή Ανάλυση #6: Ας το υπογραμμίσουμε ξανά:
Ολόκληρο το σημερινό Ισραήλ με την Δυτική Οχθη (Ιουδαία και η Σαμάρεια) και τη Γάζα και η Ιορδανία ήταν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον 16ο αιώνα μέχρι το τέλος του Α’ΠΠ. Μετά τον πόλεμο, η Κοινωνία των Εθνών συμφώνησε να παραχωρήσει αυτό το τμήμα της πρώην οθωμανικής επικράτειας στην Βρετανία για να γίνει η εθνική εστία του εβραϊκού λαού. Η Βρετανία δεν κράτησε την υπόσχεσή της και έδωσε ολόκληρη την ανατολική περιοχή (το 78% της περιοχής που προοριζόταν για τους Εβραίους) στον Αμπντουλάχ Μπιν Χουσεΐν (Abdullah bin Hussein) ως ανταμοιβή για τη βοήθειά του και εκείνη του πατέρα του, Σαρίφ Χουσεΐν (Sharif Hussein of Hejaz) στον πόλεμο. Αυτό το 78% τελικά θα γινόταν Ιορδανία. Η γη μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής που θα γινόταν το κράτος του Ισραήλ με την Δυστική Οχθη και τη Γάζα έγινε η ‘βρετανική εντολή για την Παλαιστίνη’.
Οι Αραβες που ζούσαν στην εντολή αντιτάχθηκαν έντονα στην εβραϊκή παρουσία, και οι Βρετανοί, με έναν συνδυασμό της επιθυμίας τους να καλοπιάσουν τους Αραβες για να μειώσουν τη βία τους (βία που εκφράστηκε τόσο εναντίον Εβραίων, όσο και εναντίον των ίδιων των Βρετανών), της επιθυμίας τους να διατηρηθεί η Παλαιστίνη υπό τον έλεγχό τους για στρατηγικούς σκοπούς και του τεράστιου αντισημιτισμού, τελικά εγκατέλειψαν την υπόσχεσή και την ευθύνη που είχαν αναλάβει έναντι στον εβραϊκό λαό, και προσπάθησαν να ματαιώσουν και να εξαλείψουν την εβραϊκή μετανάστευση, επιτρέποντας παράλληλα στους Αραβες από τις γύρω περιοχές να εισέρχονται μαζικά, ώστε να γίνουν περισσότεροι από τους Εβραίους και τελικά να αποθαρρυνθεί το εβραϊκό όνειρο για μια μικρή εθνική εβραϊκή εστία.
Οι Αραβες είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Ομως δεν ήταν. Οι λόγοι μπορούν να βρεθούν στις διδασκαλίες του Κορανιού αρχικά, αλλά και σε υλικότερα ζητήματα, όπως πάντα].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/361572614480250

[Προσωρινή Ανάλυση #7: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος γνωρίζει τα βασικά γεγονότα.
Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνει κανείς για να αρχίζει να κατανοεί το πρόβλημα είναι να κοιτάξει τον χάρτη.
Δύο πράγματα, πρώτα το μέγεθος:
Ας υποθέσουμε, για χάρη της συζήτησης, ότι το Ισραήλ είναι η Θεσσαλία. Για την ακρίβεια, το Ισραήλ είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τη Θεσσαλία.
Περιβάλλεται από μια θάλασσα 350 εκατομμυρίων εχθρικών Αράβων: από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, στα τρία υπάρχουν εχθρικά κράτη και οργανώσεις, και το τέταρτο είναι η θάλασσα.
Το φανταστήκατε;
Φανταστείτε τώρα ότι πρέπει να προστατέψετε τους ανθρώπους σας, που ζουν σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις και χωριά].
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/363359307634914

[Προσωρινή Ανάλυση #8: Ας υποθέσουμε ότι οι Παλαιστίνιοι ζητάνε το 0,16% της ισραηλινής γης για να φτιάξουν το κράτος τους. Μιλάμε για το ένα διακοσιοστό (1/200), δηλαδή πως για κάθε 199 τετραγωνικά χιλιόμετρα που το Ισραήλ θα κρατούσε για τον εαυτό του, θα έδινε ένα μόνο τετραγωνικό χιλιόμετρο στους Παλαιστίνιους. Η κοινότητα των Εβραίων τους το αρνείται. Αντίθετα, παίρνει τα όπλα για να κυνηγήσει τους Παλαιστίνιους και να τους διώξει από αυτό το 0,16% της γης, επειδή έτσι λένε τα ιερά τους βιβλία.
Θα την χαρακτηρίζατε αυτή την πράξη βάρβαρη και κτηνώδη;]
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/490644018239775

[Προσωρινή Ανάλυση #9: Για όποιον «βαριέται να διαβάζει» και είναι περισσότερο ‘οπτικός τύπος’, όλα όσα χρειάζεται να ξέει κανείς, σε δύο απλούς χάρτες.
Ο πρώτος χάρτης δείχνει τους εβραϊκούς πληθυσμούς της περιοχής μας κατά τη δεκαετία του 1930, Ευρώπη, Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική
Ο δεύτερος οι ίδιοι εβραϊκοί πληθυσμοί σήμερα.
Αυτή είναι όλη η ιστορία του αντισημιτισμού και της Ισραηλινοαραβικής σύγκρουσης σε δυο απλές γραφικές αναπαραστάσεις
https://www.facebook.com/protocolswithoutzion/posts/513658015938375

 

 

Σχολιάστε